torsdag 27. august 2009

Deilig å komme hjem!!

Ferie borte er vel og bra, men noen fridager hjemme før striskjorta må på igjen, det er slett ikke å forakte det heller:o)

Vi kom hjem i går ettermiddag – til et strøkent hus (tusen takk til stesønn Per), strøkne sauer, alle var friske og raske og har vokst masse og strøkne høner som har verpet MASSE egg mens vi har vært borte og eggesalget har vært roligere enn det pleier. Jeg vet godt hva vi har på menyen framover  - egg i alle variasjoner;o)

Nina, Charlie, Tove og Barfi har planlagt noe “muffens”;o) Da jeg var hos Nøve, fikk jeg bursdagskake fra dem, med en hyggelig beskjed (på rim) om at “noe” ventet meg hjemme…. Jeg har jo vært så heldig å få lov til å passe både Charlie og Barfi i sommer, og disse jentene (og gutten!) slutter ALDRI å takke meg (men jeg mistenker dem for å ha det VELDIG moro mens de holder på;o).

Jeg har vel kanskje nevnt at jeg har lyst til å starte ett bittelite stueoppdrett og begynnelsen vil jo være å ha et kull på Milli, hvis alt klaffer sånn (en annen ting er at jeg begynner å bli så nervøs for hele greia, at det ikke virker så forlokkende lenger…). Nina og Tove har jo selvfølgelig hørt om disse planene, og jammen har de ikke bokstavelig talt tatt meg i skole. De påsto at besøk av Charlie og Barfi skulle gjelde som praksis til voksenopplæringen min i hundeoppdrett. Se hva som ventet meg i posten når jeg kom hjem:o)))))

DSC_0295

Gale, gale kvinnemennesker (og mann!!) De hadde laget DET fine fotoalbumet, med bilder av de to “vakringene” sine, og jammen var min med også:o) Se på forsidebildet, under står det “JA Gry, vi kommer”. Gleder meg masse til denne eksamen, og lurer på hva disse fire har kokt i stand:o) Tusen takk skal dere ha!! Dette er kjempegøy, og jeg ELSKER sånt!!!!

Fremover nå, så skal vi samle sauene og plukke til slakt. Ikke morsomt i det hele tatt, men det må gjøres. Vi skal ikke beholde så mange søyelam i år. 3 som jeg har bestemt meg for nå (Thea/Feita og to til).  Klipperen kommer gjerne i september/oktober også, og da er det smart (for å si det mildt) å ha alle dyra tilgjengelige for klipping. Ei av søyene som bestemte seg for å lamme når han var her sist, klipte vi selv. Hun ser ut som en rastafaner stakkars… Men bedre det enn at vi klipper for mye (den klippemaskinen gjør vei i all slags velling…).

Ei som var glad for å komme hjem var Milli-mor. Hun var henrykt over å få komme hjem til hagen sin, sofaen sin, senga si’ (egentlig Olas;o), jordene sine, katten sin og sauene sine. Jeg kunne se at hun syntes det var stor stas! På fjellet har jeg en målsetting om å gå minimum 2 timer hver dag, og den klarer jeg stort sett å holde. Men når det er gjort er det fælt så stille, med mor og far som leser bøker og Milli som nok kjeder seg litt. Her hjemme blir det mere flying (og ikke så mye boklesing) og summen av tid vi er i aktivitet er nok langt høyere enn 2 timer og dessuten fordelt utover dagen/kvelden. Hun trives nok bedre med det, den godeste Milli:o) Det tror jeg kroppen min gjør også, for den har jammen økt i omfang disse ukene. Det var IKKE gøy å ta på seg en bukse som har ligget her og krympet seg mens jeg har vært borte…..

