tirsdag 21. oktober 2008

Vi har vært på fjellet i helgen


"Høst på hell"
På fredag kjørte vi opp på fjellet i nyyyydelig høstvær. Milli er ikke overbegeistret over å kjøre bil, men hun er veldig flink og stille når hun skjønner at hun ikke har noe valg. Når vi kom opp til hytta ble jeg overrasket over å se hvor glad hun ble for å være der! Hun kjente seg helt tydelig igjen, og var veldig ivrig og tydelig storfornøyd. Jeg hadde gått tur med henne før vi dro, så det ble ikke det helt store på fredag ettermiddag/kveld. Det tror jeg hun synes var greit, for hun liker mye bedre å ligge utenfor hytta, enn hun liker å ligge ute når vi er hjemme. Det er nok mange gode lukter og mye nytt og spennende tror jeg.

På lørdag skulle Nalle m/familie komme. Vi gledet oss alle tre til en skikkelig fjelltur med ekte fjellfolk! Hallingene kom og jeg har ALDRI sett Milli så glad som når hun oppdaget at det var Nalle og Svigermor som sto og ropte på henne nede i lia... Hun var absolutt helt ellevill! Så koselig! Nå skulle vi ut på tur, og Gry, uten stedssans, var betrodd oppgaven som turleder, siden hun har gått ruta før..... Klatret mye på begynnelsen av turen for å komme opp på et fjellplåta. Der hadde Millis badevann fryst til, og hun skjønte ingenting.


"Hvor har det blitt av badevannet mitt???

Nalle har jo vært ute en vinterdag før, og tok dette med stor ro (som det meste annet:o). Milli fikk løpe på snø for første gang, hun virket ikke spesielt opptatt av hva det var. Konstaterte bare at "detta var gøy!"


"Det hvite her var jo ganske gøy å leke på"

Turen gikk videre, litt mer klatring men en flott tur, der vi parkerte bilene på hver sin side av fjellet, sånn at vi kunne gå opp fra den ene siden og ned den andre. Problemet kom med tåka (og den ikke eksisterende stedssansen til Gry). Når vi kom til det punktet vi skulle begynne å gå ned var hun skråsikker på hvor vi skulle. Vi gikk ned med freidig mot, uten at Ola helt kunne skjønne at dette kunne stemme...... Langt om lenge fikk vi øye på ei mast vi bruker som "landemerke", den hadde jo flytta på seg...., ja faktisk hadde hele fjellet den står på rugga seg ganske kraftig mot venstre.... Dette innebar at Gry fikk kraftig furteleppe og måtte innrømme sitt nederlag som turleder... Nøve, Bjørn, Ola, Nalle og Milli tok det hele med stor fatning, til tross for noe som virket som timesvis med gange i steinur og briskekratt... Da vi ENDELIG fant bilen var det blitt ganske mørkt. All ære til de fire som tok dette med godt humør og "et par" ironiske replikker til turleder;o)


Når vi kom på hytta (puh), hadde Nøve tatt med Småmat og lefsekling. Ekte hallingkost. Noe så godt!!! Milli og Nalle var NESTEN for slitne til å være kjærester, men bare nesten.... De ble faktisk forlova utpå kvelden!

"Nå er han bare Milli sin;o)"

På søndag satt vi kursen hjemover, etter å ha kjørt innom Nøves "barndomsseter". For et nydelig sted å ha så mange fine minner fra...

Nok en gang har vi hatt en kjempehelg med Nøve, Bjørn og Nalle, nok en gang konstaterer vi at dette blir ikke siste gang!14 kommentarer:

Caroline sa...

Hørtes ut som en kjempekoslig tur! For noen nydelige hunder dere har! Hehe, tror ikke det fins en lappdott som ikke liker snø? :P
Er misunnlig på dere der, vi har hatt regn i strekk i nesten 3 uker nå, så jeg og Keela er litt lei av å bli søkkvåte etter hver tur :P

T :-) sa...

Rart det der med tåke og ting som ikke er der det skal være. Sitter og småler litt ;-)Ser ut til å ha vært en kjempehelg. Og du verden så nydelige hundene er.

