fredag 10. juli 2009

Litt om ingenting egentlig:o)

DSC_0063a

En valmue fra Nøves hage

Sitter ved pc’n og vet ikke helt hva jeg skal ta meg til akkurat nå, så da  lager jeg et blogginnlegg:o)

Denne uken har det endelig vært vær til å gjøre noe. Noen av sauene har fått ormekur og flåttmiddel, og noen har blitt flyttet litt på. I dag flyttet vi de siste fra beitet på gården. Her begynte det å bli så skrint at de stakk av stakkars. Onsdag morgen våknet jeg av infernalsk breking på jordet utenfor soverommet, der løp det 4 lykkelige lam på utsiden av gjerdet, og fortvilte mødre sto på innsiden og breket. Til dem som ikke vet det; det er ikke lett å få tak i 4 lam som ikke vil bli fanget… Det gjør ikke ting noe bedre at dette var kl. 0600 om morgenen, og Ola var på jobb…. I går var det ei søye med 2 lam som hadde kommet seg ut. Da jeg gikk for å se etter dem hørte jeg breking bak en liten kolle et stykke unna gården, der stakk jammen søya Edith hodet frem og lurte på om jeg hadde noe godt med til henne. Det hadde jeg jo, og så langt gikk alt helt strålende, men det å få dem inn på jordet der det går 71 nysgjerrige dyr som også lurer på om jeg har med meg noe godt, DET er litt av en bragd, når alle står og trykker på grinda og vil ut til meg, mens jeg egentlig vil ha Edith og de to lamma hennes inn til dem…..:o)

Milli har ikke hatt matlyst på lenge. Hun spiser nesten ingenting. For å være helt ærlig, så bekymrer det meg ikke så forferdelig mye, maten står nå der, og hun tar vel heller av den enn å sulte i hjel håper jeg. Dessuten har Ola og Milli noen små mellommåltider jeg visstnok ikke skal vite noe om:o) Det har forresten klikka for Milli, hun er fullstendig bajas om dagen. Stikker av og shower og bykser og spretter. Gjerne rett foran oss også stikker hun når vi vil ha tak i henne. Hun finner moreller eller plommekart på bakken og driver og slenger dem rundt og er helt klovn. Akkurat som om hun har blitt en liten valp igjen. I sta’ fikk jeg tak i henne mens hun ikke ville komme. Jeg “leste henne en lekse” og jeg skal si hun ble ganske spak. Milli er jo stort sett et englebarn, så hun får jo så godt som aldri irettesettelser. Etter at jeg hadde snakket til henne nå, så tuslet hun fint ved siden av meg inn. Da må hun jo ha skryt den lille heksa:o)

Huff a’ meg!! I morgen skal vi ha gjester. Jeg blir så stressa “hver gang” (2 ganger i året eller noe sånt). Jeg er en total katastrofe på kjøkkenet, og nå har jeg bestilt reker på et fiskemottak her ute, ENDA klarer jeg å grue meg. Nå planlegger jeg hver minste detalj og blir helt sliten av det. Det er jo gode venner av oss som kommer og jeg synes det er så koselig å være sammen med dem, men jeg stresser sånn med hodet mitt hver gang det kommer noen hit. Ganske teit!! De som kommer vet at jeg er sånn, og har tilbudt seg å ta med mat…. DET synes jeg er “litt” drøyt! Jeg må le av meg selv – når vi endelig er ferdige med å spise, så river jeg tallerknene ut av hendene på gjestene, og rydder helt frenetisk. Da er jeg liksom på trygg grunn igjen, når vi er ferdige med det matgreiene og bare kan drikke vin, skravle og kose oss, og det mest avanserte jeg skal gjøre, er å åpne potetgull- eller sjokoladeposer…. Ja, ja, det er vel bare å innse at “det bare er sånn…”:o)

På søndag kommer Charlie til oss, og skal være til fredag. Vi gleder oss MASSE, men er samtidig spent på om han vil roe seg, det viste seg ved en tidligere anledning her at den godeste Charlie er VELDIG avhengig av mammaen sin;o) . Må han så må han, men jeg vil jo gjerne at han skal kose seg. Jeg jobber jo, så han må være med på jobb, mens Milli blir hjemme. Noe jeg egentlig tror hun synes er greit, for da får hun slappet av litt mellom slagene. Det blir spennende å ha to lappiser, og Charlie er jo det blideste jeg kan tenke meg, dessuten går han så fint sammen med Ludo (i praksis vil det si at de overser hverandre helt:o)

Nei, nå får jeg slutte, på tide å planlegge morgendagen (igjen…..). Puh;o)

Ha en fin helg alle sammen!

