søndag 26. oktober 2008

En fin høsthelg

Dette er en av de helgene jeg egentlig ikke har helt klart for meg hva som skjedde før den er over..... En ting har jeg fått med meg. Det blåser!!!!! Det har blåst i en snau uke i strekk, det har vel variert mellom stiv kuling og liten storm. Det er slitsomt når det er sånn lenge av gangen. Milli blir veldig vàr av alle lydene, og holder seg nærmere meg på tur.Jenta i vinden...
På fredag var Milli og jeg hos Lise. Der spiste vi fondue og drakk rødvin (jeg, ikke Milli:o) Det var veeeeeldig koselig! Ola hentet oss og vi var fit for fight dagen etterpå. Da gikk vi tur i vinden. Vi gikk ikke så langt, men trente på søk etter ballen og litt "på plass" og sånn. Det kombinerte vi med at sauene skulle ha ny rundball. Da må Milli og jeg gå med ei bøttekraftfor helt nederst på jordet med sauene hakk i hæl, sånn at Ola kommer inn med traktoren uten at de stikker ut. Det går alltid helt greit. Så løper alle sauene opp til traktoren når det er tomt for kraftfor. Det går stort sett greit hvis Ola husker å lukke grinda (noe han stort sett alltid gjør, basert på tidligere erfaringer). Når man driver med dyr, så lærer man seg Å LUKKE DØRA/GRINDA eller andre åpninger der de kan stikke ut:o)

I dag har vi vært på jordene og trent på akkurat det samme. Milli synes det er kjempe, kjempe, kjempegøy! Vi gikk en tur over et sted som heter Sandbekk, nedom en (nå på året, JIPPI, forlatt campingplass som heter Svelvikstranda og hjem) Det er en fin liten runde, og vi er borte noen timer når vi kombinerer det med litt lek/trening.


Det er vel ei flott jente dette her???

Ola er Millis "leker". Han har en enorm tålmodighet når hun kommer med lekene sine og legger i fanget hans. Hun er den eneste som kan forstyrre ham når det er nyheter på TV...

Ola er den som er bonde på småbruket vårt, det er han som synes det er greit å sende til slakt, det er han som går på jakt og det er han som evt. avliver syke dyr hvis de har det vondt. Men han er helt bløt når det gjelder Milli!!!! Det finnes ikke den ting hun gjør som han synes er "litt på grensa". Det er veldig koselig å se på dem. I dag kom han inn for å hente henne kl. 0700(!) Milli våknet ikke og han gikk litt snurt ut igjen..... Men DA skal jeg si deg Milli fikk opp farta, og ble med Ola ut allikevel. Jeg vet ikke hvem av dem som var mest fornøyd jeg, der de tasset over tunet sammen for å fòre bukkene...

Vi har forresten meldt oss på valpeshow i Andebu i slutten av november. Jeg synes selvfølgelig at Milli er verdens peneste, men når det er 40 minutter hjemmefra, så er det gøy å være med. På tirsdag er det teorikurs for hundeeierne som skal være med på grunnkurset vi har meldt oss på og på torsdag skal Milli også være med. Det blir veldig spennende!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Dere har hatt ei fin helg, ser jeg! Og Ola beviste igjen at'n er fullstendig uunnværlig for deg og Milli!!
Det blir spennende med Milli på valpeshow! Håper vi kommer oss nedover, Nalle begynner å bli litt sånn småsjalu nå, vet du...

Dixie sa...

Høres ut som om dere har hatt en kjekk helg! Milli har blitt veldig stor, og fargen hennes er helt utrolig fin! :)

Lykke til på valpeshow og kurs, det blir sikkert kjekt! Håper vi får vite hvordan det går... :)

Anonym sa...

Lykke til i Andebu :-) Dessverre trenger jeg ikke info om hvordan du er fornøyd med kurset, men det er jo uansett morsomt å lese hvordan dere har det der :-)Gleder meg til det.

Sender deg litt mer info "unoff." seinere.

Anonym sa...

Det blåser her også.. Det var full storm natt til søndag, veldig kjipe greier. Vi har hagen full av matrialer til påbygget, og et halvferdig påbygg på huset, så det gjorde det ekstra spennende..men det gikk bra. I går også blåste og regna det, men no har det heldigvis stilna, og jammen er det ikke opplett også. Vi får nyte det så lenge det varer, har gått to turer i dag allerede.. :)
Spennende med valpeshow, blir moro å høre hvordan det går..!
Artig å høre om Ola og milli, han høres ut som en kjernekar :)
Kjempefine bilder av milli, hun er vakker :)

Anonym sa...

Å som jeg kroer meg når dere kommenterer innleggene våre. Det er så koselig. Nøve har nå, om mulig fått en enda høyere stjerne hos Ola;o) Klart vi skriver om hvordan det går på valpeshow og kurs. Det blir sikkert bra!

Jeg som synes det blåste her, har faktisk tenkt på dere som bor på Vestlandet. Snakket med en fra Stavanger i dag, det har regnet og haglet på tvers, og vært helt pyton, vi har vel bare frisk bris i forhold sannsynligvis:o)

Anonym sa...

Milli!
Vil du væra med å leike i snøen, eller?
Jeg venter, nuss fra Din Nalle

Anonym sa...

Nallen min! Har du fått snø???? Det er så barskt liksom.....:o)

Klart jeg vil være med å leke, men det er så langt å gå helt alene....

1000 nusser fra Milli'n din

Anonym sa...

Jeg måtte bare innom og se på deg igjen, fine Milli'n min.
Nuss fra Nalle Snømann