søndag 8. mars 2009

Vi snør nesten ned!

Denne helgen har det snødd og snødd og snødd. Jeg husker at jeg for en tid tilbake laget et blogginnlegg med tittelen “Det snør, det snør, tiddelibom”…. Angre, angre, angre!!!  Nå er jeg dyktig lei! Det er noe dritt å komme opp bakken her med rundballer, hønsehuset skulle så absolutt vært møkka ut og jeg er kjempelei av å gå den samme, evinnelige runden med Milli. Men, men, det nytter ikke å klage, det er bare å vente (tålmodig?) på våren:o) GRRRRRRRRRRRR!!!

For ca. 3 uker siden fant jeg en fugl som hadde flydd i et vindu på jobben. Jeg er litt syk i hodet, så jeg må alltid bort å pelle på sånt (jo eklere, jo bedre liksom). Denne fuglen var ikke ekkel i det hele tatt, det var en fin, fin kattugle. Jeg leverte den til utstopping, og nå har jeg fått den tilbake. Ble den ikke fin?

DSC_0001

Uglen Ruth

Det er rart å tenke på at for 4 uker siden, levde den sitt ugleliv på Nøtterøy. Jeg synes så synd på den. I følge “Utstoppermannen” er det ei hunnugle, og den hadde så godt som sultet i hjel. På grunn av at mus og andre smådyr lever mye under snøen nå, så får de ikke mat, og veldig mange av uglene sulter i hjel. Denne hadde nesten ikke muskler og den var helt dehydrert. (Den er for øvrig fredet, så jeg måtte melde fra til Fylkesmannens miljøvernavdeling og bruke en utstopper som er godkjent av dem).

Ellers er det ikke så mye spennende som skjer hos oss. Nå i helgen har det snødd så mye (og så vått) at jeg ikke har turt å ta med kameraet ut. Det er synd, for vi har fått skikkelig mange rådyr på den ene fòringsplassen vår, og det hadde vært gøy å rigge seg til i nærheten med kameraet.

Milli og jeg gikk en lang, fin tur i går. Jeg tror den lille damen var fornøyd for noen timer når vi kom tilbake:o)

DSC_0004

Milli slapper av etter dagens tur

Inspirert av Tina og Dixie trente vi litt “bli” og “stå” i går. Vi er rimelig gode på “sitt og bli sittende”, men har mye å gå på når det gjelder “stå”. Jeg trener ofte “bli” inne, og kaster godbiter utover. Hun får ikke lov til å ta dem før jeg sier fra. Det går fint. Jeg er imidlertid HELT sikker på at det ikke går så fint når det kommer andre mennesker eller hunder. Milli-mor er ultrasosial, og hun ELSKER andre skapninger. I dag stakk ei høne ut av hønsehuset. Milli sto løs på utsiden. Hun ble henrykt!! Jeg er sikker på at hun tenkte “YESSSSSS, EN LEKER”. Det er jeg ganske sikker på at høna ikke tenkte, så hun kom seg inn igjen i en fei.

Milli-mor får ikke lov til å gå ut av utgangsdøra før jeg sier “kom”. Det er hun kjempeflink til, og sitter så pent og venter (så lenge det er bare meg eller Ola på utsiden, for all del, ingen grunn til å bli eplekjekk…). På sommeren kjører det ganske mange biler på veien rett ved huset, og da synes jeg det er greit at hun ikke stikker ut ved enhver anledning. Akkurat der imponerer hun meg stort, men jeg har vært veldig konsekvent, og ser at det lønner seg.

