mandag 27. juli 2009

Vårt første døgn med Barfi

I går kom altså Barfi for å være her noen dager. Som nevnt i forrige blogginnlegg, så gikk Milli, Barfi og jeg en liten tur mens Tove, Vina, Irene, Nina og Charlie dro. Da vi kom hjem var jeg spent på om hun ville lete etter dem som var reist. Neida, Barfi var like blid, og såre fornøyd med Ola, Milli og meg som selskap. Hun er vanvittig trygg, stø og tillitsfull og synes i grunnen alt er helt greit, så lenge en av oss (særlig meg - hi-hi;o) er i nærheten.

DSC_0005

Barfi på verandaen, i godt humør:o)

I går hadde jeg konstant følge av en svart, vakker, liten skygge. Satt jeg meg, ja da la hun seg, gikk jeg så gikk hun. Veldig sjarmerende. Barfi har samme tempo i kroppen sin som Milli tror jeg. De er veldig rolige begge to. De har sine rush på tur og på verandaen, men så kan de ligge og slappe av litt innimellom slagene. Jeg ser at Milli vokter mer på Barfi enn på Charlie, de måler krefter tror jeg. Hvis Barfi skulle vært her lenger enn noen få dager, så er jeg ikke i tvil om at hun hadde gått seirende ut av den konkurransen. Milli er konfliktsky, men sleip som få. Nina oppdaget det når hun var her i helgen. Jeg tror hun ble litt overrasket, for hun har alltid sett på Milli som bare mild og snill, men hun er skikkelig “ful”:o) I dag hadde Barfi fått tak i et bein som Milli helt tydelig ville ha uten å måtte slåss for det….. Da gikk hun bort til Barfi, satt og showa litt ved siden av og fikk jazza Barfi opp til lek (Milli VISSTE hva hun gjorde). Så fort Barfi hadde snudd seg vekk fra beinet da snappa Milli det og lå og voktet det som en skatt….

DSC_0019

Her er det drakamp om fasanen, det tror jeg de synes er gøy begge to:o)

Jeg var veldig spent på hvordan natten skulle forløpe. Det gikk aldeles strålende!! Begge to var stille som små mus:o) Milli litt rundt omkring og Barfi stort sett i senga til Milli. Når vi la oss var det spede tilløp til leking, noe som ble effektivt stoppet av meg – OG DET VIRKER! De forstår at det skal være ro, og ingen av dem gjorde flere forsøk på å leke eller ta kontakt med hverandre før jeg sa at det var greit i dag tidlig. Flinke jentene:o))

I dag skulle vi på jobb. Milli og Barfi fikk ikke mat, egentlig av den enkle grunn at Frida måtte ha i seg vann og det kan være litt tidkrevende når jeg må helle det i henne fra en Colaflaske….. Nok om det. Begge jentene bæsjet og tisset som på bestilling og oppførte seg eksemplarisk i tørkesnora mens jeg holdt på med sauer og høns. Så var det å sette begge hundene inn i buret til Milli og vi kjørte på jobb. Ikke en lyd fra buret (før jeg begynte å skryte av dem, det sluttet jeg fort med:o) Barfi siklet litt, men kastet ikke opp og var helt rolig:o) Vel framme på jobben, ble hun ønsket hjertelig velkommen av sjefen, da kvitterte hun med å legge en skikkelig kabel. Det ble litt hektisk med vasking og litt lufting (før resten av folka kom). Barfi og Milli inn i “resepsjonsbingen” min. DER SKULLE BARFI IKKE SITTE – FOR DER VAR JO IKKE JEG!!! Jeg var nemlig og vasket bort “noe”. Når det luktet rent og pent og jeg var vel inne i bingen, ja da var hun storfornøyd. I likhet med Charlie ble hun veldig opptatt av buret Milli har på jobb, det er jo så mange nye leker der:o) Etterhvert forsto hun også at jeg alltid kom tilbake til “resepsjonsbingen”, så da jeg skulle ut å handle lunsj til oss hadde jeg alliert meg med sjefen, i tilfelle for mye lyd, så skulle hun midlertidig forfremmes til hans sekretær. Men tro det eller ei, jenta var helt, helt stille, så  det trinnet på karrierestigen til Barfi hoppet hun ikke opp på denne gang (men for all del, hun har nye sjanser på tirsdag og onsdag;o). Hjem fra jobb i bil – det må være noe med Tjømelufta, for hun er helt rolig. Jeg tror hun er litt redd, for hun legger seg tett, tett inntil Milli og “speiler” alle bevegelsene hennes, men bilkjøringen har hittil gått over all forventning (det er mulig Tove har skremt meg litt ekstra mye her….;o)