I dag har Milli og jeg vært på sopptur. Litt kantarell og enda mindre piggsopp ble fangsten i dag, men i morgen DA skal vi finne mye da….:o)

God helg til alle sammen fra oss her på Glenne, en spesiell hilsen og stor klem til Nina, Charlie, Tove og Barfi – dere er bare helt herlige alle sammen:o)

29 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Dette var koselig å lese, Gry.Det er godt å ha deg hjemme igjen selv om du ordnet deg nettet på hytta.Og Milli-mor har vel savnet Ludo. Og flinke stesønn, ikke dårlig.

Er glad det falt i smak. Vi har hatt masse moro med albumet og Tove som er så flink til å dikte. Det kommer mer moro på eksamen.

Men den tiden du går i møte nå høres ikke gøy ut. Å velge dyr sånn da må en være garva bonde. Kan hende du venner deg til det en dag. Du har jo gjort dette i noen år nå.

Nøve sa...

Kan tenke meg det var deilig å synke ned i sofaen, når dere såg at ALT var i skjønneste orden der heime :o))) Det er håp for gutten!

Overraskelsen fra Tove og Nina må være midt i blinken for deg, du får liksom feira bursdag leeenge på denne måten (du er jo litt barnslig til å være godt over 4o;) Husk at de gjør det fordi de syns du fortjener det!

T :-) sa...

Borte bra, men hjemme best! Ja jeg er helt enig der. Det er nesten det beste med ferien det, det å komme hjem igjen :-)Ja bortsett fra at det tar en evighet å få ryddet vekk reisegodset da (hos meg) Flinke stesønnen da og sauepassere :-)Ikke noe problem å dra bort når slike folk trår til :-)

Jeg må si jeg gleder meg til eksamenen din ;-) Tror du bør ninese litt siste natta sånn at du virkelig forstår hva dette står om. Men med den opplæringen du nå har fått og din hundeinteresse og klisterhjerne, så tror jeg du komme til å stå med glans! Ikke noe å grue seg for. Bare sørg for at været blir bra du, så sørger vi for at det blir en minnerik og fin dag :-)

Nyt de siste feriedagene dine :-)

Marianne sa...

Så spennende Gry!...er det ike kjekt med sånne gode hundevenner!!
Gleder meg jeg og, får jeg håper jo vi får et utfyllende og hysteriskt morsomt referat etterpå!

Så deiligt at hus og gård var å stell når du kom hjem, da kan man bare skli rett inn i hverdagen..bare skitentøy som må ordnes...puhhh...

Gry Viola og Roxie sa...

Hallo i luken ! Velkommen hjem! Merkelig det med skapa nå om dagen de er så fuktige at klær kryper?!
Terje må nok montere fifte her i skapet for at ikke alle klærne mine kryper!
Så artig med den flotte overakselsen fra Charlie og Barfi + mødre!
Misunner deg ikke det å skal plukke ut slakt. Om helga så reiste de med lamma til sauene på nabogåren på Bostrak. De stakars sauene gikk å leite etter lamme det neste døgne! Fikke helt nondt ned i hjerterota da jeg hørte de!!
Dere får ha en kjempe fin helg og kose dere masse de siste dagene av ferien!!

Ville sa...

Koselig påfunn av Charlie og Barfi, for jeg regner jo med det er dem som har klekket ut eksamen og lokket mødrene sine til å være med på det;o)
Ville tror at du består eksamen med glans!
Det var en setning du skrev som jeg stussa litt på, håper det er et forbigående fenomen, for jeg håper jo inderlig at Milli en dag blir MOR og du BESTEMOR.
Det er jo deilig å få summa seg litt hjemme før arbeidsagene startet.
Koselig å lese om Milli`s synlige glede med å komme hjem.

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Nå ble jeg nysjerrig nå!!!!!!!!!! Går det an å trigge nysjerrigheten sånn da Nina?????? Eksamen?????????????? Åhhhh, fortell meg da Nina!!!!
Er det lov med sensorer????

Christian og hundene sa...

Hehe... Dette hørtes gøy ut:-) Gleder meg til å høre resten av historien:-)

Gry og Millis blogg sa...

