søndag 29. november 2009

Dronninga av Lillestrøm:o))

I dag var det jo tid for utstilling, og Sissel og jeg måtte tidlig av gårde. Uforståelig nok så har noen vært i tvil om vi kom til å finne Lillestrøm, så vi beregnet god tid;o) Opp av senga kl. 0430, så møtte jeg Sissel og Cita på Jarlsberg kl. 6. Milli og Cita brukte omtrent 15 sekunder på å kjefte litt på hverandre, etter de hadde klargjort at Milli var sjef, så var de bestevenninner igjen, og ble satt i samme bur på vei inn til utstillingen. De var superflinke:o)

Sissel var et perfekt reisefølge, det har for så vidt Nina forberedt meg på:o) Tiden gikk så fort at det virket som om vi så vidt hadde passert bygrensa ut av Tønsberg når vi så skiltet til Lillestrøm (ha-ha-ha – noen som tvilte på at vi skulle se dette;o). Dette er Citas første utstilling, så vi hadde forberedt oss litt og fått låne ei tralle som vi kunne ha bur på

IMGP1086

Vi synes selv vi så gørrproffe ut:o)

Siden vi hadde beregnet god tid, så så hallen sånn ut når vi ankom

IMGP1087

Deilig, stor, nesten tom hall!

Vi følte oss litt som smådronninger når vi kunne velge og vrake i plass, og tok, kloke av skade etter klager på bjeffing i Kongsberg, en plass så langt unna dommerbordet som vi kom. Perfekt!

Jeg må skryte av Cita! Dette er helt nytt for henne. I dag var det mange folk, mange hunder, veldig mye lyd både fra annonseringer over lydanlegget til konkuranser eller noe greier i en ring ovenfor oss. Stresset til Cita kom med små topper, men så ble det bedre og bedre og bedre. Flinke jenta!!! Redningen ble nok buret, der vi tettet igjen med tepper og jakker og det vi fant.

IMGP1088

Flinke jenter inne på utstillingen.

Cita fikk trekk for stress i ringen og fikk blå sløyfe, men kritikken var mildt sagt udelt positiv når det gjaldt det eksteriørmessige. Så innmari gøy for Sissel og Cita dette var. Jeg er stolt av dere begge to! GRATULERER!!!!

IMGP1106a

Sissel er stolt av jenta si’

IMGP1107a

Se så fin hun er! Cita-Lita!

Jeg hadde bare med det lille kameraet mitt og det ble ekstremet mange mørke bilder, men her har jeg et par avstandsbilder som ble ok.

IMGP1097a

Hanne og Marco i godt driv

IMGP1096a

Christian og Toivo

Det er alltid så koselig å møte dere andre. Både Hanne og Christian er jo levende oppslagsverk over alt som skjer eller skal skje på utstillingene, så det er veldig takknemlig å ha dem rett ved seg. Tusen takk skal dere ha begge to, jeg springer bare bort til dere hvis jeg lurer på om vi skal inn igjen eller hva som egentlig skjedde da Milli og jeg ble igjen alene i ringen. Dere er alltid så hyggelige og har svar på det jeg lurer på:o)

Milli var virkelig Dronninga av Lillestrøm med hensyn til avslapning (husker du at du døpte henne til Dronninga av Drammen Nøve? – hun har nå utvidet sitt rike;o) Litt i buret hos Cita, litt i fanget mitt, litt i fanget til Sissel også sovnet hun likegodt foran bena mine før vi skulle i ringen.

IMGP1092

To gode venner:o)

Etter Kongsbergutstillingen var jeg litt spent, for jeg synes Milli stressa fælt der, og det samme gjaldt i grunnen flere av hundene jeg kjenner som roligere på andre utstillinger. Det var ett eller annet der som ikke var noe særlig, i hvertfall ikke for Milli. Jeg hadde også tenkt at Norsk Vinnerustilling sikkert blir 20 ganger mer hektisk, men det gjorde ikke det. Det var roligere, “luftigere” på en måte. Det har vel kanskje noe med det å gjøre at vi fikk velge plassene våre så tidlig, og satt med ryggen tett mot en vegg, da hadde vi ikke folk som gikk bak oss. 

Jeg er så utrolig stolt av Milli når hun tar det med ro på den måten hun gjør. Til tider virker det nesten som om hun kjeder seg litt:o)

