torsdag 4. november 2010

Reisebrev del 2:o)

ENDELIG!!!!!! Endelig kom internett tilbake herSmilefjes. Har vært to dager uten nett, noe som betyr at det å dra med seg 5 kg. PC ++ gjennom alle sikkerhetskontroller og inn og ut av fly har vært litt bortkastet.

Jeg har det faktisk veldig bra.  Begynner å bli en skikkelig rev på å ta drosje alene rundt her (hiver meg inn i baksetet og mumler fram hvor jeg skal), og det å spise alene er rene barnematen. Har lagt meg til noen rutiner: Står opp rundt kl. 07, tar en “Nøve og Bjørn” – hvilket betyr at jeg har gjort klar kaffetrakteren dagen før, så det er bare å trykke på knappen. Når den endelig har fått rumlet seg ferdig (det er IKKE bare barnematen, det tar et kvarter og høres ut som et pressluftbor) er det ut på verandaen (da fortsatt “min”), med kaffe og røyk. Inn i senga, kose meg med Knausgård (er på 3. bind nå, må spare litt på ham, så jeg har selskap på vei hjem). Sånn i 9 tiden er det ut i frokostsalen, da er det småbord ledig! Tilbake til rommet, grunne litt på hva som skal være dagens mål, neste punkt da er å utføre dagens mål. De tre siste dagene har det vært å gå ned til Altea. En liten by med en fantastisk kirke, kirkeplass og gamleby. Føttene mine har satt svært liten pris på å gå så mye på hardt underlag, noe som har resultert i en storetå på størrelse med en spekeskinke….. Jeg kan informere dere at det å plassere en spekeskinke i skoen, så presse ned resten av foten for så å gå et stykke, det er ikke særlig behagelig…. I går bestemte jeg meg for å endre på rutinene (det krevde sin kvinne – er visst et vanemenneske av dimensjoner). Sløva ut og inn mellom verandaen og senga hele formiddagen, gikk en tur på biblioteket her og lånte noe hjernedødt vas, egentlig en liten lettelse etter Knausgårds til tider relativt lange og omstendelige utlegninger. Bestilte drosje til Alfaz sentrum. Drosjesjåføren så litt spørrende på meg, men jeg insisterte. Han spurte om det var greit at han kjørte meg til taxiholdeplassen, hvilket jeg, full av forventning, nikket gledesstrålende til…. Det tok meg akkurat 5 minutter å finne ut at det var et høl. Ikke noe koselig. Traver tilbake til taxiholdeplassen, samme taxisjåfør står der, og begynner å le når han ser meg hive meg inn i bilen og forlange å bli kjørt til Altea…. Der var det aldeles tomt for folk, men jeg satt meg og spiste middag som eneste gjest på en restaurant. Heldigvis ikke samme drosjesjåfør tilbake hit igjenSmilefjes. Var skikkelig natterangler i går. Ikke hjemme her før litt over kl. 19Forbauset smilefjes

Våknet i dag (som beskrevet over), dòg en smule lei av Altea, og med de begrensningene spekeskinketåa gir, måtte jeg opp i resepsjonen og forhøre meg om hva som kunne være dagens mål. Jeg tror et par av dem i resepsjonen synes skikkelig synd på meg, de blir bare hyggeligere og hyggeligere og foreslo Benidorm. Sendte meg av gårde med en lapp til drosjesjåføren om hvor jeg skulle. Der har jeg tuslet rundt i dag. Spist lunsj, handlet litt og kost meg. Jeg er nok mildt sagt ikke noe sydenmenneske. Synes det er for varmt (når alle andre klager på at det er for kaldt). Jeg kan plukke ut spanjolene på flere meters avstand. De går i langbukser, høye støvletter, langarmede gensere og gjerne en liten pelsvest på utsiden av den igjen. De synes dette er vinter…..

Det er fryktelig mange skjebner her. Over halvparten av dem som er her sitter i rullestol, og jeg gjør meg jo noen tanker om hva en spekeskinketå er mot det…. Ingen verdens ting!!! Man får litt perspektiver på sykdommer, og jeg håper jeg ser sånn på det litt mer enn et par dager når jeg kommer hjem igjen også.

