tirsdag 28. april 2009

YeSSSSSS, nå er lamminga for 2009 over (sove nå:o)

Nøve lammet i natt (det måtte selvfølgelig være Nøve som var sist ute;o)

Det ble 84 lam. Nå kan vi sove hele netter, også får vi heller gjøre mye på dagen etter jobb. Det er lettere det, når man er nogenlunde uthvilt:o)

Lammet som nekter å drikke, nekter fortsatt å drikke, men vi hadde litt råmelk i fryseren, og DET gikk unna. Prinsesse “Vil Ikke” må imidlertid fra nå av ta til takke med melkeerstatning for råmelkslageret er tomt.

Kjørte akkurat til dyrlegen med et halt lam med høy feber. Nå har det fått antibiotika og en stor rød stripe på ryggen, så jeg lett kan skille det fra de andre.

Her er forresten kritikken til Milli fra søndag:

“Drøyt middels stor, meget god type, godt hode som ennå er i utvikling. Mørke pene øyne, pene ører. En tanke lang i kroppen. Bra overlinje, bra hale, bein med normal vinkling, gode ben, bra pels og farge”.

Gleder meg til Drammen og Biri:o)

Nå er det på tide å tvinge i Prinsesse Vil Ikke litt melk (tidkrevende) og så skal jeg jammen legge meg.

24 kommentarer:

Hilde sa...

Såå deilig, Gry. Nå kan du endelig få slappet av og sooovet litt. Det er deg vel undt!!
Jammen har dere mange å ta vare på, med de utfordringene det har.

Tenker Milli-mor også er glad nå, jeg! Nå blir det kanskje ikke så mye konkurranse om mor lenger!

Dixie sa...

Så mange lam det ble til sammen! Det må være deilig å være ferdig med lamminga for i år! :) Håper det går bra med lammet som måtte til dyrlegen!

Det hørtes ut som Milli fikk veldig god kritikk i Kongsberg! Men hun er veldig fin også, da, så jeg regnet jo med det! ;)

Hanne sa...

Gratulerer med vel overstått lamming!! Tenker det skal bli godt å komme inn i mer normal døgnrytme igjen??

Gleder meg veldig til å ta en tur til dere snart, men først er det overlevering av hus og deretter jobb i helgen.

Kanskje en liten mulighet en gang på fredag... ser ikke ut som jeg får noen vakt da...???

Nøve sa...

HeHe, jeg er glad lamminga er over, jeg òg. Du har vært litt fjern til tider, og det er ikke rart. Dere har vært flinke! Det er nesten rart du ikke sprenges av morsmelk selv,du Gry. Håper du sover godt nå, og slapp å telle sauer i natt...

Det var en fin kritikk av Milli,det! Hvem (andre enn Nalle)skulle tro ho ville utvikle seg til en slik skjønnhet? Synd dommeren ikke skreiv noe om temperamentet, forresten.

Gry Viola og Roxie sa...

Blir nok deilig å komme i normal rytme igjen. Milli er nok veldig glad for at lammimga er over. Så slipper hun å bli oversett. Tror nok hun har fått den oppmerksomheten som trengs for henne men de er rare de dyra, går ikke alt slik som det pleier så blir de liksom furtene. Ser bare Roxie nå om dagen da det er noe stressans her, så er hun små fornerma på meg, og da er hun så rar hun viser det med hele seg og det er ikke til å missforstå at hun er sur!! Ha en fin uke videre og håper dere får masse søvn!! Dere har nok noe å ta igjen på den biten.

Gry sa...

Hilde: Nå gleder jeg meg til kurset ditt!!!:o)

Tina: Lammet så mye bedre ut i dag tidlig.

Hanne: Bare kom, men ring først, jeg tror vi skal kjøre ut dyr på fredag.

Nalle: Du har visst det hele tiden, din lille luring;o)

Hilde sa...

Hei igjen, Gry!