Milli er den enkleste hunden jeg noengang har hatt. Hun er så glad og blid og myk og tøff på en gang. Hun er veldig rolig inne, men ute eksploderer hun i fart og glede. Hun viser ingen tegn på å dominans og er bare helt herlig!! Jeg har blitt så svak for henne at hun til og med får ligge i senga (Ola snorker så fælt, at han må ha sitt eget rom). I helgene kommer Ola inn med kaffe og aviser også prater vi og leser på senga. Milli ble så dritfurt på Ola i dag, han tok jo plassen hennes:o) Du kunne liksom se på hele uttrykket hennes at det var helt feil! Enda hun er minst like knyttet til ham som til meg, så ble det litt mye for henne da han også skulle opp i senga vår (altså min og hennes;o)

Jeg har forresten meldt oss på utstillingen i Kongsberg, og mens jeg først var i gang, så meldte jeg oss på i Drammen også. Gleder meg til å se mange av dere der!!! Når det gjelder Kongsberg, så er vi midt i lamminga, og jeg kan ikke bli hele dagen, men jeg må jo i hvertfall få med meg dere FL bloggere som skal dit:o)

Hos sauene er alt bra. Jura blir større og større:o) Lille-Thea har tendenser til overvekt, men trives og er blid. Nå gleder jeg meg veldig til hun får noen lekekamerater. Jeg skulle filme henne når hun er helt bajas, men da jeg kom med kameraet ville hun heller bare hilse pent:o)

 

Ha en fin uke!

20 kommentarer:

T :-) sa...

Så koselig det blir å ha Ruth stående, hun var fin.

For min del så foretrekker jeg vinter noen uker til. For noen dager siden så jeg søleflekker på gulvet igjen. Nei, takke meg til snø og noen kuldegrader. Men det behøver ikke å komme mer snø nå. Det snør ganske mye i dag. På fredag var veiene bare og tørre mens jordene ligger der hvite og fine. TOPP!

Hvordan går det med Millis løpetid? Har hun lurt deg, eller venter dere fortsatt?

Tenke seg til, kommer Ola og tar Millis plass!! Sånt går jo bare ikke an, Milli ;-)

Ønsker dere ei flott uke.

Gry og Millis blogg sa...

Jeg skjønner hva du mener med søla Tove, men den kommer jo uansett en gang, og den må gjerne komme hit til Tjøme nå, også kan den drøye det litt oppe hos dere:o)

Løpetiden til Milli må ha vært en stille eller veldig svak løpetid rundt hundetreffet. Interessen fra de andre hundene var mer enn påfallende. Det får komme når det kommer.

Ha en flott uke Tove, også må du gjerne la høre fra deg vet du;o)

T :-) sa...

Noen flere onde meldinger mener du? ;-) Jeg merker jeg begynner å få det litt travelt...

Når det gjelder vår så ønsker jeg meg en brå og effektiv en i april og så hkan dere få søla nede hos dere allerede i morgen.

Gry og Millis blogg sa...

Jepp, svært gjerne fler av de onde meldingene:o)))

Jo fortere søla kommer, jo fortere går'n, så hit er den hjertelig velkommen. Egentlig er det ikke så ille nå, men når jeg så det snødde til morgenen i dag, da sank munnvikene kraftig ned på begge sider. Milli og jeg gikk tur i stiv kuling, slapsen kom på tvers... Nå har det klarnet opp, og munnvikene har hevet seg til normalnivå igjen.

snorredimma sa...

Som vanlig syns jeg nå at det skjer noe hos deg hele tida, enda du mener det motsatte. Demn ugla var jo fin, og pynter sikkert opp en plass i huset. Hvordan reagerer Milli på den stille og rolige fuglen??

Her snør det slafs etter slafs, og jer som Tove rimelig lei nå....Må opp påbalkonegen et x antall turer for å ta bort vannet. Dem lekkasjen harkommet for å bli, og blir bare værre....Så nå legger jeg planer for å få den innebygd i løpet av sommer'n.

Og så må jeg si at jeg er ganske så misunnelig på deg som har snorker'n på et annet rom...Skulle så gjerne ønske det samme her...Kællen snorker og drar kjempe-lange tømmerstokker hver natt, og det er på grensen til å bli uutholdelig innimellom. Det er om å gjøre å sovne først....

Og lille-Thea blir jo bare mer og mer bedårende!!

snorredimma sa...

ååååå - sååå mange skrivefeil...

Anonym sa...

Skrivefeil - hva er det?? Veldig irriterende eller så tenker vi: pytt, de forstår det sikkert ;-) Det å lese igjenneom det en skrevet er jo sååå kjedelig.

