onsdag 19. august 2009

Siden sist….

…har desperasjonen over å være uten internett tatt fullstendig av, og jeg har vært i Fagernes og kjøpt en “dings” jeg kan putte inn i USB –porten på PC’en, og vips, så er jeg her igjen (neppe et tegn på mental velstand dette, men skitt heller….;o)

Vi dro fra Molde til Ålesund også videre til Fjærland hvor vi overnattet. FOR et sted Norges bokby er. Det var en helt spesiell steming der.

DSC_0167

Fjærlandsfjorden

Vi sov på hotel Mundal, også en helt spesiell opplevelse (neste gang skal jeg spørre om prisen er pr. rom eller pr. person…., men det var verdt det:o)

DSC_0171

Hotel Mundal, fantastisk sted!

Heldigvis var middag inkludert i prisen. Det var et sånt sted hvor det er helt stille i spisesalen, noe som medfører at bestikklirring høres ut som Kringkastingsorkesteret, og ingen prater med naturlige stemmer, alle bare hveser, så ingen andre skal høre noe gjennom den drønnende stillheten. Ganske moro det også:o)

DSC_0168

Bilde fra hotellrommet:o) Dette er helt sikkert en finsk lappis!!! Tittelen på trykket var “To gode venner”

På Facebook har jeg kommet i kontakt med gamle venner, og vi dro på besøk til Mette i Hafslo:o) Tatt i betraktning at det er 25 år siden sist vi så hverandre, var det litt spennende synes jeg. Det var SÅ koselig. Hun bor på en gård “der ingen skulle tru at nokon kunne bu”, og var like herlig som jeg husket henne:o)

DSC_0174

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu”. Se så flott!!! Tatt i øs-pøs regn (fort og gæli’:o)

Så satt vi kursen mot hytta. Gledet oss til å hente Milli på torsdag. Milli var sånn passe glad for å se meg igjen, men Nøve var litt engstelig, for hun syntes hun virket så nervøs. Jeg feide det av med at hun bare er “myk” til sinns. Men Nøve hadde helt rett!! Da vi kom på hytta var ALT skummelt. Jeg måtte i tenkeboksen – hva er dette? Tatt i betraktning at Milli har det bedre hos Nøve enn hjemme, så var ikke det noe å bekymre seg over. Mens jeg analyserte og tenkte gikk natten, og dagen grydde – og – Milli var seg selv:o) Jeg måtte le. Min teori er at det lille trollet ikke klarer å hvile så lenge det kan skje noe (hun skal jo ikke for alt i verden gå glipp av noe i det hele tatt). Sannsynligvis har hun vært helt utslitt av å vokte på om Nalle kanskje fant på no’ gøy, og etter en natts søvn uten mulighet for mere action, ja, se da var frøkna helt på topp igjen:o). Jeg var ikke så veldig bekymret, men både Nøve og jeg er glade for at hun er seg selv, og at akutt søvnmangel nå er historie:o) Hvis noen andre har opplevd noe sånt, eller har andre teorier, ja, da må dere skrive om det.

Bursdagen min og turen rundt Vasetvann har jo Nøve beskrevet, så det er ikke så mye mer å skrive om, men det var veldig koselig å få besøk at de 3 hallingene igjen!! Gubbene fisket og de spreke ungjentene gikk tur;o)

I går ble Milli og jeg med Nøve, Bjørn og Nalle til toppen av Skogshorn!!! Herre min hatt, det var fint der oppe!

DSC_0193

Utsikt fra Skogshorn mot Millis og mitt faste turfjell – Nøsenknippa.

Det er ingen spøk å gå på tur med fjellvante hallinger!!! Nøve spretter oppover bergveggen mens hun traller og synger, Bjørn går etter i seige kliv, mens jeg sånn lett (etterhvert veldig tung) pesende gjør så godt jeg kan, og henger bak der et sted. Det var ca. 800 meters stigning. I begynnelsen var det godt å gå og ganske jevnt og ikke så bratt. SÅ BEGYNTE MOROA!! Grus! Bratt! DRIIIIT BRATT!!! Sånn at jeg sklei tilbake for hvert skritt jeg tok. Nøve trallet og sang og hoppet oppover, Bjørn klatret med lange skritt og jeg ble mer og mer ødelagt bak der. Hallingene var kjempetålmodige med “Vraket fra Vestfoldkysten”:o)

DSC_0202

Vondt å gå noe som føles RETT OPPOVER på grus….

Som regel er det kondisen det skorter på hos meg, for jeg er ganske sterk i beina, veldig uvant var det derfor at lår og legger verket mer enn lungene. Men opp SKULLE vi, og etter 3 timer var vi på toppen:o) JIPPI!!!!

DSC_0190

Bildebevis. Vi var her:o)

DSC_0195

Det blåste friskt på toppen, men det var ferdigbygde små “huler”. Lune og gode.

DSC_0200

Sliten Milli på toppen

DSC_0196

Fjellvant Nalle

Det var en fantastisk flott tur! Nesten litt skummelt å gå ned igjen, fort gjort å skli!

