torsdag 5. februar 2009

Så var denne jobbuken over:o)

Nå er det helg igjen. Det er deilig!!! Ukedagene blir veldig rutinepreget: Fjøsstell, jobb, tur med Milli og så er det “kvelden” liksom. En ting som er deilig, er at det virkelig begynner og merkes at dagene blir lenger. Nå rekker jeg nesten en times tur med Milli før det mørkner helt.

Bilde 002

Milli i “fjellveggen”

Her er det ganske mye snø, og mer skal det visst bli til og med lørdag. Milli storkoser seg, og det gjør vel egentlig jeg også:o)

Hønene koser seg IKKE! I morgen må jeg få møkka ut av hønsehuset, så da skal de ut i hønsegården enten de vil eller ei. Det er ikke spesielt gøy å kjøre trillebår i nysnø, men det får bare bli som det blir. Nå skal møkka ut, ny flis inn og varmelampe henges opp. Det blir fryktelig fuktig inne hos hønene når de nekter å gå ut, så varmelampa vil forhåpentligvis hjelpe litt på. Det blir sikkert litt av et syn når jeg skal jage 24 gjenstridige, flaksende tupper ut gjennom hønseluka i morgen. De har begynt å verpe så fint, så nå får jeg sikkert 20 egg hver dag. Det er kø på jobben for å få kjøpe eggene, og det er gøy at folk skryter av smaken (og fargen på plomma).

Den ene søya som har latt seg tjuvpare er ikke så altfor langt unna lamming tror jeg. Vi antar vel at det vil skje i løpet av måneden. Jeg var å kjente på juret hennes i dag, og det er ikke fullt, men det er ganske stort og fint. Den eldste søya vår er faktisk 12 år. Hun har vi tatt inn, så hun går sammen med den søya som skal lamme. Jeg synes hun var litt tynn, og er redd hun taper kampen om maten. Tenner og bein holder mål enda, så det er nok heller kampviljen(evnen) det står på. Neste lørdag kommer dyrlegen og gir den obligatoriske vaksinen før lamming, så da er vi ganske klare til det braker løs her. Bær over med meg når den tid kommer, da blir det sikkert fryktelig mye bilder av sauer og lam:o)

Bilde 004

Her kommer “jentene” løpende for å få dagens dose kraftfòr

Siden det er så mye snø her nå, så har vi begynt å fòre rådyra. Vi synes så synd på dem nå som snøen er dyp og skaren ligger ganske hard under nysnøen som har kommet. Det er vanskelig for dem å komme til eikenøttene som ligger på bakken, og jeg ser at de har strevd og sparket opp snøen flere steder når jeg går tur. Ola var og kjøpte havre i dag, som han har lagt ut noen steder der vi vet de er. Gleder meg til i morgen, så jeg kan se etter om de har fått i seg noe mat.

Jeg grue/gleder meg til Hundetreffet på søndag. Er irritert på meg selv for at jeg ikke utelukkende gleder meg, for det gjør jeg, til å treffe alle sammen, men jeg er liksom redd det skal bli kjedelig eller noe. Akkurat som om det går an å kjede seg når alle har med seg (minst) èn hund hver… Men aller, aller mest gleder jeg meg til å møte mange av dere “live”, og med “dere” mener jeg så absolutt de firbente også! Det skal bli SÅ bra:o)

Dette ble litt mye om ingenting igjen, men det ble mange ord og ørlite grann nytt her fra Tjøme:o)

13 kommentarer:

Marianne sa...

Saue bildet var jo helt nydeligt, for en sjarm og atmosfære det må være hos dere..Gleder meg stort til å få hilse på sauer og høner..og selvsagt deg og Milli!

Ikke noe å bekymre seg over gry, hvordan skal en hauge med hundegale, fotogale kaklende damer i sin beste alder klare å kjede seg sammen?? Nei detta blir bare moro!

Hanne sa...

Bildet av jentene i fullt firsprang var fantastisk, Gry!!! Du ser jo at de er glade for å se deg! Jeg kom til å tenke på den sangen til Marius Müller "Jeg kommer alltid løpende til deg..." vet du?

Skjønner at du har litt av en jobb foran deg imorgen, men det er jo så deilig etterpå, med ny flis, reine vegger, vagler og det hele. Husker det godt fra jeg hadde høner selv. Jeg la noen ganger inn litt granbar også for luktens skyld (kanskje mest til jul det da)..

