lørdag 13. desember 2008

En deilig, fredelig lørdagskveld:o)

Ola har sovnet på sofaen, og jeg kan sitte her i fred og ro. Ikke rart han sover, han har trava rundt i småskauen på jakt i hele dag. Han fikk ingenting og siden jeg er på lag med rådyra synes jeg egentlig at det er helt strålende:o)

I går var vi på julebord med jobben, det var koselig. MASSE god mat, og godt drikke. Vi tok det rolig, Ola var sjåfør og vi var hjemme før midnatt. Deilig det også. Jeg var faktisk på shopping i går (!). I samme bygg som matbutikken her ute, ligger det en klesforretning som har ganske mye fint (jeg kikker i vinduet av og til). Jeg lurer meg selv til å tro at jeg bare skal handle matvarer, og da klarer jeg å gå innom der (rekker liksom ikke å grue meg). Er ikke noe flink med klær og sånn, men siden jeg har gått igjen i den samme kjolen i 15 år nå, var det vel på tide å prøve seg litt. I den butikken jobber det noen engler, som tåler at jeg er vrang (jeg liker ikke "ditt", synes "datt" ser ut som en mammakjole, "nei det så ut som et dynetrekk" etc. etc....) Altså ikke akkurat drømmekunden. Jeg er ikke noe flink med klær heller, så hjelp er absolutt påkrevd. Englene i denne butikken kommer løpende med plagg etter plagg (så slipper jeg i hvertfall å gå ut av prøverommet). I går kjøpte jeg en kjole som jeg synes jeg ble så fin i at jeg nesten ble sjenert for meg selv... Det var veldig uvant (for å si det mildt). Ola ble henrykt, jeg tror han synes det er veldig koselig når jeg pynter meg..... Nok om det.

Milli og jeg gikk en fin tur i går. Vi har en runde vi bare går i helgene, for det er så mørkt å gå der etter jobb. Vi kaster ball og trener litt på jordene før vi går den runden. Jeg tror jeg koser meg like mye som Milli:o) Det er masse rådyr rundt her, og det er gøy nå som det er sporsnø. Jeg ser spor etter rådyr, rev, mår, ekorn og mus. Det virkelig litt av et dyreliv rett rundt husveggen vår, og det er koselig å tenke på:o) I dag har vi tatt ut værene og bestemt at bedekkinga for i år er over. Vi mangler dato på 4 søyer, og lurer litt på om de ikke har hatt brunst, eller om vi har vært helt sløve med å observere dem. Det er vel helst det siste. Nå skal vi hente påsettlamma og den siste væren i morgen. Søyene får lov til å gå ut og inn som de vil, mens "gutta" pent må holde seg innendørs fra nå av. Vi fòrer søyene med rundball, og de varer noen dager, så jobben med dem nå består stort sett i å forsikre seg om at de har det bra. Når påsettlamma kommer må de ha en del kraftfòr, sånn at lammet i magen kan vokse samtidig med at mamma'n vokser og gror enda hun også. Siden vi reiser bort i jula, begynner vi med tilleggsforing etter vi kommer hjem igjen. Da må nok de stå inne, ellers tar de eldste søyene alt.

Jeg har så mye jeg burde gjøre, men siden vi drar på hytta, orker jeg ikke stresse med det. Har brått nedjustert mine juleambisjoner til å lage medisterkaker og å få vasket i 2. etasje.... Jeg har vel egentlig hatt tid nok i dag meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen..... kanskje i morgen;o) En ting jeg er veldig flink til er å sette telys i røkelsesstativet. Jeg synes kongerøkelse lukter så godt av jul.

Jeg passer katten til noen venner av oss og tok med Milli bort dit når jeg skulle gi den mat. Da kom det en løs schäfertispe... Det er ikke noe gøy å prøve og holde styr på to hunder. Den ene virker truende mot den andre som bare vil leke... Til slutt fikk jeg bundet Milli i et tre, og tok med meg schäfertispa ned til hun som eier den. Hun hadde sluppet den ut, og gått og lagt seg igjen. Jeg liker ikke sånt. Er redd Milli skal få seg en skikkelig støkk, for jeg synes det er så koselig at hun er så tillitsfull mot og glad i andre hunder. Kaisa var et sant mareritt på det området. Hun bjeffet konstant til de var ute av syne og helst litt til. Litt sært når vi var på båttur og det var hund i nabobåten.....

Dette ble en veldig lang historie om ingenting er jeg redd, men det er så koselig å sitte her å kommunisere med dere, på den måten vi gjør det.

