mandag 22. desember 2008

Nå er det snart "dags":o)


Julemat er kjøpt inn, saue-, høne- og kattepass er i orden og bagen er pakket. I morgen setter vi kursen mot Vaset. Først noen timer på jobb, hjem i dusjen, pakke resten inn i bilen, panisk prøve å komme på om jeg har glemt noe, senke skuldrene og "være på vei". Deilig!! Helt til jeg kommer på at jeg har jo glemt A: Ribba, B: Pakkene C: Juleakevitten eller D. Ski og staver!!! Det kommer jeg garantert ikke på før i Drammen, sånn at vi garantert ikke gidder å snu.....


Jeg skal skrive huskelapp. Jeg skal ikke bare tenke at jeg skal skrive en huskelapp, jeg skal faktisk skrive den..... etterpå.....


Det er masse snø på fjellet ser det ut til, så ski og staver er et "must". Det er kjedelig å glemme ribbe og akevitt, for da må vi kjøpe nytt, og det synes jeg er bortkasta penger, i hvertfall ribba, akevitten holder seg nok. Selv voksne synes det er litt stas med pakker på julaften, så det er ikke no' bra å glemme dem heller..... Det som kanskje er litt merkelig er at posen med gaver i hovedsak er fylt med innpakkede overraskelser, der kortet sier "Til Milli".....


Når vi kommer frem i morgen kveld er det sikkert masse snø i bakken opp fra parkeringsplassen til hytta. Da skal jeg insistere hardnakket på å ordne med sengetøyet og sånt, mens Ola bærer opp fra bilen (det er maaaaange lass), det er kuldegrader så det er ikke så mye som kan bli liggende.... Etter vi har kranglet om hva som skal bli liggende i bilen og hva som må opp, og stilltiende inngått et kompromiss, lander vi nok i sofaen med et glass rødvin.


På julaften har vi store planer om å gå på ski på dagen. Det er så lenge siden jeg har gått på langrennski, jeg hadde aldri lyst til det etter at Kaisa ble dårlig til beins og ikke kunne være med, det var akkurat som hun så trist på meg hvis jeg så mye som tenkte på å gå tur uten henne.... Det blir gøy å se hvordan Milli reagerer på skiene. Jeg antar hun blir litt skremt først, for så å glemme hele skiskrekken, for det er jo snø å leke med må vite:o)


1. dag blir det sikkert alt for mye spising, litt lengsel etter pc'n.... (Ola leser ikke dette) og litt pakking og rydding, fordi vi må dra i juleselskap på formiddagen 2. dag. Vi må starte fra hytta i 08 tiden på morgenen (stønn).


Så er det hjem til dyra og noen deilige fridager her hjemme:o)


Til: Nøve, Camilla, Tove, Nina, Marianne, Tina og Hanne. Jeg er rimelig treig å få hjemmefra, jeg er rimelig sær og jeg er rimelig glad i mitt eget selskap. Men det er godt å føle at man allikevel er del av et slags fellesskap, der hovedinteressen er hund, men hvor også temaene penser inn på så mye annet. Takk skal dere ha alle sammen, for at jeg av og til føler meg riktig så sosial, selvom det i all hovedsak foregår på internett:o) Ha en riktig god og fredfull jul alle sammen, vi "snakkes" før nyttår:o)


Klem fra Gry


8 kommentarer:

Anonym sa...

Nå har du vel lagt deg... Vi måtte se siste del av Sommer, før jeg hadde tid til å kommentere noe som helst.
Trodde du hadde begynt på juleferien allerede! Dere får en hektisk dag imorgen. Jeg skal på Kreativ, men rekker å sette risengrynsgrøten i ovnen før jeg drar. Håper det vil smake, har dessverre ingen kaker å by på!

Husk for all del på skia, Milli vil elske det! Anbefaler at du bruker sele, så har ho liksom lov til å dra litt ;o)
Kjør forsiktig!

Nina og Bonnie sa...

Det ser ut som du har full kontroll selv om du kanskje ikke føler det. Jeg trøster meg alltid med at det blir jul uansett.

Takk for det du skrev i siste avsnittet. Jeg føler det på samme måte. Hadde det ikke vært for dere på blogg hadde dagene vært kjedelig og jeg hadde slitt ut flere som ikke skjønner dette med hund. Er ikke mange her som har den interessen.

Ha en riktig god tur på hytta og prøv å kos deg uten PCen.

Dixie sa...

Det hørtes ut som en koselig jul! :) For to år siden feirte vi jul på hytta vår på Hovden, men da hadde vi jo ikke Dixie... Jeg har spurt hvert år siden, men det passer visst ikke med fridagene til mor og far, for det blir litt sent å reise PÅ julaften... :)

Det siste avsnittet var veldig koselig skrevet, og jeg er helt enig i at det er kjekt å ha noen å "snakke" med som har samme interesse for hund, og til og med mange med samme rase! :)

God tur og ikke minst: GOD JUL!

Marianne sa...

Høres ut som om dere skal få en deilig jul på hytta, det med skitur hørtes ekstra kos ut...her er det bare regn og ingen snø i sikte...så nyt det...

Det er godt vi hundegale har hverandre, har nok slitt ut noen ører jeg også. Heldigvis har jeg mange hundefolk rundt meg, men likevel så er det ekstra stas å kommunisere med de med samme rase/type. For når alt kommer til alt så er både lapper og islendere noe for seg selv. og det er det bare vi som forstår.

T :-) sa...

God jul til deg også Gry. Jeg er sikker på at du får med deg det dere trenger og mere til ;-)

Høres ut som ei fin julehelg, bortsett fra starten på 2. juledag...

Og så får du ta noen skikkelige vinterbilder sånn at vi "på lavlandet" blir grønne av misunnelse. Det er heldigvis hvitt her fortsatt, men halmstubben syns.

Enig, syns denne blogginga har blitt en virkelig morsom sak, først og fremst pga dere andre fl- og islandshundeiere.

God tur!

Hanne sa...

Så hyggelig å lese din stemningsrapport før avreise, Gry. Vi må nok være ganske like for jeg kjenner meg veldig igjen...
Selv er jeg på langt nær ferdig med alt som skal gjøres, men av erfaring vet jeg at det blir jul uansett. Nå skal jeg snart på jobb, så resten må jeg gjøre når jeg kommer hjem i 22 tiden i kveld. Jeg gleder meg til å holde kontakten både med deg og dere andre hundebloggere der ute i det nye året. Ønsker alle GOD JUL!
HIlsen Hanne & Bienna

snorredimma sa...

Hei!
I skrivende stund vet jeg jo at du allerede har dratt på hytta, og jeg håper at dere får kost dere skikkelig oppi all snøn..være seg det er kos forann peisen med et glass rødvin i hånda eller om dere har skia på beina. Vi reiser 1. juledag på hytta og kommer hjem igjen på nyttårsaften da jeg skal jobbe.

Snorre, Dimma og jeg vil likavel ønske deg og Milli en riktig fin romjultid og så tar vi nyttårsaften senere...Vet nemlig at det er den værste dagen i Snorre's liv!!!!

snorredimma sa...

OPS! Det rakk jo å bli julaften..GOD JUL ALLE SAMMEN! :)