Vel hjemme var det tid for tur i regnværet:o)

DSC_0024

To flotte jenter på tur

DSC_0023

Hva er nå dette for slags dyr??? Nei, grensen får gå ved dem med krøll på halen!!!:o)

DSC_0025

Kom igjen a’ Milli – det er SKIKKELIG gøy å løpe om kapp”

Etter at vi hadde vært på Sandbekk og sjekket sauene, så var det ut på jordet. Siden Barfi er så opptatt av hvor jeg er, bruker jeg ikke langline, er det noen av de to som holder styr på hvor jeg befinner meg, så er det lille Barfi:o)

DSC_0036

Se hvem som kommer til “tante” og hvem som har “spottet” linselusjoggeren….

DSC_0037

Èn ting kan de enes om de to – DET ER SÅ GØY Å LEKE!!!!!

Etter vi kom fra tur har de sovet litt, også har Milli brukt ganske mye energi på å holde øye med hvor Barfi er til enhver tid. De ligger og “lurer” på hverandre. Hele tiden.

For en fantastisk jente Barfi er! Så trygg!! Hun bjeffer ikke, er ikke redd for noe, selv støvsugeren tuslet hun avslappet rundt mens den gikk, alle lyder som er her går henne helt “hus forbi”. Tove må ha vært utrolig flink med miljøtrening (til tross for hva du hevder Tove;o), for hun synes ikke noe er skummelt. Jeg kjenner at jeg ikke har så veldig lyst til at hun skal reise igjen….. Hun har liksom sklidd rett inn her. Jo, forresten, hun ER redd for noe…. Nemlig gårdens store skrekk, Ludo. Hva som har skjedd mellom dem er jeg jammen ikke helt sikker på, men hun vil ikke ut av døra hvis han står på trappa. I går kom han ned på jordet når vi lekte, DA bråsnudde hun og gikk sakte og skulende i en STOR ring forbi (under sterk tvil:o)

I morgen skal jeg huske kameraet når jeg drar på jobb, jeg må jo dokumentere at jeg endelig jobber på en kvinnearbeidsplass (jeg er egentlig eneste “jenta”, men med Barfi og Milli og ferieavvikling, så er vi i overtall:o)

Dette var litt om vårt første døgn med ei fantastisk blid og tillitsfull lita lappisjente. Hun er en drøm å passe på!

13 kommentarer:

Nina og Charlie sa...

Dette går jo strålende, Gry. Du har virkelig anlegg for dette her. Lurer på om ikke du bør ha flere i pensjon spredd ut over hele året. Haha!!!

Barfi er flink og kan går løs. Tante er nok mer morsom en en jogger vil jeg tro. Husk også at hun er en Fjelldronning, de er sosiale, trygge og modige hunder. Men hun ser litt ut som en spøkefugl, litt skøyeraktig. Er hun det?

Inger`s blogg sa...

Så mye Millie og du får oppleve med ferie- lapper, kjempe morsomt å følge med på det du beretter og herlige gode, fortellende bilder fra alle disse hund-innleggene dine.
Millie er kjempeheldig.
Er Barfi en Fjelldronning? og "datter" av Belle?, veldig lik den familien.
God bedring med Frida.
Håper på en dag du er ledig, å kan ta imot besøk? skal ikke du ha noe ferie fra jobben?
Kos dere med Barfi jenta.

Gry og Millis blogg sa...

