tirsdag 10. mars 2009

Gratulerer med dagen din, du kjære, kjære jenta mi’!!!

Tenk at i dag har du blitt ett år Milli. Tiden vi har hatt deg har vært så full av ren glede!

Tenk at for ett år siden gikk jeg rundt som en verpesyk høne og ventet (og ventet og ventet) på beskjed fra Yvonne på Rödmossa – og den kom “Det blev en tikvalp åt dej”. Jeg hylte på Ola, og all spenningen ble til forventning. Den kunne slippes løs lille Milli-min, gleden over å vite at du skulle komme til oss. Yvonne var (og er) fantastisk. Hun fulgte oss opp med bilder og beskjeder om hvordan du hadde det. Det var som å være nyforelsket, jeg tror egentlig det var det jeg var... Jeg sjekket mailen ustanselig, og hjertet hoppet over et par slag når det var mail fra Rödmossa kennel….

Hele kullet til Azzi

Her er du bitteliten jenta mi’. Jeg vet ikke, men jeg TROR du ligger lengst til høyre

Jeg hadde vanskeligheter med å snakke om annet enn deg. Gutta på jobben var veldig tålmodige i dette svangerskapet mitt. Er det rart jeg ikke fikk nok???

 

Bittelillemilli

En vakker liten frøken, her ser du da virkelig litt frekk ut Milli mi’?!

söta Onni-Milli 25 april -08 015

Jeg kunne ikke se meg mett på deg, og gikk rundt med bilder av deg. Må nok innrømme at jeg tvang de fleste til å se grundig og lenge på dem….. Her er du fortsatt hos Yvonne i Sverige.

Ola og jeg satt oss i bilen og kjørte nesten 120 mil for å hilse på dere på Rödmossa. Hvem andre enn du kom løpende for å hilse på? Det var bare deg og “brorsan” som var våkne, de andre søsknene dine hadde tatt seg en liten hvil. Men DU, du var riktig så i slaget, og satt i fanget mitt helt til vi måtte reise igjen… Yvonne visste det da tror jeg, at dette var en bra match:o)

Den 10. mai hentet vi deg. Du satt på fanget mitt i 56 mil, ikke ville du drikke, ikke tisse og ikke bæsje…. Pappesken vi  hadde fått med av Yvonne, ville du ikke være i, bare i fanget og inntil brystkassen. Du var så flink lille venn. Tenk deg et fullstendig miljøskifte og en full omveltning i ditt lille liv, og du tok det med stoisk ro. Ikke et pip, ikke et klynk, bare søken etter kontakt (og gjett om du fikk akkurat det – i bøtter og spann:o) Den første natten tenkte jeg at du skulle ligge ved siden av sengen min, i din egen seng. Men nei da, du gikk å la deg ute på den lille soveromsbalkongen. Da lurte jeg på om du tenkte på dem hjemme i Sverige, for du unngikk kontakt. Jeg tror du hadde det litt vanskelig akkurat da…. Etterhvert fant du imidlertid din plass ved siden av sengen (som nå har forandret seg til i sengen:o)

IMGP0199  Tennisballen var (og er) en höjdare Milli-mor

Den første uka hadde jeg fri, og sleit litt med en syk søye. Du forsvant plutselig, en dag vi var i fjøset… Og hvor fant jeg deg? Jo, inne hos kopplammene, henrykt over noen firbente venner, ivrig på søken etter noen patter å drikke melk fra. Du var ofte i den bingen, og kopplamma var aldri redd for deg (og ikke du for dem).

Så skulle vi på utstilling. Etter noen heftige mail mellom “deg og Nalle”, var det på tide og møtes. Det var jammen meg full klaff!!!!

