søndag 1. februar 2009

Mål og vekt og noen bilder

I dag har jeg målt og veid Milli. Ble litt inspirert av besøket av Chicko i går, for han var utrolig kraftig bygd. Jeg vet at jeg nevnte potene hans, men jeg kommer ikke helt over dem. De kunne da virkelig tilhørt en MYE større rase


Milli måler CA. 44 cm (da har jeg målt ved skulderbladet).


Milli veier 16 kilo.


Jeg synes selvfølgelig at hun er et 44 cm høyt og 16 kilo tungt mirakel:o). Herre min hatt, jeg forguder min egen hund, og får ikke nok av henne (jeg tror derimot at hun får litt nok av meg innimellom:o)


Hva er mål og vekt på deres hunder?


For et par dager siden fikk jeg forresten noen ferske bilder fra Yvonne (oppdretteren til Milli) av mamma’n og søsteren hennes:Her har vi mamma Äzzi. Milli ligner på mammaen sin.


Opal_30_jan_09_048


Her har vi “Syrran”. Hun ligner på pappa Jack. Og se! Hun har en skikkelig “tyvemaske”:o)


Jeg har bilder av Pappa Jack og den andre søsteren hennes, men de ligger på den pc’n som står i sju steiner OG FORHÅPENTLIGVIS SNART ER FERDIG REPARERT!!!!!!!


Nå har vi faktisk antydning (for all del, ikke noe mer enn det) til sol her, så det er bare å ta med seg kameraet og begi seg ut på tur, for nå skal det tas “I farta” bilder for siste gang:o)

16 kommentarer:

Marianne sa...

Ask er 46 cm høy, og veier ca 17 kg. Embla er 43 cm høy og veier 14 kg. Ganske standar islendere tror jeg...Mira derimot var vel langt fra standar lapp. Hun var hele 52 cm høy og veide 21 kilo!

Christian og hundene sa...

Toivo veide 22 kg sist jeg veide han. Han er visst målt til 51 cm.

Da er jo Milli helt riktig høyde med tanke på rasestandarden:-)

Når er lapphundene ferdig utvokst egentlig?

Anonym sa...

Äzzi virker veeeeldig lang på bildet. Er hun det eller er det bildet som har blitt litt for mye "strekt"?

Anonym sa...

Oi, Mira var jo kjempestor! Hele 8 cm. større enn Milli (som er ganske høy tror jeg).

Det er gøy å lese om høyde og vekt, for da får jeg en pekepinn om hvor Milli er på skalaen, jeg har til min egen overraskelse funnet ut at hun er en ganske stor lapphund (IKKE Mira size da;o) Også får jeg en pekepinn om forholdet høyde og vekt, selvom jeg synes hun er akkurat passe....

Jeg har hørt at de er ferdig utvokst, både psykisk og fysisk ved to års alder.

JA TOVE (ha, ha, ha). Jeg har halt og dratt litt i det bildet, og når du først nevner det, så har hun kanskje endt opp med litt merkelige proporsjoner på dette bildet:o))) Men pelsen er fin da;o)

Dixie sa...

Sist vi målte Dixie var hun også ca. 43-44 cm høy (tror standarden er 44 cm pluss/minus 3 cm for jenter, og 49 cm pluss/minus 3 cm for gutter).

Og så veide hun 16,5 kg, men da sa veterinæren at hun var litt "godt i hold" og hun ser ut som om hun har blitt litt tynnere etter det... :) Så det virker som om Dixie og Millie er ganske like!

Anonym sa...

Jepp Tina, da virker de å være like "i fasongen":o) Så er de jo heller ikke så langt fra hverandre i alder. Milli fyller ett år 10. mars, og Dixie ble vel ett år ved nyttårstider.

Hanne sa...

Da har vi også forsøkt å måle/veie Bienna. Det med høyden var vanskelig for hun var så nysgjerrig på tommestokken.

Vi endte opp på ca. 48 cm i mankehøyde og 20 kg.

Bienna har alltid vært litt "høy" og det var spesielt tydelig da hun var yngre - veldig langlemmet. Nå er hun kanskje direkte feit???

Hva tror dere?? Må hun slankes??

Anonym sa...

Jeg har ikke sett på Bienna som feit! Jeg synes hun er akkurat passe. Jeg hadde helt sikkert husket at jeg hadde tenkt det hvis jeg synes hun var det.Jeg trodde Milli var litt høyere enn Bienna. Husker jeg virkelig så feil Hanne?

En ting jeg husker er at hun er mye grovere enn Milli i beinbygningen, for du tok over "skallen" på Milli, også begynte du å le og sa at "nå kjenner jeg at Milli er yngre enn Bienna, hun har så lite hode" (eller noe sånt:o)

Gry og Millis blogg sa...

Tove: Nå har jeg lagt inn bildet av Äzzi sånn som jeg fikk det. Jeg så på det igjen i sta'. Stakkars, vakre Äzzi så jo helt sjuk ut:o) (Jeg må snart slutte og synes at dette redigeringsgreiene er så morsomt, det blir jo mest moro for alle andre til slutt;o)

Dixie sa...

Dixie ble ett år 30. desember, ja, så det er jo ikke såå stor aldersforskjell da, nei... :)

Anonym sa...

Jeg skal straks måle Luna - men jeg lurer bare på hvor jeg skal sende fotokonk.bildene??

Nina og Bonnie sa...

Charlie er vist en mini lapphund.

43cm høy
12kg tung

Han er liten og kompakt ville jeg sagt. Men har i grunn ikke sett så nøye på det for han skal jo vokse ennå.

Nå må jeg sende bildene mine til Marianne. Måtte bare måle og veie Charlie først.

Nøve sa...

Nalle er nesten dobbelt så tung som Charlie! 22,5 kg og ca 52 cm. Ida sa han var ferdig utvokst i 3-4 års alderen, han er av den "gamle" typen...

Anonym sa...

No har vi målt luna to ganger, og kommet frem til 47 cm. Ganske stor frøken altså.. :)
Hun veier 14 kg. Kunne nok hatt godt av et par kg mer på kroppen, hun har aldri vært noen "storspiser", og er ganske aktiv.. Kanskje prøve royalcanin energi?
I forhold til bienna er jo luna masse lettere, og nesten like høy.. men luna er ikke kraftig, heller ganske lettbygget vil jeg si. Akkurat i hold kanskje, men jeg liker no å ha litt å gå på da.. :)

Dixie sa...

Nina: Charlies mor er jo Lady Belle, og hun er jo ganske liten hun også, så kanskje han ikke blir så veldig stor?

Sissel og Per sa også at siden Lady Belle var så liten måtte de finne en liten far også, så det tyder vel på at Charlie ikke blir en av de største i hvert fall? :)

Anonym sa...

Hej Gry
Rasstandarden i Sverige är 44 cm +-3 cm för tik och mina tikar väger runt 16-18 kg vid ca 2 års ålder.
Så Milli "trollet" är ju perfekt:-))
Äzzi ser lite lång ut på bilden:-)
Ska ta en annan bild på henne där hon gör sig lite bättre:-)ville bara visa att hon har sin vinterpäls nu, Gry:-))))

Kram från oss i Rödmossa