søndag 22. mars 2009

Forberedelsene til lamminga har så smått begynt

DSC_0040

Her har vi Frk. Smilla. Hun skal lamme ca. 2. april:o)

Denne helgen har vi fått gjort litt her på gården. Når snøen gradvis forsvinner, kommer det fryktelig mye til syne….. Her tyter det av landbruksplast, møkk i helt utrolige mengder, bøtter, spader og alt annet som har blitt skjult av vinterens snømengder. Det er ikke noe pent syn her nå. Huff og huff… I tillegg ble snøen for tung for hønsegården, så Ola må til å reparere “litt”…

På fredag var vi på en liten handlerunde. Det gamle kjøleskapet vårt (som nå også “fungerte” som dypfryser på bakveggen) gikk gudskjelov enda mer i stykker, sånn at Ola omsider gikk med på at vi trengte et nytt. Jeg takker høyere makter…. Ikke særlig økonomisk at alt som ikke står helt forrest på hylla blir fryst, tint, fryst, tint osv., osv…. Det er faktisk utrolig mye som kan skjule seg i et kjøleskap, til tross for at man glaner inn i flere ganger daglig. Her heiv jeg opptil flere bæreposer. Når vi spadde ut (ja, spadde ut!!) av fryserdelen, fant jeg jammen noen dypfryste margbein jeg har kokt til Milli-mor. Hun så veldig fornøyd ut når hun fikk dem….

På lørdag gikk jeg en lang fin tur med Milli, hun gikk løs nesten hele veien. Det må jeg snart slutte med, for jeg ser at det begynner å komme flere folk nedover her i helgene (hulk,hulk,hulk). Jeg må forresten skryte litt av Milli nå! Hun er så utrolig flink og lydig om dagen!! Hun gjør alt jeg vil, og legger godviljen skikkelig til! Det er gøy! Dette gjelder imidlertid bare så lenge vi er alene, og vi må nitrene på innkalling med fristelser!! I går hørte hun noen stemmer på en av hytteveiene vi går, det er nok til at hun inntar en sånn “freeze” posisjon og er stokk døv…. Jeg begynte å løpe motsatt vei, da så hun bare dumt på meg, og kom ikke før jeg gikk skikkelig på trynet. Da var det plutselig kjempegøy:o)

Ola har vært skikkelig forkjøla, så jeg måtte begynne å ta ut møkk av fjøset. Det er tung, våt talle (møkkete halm, og da snakker vi MØKKete:o). Jeg bruker omtrent 3 ganger så lang tid som ham, men det er egentlig ålreit å holde på med synes jeg. Jeg blir veldig sundt sliten i kroppen, og i dag er jeg skikkelig støl, så det er tydelig at dette kan jeg godt gjøre mer av. Nå har jeg vasket hyller og  rengjort forskjellige remedier vi bruker, sjekka at vi har nok av ting og tang vi trenger, flyttet inn de dyra som skal lamme først, og føler at jeg har ganske god kontroll.

DSC_0033

Edith og Edvarda er drektige, men skal ikke lamme før litt senere i april.

I dag fikk jeg en kjempekoselig melding fra Hanne! Om jeg hadde tid til å gå en tur i dag? OM jeg hadde. Bienna og Milli har ikke sett hverandre på en stund. Og gjensynsgleden var stor!! Bienna har løpetid, og var egentlig litt fredeligere enn hun pleier å være mot Milli. Hun fant seg i alt, og stilte seg villig opp med halen til siden når Milli ville kjøre trillebår (og det vil hun jo hele tiden…)

DSC_0008

Milli kjører trillebår (litt fårete uttrykk i ansiktet), mens Bienna villig stiller seg opp, med halen godt brettet til side….

DSC_0016

Bienna vil se på sauene, Milli vil kjøre trillebår…..

Hanne, hundene og jeg gikk en koselig tur i det nydelige været, skravlet litt på verandaen mens hundene lekte. Det var utrolig koselig med selskap på tur igjen. Det er en stund siden nå:o) Tusen takk for at du kom på den glimrende idèen Hanne!