Tusen takk for kommentarer alle sammen:o) Nå har vi begynt å samle sauene, og jeg skal jammen si de har lagt på seg....

Nøve: Jeg er VELDIG barnslig med bursdagen min. Det er kjempedeilig, og jeg tviholder på den eneste barnslige gleden jeg har igjen;o) Jul har liksom blitt bare jul, men bursdag derimot DET ALTSÅ...;o)

Tove og Nina: Jeg gleder meg som et lite barn (flere gleder enn den som er nevnt over kanskje...?!;o)

Marianne: Skittentøy ja, utrolig produksjon av møkkete tøy i ferien. Vaskemaskinen går jamnt her nå.

Gry: Jeg skjønner så inderlig godt hva du mener. Men jeg prøver å tenke dette når vi skiller sauer og lam: "Søyene bedekkes jo igjen i ca. november. De har utrolig godt av et par måneder uten lam i eller på utsiden av magen sin". Bare til å hente seg inn litt liksom. Den tanken hjelper meg litt da:o)

Berit: He-he. Så du bet deg merke i DEN setningen. Vet du, det er så mye som skal klaffe og jeg er sørgelig kunnskapsløs. Jeg får gode råd fra alle kanter, og alt blir kaos i hodet mitt. Mye av motivasjonen for å ha valper på Milli var jo å beholde en selv. Fra en jeg har veldig tillit til, har jeg blitt advart mot dette, da valpen kan bli fryktelig lite selvstendig. Da ramla liksom bunnen litt ut av meg.... Men hun sa også at det lar seg gjøre, men jeg må jobbe mye med saken. Jeg har jo tenkt på flere som har gjort det og som har fått det til, så det burde gå, hvis man er uhyre bevisst og villig til å jobbe med saken. Ola VIL ha valper etter Milli, så vi får se. Vi har god tid:o)

Christian og hundene sa...

Gry, jeg synes det er litt dumt at folk skal generalisere så voldsomt. Å si "om du beholder valp etter egen tispe kommer den til å bli veldig lite selvstendig" er feil etter min mening...

Det kan godt hende en person har opplevd dette 1 eller 2 ganger. Det betyr jo ikke at det ER slik. Det er MANGE som beholder valper fra eget oppdrett uten å ha problemer med det i det heletatt...

Jeg tror det vil gå helt fint, ihvertfall hvis du er så besvisst på det. Kanskje det er lurt å la noen passe valpen noen dager når valpen er mellom 8 og 13 uker? Tenker det er bra for valpen å komme seg litt vekk fra miljøet den har vokst opp i, og fra sin mor.

Jeg anbefaler deg å kjøpe boken "valpesosialisering" av Gry Løberg, der står det en del om fasene valpen går igjennom og hva som er viktig å tenke på i valpens oppvekst. Jeg er sikker på at du får en trygg og sikker valp jeg...

Dixie sa...

Ååå, for en spennende overraskelse du fikk av Charlie, Barfi, Nina og Tove! Det blir kjekt å høre hva det er! Gleder meg til referat og bilder fra eksamen... :)

Gry og Millis blogg sa...

Det var et koselig innlegg Christian. Tusen takk. Det var et velment tips, og det var på sin plass å si fra til meg. Men jeg tenker som deg, at så lenge jeg er bevisst på det, så løser det seg. Jeg er dessuten på jobb, der jeg kommer til å ta med meg en av gangen, så da vil det bli noen timer borte. Også går det an å gjøre som du sier, å få noen til å passe den noen dager av og til (evt. la noen passe Milli noen dager av og til).

Den boka skal jeg jammen kjøpe:o)

Nina og Bonnie sa...

Sidsel, det er ikke plass til sensorer, bare Charlie og Barfi. Så du må nok vente til ut i oktober før det skjer noe. Jeg er ganske spent selv og synes det er leeeeenge til. Gleder meg som en unge jeg også.