Nina og Bonnie sa...

Jeg vasker gjerne litt søle. Det er vått og ekkelt her nå etter regneværet i dag. Snø hele lørdagen og søndagen begynte med mer snø som gikk over i regn. Dette været begynner å gå utover humøret.

Nå er jaggu Ola blitt frekk, legge seg på Milli sin plass!ha-ha. Synes jeg ser det. De får litt av et uttrykk når de er fornærmet.

Og så flinke dere er til å trene. Jeg er dårlig til å prøve noe nytt. Må ta meg sammen. Milli-mor er flink til å vente ved døren. Det er ved å være så bestemt at ting funker. Det har jeg vært hver gang Charlie skal ha på båndet. Han får ikke båndet på før han sitter pent. Nå setter han seg ved døra og venter.

Lille Thea er blitt stor, og så nydelig. Slett ikke tykk. Bare søt.

Og Camilla: Her går det så fort i svingene når jeg skal kommentere at skrivefeil er dagligdags. Helt naturlig.

Gry og Millis blogg sa...

Milli er dødsfasinert av Ugle-Ruth. Vi må plassere henne høyt oppe, for hun (Milli altså) vil så gjerne hilse på...

Det var faktisk litt nederlag det at Ola og jeg måtte ha hvert vårt soverom. Men det ble så mye snorking og sparking og kjefting på natta, at ingen av oss noen gang var uthvilt... Men jeg skulle jo ønske at han ikke brøler sånn i søvne, og at jeg ikke våkner av at noen blunker... Men, men, nå er det jo reine "jenterommet". Stort sett bare Milli og meg:o)

Jeg leser gjennom det jeg har kommentert etter jeg har sendt det. Jeg har mange skrivefeil, men skylder på at jeg blir engasjert av dere og at det er viktigere enn stavingen:o)

Nina: Vi er ikke noe flinke til å trene nå! Det er nesten ikke mulig ute, for da må vi vasse i snø, og inne har jeg vært alt for sløv i det siste. Må skjerpe meg. Vi fikk bare lyst til å prøve litt i går, inspirert av Tinas blogg:o)

Anonym sa...

Jeg gleder meg også veldig til våren og flere turmuligheter, Gry! Nå er det nok snø!

Her har helgen vært heltisk med flytting, men nå er vi i allefall delvis i hus.

Thea har fikk et dverghamster på fredag og Bienna er helt fiksert på det lille dyret. Ligger utenfor rommet til Thea og piper non-stop. Hvis hun får ligge ved buret stirrer hun uavbrutt uten å lee en muskel. Øra rett frem og kroppen i beredskap. Håper hun klarer å slappe av etterhvert...

Gleder meg til å se Lille-Thea igjen (store-Thea??). Nå MÅ vi snart få tatt oss en tur!!

Anne-Liss sa...

Stakkars Ruth, det var nok en hard og kald vinter for henne, men nå har hun kommet inn i varmen. Hun var kjempefin.
Så du går og venter på Milles løpetid, Maila fikk sin løpetid nå for en uke side, det var nesten to måneder over tiden.

Nøve sa...

Jaco hilser jo, hvorfor gjør ikke Ruth det - tenker nok Milli ;o)

Grå helg her også, men nå har i det minste en med skuter kjørt opp ei ny løype, dermed ble det en fin NY tur idag! Turde ikke slippe Nalle, for en gaupepeiler-mann fulgte ett dyr rett oppi berga her :o( Vi som har ny hundefløyte som vi ikke har prøvd...

Skulle nesten ønske vi kunne ta en Ola og Gry... Den morgenstunden hørtes jo veldig koselig ut :o)

Nøve sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Marianne sa...

Stakkars uglemor da, helt utsultet og kald i vinternatten..godt hun er kommet inn i varmen ja....Her snør, regner ,sludder og hagler det om hverandre! Kommer ikke våren snart da???

Nina og Bonnie sa...

Hvordan meldte du på Milli til Kongsberg, forresten. Har bare gjort det på nett før og da var det en link og trykke på. Har ikke bestemt meg om Charlie ennå, men så det var lenge til fristen ennå. Kjekt å vite.