DSC_0022

To gode venninder:o)

Hønene stakkars, de vansmekter litt om dagen. Jeg kommer fortsatt ikke til med trillebår og hønsegården virker bare sånn halvveis… Det første jeg skal gjøre når det smelter litt mere snø er å gjøre rent i hønsehuset. De fortjener de – de jobber hardt for føden de hvite tuppene mine, jeg får i snitt 22 egg om dagen:o)

DSC_0035

To dagers eggproduksjon

Ellers er Lille-Thea i ferd med å bli direkte feit, og jeg tør ikke gå god for BMI’en til den dama der…. I dag måtte vi klippe klovene til mamma Snipp. Klovene vokser, og blir til noen slags lange “snabelsko”. Det er ikke bra for dyra, og foruten at de kan få det vondt, kan det også resultere i gal beinstilling hvis de går med dette for lenge. Når de går på talle (sånn som hos oss), så sliter de ikke klovene. Lille-Thea ble kjemperedd når vi la mamma’n hennes på ryggen for å klippe. Hun kjente ikke mamma’n sin igjen fra den vinkelen, og løp brekende rundt. Noe som ikke akkurat gjorde jobben enklere for oss, da Snipp selvfølgelig ville stå på sine egne, fire bein så fort som mulig…. Vi fikk nå i hvertfall gjort det, og ser over resten av dyra i forbindelse med lamminga. Vi kan ikke snu på de drektige søyene, da er sjansen for feilstillinger under lamming stor, men jeg ser at det er flere av dem som har sterkt behov for en omgang pedikyr:o)

DSC_0037

Lille-Thea…?”

For en stund siden tenkte jeg at jeg må få litt dreis på det med Milli og innkalling når det er noe som skjer. Jeg/vi leide en hundeinstruktør, spurte de jeg har gått tur med og hatt mest kontakt med i “lappebloggegjengen” som bor i nærheten om de ville være med, og jammen blir vi 6 lappiser og 1 Grosse Münsterländer på et ørlite kurs her neste søndag. Det blir utrolig spennende og jeg gleder meg:o). Det eneste som er dumt er at ikke vi kan være ALLE SAMMEN!! Men det får vi ta igjen på et hundetreff:o)

Dette vil jeg forresten si: Jeg synes det er så moro at “vi” har blitt så mange her inne på bloggene! Så mange hyggelige folk, så mye kunnskap og så mye velvilje som finnes blandt dere. Det er innmari gøy!

Ha en flott uke alle sammen!!

43 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Du har jaggu fått gjort mye i helgen. Flinke Gry!! Og fått nytt kjøleskap, nå bra. Hørtes ut som du trengte det. Men et tips:ikke kok margbeina til Milli. Fikk beskjed av en dyrlege. De splintrer seg fortere og går i biter. Jeg gir Charlie de frossene, og rå. Da holder de.

Så flink du er blitt til å ta bilder. Bienna og Milli sammen, det var bare flotte bilder. Ingen utmerket seg. Men Milli er blitt stor. Og for en pels. Gleder meg til å se henne igjen.

Gry og Millis blogg sa...

Tusen takk for tipset Nina, det blir heretter frosne, rå margben!!!

Jeg har aldri trodd at et kamera gjorde meg til en bedre fotograf, men kameraet knipser i allefall når jeg trykker på knappen (og ikke timesvis etterpå), og det knipser i serie hvis jeg vil, da kan det kommen noen bilder jeg liker. Jeg likte det "flekke tenner" bildet:o)

VI GLEDER OSS TIL Å SE DEG OG GO'GUTTEN IGJEN:o))

Anne-Liss sa...

Travel tid i vente med lamminga forstår jeg.
Koselige bilder av Mille og Bienna, slik holder Leia og Maila også på under løpetidene.
De ser ut som de trives utmerket sammen. Tannbildet var flott.

T :-) sa...

Et skikkelig blinkskudd det bildet med tennene! Flotte alle bildene forresten:-)

Uff ja det er ikke alt som er like morsomt å finne igjen under snøen. Men det kan jo hende det dukker opp noe som er savnet..

Ønsker dere lykke til med lamminga og at alt går bra. Talle er fint, men ikke for klauver. Helt enig.

Nina og Bonnie sa...

Unnskyld meg, men jeg er sikkert dum. Hva er "talle" for noe? Skjønner jo det må være noe med underlaget de går på. Men hva?

Anonym sa...