Og Gry, det er jo derfor dette er morsomt. Du tar alt på strak arm. Hadde noen gjort noe sånt med meg hadde jeg gruet meg i bøtter og spann.

Nøve sa...

Hilde samarbeider med Gry Løberg ;o)

Ville sa...

Ok Gry, så det er årsaken til en liten tvil.
Jeg kan fortelle deg at her i gata vår er der en mor og datter labradormix. Datteren er så absolutt ikke uselvstendig, virker som hun styrer det meste, har liksom taket på mora og andre hunder;o)
Vi treffer også ofte faren og sønnen/broren på turstien, der er sønnen helt under labben til han far sjøl, områdets Don Juan.
Leker Aro og Ville, så er Teo raskt på plass og stopper sønnen i lek, Ville har tatt litt etter faren Teo, og blir faktisk litt med på å kjefte på Aro. Stakkars Aro.

Tror mye har med "tyå" (som vi sier) til hunden.

Jeg er sikker på at du kommer til å klare det utmerket, jeg må jo også si at dersom mitt ønske om virkelig å ha en valp etter Ville var like sterkt som deres, eller la meg si det slik at dersom Øystein hadde vist en aldri så liten åpning for å få valper på Ville-mor så hadde jeg ikke nølt.
Plassen dere bor, deres kunnskaper/erfaring med masse dyr, kjærligheten for dyra. Du/dere stiller mange hestehoder foran de fleste, mener nå jeg.

Gry og Millis blogg sa...

DET er en sånn historie jeg liker å høre Berit:o))) Det kan jo gå bra hvis man er bevisst på det. På den annen side, så har det vært utrolig nyttig å bli bevissgjort, slik at jeg vet at dette kan medføre litt ekstra jobb (og glede:o) Jeg tror at jeg vil forsøke, og ha med meg i hodet at jeg må være ekstra påpasselig. Men jeg er fryktlig usikker på om jeg kan få gjort noe galt med et evt. valpekull. Tenk om jeg ikke får det til. Det er jo ikke døde, materielle ting, men levende individer som skal fungere sammen med menneskeflokken sin. Det er litt av et ansvar har jeg funnet ut. På den annen side, så har jeg tenkt akkurat som deg, det må da være tilstrekkelig at man er ydmyk, kunnskapssøkende, glad i dyr, har plass nok og prioriterer det å ha tid nok? Jeg har også fått løfter om å få hjelp av folk som er drevne innenfor faget og som jeg har absolutt tillit til. Jeg vil nok tro at vi havner på et "ja dette vil vi", og det varmer og hjelper med mailen fra deg, som har tro på meg/oss!!!! Tusen takk Berit. Klem fra meg:o)

snorredimma sa...

Gry: Selvfølgelig skal du ha valp etter Milli!!! Ingen er bedre egnet enn deg, Milli og Ola til dette...Jeg kan ikke helt forstå uviljen mot å ha valp etter eget oppdrett. Så bevisste, oppegående og kunnskapssøkende som dere er i dette emnet - ja, ingen tvil om at det vil gå bra. :-))))

Godt å komme hjem til ordning og reda i både hus og fjøs og ditto - flinke "sønnen" i huset det, se..

Jeg gleder meg vilt til å treffe dere igjen hos Nøve. Kan nå ikke dagene gå litt fortere....

For deg går dem vel veldig fort så mye som du skal i gjennom først!!

Og - JEG ER SÅÅÅÅÅ NYSGJERRIG PÅ HVA CHARLIE OG BARFI MED MØDRE HAR FUNNET PÅ!!!! Det er jo midt i blinken for deg - du som ELSKER overraskelser....Spennende...hmmm

Ville sa...

uff Gry, jeg blir visst litt engasjert.
Ser Camilla er helt enig med meg, hun har jo tilogmed vært hos deg;o)
Jeg bruker bare magefølelsen og merker ditt enormt store hjerterom for dyra, som jeg leser både på linja og mellom linjene.
Egentlig så stråler din ydmyge kjærlighet og kunnskap for dyra fra vært ord du skriver:o)))

Dette er kanskje litt overdrevet men veldig sant er det.

