søndag 14. september 2008

Så var denne helgen over

Uff. De går så innmari fort disse helgene..... Vi har hatt ganske mye fri i helgen, hvilket innebærer at vi ligger/sitter og leser (eller ser på DVD all den tid TV'n er svart). Men vi har nå fått samlet rubb og stubb av de sauene vi skal ha hjem, sortert ut slakt og sendt søyene videre opp på beitet. Milli og jeg var der oppi i sta', da hadde det roet seg, men det har breka fælt i mellom beitet oppe i skogkanten og huset i dag. Lamma som går her nede har også roet seg nå. Nå har vi bare 6 sauer på "bortebeite", men de kan gå der til klipperen kommer.


Hønene har begynte å spise sine egne egg..... Det er ikke så lurt av dem, for nå har jeg bestilt 20 nye, de kommer ikke før om 6 uker, så det blir nok eggedosisfest i hønsehuset en måneds tid til. Når jeg ikke er på jobb går det i grunn greit, for da stikker jeg innom hønsehuset så fort jeg har et ærend ute. Da snapper jeg egg rett fra hønserompa om jeg må.
Milli er veldig flink, når jeg er der inne lar jeg henne sitte løs, da venter hun (stort sett) sittende med rak rygg rett på utsiden av døra. Tok henne med opp på beitet nå, hun løp litt løs, og fikk en skikkelig raptus. Da løper hun bare rundt og rundt og ser kjempeglad ut. Hun halter litt enda, men det ser ut som om det har bedret seg litt, så jeg avventer dyrlegebesøket. Den faste dyrlegen vår har forresten svangerskapspermisjon. Jeg er så egoistisk at jeg ikke liker det;o) Hun er så flink og så glad i dyr, så jeg blir litt rådvill når jeg må bruke noen andre (også blir man jo godt kjent da, når vi har så mange dyr).


I dag kjenner jeg at jeg ikke har så lyst til å gå på jobb i morgen. Kjedelig! Men, men, for virkelig å nyte ferie og fritid, er det jo en fordel å ha noe å ha fri fra (fattig trøst akkurat nå...)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håper du har en fin dag,Gry! Det var liksom litt vemodig detta innlegget ditt...
Slaktetid, eggemord og halte Milli.

Liker ikke mandager vi heller. Er som vanlig litt støl her og der ;o)

Anonym sa...

Snille Nøve... Jeg kjenner inni meg at det å sende lamma på slakt gjør meg trist, det strider på en måte i mot alt jeg "står for".... når bilen først har hentet dem, så går det helt greit, men jeg sliter nå....(herre min hatt, nå bryter jeg snart ut i krampegråt av meg selv her). Men, men dette er siste vending i år, og så har vi lite arbeid med dyra i oktober, og hvis Ola kan rive seg løs fra rådyrjakta, da setter vi kursen mot Valdres. Jippi!!!