Du er ikke dum Nina, før jeg traff Ola visste ikke jeg hva talle var heller. Det er halm som vi legger i bingene, når den er full av møkk og tiss, strør vi bare ny, tørr halm oppå. Dette gjentar vi helt til vi tømmer fjøset. Altså, lag på lag med halm.

Hanne sa...

Krangler litt med dataen og nettilkoblingen her, men der var jeg visst "på" igjen!

Takk for en deilig søndag!! Det var godt for Bienna og meg å få være litt sosiale igjen!

Også så flotte bilder, Gry. "Flekke tenner" bildet var supert!! Fant ut at jeg hadde hatt en annen innstilling på kameraet enn jeg trodde, derfor ble mange av dem altfor lyse dessverre. Det var så lyst i går at det var vanskelig å se... Skjerpings!!

Gleder meg til å se mange av dere på kurs til søndag!! :)

Anonym sa...

Kjekt å få et lite innblikk i fjøslivet. Så søt lille Tea er med blå øyne:)
Dere går en travel tid i møte forstår jeg.

Bienna er jo også en flott tispe, synes alle er fine på hver sin måte.
Mangfoldet i fargespekteret er bare så fantastisk flott, på våre lapphunder.
Blinkskudd det med tennene "to gode venninner":D

Innkalling når der er fristelser.
Det er akkuratt hva jeg også sliter med.
Jeg har nitrent på det, brukt leverbitene og teknikken "omvendt lokking" det hjelper noe, men ikke godt nok.
Jeg må ha full konsentrasjon på henne når vi går tur.
Det hjelper heller ikke for meg å gå i mottsatt retning når hun står i "freeze" (hun hadde i flere dager ignorert meg og jeg tenkte f... ikke nå igjen) gode råd er dyre når eg ser at her er det noe som fanger hennes oppmerksomhet, jeg gikk bakover lokket henne ingen reaksjon, da skrapte jeg beina etter meg, masse lyd, og jeg fikk hennes oppmerksomhet:D
Hun kom smilende og glad mot meg å fikk en lever gobit og båndet på seg.
Kanskje jeg skal legge til et fall også, mor som ligger nesegrus på stien, er sikkert kjempemorsomt:)

Håper på referat om treningen til søndagen, og kanskje du vil dele noen gode tips med oss.

En takk til dere som starte denne bloggingen. Grunnen til at jeg etterhvert har blitt med er jo at det er så lærerikt og interssant det dere skriver.
Jeg har fått svar på en masse jeg lurer på ved å lese bloggene.

Ha en fin uke du også Gry, med mann og dyr:)

Anonym sa...

Berit: Det er nok bare blitzen som gjør det, hun har vanlige saueøyne:o)

Bienna er nydelig, og veldig kosete! Det liker jeg:o) Og jeg er helt enig med deg, fargespekteret hos FL er jo fantastisk mangfoldig, og det er gøy å se hvor mange forskjellige det er av dem. Like vakre er de alle:o)

Du skulle sett meg Berit, jeg løp så fort jeg kunne (det er ikke så fort er jeg redd) på råtten snø, og plutselig lå jeg rett ut med nesa godt nedi snøen. Milli kom fykende umiddelbart, noe av det morsomste hun vet, er å dra ut hårstrikken av hestehalen min. Så der lå jeg med latterkrampe og Milli friserte meg så godt hun kunne.... Litt av et syn for dem som så på....

Klart vi videreformidler gode råd!!! Gleder meg til å skrive om den dagen. Hundeinstruktøren var kjapp til å si at han fikk testet sine kunnskaper med 6 lappiser på kurs....:o) Gøy. Du skulle bare vite hvor mange ganger jeg har tenkt som deg: F..., ikke NÅ IGJEN, når jeg ser henne gå inn i "frossen og døv" stillingen sin Berit....:o)

Jeg vet ikke helt hvem som startet med bloggingen, det har jeg lurt på... Jeg tror først jeg så en blogg hos Dixie og Tina, og så hos Nøve, også tenkte jeg at DETTE ER I HVERTFALL IKKE NOE FOR MEG!!! Alt for "nymotens".... Og se hva som skjedde..... Nå venter jeg spent på deg Berit!!! Gleder meg sånn til å få lest mer om Ville:o)

Ville sa...

