søndag 21. september 2008

Helgen som gikk


Det blir ikke så mange morsomme turer å skrive om nå som vi rusler gatelangs med Milli i bånd. Vi prøver å trene litt hjemme. Har forsøkt godbitsøk, det gikk ganske bra. Milli må ha kommet i puberteten for hun har glemt mye av det hun kunne før. Nå begrenser det seg til å "sitte" og til å "give me five". Hun har helt glemt hvordan hun skal legge seg ned og rulle rundt, det var hun jo så flink til. Vi får benytte anledningen til å friske opp kunnskapene hennes, men det virker helt mørkt, hun bare sitter og ser på meg.


På onsdag skal sauene klippes. Det blir veldig fullt i fjøset fra tirsdag til onsdag, men det går vel bra for et døgn. Det er deilig å klippe dem så tidlig, for da er jeg ikke så begymret når kulda setter inn.


Vi har kjøpt 4 nye søyer av en bonde som skal slutte med sau her ute. De er litt sky, så det er litt tid som skal brukes på dem for å få dem helt tamme, og lette og håndtere. De har fått navn. Randi og Edvarda (etter Randi og Edvard som vi kjøpte dem av) også Else og Edith. De kommer fra Engø, så da synes jeg alle skal ha navn på "E", men Randi ga seg jo selv.
Ellers er det stille og rolig, Ola beit i gresset og kjøpte en sånn dekoderboks, sånn at TV'n funker igjen. Vi har møkka ut av "gamlefjøset" og hønsehuset, det gir alltid en god følelse når det er gjort.


10 kommentarer:

Anonym sa...

Er det de fire søyene på bildet du kaller sky???

Gry og Millis blogg sa...

Jepp. Bare vent til du møter de andre:o) (Her jukser jeg og bruker kraftfor).

Anonym sa...

Skjønneste Milli!
Jeg skal nok lære deg og ligge ned og rulle rundt igjen. Bare fortsett å gjør deg kostbar,du...

Anonym sa...

Menneskene min har ikke skjønt det (de er litt "korte"), men jeg sparer meg til deg, du skjønte det du Nallen-min;o)

Anonym sa...

Klipper du sjøl? Det er SÅ imponerende å se på de proffe som klipper sau!!! Jeg brukte like lang tid på en sau som de gjør på hele flokken.... Enklere med gris :-)

Var i Hedrum i helga, så nå pellær vi skaumenn på Vina hver dag :-( Blir helt oppgitt over hvor ille det har blitt der!! :-(

Du får nok en oppdatering vedr. valpekjøp seinere en gang, når ting er litt mere avklart.

Gry og Millis blogg sa...

Hei Tove.

Nei!! Klipper ikke sjøl. Har prøvd, men den saksa er så kraftig at jeg er redd for å skade dem. Ola kan til nød, men det er vel andvendte penger å bruke dem på klipperen, han er kjempeflink!! Ola hadde gris før, jeg tror han savner det litt....

Jeg skrev akkurat til deg i bloggen til Nøve, du må si fra hvis du er på disse trakter, da må du jo stikke innom hvis du har tid, så kan vi ta en hunde-runde:o)

Det er veldig mye flott her, men man får et litt avslappa forhold til det etterhvert, alle dyra får forebyggende behandling og det hjelper veldig.

Anonym sa...

Joda, det hadde vært morsomt å vært en tur innom dere :-) Det er bare det at når jeg skal hjem så har jeg det travelt! Jeg skal hjem fort! Og når jeg først er hjemme så syns jeg at jeg må være der. Besøkende er korte og ikke så ofte og spesielt mamma har blitt veldig skrøpelig på sine gamle dager. Så derfor blir det sånn. PE er ikke helt enig, han vil gjerne ta Hedrum-besøkene som en tur :-)Må innrømme at jeg kun har vært på Tjøme, en gang for nesten 100 år siden. Da var vi på verdens Ende, selvfølgelig ;-) + at jeg har spilt handball i en hall på Tjøme noen ganger, det var for 100 år siden. Vi var mye oftere på Nøtterøy (Wilhelmsenhallen) Skulle gjerne vært en ny tur på Tjøme :-) Mener å huske det var veldig fint der.

Anonym sa...

Tove, vi skal gi deg reell Flått-rapport!
Kanskje vi våger oss tilbake seinere engang ;o)

Milli, Vina, valpen(?) og Nalle...det hadde vært koselig, det. Vina kan lære oss agility!

Gry og Millis blogg sa...

Noen flått blir det nok å rapportere om er jeg redd, men ikke på langt nær så ille som på våren og om sommeren.

Enig med Nøve, DET hadde vært saker det! Her har vi plass nok, det er bare å komme!!

Anonym sa...

Nøve og Gry

Jeg tror jeg svarte på denne hos Nøve. Bommet litt der...
JA det hadde vært moro :-) Kanskje det blir et "Lapphundtreff" neste år???

Bare en liten snartur innom, nå MÅ jeg begynne å jobbe. Gleder meg til å lese rapporten etter helgen ;-)