lørdag 2. mai 2009

Endelig ble det (litt) Millis tur:o)

På utstillingen i Kongsberg forrige søndag, ble jeg stående og prate litt med Sidsel, mammaen til Honey og Arja. Vi kom inn på temaet “Ettersøk etter skadet vilt” og vips, så var det gjort! Dette er noe vi begge har lyst til å få hundene våre godkjent i, og jeg har vært på et par kurs (egentlig samme kurs, to ganger;o). I løpet av uken avtalte vi og møtes i dag, så skulle jeg vise Sidsel hvordan jeg har lært å legge spor. Da Sidsel og hundene kom, ble Milli kjempe, kjempe glad!!! Det er jo så innmari lenge siden det har skjedd noe bare for Milli. Fullt så gøy var det ikke da vi bandt hundene i hvert sitt tre, mens vi la sporene. To korte, enkle spor til Honey og Arja og et litt vanskeligere et til Milli-mor.

Arja var først ute, hun vet ikke hva “søk” betyr, men gjorde en kjempeinnsats og gikk faktisk sporet til enden og fant rådyrkloven. Sidsel var veldig flink og roste henne hver gang hun snuste seg bortover blodflekkene. Så gøy, dette tror jeg Arja kommer til å like!!

Honey var veldig flink! Hun vet hva “Søk” betyr, så hun gikk sporet sitt til enden, uten å nøle, fant kloven og fikk masse skryt og godbit. Flinke Honey.

Milli vet godt hva hun skal, og er veldig fokusert. Det er lenge siden vi har gjort dette og hun ble så ivrig og gikk så fort at hun ved et par anledninger gikk av sporet, men assistert av sporlegger Sidsel fant vi kloven. Milli er veldig flink til dette, og det er spor hun synes er morsomst av alt å drive med. Nå er det opp til meg å strukturere treningene våre. Et kjempevesentlig punkt i blodsporsøk er å tolke hunden sin, der er jeg alt for dårlig, og vi må øve masse, masse på at jeg skal oppfatte de signalene Milli sender meg. Det blir mye enklere å øve nå som Sidsel og jeg kan “pese” hverandre litt på dette, samt at vi kan legge spor for hverandre av og til. Dette var veldig gøy og jeg gleder meg allerede til neste gang. Nå skal vi legge oss i hardtrening.

Men vi kan jo ikke bare jobbe:o) Vi tok med oss hundene opp på et av beitene som ikke er okkupert av sau. Der fikk de løpe løse, og de storkoste seg!! Da skjedde det jeg aldri trodde jeg skulle oppleve: Milli ble først sliten!!!! Hun som vanligvis leker til hun stuper, måtte kaste inn håndklet i dag. Honey og Arja raser jo rundt hele dagen, og DET er ikke Milli vant til:o) Litt moro å se faktisk. For øvrig tror jeg det var Nina som en gang nevnte at Milli minnet henne litt om Honey, både Sidsel og jeg er HELT enige. De er ikke like, men øynene og uttrykket er helt utrolig likt!  Så likt at de godt kunne vært søstre. Mørke, milde og glade og mandelformede. De vakre, myke jentene våre. Arja har faktisk samme mormor som Milli…. DET skulle man ikke tro, for Arja er en skikkelig tøffing! Hun knurret når Milli ville ta pinnen hennes, og Milli ga seg. Arja la seg oppå Milli og viste tydelige dominanstegn, Milli er myk og snill og trekker seg unna heller enn å lage bråk. Heldigvis, for  jeg ble ikke så glad når jeg så at hun knurret på Roxie på utstillinga…. Sidsel hadde med kaffe og boller og vi koste oss og skravlet, mens hundene løp og lekte. En fin dag, og “jentene våre” kom så absolutt godt ut av det med hverandre. Bare se her (alle bildene er tatt av Sidsel):

IMG_2748

Tre glade jenter

IMG_2778

Her kommer Arja med en god dott av Milli i munnen sin:o)

IMG_2772

Arja løp ikke så fort som de to “store”, men hun hang på…..:o)

IMG_2756 Denne dagen fortjente du jenta mi’!!!!