17 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Gry da, nå må du slutte å bekymre deg så mye. Du er jo kjempesmart og velger verdens enkleste. Og du er så mye bedre enn du vil ha det til.

Skal si du har nok å gjøre med sauene om dagen. Nå får du gratis trim også. Også Milli-mor som er blitt valp igjen da. Hørtes ut som hun har det veldig gøy. Skal se hun får frest ut med Charlie nå og blir en rolig hund igjen etter det.

Ja, jeg er spent på Charlie jeg også. Men jeg har plassert bort hund før, men da på kennel og det gikk helt fint. Så nå regner jeg med det går enda bedre. De er som ungene, letter å ha med å gjøre når foreldrene har dratt. Så jeg håper bare han oppfører seg.

Dixie sa...

Hehe... Så Milli har blitt "valpete" igjen!? Dixie holder enda på med det, og har gjort det helt siden hun kom til oss... Lurer på om hun noen gang blir voksen? Men det er jo koselig også, da, selv om det noen ganger kan bli litt mye... ;)

Det blir nok kjekt med besøk av Charlie! Også i SÅÅÅ mange dager! De kommer nok til å kose seg da! :D

Lykke til med besøk i morgen! Det går nok kjempefint :)

Merete sa...

; ) ... litt å kjenne seg igjen i her for mange av oss " alminnelig dødelige" antar jeg... så godt at vi kan være så ekte og impulsivt oppriktige. Det du snakker om her er det jeg kaller for det typiske "kjerringsyndromet" som vi sloss med noen og enhver. Vi vet om det men klarer likevel ikke helt å fri oss ifra det. Greit nok det og. Jeg begynner virkelig å like deg Gry - selv om jeg aldri har møtt deg in real life ( og det samme gjelder flere av / pussig nok - samtlige - av de andre bloggerne som titter innom meg her ) bedre og bedre og bedre. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: FOR EN HERLIG GJENG !

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Du er bare så herlig Gry! Koser meg inn i granskauen når jeg leser om hverdagslivet ditt, bekymringer, gleder osv. Takk for at du deler alt dette med oss! :) Nå er jeg ferdig med å redigere musikklisten min her inne, så nå tar jeg også natten! Klem

Gry Viola og Roxie sa...

Du skriver så koselig Gry!!
Du må ikke stresse så, folk som kommer på besøk kommer for å treffe deg og Ola + Millie mor, ikke maten!
Blir spennende å høre åssen det vil gå med Charlie hos dere!! Han får det som plommen i egget!
Roxie elsker å springe i hagen og finner hun en eplekart eller noe så er hun helt i himmelen!!
Ikke stress så med mat og div i morra, de kommer for å ha det koselig med dere!!
Ha en fin helg og fin sommer videre!!

T :-) sa...

Å, jeg elsker å lese litt om ingenting jeg. Du er så flink til å skrive så det blir super lesing uansett :-)

Slapp av (jeg vet det er umulig ;-)) det er bare kjentfolk som kommer. Og så har vi rapport fra Nina om at du er en superkokk så en rekekveld blir null problem!

Nå som regnet har kommet i hvert fall hos oss så tar velbeitene seg opp igjen etterhvert også? Og da blir sauene fornøyde og Gry får sove i fred :-)

Kos deg i dagene med 2 lapper å holde styr på, her kommer du til å være i ditt ess :-) Tør virkelig Nina å plassere Charlie hos deg? Jeg ville ikke følt meg helt trygg på at hun fortsatt har hund etter ferien...;-) ;-)

Tove sa...

Glemte en ting: Bildet! Det var knallfint. Du er en dyktig fotograf (tar du på deg oppdrag??) Eller så er du innmari flink med datan. :-)

Og for å forhindre misforståelser: jeg mente at det er en fare for at du beholder Charlie, ikke at han blir borte eller noe ;-)

Gry og Millis blogg sa...