Gry: Jeg måtte jo flire, synes jeg ser det for meg, kavende i råtten snø, endelig skjer der noe spennede for Milli i det du faller med nesa i snøen:)
Jeg harlaget en blogg om Ville, du er hjertelig velkommen å se de første innleggene.

Nøve sa...

Hei på deg! Tusen takk for at du orka å holde meg oppdatert på sms i denne "vanskelige tiden", Gry ;o)
Men nå var det moro å se gjennom alle bloggene! De nye også :o) Jeg er ikke ferdig enda.
Og du vet, jeg får aldri nok av Milli-bilder... Og for noen damer der ute på terassen, de skulle Nalle likt å se. Men er Lille-Thea SÅ brei? Har du strekt bilde litt??
Vi snakkes ;o)

snorredimma sa...

Syns jeg ser deg der du ligger langflat på bakken med Milli ivrig rundt...hihi. Innkalling er kjempe-vanskelig, og det er nok lurt å ta et lite kurs sammen med andre igjen...Jeg må jo se å få litt dreis på det jeg som har begynt på agility med Dimma!!!

Lill-Thea som har blitt stooor og fin- jeg var sikker på at ho hadde blå øyne jeg, da. Hva er vanlige saue-øyne, Gry??

Utrolig flotte bilder av Milli og Bienna. Dem har så fine farger...og så har dem skikkelig flotte, hvite tenner, da!!!

Venter i spenning på å få høre om hvordan lamminga går etter hvert.

snorredimma sa...

Næmen, der er du jo Nøve! Godt å høre fra deg igjen. Har savnet både deg og go'gutten Nalle, vettu..:-)

Marianne sa...

Oi, her blir det nok mange spennede lammebilder etterhvert tenker jeg....Thea er jo blitt så stor og flott. jammen med vokser de raskt disse ullene..

Så morsomt at Milli liker å dra ut hestehalen din, det må jo være et syn....!Når embla var mindre, så drog hun av alle sokker, og så løp han avsted med de med halen rett til værs...heldigvis var det bare valpestreker, så nå får vi beholde sokkene på...

Så gøy det må være å gå på kurs med bare lapper, det er nok ikke helt vanligt nei.. Må jo være ekstra lærerikt i og med at hundene er veldig like..og at alle har stort sett det samme problemet, nemlig innkalling..Lapphunden er ikke den mest enkle på det nei...

Mira løp avsted et par ganger i begynnelsen, men da løp jeg og gjemte meg, så når hun kom tilbake så følte hun seg forlatt...hun lette og lette og ble mer og mer fortvilet...gjett om hun ble lykkelig når hun endelig fant meg da. Et par turer med gjemsel, og etter det løp Mira aldri avsted igjen..selv om jeg ofte så at hun hadde veeeldig lyst....

Anonym sa...

Hei Marianne:o)

Jeg lurte til og med på om jeg skulle filme en lamming og legge ut på bloggen, men det blir kanskje litt "grisete" å se på??

Det var sannsynligvis litt av et syn, da jeg lå der med nesegrevet godt plantet ned i snøen, og Milli henrykt sto å dro meg i hårstrikken...:o)

Jeg prøvde gjemme meg trikset med Milli Marianne, etter at jeg har gjort dette med stort hell både på Kaisa og Zorro (en schäfer jeg hadde..). Jeg gjemte meg, sånn at jeg kunne se Milli-mor. Hun løp litt frem og tilbake, satt seg ned og grublet litt over hvor jeg kunne være... Jeg ventet på at hun skulle bli redd og engstelig, og at jeg kunne trå frem sånn passe seierssikker.... Vet du hva lille Milli (da omtrent 14 uker eller noe) gjorde??? Hun satt raskt og bestemt kursen hjemover på de korte beina sine. Over det ene jordet, godt på vei over det andre før JEG (Helten) kom halsende etter livredd for at hun skulle rekke ut på veien..... Hun er et lite troll:o) Så så vellykka var det liksom....:o)

Morsomt med Embla som stjal sokker, sikkert kjempefornøyd over å ha rappa litt klær av dere:o)

Anonym sa...

Ja det var jo en perfekt innkalling for Milli, når du kom pesende etter ;o) Milli veit hvordan det skal gjøres.