Dette var skikkelig koselig, og nå har Milli ligget rett ut lenge, avbrutt av noen turer ned på jordet sammen med meg (sauene går inne, og Milli ELSKER å gå på jordet der de vanligvis er, jeg vil helst ikke tenke på hvorfor;o)

Nå har jeg god samvittighet, og skal legge mere spor for henne i morgen. Tar igjen det tapte nå:o)

16 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Så moro da Gry. Nå har du fått noen med samme interesse, som på toppen av det hele ikke bor så langt unna deg. Det var gøy for Milli-mor.

Ser Arja er ei tøff dame,ja. Men Milli er jo bare snill og blid. Da virker nok Arja enda tøffere. Morsomt bilde med hårdotten i munn.

snorredimma sa...

Åååå, så fine bilder - dem er jo så vakre disse jentene. Lenge siden jeg har sett bilder av Milli nå, og ho er akkurat så vakker som jeg husker det..sukk! Skal jeg ha hund nr. 3(noe jeg IKKE skal med det første) - ønsker jeg meg fargene til Milli...(og Nalle..;o))

Nå gleder jeg meg skikkelig til sporkurset jeg har fått plass på i pinsa...usikker på hva hundene skal søke på, men siden de har utdannet redningshunder og ettersøkshunder, blir det vel noe i den stilen...MORRO!

Skulle egentlig gå å legge meg, men måtte bare sjekke dataen først...hehe. B-menneske de luxe!!

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Først av alt Gry: Igjen hjertelig takk for en virkelig herlig tur, den ble ikke så lang for oss tobeinte, men til gjengjeld desto mer interessant! :) Synes det er så flott at vi har samme ønske om å trene jentene våre opp til ettersøkshunder på skadet vilt! :) Så nå er jeg i full gang med å lære Arja ordet: SØK. Og nå får jeg jo blod til uken så da er det bare å sette i gang! Koselig med kaffe og prat i skogkanten ved jordet etterpå og! Jentene våre løp så mye og ble så tørste at de drakk nesten opp halvannen liter med vann fra kaffekoppen. Artig.
Og likheten mellom Honey og Milli er jo bare slående! Øynene, uttrykket og femininiteten i ansiktet, de er jo bare så utrolig vakre begge to. Ola og Pus fikk jeg jo hilst på også, det var hyggelig :) Koste meg glugg i hjel, og det gjorde jo voffsene våre også :) Gleder meg til neste gang! :):) Klem

Christian og hundene sa...

Jeg skjønner hva dere mener med at Honey og Milli har noe likt ved seg:-)

Blir gøy å se hvordan "de voksne" takler Arja, når de ikke oppfatter ho som valp lenger...

Toivo er visst en god sporhund, så etter dette innlegget gleder jeg meg ekstra til å få prøve det med han:-) Så da får vi se hvem som får godkjenningen først;-) Hehe...

Dixie sa...

Det er alltid kjekt å gjøre ting sammen med noen som er interessert i det samme! :) Jeg synes også spor høres kjekt ut, men nå skal vi i hvert fall først prøve oss på agility! :)

Det blir spennende å høre mer om hvordan det går med sportreningen framover! Høres jo ut som de begynner å bli veldig flinke allerede! :)

Nøve sa...

For en herlig jentegjeng :o)

Jeg er "barnepike" for vesle Vicky idag, hundene stortrives i hverandres selskap. Blir slitne på en god måte, også. Man skulle absolutt ha minst to hunder!!

Nalle og Milli skal på runderingskurs med Hilde til høsten. Det vil bli holdt over to helger, og vi mangler en - kanskje to hunder (Hilde vil ikke ha flere enn maks 4) Hadde vært moro om en av bloggerne ble med! Førstemann til mølla...

T :-) sa...

Så morsomt det så ut til at de hadde det.
Må jeg ha med kaffi!?!?!

Berit sa...

For en fin dag både for to og firbeinte. Apropos blodspor - jeg har også tenkt å prøve litt. Snakka med en som har godkjente hunder, han sa at en bør legge sporene dagen før - da lukter blodet mer. Hørt om det ?

