søndag 12. april 2009

Millis hjertesukk….

DSC_0169

Hva skjedde med Dronninga på haugen, det var jeg jo alltid før?

JEG HATER SAU, og jeg sier det gjerne igjen, jeg HATER sau!!!

Ingen har tid til meg mer, det er bare flying med disse firbente, skrikende ulldottene dagen lang… Æsj, æsj, æsj!!! I dag var det til og med en av dem som fløy på meg, enda jeg satt bare pent og ventet (sånn som DAMER gjør). Ikke et knyst fra meg, og så kom DEN sure sauen bort og stanget meg! Ikke bare èn gang, og ikke to, men tre ganger. Mamma’n min slo den i hodet (ha-ha-ha) så den sluttet, også flyttet hun på meg…

Også, da jeg trodde det endelig var min tur til å få oppmerksomhet, vet dere hvor jeg havnet da??? I DUSJEN!!!! Hva skal jeg der å gjøre liksom, jeg er jo alltid ren og pen. Jeg har IKKEIKKEIKKE blitt seig i pelsen. Hva disse menneskene mine får seg til å si! Så satt jeg der da, i et begredelig humør, og ble dusjet, såpet inn og dusjet igjen, før mamma’n min pakket meg inn i et håndkle og bar meg ut på verandaen. Da skal jeg hilse dere å si at jeg gikk bananas!!!

På tur i dag, var jeg som vanlig kjempeflink og søkte etter ballen min. Og hvor hiver den geita av en mamma jeg har ballen?  Joda, opp i en høy, høy bresk…. Det er jo bare ikke mulig! Endelig skulle vi ha det litt gøy liksom, også blir ballen sittende fast oppi DET buskete treet. Åh, noen folk altså… Når jeg blir stor skal jeg skaffe meg et lite hundehus midt i byen, der hvor det bare er snille mennesker og hunder og i allefall ingen sauer og bresker!

DSC_0168

Her er jeg med ballen min… Det var gøy så lenge det varte…..

En ting som er ganske gøy midt oppi hele lammeskiten, det er at det kommer mange mennesker hit. Jeg vet jo godt hvordan jeg skal bedåre dem, så jeg skrur sjarmen på i håp om at noen av dem skal ta meg med hjem for noen dager… Men alt som skjer er i grunnen at de sier at jeg er sååååå nyyyyyydelig, og spør hva slags rase jeg er. Nå skal jeg spare penger til et skilt, der det står “Fosterhjem søkes”….

Nå skal jeg visst få nytt halsbånd også, de sier at flåtten har kommet, så jeg må få halsbånd. Hva er poenget med det tro? Det er da virkelig ikke jeg som flyr etter den flåtten…. Det burde heller vært båndtvang på dem!

Løpetid har jeg også. Det er egentlig helt greit, jeg vasker meg så grundig så grundig, og det har ikke blitt en blodflekk på gulvet enda, sånt passer jeg tross alt på, så lenge jeg rår med det. Noen friere har jeg ikke sett noe til, enda jeg gjør mitt beste når vi går tur, jeg tisser litt absolutt hele tiden, sånn at kjekkasene bare kan følge løypa, men det er visst ikke nok, i morgen skal jeg markere mye mer! Det er litt snodig i grunnen at absolutt alt lukter så mye bedre nå. Jeg blir helt henført jeg dere, jeg kan lukte og lukte og lukte på en bitteliten flekk i evigheter, mens jeg drømmer meg bort til kjæresten min på Bergheim…

Dette var et lite hjertesukk fra meg. Gårdslivet er oppskrytt, i hvertfall i april måned! Jeg gleeeeeder meg til høsten. Får er nemlig best i kål!!! Bare så dere vet det!

Klem fra Milli

34 kommentarer:

Christian og hundene sa...

Hehe... Skjønner du ble fornærma av søya som stanger!

Husker Border Collien vi hadde som het Stella, hun tok tilbake om sauene prøvde på noe sånt:-)

Jaja... Du får trøste deg med at det er over snart:-)

Hanne sa...

Stakkars deg, Milli!! Ikke rart du er misfornøyd. De sier sauer er ålreite dyr, men jeg er skeptisk, altså...

I det hele tatt et jeg sikker på at vi lappiser er best. Idag f.eks. har jeg vært sammen med en blandingshund (border collie/leonberger)som stjal maten og lekene mine rett for nesa på meg! Ikke turte jeg krangle med den svære dama heller - hun var så myndig...

Jeg skal nok komme og besøke deg snart jeg, Milli. Da skal vi kose oss på ekte lappisvis!!