Vet du hva, nå har Bonnie fått løpetid! Blir i høybrunst til helga... Hva skal vi gjøre? Anne mente de måtte stå over, men det beste er muligens at Nallemann holder seg heime,syns jeg. Så får unggutta ha damene i fred.
Først mange timers bilkjøring, deretter brunstige damer, så bilkjøring igjen...det blir bare tortur for Nalle.

Marianne sa...

gry: Jeg ville prøvd den metoden igjen...akkurat i den alderen milli var på da du prøvde, så er de litt "uredde", har ikke helt skjønt konsekvensene av sine egne handlinger.de tror alt er bare fryd, og at du passer på. Men når de blir litt eldre og nærmer seg spøkelses alderen, så begynner de å tenke litt selv, og skjønner at de kan miste deg. Drt er den beste tiden å trene innkalling på synes jeg. Så jeg ville prøvd igjen jeg..MEN nå er jo lappen ganske så selvstendig og har masse mot. Så inkalling er noe man må jobbe med for alltid visst man har valgt den rasen...
Visst det er litt tungvint å gjemme seg, så kan du jo bare snu hver gang hun kommer et stykke foran deg..frem og tilbake på en strekning, helt til hun skjønner at det er hun som må passe på deg, og ikke motsatt...jeg gjør det nesten hver gang de går for fort...

Og ps! jeg vil veldig gjerne se en "grisete" lamming på film. Har aldri opplevd det jeg....

Anonym sa...

Hei igjen Marianne:o)

Jeg skal fortsette å gjemme meg, har gjort det maaaaaange ganger siden også, uten at Milli har blitt særlig bekymret av den grunn;o) Men så sitter jeg der en dag, under en ubekvem busk - jeg tror jo at Milli leter etter meg, men så ser jeg at hun skotter på meg i øyenkroken og har sett meg for leeeeeenge siden, bare viser det ikke sånn som den forrige lappisen min, neida Milli benytter anledningen til å snuse i seg noen gode lukter mens hun venter på at jeg skal komme frem fra busken... Men jeg gir meg ikke før jeg har klart å gjemme meg SKIKKELIG;o). Er helt enig med deg i at de er mer bevisste på oss nå de/hun har blitt litt eldre. Hun har full kontroll nå - men DENNE skal jeg få til:o))

Nina og Bonnie sa...

Jeg satt bak en låve i 2 laaaaange minutter som en annen tulling. På ukjent sted for Charlie. Trodde han ville følge mer med da. Når jeg til slutt gikk fram sto han på andre siden av låven og snuste og gravde litt. Noe fryktelig interessant. Var ikke interessert i å se på meg en gang. Han er selvstendig,ja.

Inger`s blogg sa...

Så flotte bilder, Gry.Vakker pels på Milli og den flotte halen.Dere har da litt å stri med,når alle dyre skal ha stell og omsorg.

Jeg gleder meg til søndag og skulle det være noen tisper med løpetid, da får Chicko bare lære å holde seg unna, i snor.Som du vet er han ganske yr.

Anonym sa...

Hei Inger og Chicko:o) Der fikk dere jo til å kommentere! Kjempebra. Jeg vet ikke om det er løpetid på søndag, noen er kanskje helt på slutten . Thomas Hundetrener sa at "DET ER JO ALDELES GLIMRENDE MED LØPETID, STØRRE FRISTELSER FÅR DE JO IKKE!!!!". Dette går bra, og vi skal kose oss og trene både oss selv, hundene og lattermusklene våre:o)

Ville sa...

Jeg gikk nesten glipp av alle de gode kommentaren, fordi jeg har vært opptatt med å finne ut noe jeg trodde ikke fungerte på bloggen min:) Det viser seg at det skulle vær sånn.
Ser dere får inn på deres blogg de siste innleggene fra deres følgere, har dere gjort noe for å få det til, eller skjer det automatisk???

Vi har også gjemt oss for Ville, og gjør det stadig vekk, slik at hun er nødt til å følge med hvor vi er.
For meg ser det ut som hun har litt vel god kontroll på hvor vi er, dermed våger hun å ta noen kjappe avstikkere, hun kommer jo alltid tilbake. Det jeg håper på er å stoppe henne før hun farer avgårde i firsprang.
Skal bli spennende å lese om kurst.