Gry og Millis blogg sa...

Tove: Nei, du må ikke ha med kaffe. Det klarer jeg kanskje å få til:o)

Berit: Så rart du nevnte det akkurat nå! Jeg synes å huske at på sporprøven, så skal sporet være ca. 12 timer gammelt. Milli har alltid gått veldig ferske spor, så i dag la jeg et kl. 10 som hun gikk kl. 17. Hun sleit skikkelig, og det gikk ikke akkurat strålende (for å si det sånn). Min skyld, som har skjemt henne bort med alt for ferske spor. Nå er det kun mange timer gamle spor som skal legges. På fjell og tørr grunn vitrer blodet lite, og er mer krevende å lukte enn på fuktig vegetasjon. Jeg så tydelige bevis på det i dag. Det er kjempegøy og vi hadde en eller to elghunder på kurs når jeg gikk det ene. Så gøy for Kango!

Luna sa...

flotte bilder, Ååå som de koser seg :D Vi skal prøve oss på spor i høst sammen med andre i Lapphundringen møre og romsdal. Det blir spennende! :)

Gry Viola og Roxie sa...

Hei! Så fine bilder. Så flinke som jenten var, og lille Arja da som ble litt etter de andre 2, tenker nok at det var hun som var sjefen. Ha en fin dag!!

Marianne sa...

Så kjekt for milli at det endelig ble hennes tur...spor er jo virkelig noe for lappen....Jeg har prøvd meg littpå spor jeg også, siden min svigerinne driver med det...men jeg har ikke fått den store AHA opplevelsen enda, og synes igrunen at spor er kjedeligt...men alt blir vel det når man er vant til agility, for der er det jo action hele tiden...
Men lykke til videre, det viktigste er at man finner en aktivitet som både hund og eier trivest med....og det er vel ingen tvil om at dette er rett for dere....

Ville sa...

Der var vakre Milli igjen:o))) ifarta som vanlig.
Så kjekt å ha 2 venninner på besøk på eget jorde.
Så flinke dere er med spor, jeg er ikke kommet lengre enn å tenke på det, at det er en positiv trening isammen med hunden.
Jeg synes alt som har med å lese og forstå hunden er interesant. Det er så mange blikk og kroppbevegelser Ville gjør, tenker da at jeg skulle ønske at jeg forsto hundespråket godt.
Dermed så fenger spor meg enda mer, når en også må lære å tolke hunden :o)

Skal undersøke seriøst om der er noen som driver med spor her, vet der er rundering her, dersom jeg har forstått det riktig så er ikke det samme som spor???

Etter en travel jobbhelg så er det deilig å sette seg ned å gå inn i blogglandia :o), men så er det våren, da begynner det å "grible" i fingra, må male. Nå er det gangen som står for tur :o)

Ville har løpetid så nå må hun gå i bånd:o( og mor synes synd på henne, nå skulle vi også hatt eget jorde, å hatt venninner på besøk :o)

Tine sa...

Hei.
Så morsomt at dere har begynt å gå spor. Spennende å jobbe med litt nye ting.. Masse lykke til. Fine bilder a hundene. Nå må vi komme på besøk til dere snart. Wilma savner å leke med Milli tror jeg.

:-)

Hilde sa...

Hei Gry og Milli.

Så morsomt med jentene som går spor, og slik en glede de viser når de leker! Herlig!!

Bloggen din inspirerte meg til å legge spor for Ebbie og Fant, det første sporet denne sesongen.

Det er så hyggelig at du og Milli skal være med på runderingskurs august/september, det gleder jeg meg til.

God helg til Milli og deg, og litt til sauene din også. En spesiell hilsen fra Fanterampen til Milli!! Han husker henne godt fra Låplassen, hvisker han meg i øret nå.

Mvh Hilde.

Gry sa...

Tine: Jeg vet at Milli savner Wilma også, så vi må snart gjøre alvor av å ta oss en tur sammen:o)

Hilde: Vi gleder oss kjempemasse til kurset ditt (Milli lurer på om Fant skal være med....;o)