torsdag 12. februar 2009

Nytt om Lille Thea

Lille Thea vokser og gror. Jeg synes faktisk nesten jeg kan se at hun har blitt større alt jeg. Hun ble født på mandag og veid på tirsdag. Hun veide 5,2 kilo. Det er helt greit. Litt lite kanskje, med tanke på at hun var en såkalt “enkling” – altså et enebarn. Mamma Snipp har godt med melk, så hun kommer nok til å vokse fort:o)

Bilde 002

Lille Thea lurer på om hun skal ta seg en liten melkeskvett

Mamma’n hennes er veldig flink til å passe på, og blir litt engstelig for lammet sitt når jeg kommer inn i bingen. Snipp er født her på gården, og kjenner meg godt, men morsinnstinktet hennes forteller henne allikevel at hun må passe ekstra godt på, dessuten spiller vel hormonene inn også. Jeg pleier å ta med meg noen brødskiver for da glemmer hun både hormoner og Lille Thea for en liten stund, og spiser og koser seg med de tørre brødskivene. Lille Thea har blitt litt tam, og synes det er stor stas å bli klødd rett foran hvert øre. Dessuten må hun jo sjekke ut om det kommer noe særlig melk ut av de “spenene” som er festet til hånden min (det gjør det heldigvis ikke;o)

Bilde 005

Hmmm, her var det mye å velge i …. Ikke akkurat som mammas men, men, alt skal jo prøves….

Hun har allerede begynt å ta noen bittesmå “bukkesprang”. Det blir nok fryktelig kjedelig for henne, det ikke å ha noen å leke med på så lenge. Det er litt trist da. Hun har begynt å lekestange forsiktig mot hånden min, men det er langt igjen før jeg blir en fullblods lekekamerat (måtte det aldri skje).

Bilde 004

Veldig vakker lita jente da:o)

Det er godt at hun er et søyelam, for bukkelamma kan vi ikke beholde. Man (jeg) blir veldig knyttet til dem som kommer så tidlig, særlig når den er helt alene, uten søsken.

Dette var dagen oppdatering på Lille Thea. Alt går foreløpig fint, og vi får håpe det fortsetter sånn:o)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Så nydelig ho er, Gry! Så søte når de sutter på fingerene slik...og den minikrølle-ulla..

Kan Milli leike med henne snart, kanskje?? De kan vel bli venner?

Dixie sa...

Lille Thea er så utrolig søt! :) Skjønner at det blir kjedelig for henne å ikke ha noen å leke med, men hun blir vel vant til det etter hvert... :)

Anonym sa...

Sååå nydelig. Du bor vel i fjøse nå,du? Har ventet på bilder av Thea. Kan vel ikke forvente bilder hver dag men!!

Ja, kan Milli være sammen med henne? Det hadde jo hvert kjekt for begge. Men hun er jo ikke vant til å ha noen å leke med så da savner hun vel heller ikke det.

Anonym sa...

Ja, hun er virkelig skjønn, og bildene yter henne ikke rettferdighet i det hele tatt, hun er mye penere i virkeligheten.

Det hender at kopplamma vil leke med Milli. Men mora til Lille-Thea viser at hun er redd for /sint på Milli, og da forstår lammet at det er noe skummelt med henne. Så Milli og Lille-Thea blir nok ikke lekekamerater. De blir nok heller ikke venner. Kopplamma tror jo at jeg (eller bøtta med smokker) er mora og får ikke en sånn påvirkning. I fjor var de de eneste sauene som ikke var redd for henne. Kaisa var det ingen som brydde seg om, utenom søyene de første ukene etter lamming, da er de veldig på vakt for alt som kan skade lamma deres.

Anonym sa...

Å, nå gleder jeg meg enda mer til å treffe henne!! Så nydelig!!

Litt synd at hun ikke har noen lekekamerater ennå, stakkar...Det er ikke flere på gang snart, da?? Flere tjuvparringer?

Skal bli koselig å bli suttet litt på fingrene!! Sees snart!

snorredimma sa...

Jeg sier som de andre .Sååå vakker! Tenker du er mye i fjøset, ja - det tror jeg at jeg hadde vært!:-)
Bare kom med flere bilder.....
Eller en liten filmsnutt, kanskje...?

Gry og Millis blogg sa...

Filmsnutt var lurt. Det skal jeg jammen prøve (hvis det går på den teite låne-pc'n).

De første åra var jeg mer i fjøset enn inne, nå har jeg blitt mere vant til det, men jeg er inne der om morgenen også et par ganger i løpet av kvelden. Siden det er Thea sitt lam, så synes jeg det er moro hvis det blir tamt litt fort, og da må jeg nesten vise meg der:o)

Marianne sa...

Så koselig det høres ut med lamming...jeg skal også få meg sauer...en gang i hvertfall.. må vel vente til vi er klare for å bli mer bundene enn vi er nå...Men sauer, høner og kaniner..skal jeg ha! Da skal jeg også sitte i fjøset både morgen og kveld...

Luna sa...

Det må være ekstra koselig å gå i fjøset når en sånn liten en er der kan jeg tenke meg :)
God helg!

Nøve sa...

Vi har forresten omsider fått "Glenne-fiske-babyer" :o)))) Men noen har blitt spist opp, dessverre...

God helg!