Så ble det altså vår tur, og det var bare to i vår klasse. Mens den andre hunden ble bedømt, så fant Milli en flekk – den luktet SÅÅÅÅÅÅÅ godt – det kunne være det samme med hele utstillingen bare hun kunne stå å dytte snuta si’ ned i akkurat den flekken. Jeg har trodd at Millis slankekur (vellykkede sådan:o) skulle føre til at alle godbiter var kjempegode, men ikke i forhold til akkurat DEN flekken…. Det satt en norsk/svensk engel ved ringen og så dette. Plutselig hører jeg sånn halvt hviskende “Gry, jeg har MASSE oksevom”. Hvem andre enn skjønne Herdis sitter der og passer på at vi skal få det til???? Herdis og Aikos godis gjorde susen, og Milli konsentrerte seg om den (og litt meg) i stedenfor flekken SIN. Tusen, tusen takk Herdis, du er bare go’ og jeg satt veldig stor pris på det:o)))) Den andre hunden vi gikk sammen med var plutselig borte og jeg følte meg litt fortapt en ørliten stund, jeg skjønte liksom ikke hva som skjedde (Hanne forklarte etterpå at den fikk blå sløyfe), men Milli gjorde det veldig bra i dag og ble 1. kval., 1. konk. og fikk HP (og jada, denne gangen kjøpte jeg rosett;o) Hanne skrev det så fint på bloggen sin at jeg hermer: Beste unghundstispe og HP!Vi er kjempestolte!!! Da jeg skulle hente rosetten fikk jeg jammen beskjed om at jeg skulle ha premie også, så vi fikk en fin pokal:o) Kritikken til Milli: “19 måneder, lys sobel, feminint hode, fine proporsjoner, utmerket hals og overlinje. Velvinklet. Bra bevegelser, korrekt kryss og hale. Vakker, velstelt pels. Godt gemytt”.

IMGP1118

Se på go’jenta da:o)

Sissel og jeg tok en runde for å se på standen til NLK. Den var kjempefin! Det var mye folk der, så bildet jeg tok er litt preget av det

IMGP1111

Litt av NLKs stand. Fin!

Etter at vi hadde vært der, så fant i grunnen både Sissel og jeg ut at vi hadde fått nok, og satt kursen hjemover. Det var deilig det! Vi stoppet og spiste nydelig mat på Stasjonskroa i Sande sentrum. Pinnekjøtt og Vossakorv. NAMMMMM!!!! Sissel har forøvrig i hele dag tatt blodsukkeret mitt skikkelig på alvor. Det begynte med Cola og kokosboller i bilen på vei innover, fortsatte med kaffe og brødskive på utstillingen og toppet seg med middagen i Sande. Tusen takk Sissel, nå MÅ jeg snart lære….:o)

Vi har hatt en flott, flott dag. Sissel og Cita var kjempekoselige å reise sammen med! Masse latter og herlig prat, akkurat sånn som jeg trodde.

Til slutt noe jeg har lovet Anne-Liss og Berit:

DSC_0046a

Et ekte Fjelldronningenteppe:o)

Nå skal jeg ned til Gubben og rødvinsglasset!

Ha en fin uke alle sammen:o)

24 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Først GRATULERER!!!!!Og med strålende kritikker. Nå er jeg stolt av dere. Milli blir bare bedre og bedre i ringen.

Dette var herlig å lese. Dere har hatt det så fint. Er ikke Sissel herlig å ha med på tur???? Jeg elsker å være på tur med dere begge.

Jeg har kommentert hos Sissel at jeg er skikkelig stolte av dere som fant fram med en gang. Og takk for SMS i morres. Da slapp jeg å bekymre meg. Selv om jeg fikk den før jeg sto opp.

Jeg synes Cita høres litt ut som Charlie. Litt småstressa i etapper.

Hanne sa...

Gratulerer så mye til både Milli og deg!!! Flott pokal og greier!!!!

Synes dere er kjempemodige som drar på en sånn "stor og alvorlig" utstilling!!! Tenk at Milli sovnet rett før hun skulle i ringen!! Utrolig!!

Bienna sender en stor klem til Milli og håper at de snart kan treffes! (Thea maser også...)

Ragnhild B. sa...

Se der, ja! Flott jente, din Milli! Og som Christian oppsummerte i forrige innlegget ditt: Utmerkede øyne, A-hofter og 1.-premier hele veien. Det er deg vel unt! Bra dere hadde en vellykka tur og koste dere. Håper på ny anledning til å se dere om ikke altfor lenge!

Anne-Liss sa...

Gratulerer masse med flotte resultater. Så fint at Milli og Cita gikk så bra sammen, og Milli da som greier å slappe av, det er en kunst det i et slikt kaos !! Flinke, nyydelige Milli-jenta !

Det så deilig ut det teppet, hjemmestrikket ser jeg. Det må være deilig og varmt, blir akkurat som et strikket lappeteppe. Litt av en jobb å lage slike tepper til alle valpene, fantastisk !!

Irén sa...

Gratulerer så mye med flotte kritikker!!! Stor stas :-)

Har kost meg med å lese og ikke minst se på alle de fine bildene. Ser ut til at det er skikkelig trivelig å være på utstilling!

Balder hadde nok gått i kne hadde han vært der. Han er vant til å være "konge på tunet" helt alene...

God søndag, og ha en flott uke :-)

Nøve sa...

Utrolige Milli og modige du :o)))
Husker du hvor nervøs du var før Biri i fjor? Nå er dere sååå proffe!

Dette var kjempemoro å lese og se. Tenker du er dødssliten og halvfull nå ;o) Velfortjent!

Vi er så stolte av dere, Nalle Bjørn og jeg.

Siss sa...