Anonym sa...

Jeg synes jo det er koselig her Marianne, men jeg bor jo tross alt her. Det er egentlig finest her på våren, med frukttrærne i full blomst, men det duger nå også:o)

Ja, det blir veldig moro, det er bare jeg som er mest sammen med dyra alltid (også gutta på jobben, men der har jeg vært i 17 år.....)

Det blir nok ikke annet enn bytting av flis Hanne, det er for mye fukt der inne til at jeg får skrapet noe annet, men granbar var jammen en veldig god idè. De liker kanskje å hakke litt på det også?

Hanne sa...

Ja, de syntes iallefall at det var litt spennende med noe nytt. Granbaret altså...

Blir neppe mange dødpunktene på søndag, Gry. Du trenger ikke være redd! Her skal det sosialiseres med både folk og fe!

Anonym sa...

Da blir det granbar:o)

Jeg gleder meg veldig altså! Jeg vurderer til og med å bake en sjokoladekake å ta med opp på jordet. DET er ikke hver dag (heldigvis?!;o)

snorredimma sa...

Når jeg ser såå glade og lykkelige sauer, skjønner jeg at du er noe spesielt for dem, ja.:) Tenker litt på at mine to er jo fårehunder...uff, håper ikke sauene vekker gjeterinstinktet på dem...Åsså syns jeg dem er så fæle til å bjeffe, nå - og da tenker jeg på at dem kanskje skremmer sauene....?? Men jeg gleder meg vannvittig til å hilse på alle sammen - og jeg må innrømme at jeg har en forkjærlighet for høner....
Det blir IKKE kjedelig - det kan jeg love deg.
Heldigvis hadde nabo'n, Irene, lyst til å bli med. Så da kommer vi med 3 hunder fra Greåker...

Anonym sa...

Så utrolig gøy snorredimma!!! Nå ble jeg glad! Hils naboen og si at hun er mer enn velkommen!!!

Vi skal opp på jordet i skauen. Det er ca. 300 meter fra gården, der hvor sauene går. De er vant til bjeffing, så det er ikke noe problem. De blir ikke redde hvis ikke hundene kommer inn til dem på beitet. Det er derfor jeg ber så pent om at alle har hundene under kontroll når de tar dem ut av bilen, for parkeringsplassen er her nede.

Du kan få gå på besøk hos hønene hvis du vil:o)

Nina og Bonnie sa...

Du skal ikke være redd for å legge ut mye bilder av sau i lammetiden. Det er bare moro. Venter på bilder av lamma.

Gleder meg også til søndagen, men skjønner "grue" delen din. Sånn er jeg når det skal mye folk til meg. Er ikke så ofte,men det er litt å tenke på som vertinne. Men vi skal jo være ute og slett ikke til bry. Skravle skal vi og ta bilder.Det eneste jeg gruer meg litt til er været og veien. Er ei pyse til å kjøre i snøstorm og glatte veier. Har piggfri dekk jeg vet du.

Anonym sa...

Så flott bilde av sauene som kommer løpende til matmor, Gry :-)
Og Milli er jo alltid fin. Du har virkelig fått taket på "i-farta"-bilder.

Og så kan du glemme "Grue-meg"-følelsen. Det kommer til å bli så morsomt at du kommer til å bli nødt til å gjenta dette hver mnd ;)

Nøve sa...

Kanskje det er det ho frykter,Tove ;o)
Tenk så moro det skal bli å treffe nesten alle bloggerne og HUNDENE! Vi er alle forberedt på å base i snøen, ta med oss det vi vil ha, greie oss sjøl, og bare kose oss i flere timer :o)

Så moro at Snorre og Dimma kommer også! Kanskje Toves julebord er avlyst nå???

Kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg til dette her :o)))

Anonym sa...

Gleder meg til rapporten jeg da, forventer lange blogginnlegg med masse bilder!! (tenk på oss som ikke kan være der.. ;)

Dixie sa...

Helt enig med Marte! Vi vil ha laaange rapporter med masse, masse bilder! :) Vi ville jo vært der vi også!!! Jaja, gleder oss til å treffe dere alle en gang, for det regner jeg med at vi gjør... :)

Dixie sa...

Nå glemte jeg visst helt å nevne bildene, for de var jo kjempefine! Både sauer og Milli i farta! :)