Må ta en ny ordentig måling av høyden hans. Er han virkelig 3 cm. for liten så tror jeg ikke det er noe vits. Kan han virkelig gro i høyden ennå?

Dixie sa...

Det var jammen en fin ugle! Hørtes ikke ut som den hadde hatt det så godt i vinter, stakkar... :(

Dere er jo kjempeflinke å trene - vi er ikke så flinke på det, det blir mest med mandagene vi går på trening og så litt innimellom... :)

Dixie blir også litt fornærmet hvis noen tar hennes stol i stua, og en gang da Marian sov hos oss på madrassen ved siden av min (som er Dixie sin) var ikke Dixie særlig fornøyd, og ved første anledning tok hun min seng i stedet... :)

Anonym sa...

Du skriver sååå levende Gry, og uglen Ruth ser jo levende ut der den sitter:)

Det er så kjekt å lese om hvordan Milli er, for det kunne like gjerne vært Ville.
De er veldig like i gemytt: en merkelig kombinasjon av mykhet og tøffhet, som undrer meg. Er det Raiddokkas preget??
Med mykheten og vennligheten klarer Ville å lure oss trill rundt:) Også i lek og samvær med hunder bruker hun det myke og tøffe uredde spillet sitt.
Nå når hun er litt eldre så er det mye mer tydelig, eller er det jeg som er flinkere til å se og lese henne.

Det ultrasosiale:) er for tiden et problem for oss. Ulikt tidligere skal hun hilse på absolutt alle mennesker og hunder. Går vi tur langs sjøen,(hun har til nå alltid fått gå løs) så har hun begynt med å fare avgårde i en voldsom fart for å hilse eller leke:(
Her kommer levergodisene inn. Jeg har kokt/stekt 3 kg, så nå håper jeg at hun synes de er så gode at hun velger å bli hos meg i stede for å løpe av gårde.
Hun har fått smakt dem, hun liker dem veldig godt,så godt at hun tilbød sitt, ligg, stå og bamse alt i samme slengen for å få mer:)))så takk for oppskrifta Gry..

Anonym sa...

Nå gleder vi oss veldig til å se dere igjen Hanne. Det smelter jo unna i dag, så kanskje er det snart "gå tur i skogen" føre?

Kanskje det er dèt Milli lurer på Nøve, at ikke Ugle-Ruth kommer med mobillyder, roper "kom", eller "Nalle" eller diverse annet? Jeg glemte forresten å skrive at våre morgener starter som regel i 07-tiden....;o)

Nina: Jeg fant skjemaet til bruk for utstillinger på NLKs side også sendte jeg det bare til den adressen som er oppgitt under nyheter. Det samme gjorde jeg med Drammen. Nå har jeg fylt ut det skjemaet med alle opplysninger utenom sted og tid, også lagret jeg det på pc'n min (syntes selv at jeg var veldig smart da:o)

Berit: Jeg er ikke den eneste som skriver "levende". Jeg synes jeg ser Ville fyke av gårde for å hilse på alt og alle:o) Kanskje fordi jeg har første hånds erfaring....;o) Hvis Sissel leser dette, så er hun den rette til å svare på hva hun mente om "Raidokkaspreget", men jeg tror hun mente utseendet. Ikke så grove liksom. Ser du dette Sissel, så er du hjertelig velkommen til å svare;o)

For øvrig tenkte jeg når jeg leste innlegget ditt Berit at "jeg trenger ikke spørre om hva du har gjort i helgen":o) Definitivt kokt/stekt lever:o)

Nina og Bonnie sa...

Takk Gry. Skal sjekke opp det skjemaet.

Camilla Sofie sa...

Hei!
Dette er kanskje en rar forespørsel, men har du uglen enda?
Jeg jobber på en spillefilm, og vi er på leting etter en utstoppet ugle som vi enten kan leie eller kjøpe. Er dette noe du kunne vært interessert i hvis du enda har den?

Mvh Camilla Sofie Hugstmyr