Nalle og Milli

Nalle og Millis første date. Det gikk rett hjem hos begge to (og øvrige familiemedlemmer;o)

På den tiden hadde du vokst veldig i rykk og napp. Mest i beina for å være ærlig. Du så ut som en harepus (men var selvfølgelig vakrest i verden allikevel). Se bare her…

IMGP0278

Langbeint og fin:o)

Jeg snakket så mye om deg, at jeg så at folk begynte å kjede seg. Men jeg klarte ikke å slutte!! Da fant jeg ut at en hjemmeside var tingen – jeg kunne jo skrive det av meg…. Der ble vi kjent med veldig mange andre, flotte hunder. Og Milli – jeg tror du har sjarmert dem hele gjengen:o)

Lappiseritog

Milli først i toget:o)

Du er så utrolig sosial! Det er helt fantastisk! Det gir meg så mye glede å se deg i ditt ess med andre hunder. Du ELSKER det!!! Vi har gjort mye; vært på hytta, vært på kurs, vært på båttur. Du er ikke beintøff – du er “myktøff”. Det finnes skumle ting, men det å gjøre noe nytt, det er aldri skummelt, det er liksom bare gøy. Du er rolig og fin inne, og eksploderer av fart og glede ute. Du er akkurat som du skal være Milli – du er den aller, aller beste!!

Bilde 002

Jeg gleder meg faktisk over hver dag med deg og dine ørsmå særegenheter. Jobben gidder du ikke å være med på lenger. Det er kjedelig, bedre alene hjemme. I det siste har du forresten fått en ny og ganske plagsom uvane. Du går bak meg og biter meg i buksa samtidig som du tar begge forlabbene rundt det ene beinet mitt, sånn at jeg må gå å slepe på deg. Du synes det er helt fantastisk gøy:o) Lille, lille raring…

Yvonne og jeg snakket om det Milli, at det var nok en mening med det at akkurat du skulle komme til oss. Det var nok det jenta mi’. Bedre kan det ikke bli for menneskene dine i allefall. Vi er helt ville etter deg alle sammen, og du gir oss så mye. Jeg føler meg som nyforelsket enda jeg Milli og det beste er: Jeg vet det vil vare. Uansett hva som skjer, så har du et eget, stort rom i hjertet mitt. Det står det Milli på døra, og der er det er bare du som bor!

GRATULERER MED ETT ÅRS DAGEN JENTA MI’ JEG GLEDER MEG TIL RESTEN!!!!

Jeg har stjålet bilder tatt av Yvonne, Nøve og Hanne…. Jeg går ut fra at det er helt i orden:o)

18 kommentarer:

T :-) sa...

GRATULERER med dagen Milli.Jeg håper og er ganske sikker på at du får noe veldig godt og morsomt at matmor i dag :-)Kanskje masse?

Så mange søte bilder og levende fortalt Gry. Jeg blir jo valpesjuk av mindre. sukk... Morsomt å se hvordan hun har forandret seg. Fra å være så søøøøt bamse til å bli ei nydelig, vakker prinsesse. Henne kommer du til å ha mye kos med og glede av i årene framover. Kos dere på dagen begge to + resten av gjengen på Glenne.

Dixie sa...

Gratulerer med dagen Milli! :) Det høres ut som dere har hatt et veldig fint år sammen. Og så mange fine bilder fra oppveksten din!

Håper du får noe kjekt i dag, kanskje et bein eller en leke?! Tessy pleier forresten også henge seg fast og bite i buksa!

Ha en kjempefin dag, Milli! (Og dere andre også, selvfølgelig...)

Hundecrazy sa...

Gratulerer med dagen MILLI jenta! Nå er du en STOR og Fin jente.

Gi Milli en stor bamse klem fra Bienna, Mamma og meg!

Anne-Liss sa...

GRATULERER med dagen !!
Du får kanskje et ekstra bein e.l. i dag ;-D Ekstra kos blir det nok helt sikkerr.
Ha en fin dag !

Anonym sa...

Gratulerer med dagen Milli! Håper du får en fin bursdag! :D

Anonym sa...

GRATTIS med dagen, Milli!!! :-) Håper dagen blir superfin!!

Et fint år ligger bak dere, men tenk så mye fantastisk dere har i vente!

Klemmer fra Hanne og et vått "øreslafs" og snuss på snuta fra Bienna.

Nina og Bonnie sa...

GRATULERER MED DAGEN, MILLI!!

