søndag 31. juli 2011

“Ingen fortalte vel meg at dagene som kom og gikk–det var jo selve livet”

Kanskje vi blir litt flinkere til å tenke på dette nå, kanskje den ufattelige tragedien i Oslo og på Utøya kan føre til at vi stopper litt opp og tenker at akkurat nå, ja akkurat nå er vi i livet!

Sist jeg skrev hadde jeg hatt fantastisk koselig besøk av Hilde og jentene hennes på hytta. Torsdagen etter det, skulle Nøve og jeg møtes for å gå i Den Magiske Dalen. Noe vi har planlagt lenge, men som har kokt litt bort i kålen. Først i midten av forrige uke en gang kom jeg ut av en slags sterk apatisk følelse, hvor det eneste jeg ville var å sitte klistra til et sted med til enhver tid oppdaterte nyheter. Nå føler jeg meg som “meg” igjen, da er det jo på tide en en oppdatering. Først altså Den magiske Dalen!

DSC_0051

Bak denne flotte fossen ligger Den Magiske Dalen.

Ola, Bjørn, Nøve og jeg var for to år siden på ei flott seter der Nøve har tilbragt mye av barndommens somre. Der fikk vi øye på denne flotte fossen, og Nøve sa noe sånt som at dalen bak der er helt magisk. Da satt fantasien min i gang, og jeg VILLE dit! Forrige torsdag gjorde vi alvor av det, Nøve, jeg og hundene. Vi gikk ikke inn bak fossen, av praktiske grunner gikk vi litt til siden for denSmilefjes som blunker

DSC_0056

Vakkert med kyr i denne dalen. Kyra var unge og lekne, og gamla lot gikt være gikt og føyk av gårde oppover i lia….Skuffet smilefjes

DSC_0057

Hallingdalens store sønn og hans mor, “Fjellgeita” nyter utsikten.

Vi koser oss alltid på tur med Nøve og Nalle, Nøve og jeg kjenner hverandre godt etterhvert, og jeg trives så godt i selskap med dem! Sist Nalle og Tjorven møttes, knurra Nalle bittelitt på Tjorven. Jeg ble veldig overrasket, men tenkte at han nok angrer seg når hun har blitt DEN dama. Det har hun ikke enda, men Nalle gir henne bare beskjed om ikke å egle seg helt innpå ham. Flinke Nalle. På ett eller annet tidspunkt begynte jeg å le, for da hadde Lorvis egla seg litt for mye og han parkerte henne med litt lyd. Milli kom styrtende til, nussa litt på Nalle og beit Tjorven forsiktig over snuta. Som om hun sa “oppfør deg nå”!

DSC_0059

Far, mor, svigermor og barn.

DSC_0061

Ser du noen fabeldyr Tjorve-lorva???

Vi gikk oppover og tok små raster. Jeg synes jeg så en fabeldyrhule, og jammen synes jeg i et glimt av et sekund at jeg så en enhjørning steile på en toppGapskratter.

DSC_0074

Utsikt fra dalen “vår”

DSC_0073

….bare den er jo magisk

DSC_0075

Ikke rat jeg synes dette minner om trollmannsskolen “Galtvort” vel??

Hundene koste seg, Nøve og jeg koste oss, men vi hadde flere planer, vi skulle nemlig spise rømmegrøt. Her datt fotografen i meg veldig ut, til fordel for rømmegrøten!

Tusen, tusen takk for turen Nøve og Nalle, jeg gleder meg til å utforske flere steder med dere – de blir akkurat så magiske som vi gjør dem tilSmilefjes med åpen munn

Jeg dro hjem fra hytta på fredag, og på veien nedover hørte jeg på nyhetene, de ble jo bare verre og verre! Sinnsstemningen min har jeg vel beskrevet i begynnelsen av innlegget og de fleste jeg kjenner har hatt det på samme måten tror jeg, så det trenger jeg slett ikke utbrodere mer!