Bare en ting å si.Herlig beskrevet dag. Takk igjenn for en fin dag. Glasset mit venter på meg:-)

Lappekoz sa...

GRATTIS Milli och Gry!
Fick inte med mig att ni fick en sådan kanonplacerig! Och så HP då!
Milli är jättefin, men det har ni väl säkert fått med er vi det här laget kan jag tänka mig... :-)
Men det är alltid kul att få en "proffesionell" bedömmning..

Berit sa...

De varmeste gratulasjoner fra Kango :)

T :-) sa...

Først: hvem var det som sa at dere kom til å finne fram lett som bare det?? ;-)

Gratulerer med flott resultat! :-)
Ser ut som dere har hatt det kjempemorsomt! Men det er ingen overraskelse. Plasser Gry sammen med en eller flere andre som liker hunder, ja da er hun i sitt ess!! :-)))

Nina og Bonnie sa...

Glemte å spørre om du møtte på søstra til Milli? Skulle ikke hun dit?

Gry Viola og Roxie sa...

Først av alt, GRATULERE SÅ MASSE MED FLOTT RESULTAT!! MILLI ER DRONNONGA AV LILLESTRØM NÅ!! Vi kommer nok sterkere med til neste år. For som Mariken sa at da skal vi være med. Har rota litt med helgene denne mnd. Tar på å bli "gammal"
Kjempe morro å lese din beskrivelse av dagen! Sissel er jo bare ei helt utrolig jente å være sammen med. De gangene jeg har vært sammen med henne og pratet hund så har jeg bare sugd til meg den innformasjonen hun har!!
Her har det endelig kommet litt snø!! Ha en flott uke!! Gi Milli en kjempe nuss fra Roxie og meg!!

Luna sa...

Gratulerer! Beste unghundtispe, ikke dårlig!! :)
Høres ut som en småhektisk, lang og gøy dag. Og du ser virkelig proff ut i ringen :)

Marianne sa...

Så gøy at Milli fikk så bra resultat! Gratulere så mye, skjønner godt du er stolt over den vakre jenta di!
Nå begynner jeg å glede meg til bloggetreff på tjøme!!

Gry og Millis blogg sa...

Tusen takk for hyggelige hilsener alle sammen:o)))))

Nina: Jo, Sissel er herlig å ha med på tur. Hun tar imidlertid ting litt mer på sparket enn deg, så nå måtte jeg jammen følge med skilt på veien selv også;o). Når jeg spør Sissel "tror du dette er riktig da"? Så svarer hun: "Jada, det er det helt sikkert"....;o)

Tove: Det var deg, og du var den eneste!!! (bortsett fra, overraskende nok, Ola(!)

Marte: Nehehei - her er det ingen store forbedringer i ringen, du har nok sett bildene som er tatt etter at Herdis kom med oksegodisen;o) Men jeg er ikke nervøs, DET gjør nok sitt til at vi i allefall ser litt avslappet ut:o)

snorredimma sa...

Ååå, så flink du er Milli!! Og du, også, Gry!! GRATULERER!!!
Jammen godt av Milli å vise sånn ro på en så stor utstilling...tror du kan ta mye av fortjenesten for det, Gry. Nå begynner du jo å bli mer vant og derfor viser du nok mer ro, du også.
Igjen: Flinke, flinke jenter!

Det teppet var fint..skal du strikke tepper til valpene til Milli?? Når den dagen kommer....

Ville sa...

Nå har jeg levd med skikkelig inn i søndagen deres, så kjekt å være med dere!!!
Jeg sitter her og å kjempe stolt av Milli og deg:o)))grom koser meg på ders vegne!!!

Flotte bilder!!! og Milli gralla med nytt teppe. Klem og nuss på nesa fra søster Ville;o)

Dixie sa...

Så kjekt at det gikk så fint på utstillingen! Gratulerer med resultatet! :D

Den NKK-standen så veldig fin ut! Synd at Lillestrøm er så langt herfra, det så/hørtes ut som dere hadde det så koselig! :)

Så fint teppet til Milli var! :D

Christian og hundene sa...

I helga gikk dere bedre enn oss Gry. Milli er en skjønnhet nå som hun har fått på seg pelsen:-) Grattis med velfortjent HP:-)

Ida og hundene sa...

Flott resultat! :-) Gratulere så mye!
Tante Oda hilser også!

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Gratulerer så masse, det er alltid så hyggelig å møte dere, så lunt og trivelig. God klem til 2 gode jenter!

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hilde, Fant og Ebbie sa...

HIPP, HIPP HURRAAA for Gry og Milli!!
Kjempemorsomt å lese hvor flott utstillingen gikk søndag, og hvordan dere hadde det ellers!
Har du funnet en fin plass til pokalen dere fikk? Det kan jo hende at det kommer flere med tid og stunder!!

Her kommer en suss til Milli og en god klem fra meg til deg!!

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på deg Milli! Er det kommet snø hos deg? eller er det bare rim! Her er det bare rim ennå men det går fint an å rulle seg i den åsså!! Ha en fin uke!! Nuss på nesa til deg Milli fra lille meg Roxie!!