fredag 21. januar 2011

Når en dør lukkes, så åpnes en annen…

Som de fleste vel har fått med seg, så har jeg plassert alle planer om mitt lille oppdrett på vent. Veldig, veldig på vent! Milli ble jo diagnostisert med nukleær katarakt, og selvom hun evt. skulle bli kjent “fri” ved neste øyelysing, så kjenner jeg at det å jobbe utenfor hjemmet ikke er forenlig med måten jeg gjerne skulle vært oppdretter på. Siden jeg ville spare all ferie til valpene kom, har ikke Ola og jeg har ikke hatt ferie sammen i 2010. Det vært et savn, og jeg vil ikke ha særlig mange flere sånne år tror jeg. Planene om en hund nr. 2 er imidlertid ikke skrinlagt….Smilefjes

Ei av dem som ble oppriktig lei seg på mine vegne når hun hørte om Millis øyne, det var Sissel på Fjelldronningen. Når hun hørte om det, så var hennes spontane reaksjon et svært så høylytt “NEEEEEI!!!”.  Jeg har veldig sansen for Fjelldronningens hunder og for oppdrettet de driver. Følgelig har jeg satt meg på venteliste for en lillesøster til Milli. Sissel sverget på at jeg skulle få komme så nær jeg kunne det å ha mitt eget oppdrett, så i går, ja da fikk jeg være med på parringstur. Barske Banjo skulle sjekke om han hadde draget på den vakre Ofelia….

DSC_0001

Det hadde han, så til de grader!

DSC_0002a

I en vakker bakhage i Skien sentrum, under en romantisk lyktestolpe, ja der fant hyrdestunden sted.

DSC_0004a

“Mormor” Sissel og Ofelia.

DSC_0007

“Farmor” Elin og Banjo

DSC_0008

Mormor og farmor trer støttende tilSmilefjes

Jeg står på venteliste for en valp etter dette kullet. Jeg er fryktelig spent og forventningsfull, og er helt sikker på at jeg har valgt rett mor og far til Millis lillesøster. Ofelia er ganske “spiss” i utseendet, Banjo er ganske liten, men grov. Begge to har et herlig gemytt, og bedre enn valpene har det hos Sissel og Per, det tror jeg ikke de ikke få. For all del, det er fortsatt mye som skal klaffe, men som Sissel sa når hun ringte for å informere meg om at Ofelia hadde fått løpetid “nå er vi i gang”. Jeg har dessuten møtt Dixie og Frost, valper etter Ofelia fra tidligere kull. Jeg er sjarmert i senk av dem begge.

Jeg krysser fingrene for at denne hyrdestunden resulterer i at jeg kan hente lille Tjorven hjem til Glenne i midten av mai en gang!!!

Mens jeg sitter her og lurer på om jeg nå kan spise for to i solidaritet med Ofelia, så ønsker jeg dere en god helg, og håper at dere krysser fingrene for meg dere ogsåSmilefjes

22 kommentarer:

Anne-Liss sa...

Næmen så gøøøøy ! Og så Banjo da, han er en skikkelig godgutt. Maila og Ville var jo på strandtur med Banjo i september, han er jo så herlig og god. Skikkelig gentleman, la seg flat for damene og fikk også Maila med på leken.
Ofelia kjenner jeg ikke men nydelig er hun og har erfaring med valper fra før.

Du kan jo spise for to i helga for å feire :o)

Ååå dette blir så spennende !!!!

Siss sa...

Dette blir gøy Gry:-)

Du kan spise for to på alle F.Dager.

Ofelia er i gang med sin spising. Nå har jeg tatt hun for å hoppe på benken etter mat fler foldige ganger bare i dag...

Takk for du ble med på turen:-)

God helg til dere fra Ofelia og meg:-)

Christian og hundene sa...

Jeg har møtt Banjo flere ganger jeg og, fin fyr både utvendig og innvendig ;-) Jeg synes faktisk han er veldig rasetypisk ;-)

Eieren Elin blir nok også glad for at en av valpene havner i gode hender, som holder kontakten ;-)

Gleder meg til å høre om valpetilværelsen hos dere om en stund ;-)

Nina og Bonnie sa...

Misunnelig!!!!!!!!!!!! ;) Det blir jo et superkull!!!!!

Da blir det mye valpebesøk i sommer, bare så du vet det!!!!

Dette var knallgøy for deg, Gry. Det fortjener du når Milli ikke får valper i år, i hvertfall. :)))))

Gry Viola og Roxie sa...