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Jeg logger inn på bloggen min, går inn på "Tilpass", videre på "Utforming" og så velger jeg "Min Bloggliste (eller noe sånt), da har jeg kopiert den adressen jeg vil ha på blogglisten min og bare limer den inn der og lagrer. Jeg får ikke dette til på Inger og Chickos og Tinas og Wilmas blogg, er ikke helt sikker på hvorfor. Lykke til:o)

Er fargen til Ville "sobel"? Er litt nysgjerrig, det er ikke så mange med den fargen tror jeg:o)

Nina og Bonnie sa...

Jeg gjør det litt andeledes enn Gry. Jeg legge til en gadge under tilpass. Bloggliste. Så trykker jeg legg til. Da kommer det opp spørsmål om blogger jeg følger og jeg trykker legg til. Og lagre. Så legger det seg der.

Men jeg får ikke opp det siste innlegget til Berit og Ville. Flere? Og jeg sliter med bloggen til Inger og Chicko også. Den må jeg trykke på, samme som deg Gry.

Marianne sa...

Jeg får heller ikke opp de siste innleggene. Men jeg trodde det bare var meg. Synes min blogg er utroligt træg. Nesten hver gang jeg er på bloggen, så oppdager jeg nye innlegg på andres blogger. Men når jeg ser på min "egen"liste, så står de ikke der. kan ta opptil et døgn før jeg får beskjed om at det har skjedd noe nytt og spennende...

Anonym sa...

Så treg er ikke min maskin, men jeg har funnet ut at hvis jeg går direkte på vis blogg og går på bloggene derfra så er de blitt kjappere oppdatere.

Mulig Berit og Ville ikke har fått lagt innlegget ordentlig inn.

T :-) sa...

Innlegg som ikke vises: Mulig berit har gjort det samme som jeg gjorde? Jeg publiserte jo henteing av valpen en dag før jeg hadde tenkt ved en feiltakelse (les klønete tasting) og så prøvde jeg å rette opp det igjen ved å redigere det tilbake til kladd. problemte da var bare at tittel og publiseringstid sto allerede på alle deres blogger :-( Men dere fikk ikke opp innlegget.

snorredimma sa...

DET husker jeg, Tove - og gjett om jeg trykket om og om igjen i håp om at innlegget ditt ville dukke opp!!!:-)

Anonym sa...

Nina: jeg slettet det selv. spørsmålet jeg stilte var urelevant da jeg oppdaget at der ikke er videre link til sidene deres fra følgebildene.
Holdt på med sånn prøving og feiling på siden min i går:)
Etterat jeg slettet innlegget på min blogg, oppdaget jeg jo at det lå hos dere :D, sorry. Nå vet jeg hvordan jeg skal gjøre neste gang.
Gry: Ville er sobel :D, et treff MÅ vi bare få til på et eller annet vis.
Takk for rådene, skal få det til :)

Nøve sa...

Er det mulig å få lagt ut innlegget fra Lappestikka? Islendingene og Wilma burde få se det også, det var kjempeartig skrivi,flinke Gry!!! Og de flotte bildene kan man se på om igjen og om igjen..

Anonym sa...

Enig, Nøve. Det var flott fortalt Gry. Håper jeg kan bli med neste år :-)

Jeg er medlem i begge klubbene og det tror jeg Lappevennen er også? Ellers så var det ikke mye spennende i lappestikka denne gangen syns jeg. Men artig å se hvordan årsmøtesakene blir lagt fram. Vi har nok en enklere utgave i Islandshundklubben...

Nina og Bonnie sa...

Kjempefint innlegg i "Stikka" i dag, Gry. Du er herved oppnemnt til sekretær. Du er jo sååå flink til å skrive fortellende.

Og vi kommer til neste år. Er redd det kan bli et stort treff da. Har du plass nok?

Anonym sa...

Tusen takk alle sammen for hyggelige kommentarer vedrørende innlegget i Lapphundstikka. Det ble laget når pc'n min var på rep. men jeg har en kladd på jobb pc'n (litt lite å gjøre ja;o), jeg skal se om jeg kan få sendt den hit og om jeg kan legge den ut.