Stor klem fra Bienna

T :-) sa...

UFF da, er det sååå ille?? Håper matmor leser dette. Da er jeg overbevist om at hun kommer til å bruke masse tid og energi på å gjøre det godt igjen :-)Bare vent noen uker til sånn at det blir enda mer å ta igjen for. Og du greier nok å ta igjen med den fæle sauen en gang, bare den rette anledningen byr seg ;-)

Men det der med fosterhjem? Nei, det tror jeg egentlig ikke noe på. Du får det garantert ikke noe bedre noe annet sted enn på Glenne!

Det med at alle skaumenn skal holde seg unna, ja det er jeg helt enig i!

Ja ja du får drømme deg bort om alle frieren så lenge du Milli. Det ornær sæ nok snart ska du se ;)Du skla jo på hyttetur sammen med Nalle om ikke altfor lenge...

Marianne sa...

Dakar deg da Milli...men jeg skjønner deg litt...matmor har sitti i fjøset et par dager å sett på sau hun og...og gjett hvor jeg sitter? Ja riktig i buret mitt, og kjeder livet av meg....så i dag når jeg fikk sjansen så lurte jeg med meg Embla på en laaaang tur på heia...så kan mor bare ha det så godt...vi løp og koste oss, og hadde det såå gøy...og når vi endelig var snille å kom hjem igjen...så fikk vi masse kjeft å mor lempa oss inn i burene igjen STØNN..er det mulig...Så nå sitter vi her enda...kanskje ikke så lurt å gå på tur alene..men...så nei Milli, du har det nok best der du er..her er det ihvertfall ikkeno bedre!

NALLE sa...

herregud Milli, jeg blir gæær'n av å vente på deg!!!
Er du nyvaska òg... *sukk*

Jeg har forresten akkurat makan grønn ball ;o)

Nina og Bonnie sa...

Stakkars deg Milli. Jeg viste ikke du hadde det så grusomt. Kan du prøve å stikke av til oss i Larvik?? Jeg skal ta i mot deg. Du kan bo hos meg til mammaen din blir ferdig med disse fæle sauene.

Jeg ser jo at du gjør så godt du kan og hva er takken?!! En skikkelig dusj, ikke noe for oss.

Nuss fra Charlie ;-)))

Merete sa...

Herlig!

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Åhhh, jeg bare koooooser meg når jeg leste dette herlige innlegget!
Er så morro når man skriver på hundenes vegne! Skriv mer!!!!!!!!

Inger`s blogg sa...

Kjære Milli!
Det er ikke alltid like greit å være hund, men du er trods allt heldig, som bor på landet og har eget jorde, hvor du kan gå uten bånd, jeg er så lei av det bånd...
Sauerne må du nokk leve med.
Dusje må du, husk vi skal snart på utstilling og da MÅ vi være fin i pelsen."Mor" her børster og børster, har en del løs valpeull og det er bara bra å bli kvitt ellers klør det og nå kommer varmen snart, da trenger vi ikke vinterpels.
Ha det godt Milli, jeg kan ikke besøge deg så lenge du har løpetid, for da gjør jeg kanske noe jeg ikke må.
Nuss og klem fra Chicko

Gry Viola og Roxie sa...

Hei Milli!!! Jeg er helt sikker på at du fortsatt er dronninga på haugen. Bare at akurat nå så er det mye med lamminga osv. Men du får nok all oppmerksomheten aleine igjen snart!! dårlig gjort av den sauen som stange deg!! Det at vi må dusje og sånt er nok pga at vi skal på utstilling snart!!! Er litt heldig der jeg da, for jeg liker å dusje!!! Ha en fin uke Milli!!! Så treffes vi på utstillinga på Kongsberg!! Stoor kos fra Roxie

Luna sa...

...og vips så er april over.. tiden går så fort.. ;) og da får du den oppmersomheten du fortjener igjen ;) Det går litt i bølgedaler her også.. av og til er de menneskene veldig opptatt med andre ting også, men de tar seg no av oss uansett hvor mye de har å gjøre, så vi har det no igrunnen ganske bra tror jeg !
klem fra Luna

Ville sa...

:D koselig lesing, i går hadde ikke de firbeinte særlig tid til Villemor. Hadde vi bodd i nærheten så tror jeg Ville og Milli hadde gått isammen om å finne seg et "fosterhjem" iallefall for noen timer;o)
Ville og mor tror at egentlig så har Milli det som plommen i egget.