Såååå kuuuult!! Kjempe spennans!! Åsså her i Skien da gitt!!!

Banjo er jo bare så herlig, har ikke truffet han og eier "live", men har sett masse på hjemme siden hans. Ofelia er jo bare vakker og pen og hele greiene!! Det må jo bare bli et kjempe kull!!
Detta blir spennans å følge med på!! Ha en fin kveld og spis for to og kos deg masse over dette!!!

Merete sa...

Så spennende. Og så BRA!!! Krysser både fingrer og tær og gleder meg til å følge med på dette! GOD HELG.

Marianne sa...

Nei å nei sååååå gøy Gry!!! Håper virkelig det kommer noen flotte valper etter dene parringen. For det er virkelig to flotte hunder dette, nå kjenner ikke jeg Ofelia, men Banjo kjenner jeg godt, og han er en helt herlig hund altså!! Skjønn som bare det og vakker vakker vakker!! Så gøy at Sissel lar deg få være med så tett, da blir det nesten som om du er med selv. Kanskje du får være med på hele valpetiden og, dere bor jo ikke langt fra hverandre!! Spennende saker..Spis for to du Gry!! Kanskje du har med deg en liten sjarmør på bloggetreffet til sommeren da?

Nøve sa...

Det kunne vel ikke ha blitt en bedre løsning enn dette! Nå slipper du å engste deg for Milli og din egen helse - til en viss grad iallefall ;o)
Snille Sissel som tar deg med, men jeg tror nok ho er glad for ditt gode selskap også. For ett kjempeartig bilde det ble av alle fire under lyktestolpen, forresten :o)

Hva var det du sa...(jeg siterer sms)
Milli blir storesøster til datteren til sin forlovedes elskerinne og mor til hans barn (puh)

Du har forresten møtt Tussi, kjære deg! Ho er jo helt herlig! Tussi(Fjelldronningens Hyva) trossa jo tilogmed sin biske tante Tuuli ;o)

Christian og hundene sa...

Det var litt av en Hillbilly-SMS Nøve :-P

Ville sa...

Så gøy Gry:o))) har jo visst om planene dine ei stund, er så godt å høre at prossessen er i gang nå, sånn en romantisk hyrdestund som du fikk lov å være med på!!!
Lille Tjorven... for et deilig navn:o)
At Milli blir storesøster til... som Nøve nevner er jo helt supert.

Men nå vil Ville være tante Ville!!! For det blir hun, hun er jo halvsøster til Ofelia:o)

Jeg kjenner ikke Ofelia, men jeg valgte jo Ville etter å ha sett bilder av den vakre jenta:o)))
Så kjenner vi jo søte, gode Dixie:o)
Banjo er jo så fredsommelig og vennlig, iallefall det jeg har sett av ham.

Gry, du bruker ofte utrykket myk om Milli, jeg synes en kan si det om Banjo også!
Du er nå herlig og Gry, spise for to, pass på at du ikke får sånn vaggende gange de siste dagene før nedkomsten;o)))
Gleder meg på dine vegne Gry!!!!
Stor klem fra meg:o)))

snorredimma sa...

Åååå, dette var virkelig både gode og dårlige nyheter!! Synes det er trist med Milli, for ho er virkelig en dame med herlig utseende og gemytt (nå ligner jo ho og Dimma litt på hverandre der) :-)

Men så fint at du får delta i prosessen fra begynnelse til endelig valp i hus....er sikker på at du får et ganske så sterkt forhold til det hele og så er det jo lærerikt, også!

Dem er skjønne begge to, foreldrene altså, men jeg er nok ikke fullt så oppdatert på den fronten enn at jeg kan si noe mer enn det...kremt...

Men spennende blir det. Tenk at Milli skal bli storesøster!!!!!!!

Berit sa...

Så flott ! nå blir jeg litt misunnelig OG mlitt "valpesjuk". Ønsker meg jo ei tispe - ei som kanskje er litt mykere og mindre egenrådig enn Kango. Men vi får se, det fins en gubbe som først må overtales....

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Åhh, så koselig Gry! Det blir spennende! Blir en spennende tid for deg også nå da. Lykke til.
Ofelia er ordentlig godjente :) Og tenker Millie blir glad også når hun får en venninde :)

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Dette er bare helt utrolig morsomt, jeg har omtrent ikke ord!!
Lille Tjorven kommer til å få en flott familie å være sammen med, og hun vil få en kjempesnill og god storesøster. Heldige Tjorven - og heldige Milli!