Når jeg kjørte til hytta denne gangen, så jeg at Milli begynner å bli mer urolig i bilen, jeg antar at dette skyldes at Tjorven har blitt større og plassen i buret de til nå har delt, blir mindre. I allefall på så lange turer. På Finn fant jeg et nesten ubrukt Variocage dobbeltbur. Det skulle selges av noen i Østfold. På fredag tok Ola og jeg flybåten fra Tønsberg til Engelsviken og det tok 25 minutter. Vi sparte et hav av tid i forhold til å kjøre rundt, selvom vi tok oss tid til restaurantbesøk og alle greier. Veldig koselig. Nå er det nye buret på plass i bilen, og det ser riktig så fint ut! Gleder meg til å prøve det ut. Til nå har jeg syntes det har vært alt for varmt til å sette jentene i bilen bare for å kjøre en tur. Vi prøver i morgenSmilefjes

I dag var det store ting som skulle skje. Leo skulle komme på besøk. Tjorven og Leo er noen jævler til å avtale besøk bak Håvard, Kristin og min rygg. Jeg for min del synes det er veldig, veldig koselig!!!! Denne gangen skulle Milli også få være med. Det er viktig at hun blir kjent med Leo, for hun skal selvfølgelig være med når de to leker. Milli går ofte litt hardt ut, men i dag ga hun bare Leo beskjed om hvem som var sjefen, og så var hun ferdig med det. Leo og Tjorven viste en enorm gjensynsglede. Milli var storfornøyd for hun fikk da fred til å leke med ballen sin. Store ting har skjedd siden sist søsknene møttes. De har på en eller annen måte byttet kropp. Leo har blitt en liten mann og Tjorven har blitt en liten dame. Kristin (mamma’n til Leo) påpekte at Tjorven har blitt så feminin siden sist, mens jeg så at Leo ligger an til å bli et skikkelig mannfolk. Her kommer noen bilder fra den flotte dagen vi hadde i dag.

DSC_0005

Tjorven sørger på kvinnelig vis, med dirty triks, for at ikke Leo løper fra henne.

Vi fant oss et sted i skyggen, litt vekk fra sauene og tett på den lille bekken som går oppe på beitet. Til å begynne med var Leo en skikkelig vassfis, men du og du som han kom seg i løpet av timene vi var sammen!

DSC_0018

Leo holder seg trygt på land, mens Tjorven kroer seg i bekken.

DSC_0020

Tjorven vil IKKE opp. Leo har her dristet seg til å dyppe tærne.

DSC_0032

Til slutt har jammen lillesøster lært storebror at vann er gøy. Leo ligger an til å bli en skikkelig badeand. Bra jobba Tjorven og Leo

Kristin synes at Milli var så pen. Hvem kan vel nekte for at hun har rett???

DSC_0007

Vakre, gode, snille jenta mi’!

Mens Tjorven og Leo herjet rundt, var Milli veldig opptatt av ballen sin. Og nå var vi tre stykker som kastet. Herlig syntes hun.

DSC_0008

Alle tre synes de har en fortreffelig dag.

Jammen kom ikke Ola og Falk opp på beitet med is til oss andre. Den smakte utrolig godt i sommervarmen.

DSC_0026

det syntes lille Falke-lure også!

Falk falt umidderbart nesegrus for Kristin! Makan til barnetekke! Han ville fra Bestefars arm til Kristin (den æren har aldri blitt meg til del).

DSC_0027

Liten gutt som stortrives på Kristins arm.

Etterhvert gikk Ola og Falk ned igjen, og våre små lekte videre. Allerede nå oppdager vi at de klarer å slappe av ørlite grann mer enn sist (men ingen skal beskylde dem for å være direkte makelige i dag).

DSC_0030

Bror og søster. Se så fine.

Alt har en ende, så også lekestunden i dag. Både jeg og hundene mine har storkost oss i selskap med Kristin, Håvard og Leo. Vi gleder oss til å se dere igjen. Da skal vi ha flyttet sauene, for da kommer også den vakre Frost på besøk! Vårt egne lille lappistreff får vi jo da.

Dette var altså litt om oss (litt mye egentlig). Ha en fin uke alle sammen!

9 kommentarer:

Leo sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Leo sa...

Hei og takk for nok et koselig besøk hos dere i dag! Den dalen så jo virkelig magisk ut, og veldig vakker med vakre lapper! Tjorven har virkelig blitt ei vakker lita feminin frøken, men barsk er hu fortsatt ;) og vakre vakre Milli med ballen sin, så herlig og fornøyd bare noen vil kaste litt med henne :) Isen smakte nydelig i varmen, så hils Ola og si takk. Og lille nydelige Falk da, han kunne jeg nesten lånt med meg hjem, så herlig liten pjokk :) vi gleder oss veldig til neste gang,søskna rev og flodehest er jo så herlige og morsome å se på! og håper det ikke blir for lenge til, vi vil jo så gjerne få hilst på Frost m/fam. også :) ha en fin uke så snakkes vi snart igjen! Ps. Vi glemte å få med lamma! ;)
-Kristin

Nøve sa...