Det går med på plass og anledning enn talent er jeg redd, men EN ting skal jeg ha; jeg synes det er så INNMARI gøy:o). Barfi er en liten skøyer, som er ute etter å ha det gøy, og bare det tror jeg, men jeg aner en veldig sterk vilje bak all lekelysten. Hun blir nok ikke konfliktsky (som Milli;o)

Inger: Barfi er en ekte Fjelldronning og datter av herlige Asca:o)

T :-) sa...

Herlig Gry :-) Akkurat som jeg forventet så storkoser Barfi seg! Men jeg er selvfølgelig flau over din hektiske morgen (rødme,rødme)Men som Nina sa, dere har vel såpe og vann......

Takk for rapporten :-)

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Jeg synes Barfi ligner mye på Arja jeg. :) Skjønner virkelig at du koser deg med så mye hundebesøk Gry! Og så flott for Milli! Og du og Nina må snart utgi en bok sammen om lapphundene! Dere kan bare kopiere alt dere har skrevet her!

Gry og Milli sa...

Sidsel: Jeg tror nok Arja er hakket "vassere" enn Barfi også;o) Jeg husker hun knurret til Milli når hun ville ha en grein (som satt fast på et tre:o) for seg selv, det har jeg enda til gode å høre fra Barfi, hun prøver seg mere fram, men det kommer, det kommer, DET er jeg sikker på:o) Milli er medlem av lappisenes fredskorps. Du skulle sett henne på Bergheim, hvis noen bråker litt så går hun faktisk mellom dem, også er det akkurat som om hun sier "kan vi ikke bare ha det gøy da?". Vi lo av den lille diplomaten når vi var der. Det gjenstår jo å nevne at dette skjer når det er flere hunder enn Milli og èn til. I tilfellet jeg nevner, så var det Bienna som ble litt grinete på en noe intens Nalle, og Milli er trygg på dem begge. Dette ble i grunnen en lang kommentar om Milli, men jeg kom til å tenke på det nå:o)

T :-) sa...

Hvordan går det med Frida Gry? Kommer hun seg?

Og åssen gikk det på kontoret i dag, litt mindre hektisk håper jeg...

Herlig bilde der de springer om kapp. Jeg regner med at Barfi sa i fra hva hun mente om krølltoppen din, selv om du påstår hun ikke bjeffer...

Gry og Millis blogg sa...

JA, ALLE SOM MÅTTE LESE DETTE, FRIDA KOMMER SEG:o))))) Jeg er så glad!! Frida er nesten som en hund, følger etter meg, veldig lett å ha med og gjøre, det er ikke få ganger jeg har sitti på beitet med Fridas hode hvilende på skulderen. Jeg har aldri sett en så syk sau som tilsynelatende overlever. Nå har hun spist høy, brød, havre og slikket/spist MASSE saltstein. I dag har hun drukket ca. 10 liter vann. Jeg var akkurat inne hos henne, og da brekte hun høyt og indignert da jeg gikk:o). Hun fikk nok en stor dose kalk og sprøyter med B12 på søndag (ære være dyrlegen som stiller opp med medisiner). Dette går rette veien!!!

Barfi er ubeskrivelig god. Hun er så fornøyd og glad. Ingen hektiske øyeblikk på jobben i dag. Hun har også skjønt at jeg alltid vender tilbake til bingen, så hun har roet seg. Det er ikke mye lyd i henne Tove, det er hvis hun ser meg, men ikke kan nå meg. Ellers er det helt tyst. Litt babyknurring i drakamp med Milli (veldig søt knurring). I dag har de vært alene hjemme en time, for vi måtte flytte noen sauer. Det gikk så fint så:o) Hun logrer så hele den lodne rompa bøyer seg når vi roper på henne eller når vi kommer inn etter å ha vært ute. Jeg tror de er slitne nå de to venninnene. Det virker som om voktinga og kampen om sjefsrollen har roet seg, og det ser ut som om Milli har tatt siste stikk (det varer IKKE lenge;o) Bilkjøringen går som en drøm, selvom hun prøver å dra meg forbi bilen, om nettene sover vi alle tre og på jobben er hun rolig og snill. Vakre, gode, flinke "Tøtta" di' Tove. Hun er forresten mye bedre på innkalling enn Milli er......(sukk;o)

Tove sa...