Takk for oppmuntringene alle sammen!! Nå er i allefall ett stressmoment løst. Vi spiser inne, siden det regner vannrett ute:o)

Tove: Jeg skjønte hva du mente, og du har nok helt rett, det ER litt skummelt å overlate Charlie til oss, vi synes han er så innmari sjarmerende.....;o). Jeg er ikke så flink til å ta bilder, men har blitt tipset om et redigeringsprogram der man ser hvordan endringene i bildet blir mens man gjør dem. Picasa 3. Du kjenner jo til Picasa så vidt jeg husker. Det er kjempegøy (det gjelder bare å ikke la redigeringsiveren ta helt overhånd:o)))

T :-) sa...

Ja kanskje jeg skal teste ut litt mer enn å klippe og å legge på tekst. Har et annet redigeringsprogram også, men jeg må til å lese bruksanvisning og i tillegg forstå den!! Så da blir det med det å klippe ;-)

Nina og Bonnie sa...

Bare pass på Ola, han tror jeg kommer til å skjemme Charlie bort og at jeg får en ufordragelig hund igjen. :D

PS: vi har testet å GÅ ved siden av sykkelen. Det gikk fint når han vennet seg til den.

Inger`s blogg sa...

Du fikk da fortalt mye om "ingenting",tror de fleste av oss liker å høre om livet i det daglige." Kjerringsyndromet"har for meg blitt værre med årene, men det tror jeg har noe med alderen å gjøre,man har ikke de samme kreftene lengre og alt tar lengre tid.Vi prioitere helt annerledes,både du og jeg,sikkert flere av oss,det blogger.
Ha en koselig uke med Charlie.

Nøve sa...

Det er alltid så koselig å høre fra dere, selv om du bekymrer deg for mangt og meget ;o) Det er vel bare helt typisk. Det går helt sikkert bedre enn du "frykter" i kveld.
Jeg syns forresten det er en veldig fin ting, når alle tar med seg litt mat hver! Mindre stress for vertinna, og alle har tid til å hygge seg sammen.

Kos dere i kveld, og nyt uka med Charlie :o)))

Hanne og Bienna sa...

Å, jeg må le!!! Synes jeg ser Bajas-Milli!! Så rart - de har noen sånne perioder.. Kanskje hun bare er glad for at det ikke er så stekende hett lenger?? Bienna hadde et sånt raptus igår. Hun fant en voll som var dekket med ny bark og rullet seg i den og raste rundt. Virker som hun blir helt rusa av den barken.

Gjester... Jeg har det akkurat på samme måten. Blir kjempestressa og vandrer hvileløst rundt (meg selv) og klarer ikke å nyte selskapet før maten er "i havn". Noen kollegaer lurte på om jeg ikke skulle invitere til innflyttingsfest. "Må dere ha mat da??" spurte jeg. Det ler de godt av ennå...

Hanne og Bienna sa...

Oj, oj!!! Glemte bildet av Nøve-valmuen - det var kjempefint!!! Du har jo blitt en racer på redigeringen!!

Gry og Millis blogg sa...

I dag har jeg tenkt(!) Jeg har en venninde med flyskrekk og en med sprøyteskrekk. Begge "fobiene" er irrasjonelle. Jeg har "Gjesteskrekk"!! Nå har jeg mast på Ola hele dagen om å rydde frem flere stoler og bord, og han har like god tid som alltid. Jeg sto og reivog sleit i døra på Hvasser Fiskemottak 10 min. før de åpnet. Jeg så sikkert helt gal ut. Akkurat nå er mitt gigantproblem at jeg ikke vet om jeg skal sette på glassene nå eller vente (det blåser, og jeg har ENDELIG landa på at vi skal sitte ute, hvilket resulterte i en hektisk ringerunde til gjestene, fulgt av en bjeffende, skarp ordre om å ta med varmt tøy.....:o)

Nøve sa...

Kanskje Ola også har en fobi, Gry????
Det blir spennende å høre om denne kvelden ;o)

Ps. "nøvevalmuen" ble flott,ja! Artig triksing med farger,ett perfekt bilde

Ville sa...

Kosleig å lese om søyene og lamma deres:o)
Herlige Milli som er i farta om dagen, kan det være at varmen har sluppet litt taket? Ville var i storform sent i går kveld når vi gikk tur, fikk et barnlig kikk og sprang rundt og rundt etter halen:D

"Gjesteskrekk" har jeg også fått Gry:o( var ikke sånn før. Nå fortiden skal liksom alt være sååå perfekt.
Jeg liker mye bedre på sparket sammenkomst, får liksom ikke tid til å tenke da.
Høres ut som du tilslutt klarte å skape et virkelig bra på sparket selskap:o)
Da blir det jo bra? eller;o)