Takk for sist, takk for ett artig innlegg og takk og pris for at du er deg sjøl igjen - sånn noenlunde iallefall ;) Det er litt sånn JOJO-følelse for mitt vedkommede - det er tross alt bare litt over ei uke siden det forferdelige skjedde - iblant tar det liksom pusten fra meg. Og jeg tenker på alle de stakkars folka som fikk sine liv snudd oppned. Den tittelen på blogginnlegget ditt Gry, den husker jeg bare når jeg ser den skrevet, enda det er noe av det klokeste som er skrevet...
Vi kan ikke ha dårlig samvittighet for at vårt liv går videre, og forhåpentligvis har vi lært noe av dette..

Så moro for Tjorven (og Milli!) å få treffe Leo igjen,da! (og vise versa, selvfølgelig ;) Det der blir nok litt av noen bade-ender tilslutt :)

Nina og Bonnie sa...

Den siste uken har vært grusom. Jeg har også fått med meg alt av nyheter helt til vi dro mandag. TV sto på nesten døgnet rundt. Klarte ikke helt å forstå at det har hent her. ;(((

Endelig noen nye bilder av Falk, skal si han er blitt stor. Bestefars gutt??????

Tjorven og Leo kommer til å henge sammen som erteris når de blir større. Blir ikke lei av å se bilder av dem i farta. Herlig briller Tjorven har fått. Hun forandrer seg for hver gang jeg ser bilder av henne. Flott jente du har fått!!!!!!!!

Stine sa...

Gode overskrifte, som er så sann, så sann... Det er viktig at vi lever i øyeblikket og omfavner alt verden har å tilby oss. På den måten slår vi ondskap og hedrer de falne.

Godt at du begynner å føle deg som deg selv igjen, det har ikke vært en god uke for noen av oss i dette lille land. Det er godt å ha noe som tvinger deg bort fra skjermen og nyhetene og er glad du har fått vært på så fine turer. Den magiske dalen så fantastisk ut! Og herlig Nalle som sier så fint i fra til lille Tjorven - med så flotte oppdragere som den jenta har, må hun jo bli den beste som finnes. Sånn bortsett fra Milli, da:)

Fine lapper du omgir deg med, sånn helhetlig egentlig! Gleder oss stort til å se dere igjen, Stian og jeg satt og pratet om det; Leo er utrolig lik Frost i tegninger og det rent fysiske. Gleder oss til å møte han! Og som alltid, til å se dere igjen.

Håper dere får en fin uke videre, gratulerer med nytt bilbur - vario er strålende! Og kos dere på prøvekjøringer med det.

Vi ses!

Klem fra oss

Gry Viola og Roxie sa...

Ja, den overskriften var flott! Denna uka som gikk var veldig spesiell og det blir nok tiden framover åsså.

Kjempe fine bilder du har tatt!! Godt at du føler deg litt bedre nå om dagen.

Kjempe søte er søskena der de står i vann pytten!! Det er så morro å se på de. Det er noe helt spesielt med kull søsken.

Ha en fin uke videre!!

Unknown sa...

Tjorven berre veks og veks, ho er jo vorte SÅ stor! (eg har ikkje hatt tid til å vanke så mykje her inne den siste mnd, så eg ser at eg har gått glipp av ein del!) Det ser ut som hundane storkosar seg ilag ;)

Ville sa...

Denne forfordelige tiden har fått oss alle til å stoppe litt opp å tenke over livet og menneskene rundt oss, det er så sant å leve her og nå!

Den mystiske dalen, så flotte bilder Gry ...og fossen den er jo helt klart inngang til en dal der kyrene blir unge kalver igjen..akurat sånt som i eventyrene:o)

Er jo så kjekt å se Falk han er blitt så stor, helt nydelig!

Jeg nyter bildene av alle vovsene og mamma Gry som sørger for at der stadig er lekekompiser på besøk, denne gang var det tilogmed broremannen Leo:o)))

Klem

Wilma sa...

Vi var også på vei hjem fra hytta og hørte på radioen når det grusomme skjedde. Helt ufattelig....Kjenner stor medfølelse med alle de som er berørt, direkte eller indirekte. Og jeg skjønner godt at du ble satt ut. Det ble vi vel alle, og det kommer til å vare en stund kanskje. Men overskriften din er fin og viktig!
Så fint at du har fått skrevet dette innlegget, og vist oss alle de flotte bildene. Kjempefine bilder av den magiske dalen, og jo: jeg synes godt jeg ser Galtvort! :)Bror og søster så også ut til å storkose seg sammen, og sikkert greit for storesøster med litt egen ballkaste-tid uten lillesøster direkte involvert... :)