Så godt å høre Gry :o)

Gry Viola og Roxie sa...

Så bra at det går så fint med Frida!! Satt og leste til langt på natt, hadde en del å lese har vær på ferie i 2 uker så da blir det litt. Å så morro for Milli med så mye sommerbesøk!!! Skal hente Roxie på hytta til foreldrene mine i ettermiddag! Det gleder jeg meg veldig til!!
Så flink Millie er som diplomat når det er lapphund treff!! Er helt enig med henne at alle kan vel være sammen å ha det gøy!!
Dette ble litt langt innlegg. Ha en fin uke videre å kos dere masse med lappene deres!! ( Milli som er hos dere alltid og Barfi som er på besøk)!!

Ville sa...

Så heldig Milli er som har en så dyrekjær mamma.
Hos dere er det et stort hjerterom med plass til mange firbeinte, både bjeffende, brekende og ikke minst mjauende, så utrolig herlig du er Gry.

Jeg føyer meg til i rekken, det er så koselig å lese om de besøkende hundevennene deres, du beskriver væremåten dems så fint.
Både Charlies og Barfis mammaer kan være stolte av lappisene sine, når jeg leser om dem på din side, så herlig gode dem er og selvfølgelig veldig vakre.
Milli er jo kjempe heldig som får så mange gode venner på besøk i aldre, så flink og god og vakker hun er.
Det er sikkert lærerikt å ha sånn besøk også tenker jeg, både for deg Gry og Milli også, tenker da på at en det å se tydelig forskjell på personligheten deres.
Det virker som Ville også er konflikt sky, søker liksom andre løsninger, og får det stort sett til som hun vil.

Så fint det bra med Frida, har lest alle dine siste innlegg.
Ha en fin dag på Glenne

Gry og Milli sa...

Berit: Det er så koselig at du lar høre fra deg selv midt i ferietiden:o) Håper dere koser dere!! Ja, det er lærerrikt å betrakte dem alle sammen, men Milli mister jeg kontakten med når hun har besøk av vennene sine, det er nesten som å få henne litt "tilbake" når de reiser, da er det på'n igjen med kontakttrening lært av deg:o) Milli blir ikke bare litt "fjern", hun blir også fryktelig tunghørt;o) Gjestene hennes er MYE lydigere enn Milli... Jeg trøster meg med at det som regel er sånn at de oppfører seg bedre borte enn hjemme;o)

Å ja Berit, jeg er så utrolig glad for Frida-mor:o)Av alle søyene vi har (og hvor de fleste er spesielle for meg), så har Frida alltid toppet den lista...:o)Både Nina og Tove og Kennel Fjelldronningen kan være uhyre stolt av Charlie og Barfi, trygge, gode, sosiale og snille som de er. Jeg har blitt glad i de to jeg, som jeg har vært så heldig å få ha i hus:o)

Ville sa...

Vi koser oss, på tross av dårlig vær. Det fører til at vi holder oss mer inne i båten enn ute.
Det er også været som gjør at vi nå er her på Helgøysund, det blåser og er urolig sjø.
Så er det jo litt koselig da, at det er mulig å være på nett her.

Ser jo at Ville også endrer oppførsel nå når vi er i båt, hjemme er det faste daglige rutiner, her er det variasjon hele tiden, så vi har brukt noen dager nå på å få henne rett og slett til å høre på oss, hun har liksom trodd at hun kan gjøre som hun vil, merkelig.
Lurer på om det er at vi endrer litt fokus. Mentalt så har vi tatt ferie, slapper av og ikke er 100 % tilstede når hun burde korrigeres. Hun tøyer grensen litt etter litt liksom, luringen, snill og grei...så har hun plutselig overtaket og gjør som hun vil.
Det som skjer da er at hun begynner å kjefte på oss dersom vi ikke gjør som hun vil, raring er hun.