Alle foreldre er vel litt engstelig for at noe skal gå galt med avkommet, sånn er det vel med valper også, når en endelig bestemmer seg for å valpekull.

Nå er jo jeg mitt i det å vente på mitt første barnebarn. Det kommer inn noen skumle tanker sånn av og til. Vil dette gå bra??? ringer telefonen så skvetter jeg av og til, nå er babyen født for tidlig tenker jeg... feil!!!
Det er ikke sønnen min som ringer engang:o)))

Det jeg vil frem til er vel at vi er litt sånn sundt engsetlig for at noe kan gå galt, fordi erfaringen tilsier at ting kan skje utover et normalt svangerskap og fødsel.
Heldigvis går alt som regel normalt og helt etter boka:o)))
Gry, du har glemt en ting, eller??? Milli er der jo også, hun lærer jo valpene en masse, hun fungerer jo både i menneske og dyre flokken, hun blir den perfekte mammaen, helt sikkert!!!

Nina og Bonnie sa...

Nå synes jeg du tuller fælt, Gry. Dette tar jo du på strak arm. Har sett deg med dyra på Glenne. Dette er ikke noe problem for deg. Og du har jo folk å støtte deg til. Nå har jeg fulgt Berit og Camilla sine kommentarer og er sååååå enig. Og som du sier selv, alt med Milli skal jo klaffe også. Milli blir jo 18 mnd nå og det er vel ikke aktuelt før neste høst.

Og til den tid skal vi ha deg ferdig utdannet!!!!!!!

T :-) sa...

Får slenge meg på debatten jeg også ;-) Hva er problemet? Ok, mor og avkom kommer til å bli et radarpar som fint kan terrorisere alle som er frekke nok til å komme inn på deres domene. Sånn kan det bli i alle flokker uansett om det er slektskap eller ikke. Avkommet kan bli helt avhengig av mor siden det aldri har lært å stå på egne bein. Andre ting? Og før du "flyr i taket": dette var satt på spissen.

Men så er det som de andre skriver, DU er jo der. Og du kommer garantert ikke til å la hundene greie seg på egen hånd ;-)Nå som du er bevisst på dette så kommer du til å sørge for at dette IKKE blir noe problem. Jeg tror det største problemet til dette kullet blir at du kommer til å bo i valpakassa så Milli kommer til enten å ta seg fri og overlate alle til deg eller bli drittlei hele matmor ;-) Nok en gang satt veldig på spissen Gry :-) :-) Og slapp helt av VI er ikke ferdig med kurset ditt ;-)

Når det gjelder lamma dine, ingen medfølelse - med deg ;-)

Nøve sa...

Dette fikser du Gry - og Milli! Dere må jo bli overbevist når dere kjenner støtten fra alle oss :o)

Berit sa det så innmari fint; "egentlig så stråler din ydmyge kjærlighet og kunnskap for dyra fra hvert ord du skriver"
Det er noe med deg, skjønner du! Millis valper vil få verdens beste utgangspunkt.

..og Milli er bare MYK - ikke nervøs ;o)

Ville sa...

Ja enig," Millis valper vil få verdens beste utgangspunkt" det var liksom det jeg prøvde å si, takk for hjelpa Nøve:o)))

Gry og Milli sa...

Plutselig satt jeg her med en aldri så liten tåre i øyenkroken jeg... Den kom litt overraskene på meg, her jeg sitter på jobben.... Tusen takk alle sammen!!!! Det varmer dette, og det gir meg litt mer selvtillit:o) Det første jeg tenkte var. "Nå ble jeg skikkelig glad"!!!!

