fredag 21. august 2009

En liten rapport fra fjellet

Hytta “vår” ligger på ca. 900 meter, og etter tirsdagens høydepunkt (bokstavelig talt), har jeg stort sett holdt meg rundt “hyttehøyde”. Det er mange fine steder å gå rundt her også. Bare se:

DSC_0209

Her gikk vi en totimers tur i går. Ikke mye klatring, men veldig fint allikevel (eller kanskje nettopp derfor;o)

DSC_0208

Vi fant en død rev. Jeg har en eller annen sykdom som gjør at jeg bare MÅ bort å pelle på alle mulige ekle ting…. Jeg vurderte et øyeblikk å ta den med hjem også, jeg har en kasse på låven med sånne “snadderfunn”… Men lot det ligge, jeg skal ikke hjem riktig enda.

I dag fikk jeg med meg Ola til Nøsenkampen og Svenskeknippa. Den ligger på ca. 1300 meter, og stigningen på 400 meter er bratt, men på godt underlag, så det tar ca. 1/2 time opp. Det ligger et lite vann inne på fjellplatået der, som jeg har døpt “Milli-vann”. Badeanda skal jo uti hver lille dam hun ser:o)

DSC_0211

Milli i vannet “sitt”. Synes godt at det kan være svømmedybde tror jeg:o)

I tillegg til Millis badeandtendenser, så bare MÅ hun klatre opp på alle steiner av en viss størrelse hun ser. Sånn har hun vært fra hun var liten.

DSC_0213

Lille Milli klatremus. Se så herlig hun er oppe på den stoooore steinen!

Her om dagen sto jeg utenfor hytta (og tok en røyk, skal jeg være helt ærlig). Se hva som dukket opp da. Ikke et bra bilde, men det var helt mørkt, så det var ikke så lett å se den.

DSC_0205

En liten spurveugle dukket opp og satt seg i flaggstanga:o)

I morgen bærer det ned til Nesbyen på kurs. Gleder meg masse:o) Rapport kommer, i mellomtiden ønsker jeg dere alle en fortreffelig helg:o)

13 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Det er så koselig å få en rapport fra deg på ferie. Ser veldig fint ut der oppe. Og Milli da, lille badeanda, er det ikke litt kaldt nå?? Synes pelsen ser litt bedre ut jeg.

Dere får ha det fint på kurs i morgen. Gleder meg til en ny rapport etter den.

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Hei Gry og Milli!

Så fint dere har det på tur. Ebbie står gjerne på stooore steiner mens Fant bader i alle bekker og vann han kan finne. Milli gjør begge deler!!
Husk nistemat i morgen, og kjør forsiktig!!
Det blir koselig å se dere igjen!

Mvh Hilde

Inger`s blogg sa...

Hvor har dere mange flotte naturopplevelser på turer i ferien deres, koser meg veldig med de flotte bilder, alt fra sjø til fjell og fine Milli,da.
Blir spennende å høre om kurset.
Nuss tilMilli fra Chicko,hilsen til dere fra oss i Andebu

Gry Viola og Roxie sa...

Så fine bilder! Så artig med reve skalle eller hva skal jeg si?
Lykke til på kurset i morgen!!
Foresten det må jeg ikke glemme!! De bæsje posene er miljø vennlige!
Så da er de ikke bare rosa og flotte men de er miljø vennlige på toppen!!
Ha en fin helg!!
Nuss på nesa til Milli fra Roxie!!

Nøve sa...

ja hva skal man si om Grys "snadderkasse" på låven...?? Hm.

Koselig å høre at det ble fjelltur med Ola og Millimor idag :o) Dere er sånn noenlunde heldige med ferieværet også.
I helga blir det bra!!

Snorre og Dimma kom her i halv ti-tida i kveld. Det gikk bra med Snorre og Nalle! De er VENNER :o) De er så fine, og vi gleder oss til å se dere imorgen :o)))

T :-) sa...

Så fint dere har det :-) Og Milli er som alltid vakker der hun står som kongen (dronninga)på haugen ;-)

Ville sa...

Så herlig Milli klatremus er:o)))

Nydelig det første bilde, får sånn god gammeldags nasjonal-følelese av det, minner meg om et vakkert maleri, av... tror Gude malte sånne vakre bilder?

Kos dere masse på kurset, hils alle:o)

Ville sa...

Nøve, jeg glemte å nevne snadder kassen til Gry;o) hm...sier jeg også, tenkte når jeg så reveskallen: så bra Gry, at du klarte å la vær å ta den med, eller kanskje med masse såpe og vann så hadde den blitt ett flott samle objekt??? ;o)

Nina og Bonnie sa...

Berit, jeg tror en koker sånne skaller reine.Koker dem i mange timer til rester detter av. Med salt eller eddik i vannet. Eller kanskje det er meg som har sett litt mye krim!!!

Ville sa...

Nina; høres jo ikke dumt ut det da;o) eller er det bare på krimmen de preparer skaller på den måten?
På musèt har jeg sett at de legger saker og ting på sprit, men da er det kanskje når de vil tar vare på alt, både skallen, hud og hår?

Nina og Bonnie sa...

Tror de bruker sprit til det ja. Det husker jeg vi gjorde på skolen for sånn ca. hundre år siden.

Dixie sa...

Veldig kjekt å lese og se bilder fra hvordan dere har det i ferien! Ser ut som Milli koser seg i hvert fall, med både bading og fjellklatring! :D

Lykke til på kurs! :)

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Vakre Milli! Flotte bilder! Tror vi må besøke dere engang dere er der jeg! Ser dere går kurs sammen med Nøve og Nalle i rundering, så spennende! Vet igrunnen ikke hva det er, men vi får vel referat!???
Klem