fredag 27. mars 2009

Og vinteren er tilbake…..

I går morges ble jeg veldig bekymret. Hver morgen, før jobb, går jeg og sjekker om dyra har det bra. Da fant jeg ei av søyene liggende syk i fjøset nede på jordet. Det er rart med det, alle ligger, men man ser med en gang den som ikke er i form. Jeg fikk henne ut av fjøset, men det var det. Lenger kom vi ikke. Jeg tok tempen på henne og ringte dyrlegen, som lovte å stikke oppom i løpet av formiddagen. Da hun kom trodde hun at det var vitaminmangel, noen av søyene gir all næringa til lamma i magen, og tar ikke opp næring selv. Hun ga en vitamincocktail og dro igjen. Da jeg kom fra jobb var søya kjempedårlig og lå bare med hodet flatt forover mens det surklet i henne. Dyrlegen ble ringt etter igjen, og vi antok det var melkefeber. Jeg måtte inn til byen å hente kalk og hun kom og injiserte den. Jeg trodde virkelig at sauen var på vei til de evige beitemarker. Etter et par timer gikk jeg ned til henne – da lå hun og stirret frekt på meg, etter ytterligere noen timer fant jeg henne stående på beina og hun spiste villig av brødskivene jeg hadde med til henne. I dag tidlig kom hun og møtte meg i fjøsdøra, sugen på mere mat og jeg tror nesten hun lurte på hva jeg maste sånn for. Kalk mot melkefeber er en trolldom! Jeg er så glad for at hun er frisk igjen, at jeg ikke en gang gidder å irritere meg over at vi har fått 30 cm. snø, og det laver fortsatt ned. Jeg er bare kjempeglad!!!! Hadde jeg visst at det endte bra, skulle jeg tatt “før” og “etter” –bilder. Jeg blir like overrasket hver gang!

Det satt en gjeng med trost ved fuglemateren vår og lurte fælt på hvorfor ikke den var fylt opp i dag tidlig:o)

DSC_0069

Svarttrosten slåss om maten

DSC_0072

Så kom det en due og ville ha litt å spise.

Ellers har vi begynt å slippe inn Ludo (katten) noen timer hver kveld. Da ligger han langflat i fanget mitt. Milli synes jo det er litt skrekkelig, så hun vil også være med på moroa.

DSC_0059

Milli stirrer triumferende på Ludo - “Jeg fikk også lov”.

Ikke så mye å fortelle om i dag egentlig. Var oppe på jordet nå, der hvor vi skal være på søndag. Mye snø. Håper det forsvinner litt og at skaren holder. Ola kommer ikke inn med traktoren for å brøyte til oss, så høye støvler eller gamasjer er nok en god idè tror jeg… Jeg fortviler over hønenes skjebne, jeg skal visst aldri få gjort rent huset deres. Ola har reparert hønsegården, så hvis de hadde vært glad i snø, hadde de hatt ganske mye tumleplass. Jeg har kjøpt sikkert 3 kilo kålrot og lagt inn til dem (hvilket egentlig betyr at jeg har kjøpt meg litt bedre samvittighet…)

I kveld skal jeg og Lise ut i Tønsberg. Vi skal spise Tapas (nam, nam, nam). Vi blir kjørt og hentet, så vi kan til og med dele en flaske rødvin (også nam, nam, nam:o)

Dette blir visst bare “vissvass”. Ha en riktig god helg alle dere:o)

8 kommentarer:

Hanne sa...

Å, det var godt at det gikk bra med søya!! Aldri moro når dyra ikke er i form!!

Ja, tenk på det deilige været vi hadde på søndag, Gry!! Lite som minner om det nå..., men det kommer til å endre seg. Det er meldt sol på søndag. Det blir toppers!

Koselig bilde av dere alle tre i godstolen! Klart Milli også må få være med!

Ha en fin kveld på by'n!! Kos dere!!

Nina og Bonnie sa...

Først må jeg si, kjempefint bilde av hele gjengen i go`stolen.

Så til dyra, det er jo så bra at det gikk bra med sauen. Ikke moro når sånt skjer. Føler seg hjelpløs. Og fuglene du mater også. Det har nok ikke jeg vært flink til, men det skal jeg gjøre bare jeg får kommet meg opp.

Og spis og kos dere i kveld!!

Anonym sa...

Så koelige bilder av fuglene.
Å det herlige bilde av deg, katta og Milli, for et herlig glimt øynene til Milli:o)
Så bra at det gikk så fint med søya, ja det var trolldom:) litt kalk, så snudde hele situasjonen seg.

Enig med Nina en kan føle seg, så hjelpeøs når det gjelder dyr, de kan jo ikke formidle med ord hvordan de har det.

Det var voldsomt til snø dere fikk nå, håper dere får igjenomført fellesteningen selv om det er mye snø.

Jeg har fått Lapphundstikka, du skriver så varmt og levende, virkelig koselig lesing.
Der hva også fra treffether i Stavanger.
Ha en fin kveld på byen, kos deg masse.

Dixie sa...

Ja, jeg leste også om treffet dere hadde på Tjøme. Det hørtes kjempekoselig ut! :) Håper det blir en tradisjon, og at vi får til å komme et annet år! :)

Ellers var det jo veldig kjekt at det gikk bra med søya! Det må ha vært skummelt å finne henne slik, og i hvert fall da hun hadde blitt værre! Heldigvis hjalp tryllemiddelet, da!

Har dere så mye snø!? Det har vært ganske kaldt her også et par dager nå etter å ha vært sååå fint i mange dager. Men snø har vi ikke! :)

Det så koselig ut i godstolen!
God helg!

Nøve sa...

Håper dere får noen gode stunder i godstolen i morgen også ;o)

Luna sa...

Godt å høre at det gikk bra med søya, ikke noe kjekt med sjuke dyr :/
Det var kjempekoselig bilde av alle tre i godstolen!! :)
Har skumma gjennom og sett på bildene fra treffet på tjøme i lapphundstikka, skal sette meg ned i kveld å lese det skikkelig... :)GOD HELG!

snorredimma sa...

Det er alltid vanskelig når dyr blir sjuke - men godt at det ordnet seg og at sauen nå er kvikk igjen og møter deg i døra på morgenen.

Det så litt trangt ut oppe i go'stolen.....

Kose deg med rødvin i kveld og ha en riktig fin trening på søndag. Det blir sikkert sol og glede.....for dere får jo tross alt kake!!

Tenk om du kunne la oss lese det du har skrevet om treffet hos deg i februar, Gry - det som er publisert i Lapphundstikka....??

Gry sa...

Klart du skal få se det Camilla, jeg må bare få sendt det fra jobben og hjem:o) Dere som får se det her, får til og med se de flotte bildene i farger....:o)