Tenk at matmor gir mer oppmerksomhet til sauene som finner på å stange dronninga på haugen.
Gry, tenk at du måtte denge sauen hode:), klarer liksom ikke å se det helt for meg... men nå er jo ikke jeg så vant med sauer da. Kan tenke meg at det var litt dramatisk når det sto på.
Milli, vi føler med deg, stanget og dusjet på samme dag:( og en mor som ikke vet å kaste ballen riktig...

Gry og Millis blogg sa...

Berit; saueskallen er HARD!! Jeg burde vite bedre.....Au, au! ;o)

Ville sa...

Du slo med bare neven altså;) au au, hørtes vondt ut... snille matmor...alt for Milli;)

De firbeinte??? Jeg mente selvfølgelig oss tobeinte i familien.
Tror jeg må begynne å lese mine kommentarer nøye.

Så flott bilde av dronninga på haugen:o) Vakre Milli..

Leste på Ninas blogg om alle lamma dere har fått, trodde dere bare hadde sånn 5 - 6 søyer, virker som det er mye mer enn det?

Gry og Millis blogg sa...

Jeg lover deg Berit; det er langt vondere for meg enn for sauen:o) Dessuten finnes det ikke en sau hos oss som er redd for meg... Litt dumt når jeg skal jage dem vekk fra grinder og traktorer, da må gubben trå til, jeg tror de bare lurer på hvorfor jeg vifter sånn med mat- og kosearmene mine (fine sauer da:o)

Vi har totalt 46 dyr, 41 søyer som skal lamme, så vi venter et sted mellom 80 og 90 lam (hvis alt går bra - håper det!!!!:o)

Ville sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ville sa...

Da er det altså ikke noe kose/småbruk dere har. Det blir nok livlig med 80-90 lam hoppende rundt:o)
Vi har hytte i Bjerkreim, som vistnok er Norges største sauekommune.
Ifjor hadde de VM i saueklipping, artig å se de proffe når de klippet sauene, for en fart de hadde.
Vi liker de brekende her på vestlandet;)

Berit sa...

Kango er glad i sauer, men han forstår ikke at de ikke vil leike med han. Det er et problem.. Har lurt på å bruke strøm, men det høres skummelt ut for mor.. Hvordan funker et flåtthalsbånd ?

Gry sa...

Er Kango så tøff at han tåler strøm? Du kjenner ikke noen sauebønder som har "hundevante" sauer da Berit, og som kunne latt dere komme dit, så dere får skremt ham litt uten strømbruk?

Flåtthalsbåndet er laget i et slags rart, hvitt materiale og satt inn med et stoff som går under huden på hunden. Flåtten liker ikke dette stoffet, og fester seg ikke. Vi bor midt i "flåttfabrikken", og jeg kan garantere at det hjelper!! Jeg kjøper et nå, og lar det sitte på til september omtrent. Kaisa klødde litt av det i starten, men det gikk seg til etterhvert:o)

tove sa...

Med så mye pels som Milli har, får flåtthalsbandet god nok kontakt?

Au - ikke mye hjelp å slå en sau i skallen nei ;-) Det ble vel mest for å vise Milli at matmor tok ansvar det.

Gry sa...

He-he Tove;o) Jeg må jo tross alt vise Dronninga hvem som er sjefen:o)

Tro det eller ei, men Kaisa hadde ganske mye mere pels enn Milli har, og det fungerte aldeles glimrende. Uten flåtthalsbåndet kunne jeg plukke sikkert 15 flått av henne daglig, med halsbåndet var det kanskje en 3 - 4 stykker som festet seg (helt på slutten, da det sikkert ikke hadde samme virkningsgraden). Det er supergenialt!

Nøve sa...

Fordømrade flåtten. Kommer til å prøve slikt bånd jeg også. Flotten finns på høgfjellet også nå, ifjor kom det MANGE rapporter om det. Og vi oppi her har jo litt angst for slike krek...

Gry, tror faktisk strøm er det eneste som kan hjelpe på Kango. Han er tøff nok i massevis!

Tove sa...

Behandler dere sauene mot skaumenn? Mener det var skriving om det i fjor at det var et kjempeproblem i noen områder?

Gry og Millis blogg sa...

Ja, vi forebygger mot flått. Et middel som heter Coopersect. Mirakelmiddel. Det eneste aberet er at de må behandles igjen etter 6 uker, så da er det å samle flokkene og på`n igjen....

Da er jeg sikker på at Kango er som Daisy. Har blitt saueren, og er akkurat like kul som før;o)

64 lam til nå, halvannen times søvn i natt. Veldig trøtt nå - får sove til 2:o)

Nøve sa...

