fredag 8. mai 2009

Endelig helg:o)

Så var det fredag igjen (puh;o). For meg starter egentlig helgen på torsdager, for jeg har fri på fredager. DET er deilig det. Nå er nesten alle dyra satt på beite og plutselig har jeg ganske mye tid jeg ikke vet hva jeg skal bruke på. Det er litt sånn vakumfølelse liksom. Det er så absolutt nok å ta tak i, men i dag har jeg stort sett bare “satt meg til”. Det blåser høy og hatter og det regner, så det er greit å gjøre noe innendørs.

Forrige helg gikk jeg et vanskelig blodspor med Milli. For første gang gikk hun et maaaaaaaaange timer gammelt spor, det var langt og svingete, og deler av sporet hadde jeg blødd på stein, så da sleit hun skikkelig (egentlig er det en pen omskriving av at det gikk skikkelig dritt;o). Nå skal det ikke gås “ferske” blodspor lenger, nå skal det legges i god tid før vi skal gå, sånn at hun venner seg til det. I dag kommer dyrlegen hit for å vaksinere Milli-mor. Det renner litt av det ene øyet hennes også, så hun får ta en titt på det òg pluss at vi har et par halte lam i låven… Nok å ta tak i for veterinæren med andre ord.

I morgen har vi ikke en eneste plan!! Det er den rene luksusen. Tenkte jeg skulle få rusket litt opp i blomsterbedene også kan jeg kjøpe noen nye blomster til krukkene.

På søndag kommer Nina, Charlie, Tove og Barfi og kanskje Hanne, Thea, Bienna og en liten lappisvalp de passer som heter Leica. Jeg gleder meg masse!!! Skal love å ta mange bilder og legge inn i bloggen. Jeg har en mistanke om at Milli og Charlie kjører litt sitt eget løp, begge to er skikkelige “lekere”. Barfi henger vel på så godt hun kan, uten at de to store egentlig bryr seg. Men jeg tror at Barfi kommer til å kose seg uansett. Milli og Charlie ER jo der, også er de så innmari blide de to go’ingene! Vi rigger oss til oppe på jordet og koser oss skikkelig. Som sagt, referat med bilder kommer.

Ha en riktig god helg alle dere!

13 kommentarer:

Christian og hundene sa...

Det hørtes ut som en allright helg:-)

Har nettopp gått rpor med Toivo også, DET gikk IKKE bra. Han har visst glemt gamle kunster. Jeg burde nok gå et kurs så jeg vet hva jeg driver med...

Gry og Millis blogg sa...

Her er et referat fra kurset jeg gikk Christian, lynkurs;o)

Legg et kort, rett blodspor uten blodopphold. Pass på at du selv hele tiden vet akkurat hvor sporet går. Masse ros til Toivo hver gang han snuser på blodet (sett av hele helgen, dette kan ta tid;o) ros når han går forover i sporet. Når han kommer til kloven (eller hva du har lagt ut i enden av sporet) så er det jul og nyttår og 17. mai på en gang:o)))))) Det gjelder bare å få ham til å forstå at han skal følge et spor som har en ende. Start superenkelt, så blir han nok rasende flink før du vet ordet av det. Håper du kan bruke noe av det jeg har skrevet:o)

Ville sa...

Min helg startet også i går:o) i dag hadde jeg mange planer, ingenting er gjort ennå;o) synes eg har fortjent litt avslapping i dag.
Vi har vært en tur med Ville i vind og blåst, litt hagel var der også.
Jeg gjorde et forsøk på å lage spor inne:o))) misslykket som bare det. Ville var ivrig, skjønte at mor ville noe, men hva???
Jeg trenger nok en del kunskap for å klare å formidle hva jeg ønsker med "søk". I det hele tatt hvordan det skal gjøres:o)
Fasinerende å lese om hvor flinke dere er blitt.

Så Milli og Charlie er like lekene som Dixie og Ville er når de er sammen :o) kjekt med gode hundevenner.
Gleder meg til masse bilder og referat fra treffet.
Du må hilse så masse til dem alle sammen
God helg lem fra Ville til Milli

Gry Viola og Roxie sa...

Hei! Høres ut som dere får en fin helg!! Gleder meg til å lese referat til uka!!! Ha en fin helg på Tjømme!!

snorredimma sa...

Milli kommer nok til å bli en flink spor-hund...og jeg håper hun lærer bort litt av det ho kan til Dimma!:-)

Det er deilig med helg når man virkelig kan slappe av å nyte fridagene...og så setter det jo en ekstra piff på helga med et lapphund-treff da!!

Kos dere, og ta maaange bilder..

Nina og Bonnie sa...

Helgen min begynner ikke før lørdag kl. 1500. Og da er det bare å begynne å glede seg. Snart kommer Tove og Barfi og så skal vi til Milli-mor og Gry.

Håper øyet til Milli var bra? Er snart proff når det gjelder øynene. Og hva med de halte lamma?

Trenger du blod? Jeg tar med litt uansett, jeg. :-)

Gry og Millis blogg sa...

Hei Nina.

Vet du hva? Dyrlegen kunne ikke se noe galt med øyet til Milli, hun sa at det kanskje var litt irritert. Så spurte hun "hvorfor prøver du ikke med litt kamille-te"??? Det er jeg som har lært henne om kamille-te, så hvorfor i all verden har jeg ikke tenkt på det selv???????? Jeg bruker det jo på lamma når de har øyebetennelse.... Fjernskallen meg! Det ene lammet er mye bedre etter at vi tok det inn og det slipper å følge etter moren sin på beite, det andre er satt på antibiotika, for det har mest sannsynlig en klauvbyll. Du får hilse på dem på søndag:o)

Jepp, trenger blod. Bytter med egg:o)))) Gleder meg masse!!!!

Siss sa...

Kos dere masse i helgen:-)
Gleder meg til og lese referat.
Vi skal på utstilling i Kristiansand med Indy.Gleder gruer meg.Liker meg best på lapphund klubben sine utstilinger.

Dixie sa...

Høres ut som dere kommer til å få en fin helg! :) Millie er jo kjempeflink på spor allerede - og hun kommer jo til å bli sååå flink så mye som dere trener!! Det blir kjekt å lese om og se bilder fra treffet! :)

Anne-Liss sa...

Flinke "blodhunden" Milli, trening gjør mester !
Ta masse bilder og så gleder vi oss til referatet fra helga ;-D

Nøve sa...

Dette blir nok ei knallfin helg! Gleder meg til å høre mer om den.
Milli veit jo hvem som er kjæresten sin ;o)

Stor klem fra oss!
Ps. jeg er igang med å følge dine råd...

Heidi sa...

hei hei =) Da har vi også fått ordnet oss blogg :) Ikke verst gitt!

Ville sa...

Gry; jeg har lest "lynkurset" ditt, det er sånn som du beskriver der en må gjøre om og om igjen??? jeg er litt treig av og til;o)
Nå har jeg lest det du skriver flere ganger og tror det har gått inn melom øra nå;o)
Jeg har sånn en tørka griselabb det går vel å bruke den???

Ordet "søk" kommer det etter hvert, når skal en begynne å lære hunden det???