Camilla: Jeg gleder meg vilt og hemningsløst til neste kurshelg. Tiden går ikke fort (nok:o). Åh, det skal bli gøy!!!! Også gleder jeg meg noe helt vanvittig til eksamenslørdagen min.... Dere får rapport!!!!

Berit: Jeg er som deg, engster meg for ett eller annet hele tiden. Dessuten er jeg en planlegger av rang... Og ja, Berit, jeg har glemt en ting (før du sa det nå), jeg har faktisk ikke regnet med Milli her..... At det går an!!! Nå skal jeg huske på det igjen:o))

Nina: Dette ligger MINST ett år frem i tid. Hun er ikke akkurat voksen for alderen den lille "niesen" din.... (savnet Charlie på Bergheim sist, det var BARE Milli som prøvde å piske opp stemninga USTANSELIG, Dimma, Snorre og Nalle har liksom vett på å ta seg en hvil innimellom....), også har jeg nesten glemt å ta i betraktning voksenopplæringen fra deg og Tove. Shame on me!!!!! ;o)

Tove: Du har helt rett! Jeg kommer nok til å bo i valpekassa og styre noe værre. Jeg skal fra nå av begynne å betrakte voksenopplæringen deres som verdifulle studiepoeng, og ikke bare glede meg veldig:o)

Regnet for øvrig IKKE med sympati fra deg vedr. lamma....;o) Skulle tvert i mot ønske jeg hadde mye av dine "guts" akkurat nå.....

Nøve: Du vet også hvor skoen trykker;o) Jeg ble beroliget for nervøsiteten hennes når Berit skrev om Ville. Hun klarer bare ikke å hvile, og jeg kan litt om hva søvnmangel kan føre til;o) Hun har vært seg selv siden. Heldigvis:o)

Når alt dette er skrevet, så tror jeg det er sunt jeg, å være litt ydmyk, men hos meg vipper det nok fort over til at jeg ikke tør... Dumt, for jeg har fått løfter om hjelp fra verdens beste oppdrettere:o) I tillegg så får jeg bare leie dyrlegen inn på konsulenthonorar...;o)

Ville sa...

Nå ble jeg glad Gry;o)gleder meg ett år frem i tiden, skal bli gøy å følge med deg og Milli i valpe-kassen:o)))

Nina og Bonnie sa...

Nå er jeg lettet. Det var godt å høre det fra deg Gry. Kan jo skjønne du kjenner spenningen. Men litt sånn skal det vel være. Og ja, Charlie savner Milli også. Ikke mange på hans stadige her. Var akkurat inn om Whippet-tispa i nabolaget og skal si den frøkna er blitt voksen i sommer. Akkurat passert 2 år. Han var helt fortvilet.

Nøve sa...

Var Charlie fortvila? Ville ho ikke leike med ham lengre??

Det må bli Milli og Charlie, iallefall på leik ;o)

Milli vil bli nedrent av friere ganske snart. Ola får nok litt av en jobb der på Glenne. Han bør kanskje gjerde inn mer av eiendommen?

Nina og Bonnie sa...

Nei, Nøve. Den dama ville bare legge seg og da i fred. Det sa hun i fra med store ord. Charlie skjønte det, men måtte prøve seg for det. Etter ett par forsøk ga han seg og gikk for så snuse for seg selv. 2 år og voksen alt. For Whippet går det fort fra valp til voksen. Så Milli er dypt savnet.;-)

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på dere! Det at dere skal/vurderr å ha valper på Milli blir jo kjempe gøy da!! Det jeg har lest her på bloggen om deg og Ola + Milli så er jo det ikke noe problem!!! Det som jeg ser for meg nå er jo at kansje det blir litt vanskelig å velge ut en hann hund!!
Ha en god helg til dere!!

Gry Viola og Roxie sa...

Hei Milli! Hadde vært kjempe kult om dere ble med på lapphund treffe i Svelvik 19 sep! Spør mamman og pappan din om det passer!! Hadde vært så gøy å treffe deg igjen!!
Nuss fra Roxie!!