Det er plass nok Nina. Ute da....;o)) Så blir vi flere til neste år, så er jo det bare koselig.

I dag: VEEEEEELDIG syk søye (jeg ser for meg at dette her begynner å ligne på "Dødens gård"). Fikk ikke rørt på henne før jobb, dyrlegen kommer, jeg dro fra jobb. Konstatert melkefeber, dyrlege har ikke kalk, jeg tilbake til byen, dyrlegen kommer tilbake og injiserer kalk. Veldig syk søye myyyyyyyyyyye bedre nå. JEG ER GLAD!!!!

Anonym sa...

Oj, hjelpe meg. Ikke bare-bare med sau heller. Så bra det har ordnet seg. Føler det på hele kroppen når disse dyra er syke. Ikke gøy i det hele tatt. Får håpe ikke noe mer skjer nå.

Anonym sa...

UFF, sjuke dyr er aldri moro. man føler seg så hjelpeløs :-( Men så lenge dyrlegen fikser det, så er det jo ikke så ille likevel...

Kos deg. Hybelkanine drar på ferie helt av seg selv og dere får det kjempemorsomt ;-)

Anonym sa...

Våknet til 15 cm. snø, men hva gjør vel det når søya er frisk som en fisk igjen. HELDIGVIS!! Nå står hun og glor litt sånn frekt på meg og lurer på hva som var problemet:o)))

Gid hybelkaninene her tok ferie, det tviler jeg på.... Det er mange av dem nå Tove....

Marianne sa...

Så godt å høre at det er flere som har hybelkaniner..selv om mine ser ut som bjørner da..hybelbjørner ja..det er det jeg har!


Jeg får lapphund stikka jeg også ja. kjempe fint innlegg, kommer nok til å oppmuntre fler til å komme det der..gleder meg alt til neste år!

Her er det også komet 15 cm nysnø...skikkelig julekort...litt fint er det jo, men jeg kunne heller tenkt meg sol og sildrene bekker...håper det går bra med blåveisene mine...Skal søke litt på nettet å se hva jeg kan finne ut om denne blomsten..

Anonym sa...

Er det ikke det som er så "bra" med melkefeber? Dyret ser ut til å dø når som helst, men så vips, etter riktig mengde kalk så er hun frisk som en fisk igjen :-) Lykkelig slutt - det liker jeg!!!

Gjør som meg: anskaff briller med filter som gjør alle kaniner/bjørner usynlige ;-)

Anonym sa...

Det er nok hybelbjørner her også Marianne.... Overalt. Fant akkurat et høystrå i tallerkenskapet.... Skulle ønske jeg var interessert i innredning og sånt, men det er jeg ikke. Jeg vil heller holde på med dyra, og da bør man vel prøve å innse at man ikke rekker over alt? (Svar "ja";o)

Det var skikkelig kritisk i går Tove. Hun hadde ikke så lav kroppstemperatur at det skulle indikere melkefeber, også skal hun ikke lamme før ca. 20.4. Dyrlegen vår er verdens beste, men har ikke så mye erfaring med sau, og har ikke alltid på lager det vi trenger av medisiner. Det var på hengende håret at hun fikk den kalken. Da lå hun bare med hodet flatt på gulvet og surklet... Det som er gøy er at hun er helt uanfektet i dag. Dyrlegen sendte meg en melding kl. 630 i dag tidlig og lurte på hvordan det gikk, så hun var nok spent hun også:o)

Anonym sa...

Godt å høre det gikk bra med søya! Dødens gård,du liksom... (la kaninene i fred ;o)

Ville sa...

Så bra at søya er frisk og rask i dag:o)

Føler jeg har godt glipp av noe. Lapphund stikka, er det bladet som kommer i posten, når en er medlem i Norsk Lapphund Klubb?
er det det siste nr. det snakker om, og der har Gry et innlegg ?:o)
Håper det kommer i min postkasse i dag.

Anonym sa...

Anonym høres ut som Nøve?;o)

Ja, Berit, det er Lapphundstikka. Jeg fikk den i går, og skrev et slags referat fra hundetreffet vi hadde her i begynnelsen av februar.

NØVE sa...

Det var meg,ja!
Nå tror vel alle det var jeg som kom med råd til Tove :o(