Ha en fin lørdagskveld og søndag:o)

22 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Det var en koselig historiet, synes jeg. Det er det som skjer rundt oss og med oss. Det er vel det som er vanskelig å skrive om tror vi, men det går litt av seg selv når man bare begynner. Blir stadig bedre kjent med deg når du skriver.

Dere har det jo så deilig med jorder og dyreliv. Det er jo litt moro å følge med. Det nærmeste jeg har kommet er en grevlig og en skabbrev som kom til huset. Smittet den forrige hunden og kattene. En kjempejobb å bli kvitt.Spor har jeg ikke greie på.

Anonym sa...

Du burde nok pynte deg litt en gang iblant,tror jeg... Husker Ola sa noe om at han håpa buksa di fikk noen flere hull snart ;o)
(Det var i høst da vi var på beitet, så buksa er muligens bytta ut nå?!)

Så sløve folk som bare slipper ut bikkja si sånn.Syns du var modig som tok den med deg til eieren! Tror ikke jeg hadde våga det med en schäfer, av en eller anna grunn stoler jeg ikke på den rasen.
Amstaffen i nabolaget vårt, har heldigvis flytta. Jeg gikk ikke forbi der med Nalle uten staver til å forsvare ham med, i tilfelle den var løs. Forferdelig ergelig om våre søte uskyldige hunder skulle bli angripi.
Nalle er sinna på svarte hunder, jeg merker tydelig at han gjør forskjell, og det kan ligge i ham etter den hendelsen på kurset.

Koselig at du tenker på alle nett-vennene dine der du sitter og koser deg en lørdagskveld, Gry ;o)
God helg!

Anonym sa...

Jeg sier som deg, det er så koselig å lese disse hverdagshistoriene :-)

Så flott at du fikk handla litt klær også. Jeg er også helt blåst når det gjelder klær. Olabukse og collegegenser - det er helt topp! Synd ingen andre syns det.... Jeg er veldig glad for at vi bruker uniform på jobben. Men du verden så morsomt det er når jeg har finni et antrekk som jeg syns er fint, da går jeg straks med hevet hode og koser meg litt ekstra.

Så heldige sauene deres er som kan gå ut og inn som de vil. Verden går framover blandt oss bønder også ;-)Jeg har så lyst til å finne på en sånn løsning for purkene våre også. de hadde nok storkost seg om sommeren om det var en badedam der i tillegg. Men da må NOEN gjerde... Men når en ser alle dyra (storfe) som står i gjørme til knes så vet jeg ikke om det gir noe godt inntrykk det heller.

Anonym sa...

Ja, Nina, sånn er det. I går satt jeg og hadde lyst til å skrive litt i bloggen også hadde jeg liksom ikke noe å skrive om, men når jeg først begynner, så kommer det da noe.

Til Olas fortvilelse så lever den buksa i beste velgående Nøve;o) Jeg visste at den schäferen var veldig snill, hun bare logret til meg, men hun var "busete" mot Milli. Jeg forstår ikke at hun tør. Det huset de bor i ligger nærmest hovedveien og er ganske så traffikert... Nå skal jeg bort der igjen, og håper bikkja har gjort sitt og er tatt inn.

Jeg er også helt blåst på klær Tove. Men det var skikkelig gøy å føle seg fin, det er mange, mange år siden sist. Som regel tar jeg på meg den gamle kjolen, sminker meg litt halvhjerta og går uten å tenke noe mer på det:o)

Vi har også hatt problemer med søle rundt forhekken, og det er ikke gøy. Vi har forsøkt å skrape vekk møkka med traktor, med vekslende hell.. Nå har vi flytta dyret ned hit, en forhekk står inne og en ute, og portene er åpne. Det er drenert i bakken og bygget ligger i en svak helling, så det ser lovende ut. Her skal de gå til de lammer (ikke påsettene da, de må inn), da plukker vi inn ei og ei søye etter lammedato, så holder det at vi går i fjøset på natta (og ikke ute på beitet). Det fungerer kjempefint, og vi frigjør mye fjøsplass. Ola hadde utegående gris. De koste seg visst veldig, men han gjerda med piggtråd nederst.

Nå skal vi spise koselig frokost, så er det tur med Milli også får vi hente resten av dyra våre.

Ha en fin dag alle sammen.

Nina og Bonnie sa...

Jeg var i bursdag forrige helg. Stort selskap med over 50 personer. Må si dette var stort sett ungdomer. Rundt 30 år. Jeg skulle se om jeg kunne kjøpe noe nytt og ha på meg. Er jo ikke ofte jeg gå i selskap. Jeg kom ut med en veldig mørk olabukse. Tok en topp jeg hadde fra før av. Så kjedelig er jeg. Jeg hadde det gøy uansett.

Anonym sa...