Stakkars deg, så lite søvn! Har dere hatt komplikasjoner? (forventer IKKE svar før du er uthvilt)

Kjøper du flåtthalsbåndet hos dyrlegen? Hørte forresten på nyhetene i kveld; en ny type hjernebetennelse grunna flåttbitt skaper vaksinasjonskøer i Sverige.

Merkelig...ordrebekreftelse: panic

Gry og Millis blogg sa...

Uthvilt nå. Ingen nye lam i natt:o)

Ingen komplikasjoner, bare en sammensvergelse hos noen av søyene - "Vi lammer på likt i år dere, så gøy"....;o) Har ei med skjedeutglidning liggende VELDIG drektig, fornøyd og drøvtyggende. Hun lukter litt trøbbel, men dyrlegen står i beredskap, så det går nok bra:o)

Kjøper flåtthalsbåndet hos dyrlegen. Det virker.

Dere hallinger er rare. Flåtten skremmer dere, men elgen er ikke skummel;o)

Nina og Bonnie sa...

Hei, jeg har vist glemt å abbonere på bloggen. Her har det jo foregått en hel del.

Jeg bruker noen dråper i nakken på Charlie. Den funker på lus og lopper også. Kan få sånt når de er mye på utstilling og annet. Fikk tipset fra Sissel. Husker bare ikke hva det heter. Kjøper det hos dyrlegen.

Stakkars deg Gry. Ikke mye søvn på deg om dagen. Og jobben i tillegg. Da hadde jeg blitt rimelig hissig. Vi får snakkes mer når du får litt mer søvn. :-))))

snorredimma sa...

Er så sikker på at jeg skrev en liten hilsen her forrige dagen, men det er borte....kanskje det er den som er slettet???

Vel, det er livat i heimen nå med så mange lamunger - og tipper du er rimelig sliten...?

Milli tåler nok å vente...den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves....Masse herlig tid sammen med matmor igjen..i mai???

Gry: Og når du får tid, må du legge inn noen bilder av alle disse flotte lamungene med mødre!!!

Og så håper jeg det går/gikk bra med den ene sauen som dyrlegen står i beredskap for..??

Flått vet jeg alt om - masse flått her i Østfold. I fjor var det helt forferdelig mange av dem....Jeg har alltid kjøpt flåtthals-bånd til Snorre hos dyrlegen, og vært veldig fornøyd. prøvde litt uten i fjor..det var dumt. Er sikker på at jeg fjernet minst 10 flått på han...Likte ikke helt det, men heldigvis har det gått bra!

I morgen skal jeg kjøpe et halsbånd til dem hver - flåtten har kommet til Østfold allerede!!

Nøve sa...

Kjære, søte Milli. Neste år syns jeg du skal være hos meg under lamminga!!!
Nuss fra Nalle, som savner sårt å høre mer om hva du driver med...

Gry og Milli sa...

Camilla: Flere lammebilder kommer etterhvert. Det har begynt å roe seg ørlite grann nå. Søya som dyrlegen sto i beredskap for, fikk to fine lam i dag tidlig:o)

Nalle: DET VAR EN GOD IDÈ. Lurer på om vi skal leie rom til Milli på Bergheim neste lamming hvis ikke det er løpetid (som nå:o)

Jeg kommer sterkere tilbake når ting roer seg litt til:o)

Ha en fin uke alle sammen!

Gry sa...

Camilla (igjen:o) Det var feil! Søya som dyrlegen er i beredskap for ligger og tygger drøv med halve skjedeveggen på utsiden. Tilsynelatende storfornøyd med livet.... Jeg er nervøs for den lamminga, og håper det går bra!! Søya som fikk lam i dag tidlig var den som holdt på å dø for et par uker siden. Nå er hun stolt mor:o)))))

Nalle og Nøve sa...

Til Mili.
Kom som du er,kjære. Jeg syns løpetid er helt greit,jeg. ;o)
Din Nalle.

Utrolig hvor mye en sau tåler, så tvi-tvi,Gry!
Du skriver vel mer når alt er over.

snorredimma sa...

Hei igjen, Gry! Uff og uff - jeg blir helt nervøs avden lamminga, jeg!!
Du er nødt til å fortelle mer om den søya - ja, i det hele tatt om alle sammen! Et fyldig referat når det hele er unnagjort - det ønsker jeg meg!! :-)
Heldige sauer som har deg (og Milli?) til å passe på alt går bra!!!!!!
Åssen går det med hønen, forresten? Ekte østfold-høns..hehe

Nøve sa...

Vårtegn fra Bergheim.. To lam er født (litt for tidlig) hos naboen.
Misunner dem vel ikke??