I morgen kveld setter vi kursen mot Biristrand... Begynner å glede meg veldig :-) Må nok ta med både kamera og film. Må bare finne ut hvordan gubben skal blidgjøres...

Tove

Anonym sa...

Så spennende med Biristrand og den nye valpen. Jeg gleder meg til å høre om hvordan det har gått!! Det er klart du må ta med kamera! Er ikke gubben så lysten på ny hund?

Dixie sa...

Nalle og Milli blir visst aldri lei av hverandre de heller, akkurat som Dixie og Tessy... :) Høres ut som om dere hadde en veldig fin tur!

Dixie fikk prøve snø i påskeferien på Hovden, og hun også så ut til å ha det veldig gøy! Hun hoppet som en kanin, og stakk snuta nedi for å snuse slik at snøen sprutet opp rundt snuten... :)

Anonym sa...

Jeg tror Nalle blir veldig lei av "Mase-Milli". Hun henger seg fast i pelsen hans, og slipper IKKE. Men Nalle er så innmari snill! Han stiller seg i en krok og håper hun skal slippe taket snart.... Han burde tatt igjen med henne. Men de er veldig glade for å se hverandre når det har gått en liten stund og når de kan løpe ute.

Anonym sa...

Så stor milli har blitt :)
He he, høres ut som litt av en tur, ikke noe å spøke med den tåka... ;) Mase-luna holder på på samme vis som mase-milli. De gutta burde være _litt_ tøffere,sånn at jentene lærer å oppføre seg? he he.. Det er vel sånn det skal være kanskje.. Lenge siden nalle & nøve har blogga, har de trøbbel med internett eller?

Anonym sa...

Det høres ut som om "Mase-Milli" og "Mase-Luna" skulle ha truffet hverandre! Hvem av dem hadde gått lei først tro??? Det er liksom ikke bare det at hun maser, men hun er en liten terrorist, og hun VET det selv. I helgen lå Nalle og tygde fredelig på et bein, da kom Heksa og tråkket med vilje oppå snuten hans til han slapp, så forsvant hun lykkelig, svinsende avgårde med beinet....

Nalle og Nøve har problemer med å komme seg på nett om dagen. Nøve holder på å bli sprø, men nå har han data-duden lovet å komme i morgen, så vi krysser fingerne for at de kommer på nett med oss igjen (savner dem jeg:o)

Anonym sa...

He he, det er akkurat slik Luna oppfører seg mot Balto, nabohunden på 2...
Det ville blitt full fart og to veldig slitne hunder etterpå hvis Milli og Luna hadde møttes tror jeg, hi hi.
Ja, vi savner å høre fra Nalle og Nøve vi også... :) Nalle er en flott herremann, jeg leste en plass at dere er forlovet, gratulerer ;)

Anonym sa...

Ja, det ble inngått forlovelse på fjellet;o) Litt blyg, og veldig glad Milli takker så mye for gratulasjonen;o)

Anonym sa...

Jeg må si jeg er veldig imponert over Nalle som greier å være trofast mot Milli og ikke en gang ser på andre jenter!!! Heldige Milli ;-)
Det er vel på sin plass med et GRATULERER! :o)
Tove

Anonym sa...

Hei Tove

Hva Nalle gjør i Hallingdalen når vi ikke er der, kan bare Nøve svare på, men han er en kjernekar den gutten der;o)

Er det i dag dere skal oppover????

Lykke til, husk kamera!!

Anonym sa...

HALLO MILLI!
Mamma er så glad for å sitta på kontoret igjen, jeg skjønner ikke det!!! Noe så kjedelig..

Vi skal på skola snart, i skikkelig regnvær! Det ble visst ikke noe av turen med Kango i kveld.

Vi snakkes, min kjære!

Anonym sa...

Endelig!! Der var'n.... Og han er like glad i meg! Åh, nå kan jeg få sove godt i natt.

Natta Nalle (du kan være glad du ikke er her, det brygger opp til storm igjen....)

Anonym sa...

Her er jeg igjen, Milli!
Har passa huset i kveld mens folka mine var på lokalet. Nå er de endelig heime begge to.

Nattanuss fra meg!