Så kjedelig er vanligvis jeg også Nina! Jeg har en liten, svart kjole jeg kjøpte på Hennes og Mauritz for over 15 år siden. Det er vært pyntekjolen like lenge. Ellers går det i svarte bukser og gensere. Jeg føler meg stort sett mest vel sånn.

Nina og Bonnie sa...

Det at man føler seg vel er vel det viktigste. Å gå i selskap og føle seg helt teit er det verste jeg vet.

Anonym sa...

Hei Gry!
Koselig å følge dere på bloggen! Selv har jeg ingen blogg, men datteren min Thea, driver visst litt med det har jeg skjønt...
Siden vi bor så nærme hverandre hadde det vært veldig koselig om vi kunne treffes med hundene en gang (hvis dere har lyst også da)??
Hanne & Bienna (hannedrtina@hotmail.com)

Anonym sa...

Hei Hanne

Så koselig!! Klart vi har lyst. Milli er helt vill etter å leke med andre hunder, men det er sørgelig få å leke med nær oss. Charlie bor jo i Larvik, men jeg har ikke vært der enda (men det kommer:o)

Jeg sender deg en mail Hanne. Hils Thea og Bienna, jeg husker dere godt fra Andebu:o)

Marianne sa...

Fordelen med å alltid være litt avslappet i kles veien, er jo nettopp det at da KAN man pynte seg. Hva med alle disse jåledamene som går sminket og med høyhælte sko hver dag.. Hva gjør de når de skal føle seg fine? Og finnes det noe bedre enn en halvslitt kosedress og ullsokker?..mmm.

Dessuten må man jo ha klær som tåler både hundehår og sikkel!

Anonym sa...

Halvslitt kosedress og ullsokker og pledd i go'stolen, med litt sjokkis innen rekkevidde, og god samvittighet for hund og sauer... DA har man det veldig godt:o)

Nina og Bonnie sa...

Helt enig, Gry. Også dataen på fanget. Da koser jeg meg. Ikke rart det ikke blir gjort noe rundt omkring. Ha-ha!

Anonym sa...

Morsomt Nina, men sørgelig sant;o) Nå lo jeg, det er jo akkurat derfor 2. etasje fortsatt ikke er vaska og medisterkakene fortsatt er på planleggingsstadiet.

Anonym sa...

Vi trenger en latter inn i mellom. Ikke alt behøver å være så alvorlig. Hverdagen er hektisk for de fleste og en gang skal vi jo ta oss inn. Sitter med god samvittighet bare Charlie har det bra.

Anonym sa...

Er det derfor du skal vaske bare 2.etasje i år og , da liksom? Det blir farlig lett å sette seg ned ved data'n da ;o) Og bare det lukter grønnsåpe, vil ingen mistenke deg for noe...

Apropos pynting; jeg kjøpte nuppefjerner :o) Den tar hår som sitter fast også...

Anonym sa...

Åh nei du Nøve, første etasje er tatt for to uker siden. DET har jeg i allefall fått gjort (litt i tidligste laget kanskje, men jeg var nøye og flittig;o)

Godt tips forresten, jeg kan bare sette ut litt grønnsåpe her oppe, så er vi glade alle sammen;o)

snorredimma sa...

Jeg kjenner meg igjen i alt det dere skriver om både klær, vasking, hund og data!! (he-he) - og jammen blir det både jul og påske i heimen for det! Julebord er oppskrytt..glad for at det bare er julelunsj på jobben min i år...har lett for å gå i det samme år ut og år inn fordi det både er behagelig å ha på seg og ser sånn nogenlunde ut, tross alt.

Anonym sa...

Snorrdimma! Så koselig at du er her igjen. Vi er spente på oppdateringer fra deg! Hvordan går det med nydelige, lille Dimma og løpetiden? Hvordan var Kanariøya og hvordan går det med Ask, som har vært arbeidskar denne uka?

Nina og Bonnie sa...

Ja, Camilla. Vi venter på oppdatering fra deg.

Her er vi vist veldig like alle sammen. Har en mistanke om det har noe med hund å gjøre.

Gry og Millis blogg sa...

Jeg støtter Ninas mistanke der. Også kanskje typen hund vi har. Vi hadde nok ikke vært sånn vi er hvis vi hadde gått med en chihuahua(?) i veska. Men finner og islendinger er noen ujålete og flotte hunder. Kanskje det preger oss litt også?

Anonym sa...

Helt enig i at det kan være rase. Vi har hunder som raser fra seg ute og stort sett er rolig inne. Hvis ikke de er blitt påvirket av oss. Ha-ha.

Anonym sa...

Du er kanskje inne på noe... Milli er ikke glad i støvsugeren.... He-he;o)