Nå har jeg en hel dag igjen. Tiden har gått litt fort og litt sakte. Ola styrer på hjemme med alle dyra, og gjør sitt beste for å videreføre alle de små rutinene jeg har med dem (fikk inntrykk av at han kanskje synes det er greit at jeg kommer hjem, jeg har en del små ting jeg gjør med både Milli og Ludo som han er litt oppgitt over, men lar han være å gjøre det, så har han et par sure katteøyne på seg eller et par bedende Milliøyne…). Det gjør ikke tingen enklere at Ludo fikk skikkelig tannverk i forrige uke. Av gårde til dyrlegen som tok røntgen av hodet hans. Vi holdt på å få sjokk, det viser seg at Sjefen sjøl går med to gamle hagl i hodet! Det hadde ikke noe med tannverken å gjøre, og plager ham tydeligvis ikke, men noen har altså forsøkt å skyte ham, sannsynligvis for mange, mange år siden. Vi ble så nysgjerrige at da han skulle operere ut tanna si’ så røntget vi resten av ham også. Der viste det seg at det var ytterligere 5 hagl. HVEM I ALL VERDEN ER DET SOM GJØR SÅNT??? Han har jo hatt griseflaks, og brukt opp et par liv, minst! Uansett, så skal han ha antibiotika etter operasjonen, og det er ikke enkelt å få i Kong Ludo det han ikke vil ha i seg…. Vi har fått ny vær hjemme. Gleder meg til å se ham. Han heter Morten (etter ham vi leier ham av). Skal skjemme han skikkelig bort mens han er hos oss har jeg bestemt (hvis han har overskudd, han har 40 damer han skal varte oppSmilefjes som blunker). Lise, Aurora og Bella har forresten vært så supersnille å ta med seg Milli på tur et par ganger i løpet av uka. Hun har storkost seg sammen med alle bestisene sine.

Jeg har ikke hatt lyst til å ta bilder, så det har jeg ikke gjort (tok et fordi Nina ba om det, men gidder ikke styre noe med det). Litt synd, for det er tusenvis av appelsintrær rundt her (og jeg har så lyst til å plukke appelsiner fra trærne, men det tror jeg ikke er særlig populært). I kveld er det grillkveld i restauranten her. Har kjøpt inn mat, så jeg slipper tvangssamvær og liksomkosing….Forbauset smilefjes. Jeg ELSKER mitt eget selskap!!!! Har snakket litt med en dame i naborommet, resten av mitt sosiale jeg får jeg brukt når jeg kjøper sjokolade i butikken her, eller er i resepsjonen (særlig da hos min “yndlingsresepsjonist” – da lar jeg munnen løpe helt av med meg, i sta’ hørte jeg til og med at jeg kom med en skrallende latter – uvant lyd i grunnen, særlig siste ukaSmilefjes som blunker)

Dette var en “liten” reiseskildring herfra (og jammen kom det med litt nytt hjemmefra også). Nå gleder jeg meg i grunnen til å komme hjem igjen. Det holder nåSmilefjes, men jeg føler at jeg har hatt SKIKKELIG ferie, og det er godt!

16 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Du skriver som bare du kan....og så himla bra!!!!!! Du har det jo superbra høres det ut som. Jeg er ikke så glad i mitt selskap så jeg hadde plaget livet av alle andre der.

Tipper det er noen som er kjempeglad for å få deg hjem igjen. Denne uken gikk jaggu fort. Og kroppen din, hvordan har den det????

Gry og Millis blogg sa...

Kroppen har det i grunnen greit Nina. Stive fingre og en stiv skulder. Kneet er mye bedre. Men det er denne spekeskinka da.... Den er ikke særlig god. Er spent på å komme hjem. Lurer på om jeg blir verre da. Det er skikkelig høst hjemme, etter hva jeg forstår?!

Jeg våkner hver eneste morgen og lurer på om jeg er frisk igjen. Kjenner etter ledd for ledd. Tror det er lurt å tro på det!!! og å ville det så mye!!!!

Anne-Liss sa...

Du er utrolig god til å skrive, skulle nesten vært forfatter. Blyant og blokk skulle du hatt på rommet, sikker på du hadde greid å skrevet en hel bok om turen. Det blir jo morsomt og interresant uansett hva du gjør eller ikke gjør.

Jeg koser meg med innlegget tross av at du prøver å gi inntrykk av hvor kjedelig du er. Du koser deg i ditt eget selskap og det er jo det viktigste at DU KOSER deg. Vi er nok ganske like der, jeg er heller ikke den store selskapløven og trives egentlig ganske godt alene. Trenger absolutt ikke å prate med noen hele tiden.

Dumt med "skinka" da, du skulle hatt slike åpne "kjerring"sandaler som vi bruker på jobben :o) Ingenting som klemmer og strammer om tærne.

Nå venter de nok med lengsel der hjemme, alle dyra og han PE. Godt å være savnet også innimellom :o)

Utrolig hva folk kan gjøre med dyr, stakkars Ludo som har gått med hagl i kroppen så lenge. De tåler jo en del og smertegrensen er nok noe annerledes enn vår.

Jeg er sikker på at de gleder seg hjemme på Tjøme nå.

Gry Viola og Roxie sa...

Bedre seint en aldri. Tror det er en liten by i nærhetn som heter Guedalest eller noe! Den ligger i fjelle. Veldig nydelig liten by!! Den burde du haa vært å sett!! Har du fått vært på farmacian da? (apoteke) Tenker det er noen som savner deg hjemme nå!!
Håper du har fått kost og slappet av!!

Gry og Millis blogg sa...

Anne-Liss: Jeg tror egentlig ikke at jeg er så kjedelig skjønner du, men jeg vet at jeg er FRYKTELIG sær!! MÅ ha masse alenetid (og nå har jeg jo fått dosa mi';o) Selv i Marnardal i våres måtte jeg inn å ta noen timer for meg selv:o)

Gry: Husker ikke hva den salven het!!! Skal til Altea i morgen tror jeg, og da kan jeg kjøpe:o))

snorredimma sa...