Jeg gleder meg også til kurs!
Det finnes vel ingenting som er bedre enn ivrige kursdeltagere.

Jeg har sendt en mail til Nøve med forslag til datoer for runderingskurset. Dere kan kanskje kikke på det sammen? Ellers trenger vi en hund til, fordi vi må være to figuranter i skogen når vi trener med en hund. Men det ordner seg nok.

Ha en fin dag, og hils Milli-mor.

Tove sa...

Deilig. Sov godt i natt og :-)

Nina og Bonnie sa...

Så nå kom endelig Nøve også. Ikke dårlig. Pust ut og kos dere nå i solen. Det er meldt knallvær. 19 grader på fredag.

Nå er vel Milli fornøyd, ikke bare får hun deg igjen hele dagen , men hun er vel fornøyd etter en hel dag i Kongsberg.

Anne-Liss sa...

Endelig tilbake til normal døgnrytme? Nå er vel Milli glad som får full oppmerksomhet igjen.

Gratulerer med flott kritikk på utstillingen.

snorredimma sa...

Først og fremst gratulerer til deg og Milli som gjorde det så strålende i ringen:-)

84 lam?? Det er mange å passe på, og hva er det med det syke lammet?
Halt og infeksjon i beinet med eller uten sår?? Nysgjerrig, jeg - hva slags AB fikk det?

Godt du kan sooove litt mer nå, og tipper på at dere har like fint vær i Tjøme som her på Greåker. Vi får kose oss så lenge det varer..

Gi flinke Milli-mor en klem fra oss!!

Gry og Millis blogg sa...

Camilla: Ingen sår. Sannsynligvis tråkket på av en av søyene, men det hadde høy temperatur (40,6), da er vi redd for noe lam lett får, nemlig leddbetennelse, men det haltet bare på ett ben. Vet ikke hva slags antibiotika det fikk. Hun ga det i sprøyteform...

Lammet er mye bedre i dag, så det var nok smerter som gjorde det så utafor (klarer ikke helt å forklare den høye temperaturen, men i dag er alt så mye bedre:o)

Christian og hundene sa...

Ute på tur i dag fulgte Toivo Sheltien på nabogården inn i låven. Jeg slo av en prat med naboen, som er sauebonde. Han har hatt 3 søyer som har lammet! Så dere er ganske mye tidligere ute på Tjøme enn i Tessungdalen;-)

Vi brukte sprøyta på lam som ikke vile drikke, som vi satt inn i mynnviken, for da må de liksom svelge. Også åpna vi munnen med tvang og fikk de til å drikke av flaske etterhvert... Høres brutalt ut da, men de kom seg ihvertfall...

Du er jo ganske godt trent som jordmor om du skal ha valper etterhvert da, selv om det ikke blir helt det samme:-)

Christian og hundene sa...

Drøyt middels stor fikk Toivo også:-) og meget ogd type..
Og pene øyne og ører og bra overlinje og bra pels og farge... Så det var mye likt:-)

Men Milli har ikke den teite "avfallende krysset" som Toivo har da! Hehe...

Gry sa...

Christian: Denne dommeren sa at Toivo hadde avfallende kryss.... Vi gidder ikke å snakke mer om det, for det er langt fra sikkert at det samme krysset er avfallende på neste utstilling;o)

Sprøytetrikset er for lengst forsøkt, men vi kan jo ikke holde på sånn. Det suger bittelitt av flasken og så gir det seg. Det overlever jo ikke på så lite mat... På den annen side, da er det vel ikke meningen heller.

Jeg kommer til å grue meg kjempemye hvis Milli skal ha valper. Inn i søyene får jeg jo hele hånda og store deler av underarmen hvis det trengs litt "ommøbelering". Men jeg får være ydmyk og søke hjelp, så går det nok, så lenge man gjør så godt man kan og med hundens beste for øyet:o)

Nøve sa...