Åh, så fint skrevet, Gry. Og så søte bilder av Milli. Det er rar hvor fort de gror til. Året går så fort samtidig virker det som de alltid har vært der.

Dere for kose dere med bursdag i dag! :-)

PS:Er det ikke bursdagen til Tina i dag også??

Anonym sa...

Gratulere med dagen Milli, hundeklem fra Ville:.. voff..off..

Du skriver så vakkert om kjærligheten til Milli og gleden me å ha henne at jeg blir helt rørt... så gratulere til deg også matmor som fikk slik en vakker og god hund ved din side.

Dixie sa...

Nina: Bursdagen min er nok ikke før i morgen, den! :)

Men gratulerer en gang til med dagen til Milli! :) Gleder meg til å høre om hvordan dagen din har vært...

Marianne sa...

Gratulere med dagen Milli, og kanskje til matmor også, for nå har bestevennen hennes blitt 1 år!
Håper du får en fin dag, med masser av snop og mange pakker!

Marianne sa...

Gratulere med dagen Milli, og kanskje til matmor også, for nå har bestevennen hennes blitt 1 år!
Håper du får en fin dag, med masser av snop og mange pakker!

Anonym sa...

Gratulerer med dagen Milli, du kjæreste jenta vår!
Du smelta våre hjerter totalt fra absolutt første stund. (Svigermor sitter her og snufser litt nå)
Du er bare helt fantastisk fin og god. Vi savner deg alltid, men du kunne ikke vært på ett bedre sted enn hos Gry og Ola.
Håper dere har hatt en kjempefin dag alle sammen.
Og i natt er det fullmåne... AOOOOO for MILLI-JENTA!!!

Christian og hundene sa...

Gratulere med dagen Milli! Fra meg og Toivo:-)

Anonym sa...

Kjære, kjære alle sammen. Tusen takk for koselige bursdagshilsener og fine ord i dag. Nå er jeg stor jente - 1 år:o)

I dag hadde menneskepappaen min og jeg pølse- og griseørefest når han kom hjem fra jobb, så fikk jeg ekstra lang tur da mamma'n min kom hjem, så har jeg fått boksmat (vanligvis får jeg jo bare de kjedelige, tørre kulene) også fikk jeg et nytt villsvin, jeg hadde ett fra før, men det ga ikke lyd fra seg lenger... Nå er det mye lyd fra det nye svinet:o)

Vi har hatt besøk av ei som heter Grethe og som er en av de beste jeg vet om, jeg satt i fanget hennes i sofaen i flere timer....:o)

Det har vært en fin bursdag.

Nuss på nesa til alle dere fra Milli

snorredimma sa...

Oi - vi gikk jo glipp av bursdagen din i går vi, Milli! Vi skjønner jo at du har hatt et fint år og at du hadde en fin dag i går.

Så nydelig skrevet, Gry, det er utrolig hvor glade vi blir i dem, og dem tar oss med storm hver dag- hva! Milli og du var er ment for hverandre - det er sikkert og visst, og det syns laaange veier pådere begge!!

Kjære vakre Milli: GRATULERER MEDDAGEN SOM VAR I GÅR, boffer Dimma og Snorre. :-)

Dixie sa...

Det hørtes jo ut som en kjekk bursdagsfeiring! :) Både pølse- og griseørefest, lang tur og besøk på én dag! Det høres jo ut som en perfekt bursdag... :)

Anonym sa...

Ser att du fått en jättebra dag på din första födelsedag goa Milli:-)

Gry du skriver så vackert att man blir alldeles tårögd:-) Men det är ju så, Milli var ämnad till er:-)

Hoppas att ni får många fina är tillsammans.
Visst är det Ok att du använder mina bilder:-))) det är bara kul.

Många grattiskramar i efterskott från "mammelmatte" , mamma Äzzi, pappa Jack och syster Opal.

Yvonne

Anonym sa...

Hei.

Gratulerer så masse med 1 års dagen som var. Håper du hadde en flott dag!!!! :) Tiden går så vanvittig fort, og de små søte valpene med piraja tenner...(hehe.. for wilma sin del hvertfall) blir store og flotte hunder....

stor klem fra Tine og Wilma