Nå krysser vi fingre og tær og alt vi har, for at alt går i orden og at det er en liten Tjorven inne i magen til Ofelia. De ser så utrolig flotte ut både mor og far, det skal det bli veldig spennende å se hvordan valpene eventuelt kommer til å se ut.

Fortsatt god helg, Gry, og hils alle på Glenne. Jeg håper at Mie har det bra nå i vinter. Jeg gleder meg til å hilse på henne igjen!!

Ragnhild B. sa...

Så fint å lese om dette, Gry! Nå ble jeg glad på dine vegne. Ofelia er nydelig, og at du har valgt deg en god oppdretter, kan jeg bare underskrive på ! Dt blir moro å følge med på dette!

Inger`s blogg sa...

Hvor spennende!
Gledeligt å lese!
Flotte hunder begge to!
God søndag!

Tove sa...

Så morsomt, Gry. Og spennende. Nå er det bare å glede seg :-)

Gry og Millis blogg sa...

Tusen takk for kjempehyggelige kommentarer alle sammen:o) Nå kan jeg jo bare håpe at alt har gått bra, og hvis det er tilfelle, at det er ei lita FL jente i magen til Ofelia nå:o)

Marianne: Jeg må få "gått oss til litt", så hvis jeg kommer på treffet i år, ja da kommer Tjorven til å være med, mens Milli kanskje får nyte litt alenetid med Ola:o)

Nøve: Dette løste seg til det aller beste synes jeg. Jeg har vært redd for ikke å strekke til som oppdretter, kjenner nå at jeg bare lener meg tilbake og blir en lykkelig tohundseier (forhåpentligvis:o) HVORDAN KUNNE JEG GLEMME TUSSI-LUSSI????? Vakre, Nalle- og Ofeliajenta!! Brysket hun seg virkelig mot Tøffe-Tuuli??? Oi, oi, oi, den godeste Tussi har guts!

Berit: Klart Ville blir tante Ville nå:o)))))

Hilde: Mie har blitt en bortskjemt skrikerunge! Hun driver oss til vannvidd;o) Gleder meg til å sette henne ut på beite (hun og et lam til går ikke så mye opp i vekt som jeg hadde håpet, men det går seg til over sommeren).

Jeg er veldig takknemlig for at Sissel involverer meg i dette. Veldig. Men jeg vet også at både Sissel og jeg har mye moro på turene våre. Latteren sitter løst (og veien blir ofte lang, da stedssansen ikke er helt spikra på noen av oss;o)

Jeg kjenner meg gledesstrålende forelsket i valpen som forhåpentligvis bor i magen til Ofelia. Har en stor klump av god, varm kjærlighet i magen. Milli kommer til å elske det, Ola er litt engstelig for at det skal gå ut over Milli på noen måte. Det vet jeg går veldig bra. Tror kanskje Tove kjenner seg igjen i dette?

Unknown sa...

SÅ GØY!! lykke til!!! håpar alt klaffar! :D

Dixie sa...

Ååååå, så spennende! Jeg har ikke vært innom bloggen på en stund, så jeg har ikke fått med meg noe av dette hvis det er noe som har blitt nevnt før... ;) Da blir jo Tjorven en slags halvsøster til Dixie, da! I hvert fall nesten! For de har jo samme mor... :) Håper hun blir med på treff, og at vi også klarer å komme oss dit i år! Det hadde vært så kjekt å møte henne! :D

Dette var sååå kjekt å høre! Det blir utrolig gøy å følge med på dette framover!

Yvonne sa...

Men vad roligt att du får vara med från början till din lilla “Tjorven”
Nu håller jag tummarna för att det skall “ta sig” och att kennel Fjälldrottningen och
Sissel o Pär får många goa små valpar och att du får en liten tösabit
Och med de vackra föräldrarna kan det inte bli något annat än jättefina valpar
Stoor lycka till kram från oss på Rödmossa-

Lappelykke sa...

Kjære Gry, nå vet du jo allerede hvor glad vi er på deres vegne for at dere skal ha en vov til. Og at vi krysser alle lemmer, fingre og tær for at alt fungerer som det skal. Men en god ting kan ikke gjentas for ofte!

Dette blir så bra og jeg gleder meg så på dine vegne! Og Frost gleder seg naturligvis til to lekekamerater;)


Klem fra oss