Alle utenom Milli fikk vel den kritikken i fjor. Glemmer aldri at Ola kalte Nalle for BEVER'N ;o)

Valping går nok bra hos dere,Gry, dere har jo så dyktig og hjelpsom dyrlege i nærheten attpåtil. Og som regel går det jo bra, naturen er fint tillaga. Håper lammet har livets rett!

Ville sa...

I går lå nettet mitt nede..rart hvor avhengig jeg er blitt av å lese hva som skjer i lappis verdenen på bloggen :o)

Sååå deilig det må være for deg å puste ut etter lammingen...har liksom ikke tenkt over hvor travelt det kan være, før du innviet oss i livet i fjøset :o)
Så nå er det vel Milli og mor igjen, kan jeg tenke meg.

Det har vært morsomt å følge med på alle bloggerne, ang. utstillingen. Milli fikk jo veldig god kritikk, kan jeg spørre om høyden til Millli?
Ville er ca 49 cm i mankehøyde, vi har målt henne selv.
Hun har nok også lang rygg, i det hele tatt så har hun lange lemmer.

Har sett for meg hvis vi stiller på utstilling så får vi tilbake meding: for lang rygg og for lange bein, men som alle dere bloggere sier, putt putt vi synes hundene våre er vakre uansett:o)
Dere er flinke til å ikke ta kritikk bokstavlig.

Likte bilde av deg meg lua av hundeull:o) og Milli som satt så fint å ventet på mor :o)
hils Milli så mye fra "søs" Ville.

Gry sa...

Nøve: Milli fikk også den kritikken i fjor! Husker du vi lo av at vi satt i hjørnet for "lave haler og meget godt gemytt"??

Berit: I februar målte jeg Milli til 44 cm., jeg tror det var litt for lite, for hun er definitivt mer enn 0,5 cm. høyere enn Charlie (og han ble målt til 43,5 cm. på utstillingen. Dommeren på utstillingen hadde en sånn smart målegreie, han målte Milli også, men jeg glemte å spørre, angrer nå!)... Milli er, i likhet med Ville, ganske langlemmet tror jeg. Kanskje det er det Sissel også mener med "Raiddokaspreget"? Jeg skal forsøke å måle henne igjen når jeg kommer hjem.

I morgen skal vi begynne å sette dyr på beite, men når vi har blitt ferdige med det, DA har Milli stort sett mamma'n sin for seg selv igjen:o) Vi gleder oss begge to tror jeg.

Ville sa...

Når jeg ser Milli på bildene sammen med de andre hundene så syens jeg også at det ser ut som hun er større en 44 cm. skal bli spennede å høre hvor høy hun er når du måler henne.
Ha en forsatt god dag:o)

Christian og hundene sa...

Man får kjøptsånn målegreie av NKK, jeg tenkte jeg skulle kjøpe... Da kan vi jo ta en målerunde på Biri;-)

Raili på Raiddokas har jo hatt en del renvallarlinjer, og de er jo litt mer langlemmet. Ser at ho har blandet inn mye showlinjer nå... Synes allikevel det er noe med uttrykket til mange av hundene derfra som er likt, og jeg ser det kanskje hos Milli også, fra sin mor kanskje:-)

Christian og hundene sa...

Tenkte dere hadde prøvd sprøyta allerede... Men da er jeg nok rådløs:-(

Gry og Millis blogg sa...

Det er nok fra Äzzi, så du har helt rett Christian. I følge Yvonne, så er Milli veeeeldig lik henne.

Jeg er i ferd med å gi opp hele lammet, det drikker akkurat nok til å holde seg i live, men det er slunkent og vokser ikke. Jeg tror faktisk at det sørger... Så fort det er i nærheten av ei søye, så løper det til spenene og forsøker å suge så godt det kan....

Nøve sa...

Uff, det er trist,da. Ingen søye vil vel godta henne nå. Det er brutalt, men sånn er det bare :o(

Ville sa...

Stakkars lam...jeg får helt vondt av det...får håpe situasjonen snur seg..