Du Gry, du Gry - herlig skrevet og jeg vet at du nokvel synes borte er bra, men hjemme er tross alt best! Spekeskinke eller ikke...

Tenk at du sitter der nede i varmen helt for deg sjøl....bare det er jo å beundre...at du har tørt det, lissom....og har ferie! Nei, jeg hadde ikke trodd at syden var din greie. Jeg ser for meg Gry og fjellet, jeg da...:-) Men nå har du fått prøvd det, også! Sjokolade, vin og bøker i eget selskap...det er deg, vettu..

Å, så fint å høre at det rusler og går hjemme...tenker det blir noen elleville dyr der som ser frem til å få hjem "matmor." Spennende med ny vær...Morten får det travelt etter h vert han...hehe..Kanskje Camilla og Morten???

Men stakkar, Ludo, da...jeg blir så sint så sint!!!! Håper alt går bra med han...

Store klemmer fra meg, Dimma og Snorre

Gry og Millis blogg sa...

Camilla: Helt sikkert Camilla og Morten <3

Det går fint med Ludo. Heldigvis!!!!

Nøve sa...

Fy fader, Gry. Hva er det Knausgård har som ikke Ola har??Iallefall er disse reisebreva starten på din forfatterkarriere, hvis du vil :o)
Det ene fører det andre med seg, nye muligheter åpenbarer seg bare man tør å gå framover. Selv på spekeskinketær...
Du skal se denne leddgikta fører noe godt med seg ;o)

Stakkars Ludo. Godt han får kose seg inne på sine gamle dager. Tenk at noen kan være så slemme å skyte på ei katte!! Men, men, livet går sin gang, både home and away.

Kos deg alt du orker!

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Knausgård snorker ikke;o)

Ville sa...

Kjære kjære Gry;:o)) hør på vennene dine, du har en forfatter i deg, garantert!!!
Det er ingen som jeg kjenner som klarer å skildre små og store dagligdagse hendeler på en slik måte som du.
Du skriver på en måte som gjør at jeg er med og opplever tingene med deg på en morsom måte, bilder dukker opp i hode mitt, følelser mm....det er som å lese en god bok, fortelling...du skjønner hva jeg mener;o)))

Virker som du har hatt godt at denne ferien, men er mer en klar for å komme hjem nå til Ola og alle dyrene.

Milli-mor savner deg sikkert veldig, skal bli morsomt å høre hvordan hun oppfører seg når hennes kjære mamma kommer hjem igjen.

Det er helt utrolig at Ludo har gått rundt med hele 5 hagl kuler i seg...hvor grusomme er det enkelte mennesker kan være???

Nå må du være snill med skinka de, det første jeg tenkte på, hvorfor ialledager har hu ikke gode sandaler så skinke-tåa får
litt pusterom....Anne-Liss tenkte det samme.
Vi er nok litt fornuftige vi vestlendinger:o)

Vel hjem Gry:o)))

Stor klem!!!

Gry Viola og Roxie sa...

Salven heter fastum gel!!

Anne-Liss sa...

Unnskyld Gry, ser jeg har blanda sammen disse manne-navnene IGJEN.
Din bedre halvdel heter jo Ola og ikke PE som jeg skrev. Det er vel Tove sin som heter PE.

Det er ikke første gang ! Skal prøve å huske nå.

Gry og Millis blogg sa...

Anne-Liss og Berit: Jeg har gikt i forføttene, og klarer ikke å gå uten innleggssåler. Det begrenser mitt skotøy til gummistøvler eller rimelig store joggesko (det blir en festlig julebordssesong i år;o) Ellers hadde jeg garantert hørt på vestlandsfornuften og kjøpt meg et par skikkelige helsesko:o)) Jeg forsto hvem du mente jeg Anne-Liss:o) Ikke rart vi går surr i alle navnene.

Gry: Her ser det ut som om det skal bøtte ned hvert øyeblikk. Blir en dag inne tror jeg. Kanskje de har et Farmacia på flyplassen. NÅ skal jeg i allefall huske navnet:o)

Ville sa...

Gry; der er jo så mange snåle støvler nå, super snålt til julebord...snålt på mange måter;o) kanskje du skaper en ny mote:o)))

Ragnhild B. sa...

Nei, du Gry! Og den tåa! Akkurat som du ikke hadde nok vondter fra før av! Men det er da godt å høre at du har fått til å kose deg og slappe av. Nå må du hjem og passe dyra! Og stakkars pusen da! Han må få litt ekstra kos!

Lappelykke sa...

Jeg tror det er et privileige å kunne trives i eget selskap, jeg har klare eremitttendenser. Syns det er godt å bare være meg, og styre dagene på egen hånd:)

Det er stor forskjell på å være alene og å være ensom!

Godt du trives på turen din, moro at du får opplevd litt i eget tempo! koselig at så mange tar seg av Milli. Kan skrive under på at høsten er kommet for å bli;)