I dag er både Milli og jeg preget av gårdsdagen. Beina mine kjennes ut som bly og Milli sover mye. Vi har hatt litt søketrening i dag, men ny fjelltur får vente til i morgen tror jeg (vet jeg;o)

Ellers koser vi oss som alltid på hytta. Det kunne vært skrevet mye og jeg har tatt mange bilder, men det blir litt for mye bla, bla, bla, og ikke så spennende å lese om. I hvertfall ikke alt på en gang…;o) Nå er det tid for nyheter og litt rødvin kjenner jeg. Gleder meg til helgen, da er det runderingskurs med Hilde, Nøve og Nalle og Camilla og Dimma. DET BLIR SUPERGØY!!!

33 kommentarer:

Marianne sa...

For en tur Gry..nydelige steder og godt selskap....godt forklart hvordan du slet deg opp bak hallingene..eller var det "galningene"?

Gry og Millis blogg sa...

He-he Marianne. Godt sagt, det har jeg ikke tenkt på selv, men adopterer umiddelbart uttrykket ditt:o)))

T :-) sa...

Du fikk det til, kjekt å ha deg tilbake på nett Gry :-)

Denne toppturen så veldig fin ut. Får lyst til å prøve selv en gang, men........ Med din beskrivelse så tror jeg kanskje det får bli med drømmen. min kondis er ikke veldig mye å skryte av :-(

Nina og Bonnie sa...

Det var godt å høre fra deg nå. Jeg ble så glad når jeg åpnet mailen og så du hadde begynt å kommentere. Det er ikke det samme uten deg her.

Litt av en tur disse fjellgeitene tok deg med på. Ikke hadde jeg orket det. Er nok ikke nok fjellvant jeg.

Ser ut som du koser deg på hytta bare nettet er opp å går. Flinke Gry fikset det helt alene.

Nå snakkes vi snart!

Gry og Millis blogg sa...

Nina og Tove: Kondisen min stinker. Detta klarer dere også, vi kan bare leie inn Nøve som "hare":o)))

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Åhhhh Gry, jeg er imponert over deg!!! Jeg hadde aldri kommet til toppen!!! Men ønsker jeg hadde hatt kondis nok til det. Misunner dere der! Og så fin tur!!! Og du tar såå fine bilder!!!

Nøve sa...

Nøve gikk ikke akkurat og tralla og sang oppover der,da...åssen kunne du få deg til å si det??? Men en knallfin tur var det, og ditt og Millis selskap var det beste med hele toppturen!

Litt av en hotelltur dere hadde, fy flate så fint!

T :-) sa...

Ja det gjør vi Gry. Nøve først og så kan du, Nina og jeg "sloss" om å være mest sliten. gleder meg jeg ;-)

Gry og Millis blogg sa...

Joho Nøve, du tralla og sang og skravla og spratt lett på tå fra stein til stein:o)))) Herlig!!!! Og dessuten er du den perfekte motivator som ba Bjørn si fra til meg, langt ned i lia, at vi faktisk var på toppen.

Tove: Glimrende idè!!! Vi sender Nøve foran med en haug med kaker, DA får vi los, og kommer oss opp (jeg holdt på å skrive i en fei, men skal moderere meg "litt";o). Du er jo kjempesprek, jeg tror Nina og jeg sigger oss oppover, som baktropp;o)

Nøve sa...

GLEDER MEG :o))))

Nina og Bonnie sa...

Kanskje hvis jeg legger fra meg "20 om dagen" så vil kondisen stige litt.

Ser ut som det er bestemt kakefest på en eller annen fjelltopp. Bare pass på jeg har fri fra jobben opp til flere dager etterpå.

Nina og Bonnie sa...

Og en ting til, jeg er med på baktroppen.

Anne-Liss sa...

Den fjellturen så jammen slitsom ut men når du står på toppen var det vel verdt slitet.
Forstår det slik at Nøve og Bjørn er noen skikkelige fjellrever så det er tøft gjort og ta seg ut på tur med dem.

T :-) sa...

Ikke bare fri fra jobben Nina, vi må ha løfte om god pleie i dalen i en dag eller to før vi greier å komme oss ned til lavlandet igjen.

Det begynner å bli 100 år suiden jeg var sprek...Men kaker på toppen er en veldig god motivator Gry ;-)

Gry og Millis blogg sa...

Jahaha, Nøve og Bjørn er noen skikkelige fjellrever, Nalle også forresten. Men de er VELDIG snille fjellrever!! Bjørn påsto at de ikke hadde brukt noe lenger tid på å gå uten meg (VELDIG snill mann;o)

Irén sa...

Fabelaktig prestasjon med den fjellturen! :-) Nydelig flott natur også da! Tror ikke jeg hadde maktet å følge "Halling-galningene" slik du gjorde nei!

Det var morsomt å se bilder fra Fjærland gitt. Jeg er halvt Fjærlending nemlig. Mang en påske- og sommerferie er tilbragt der inne... Utrolig flott bygd. Hotellet er nå noe for seg da, hehe

Gry og Millis blogg sa...

Tove og Nina: Det er SVÆRT viktig å ta hensyn til ekstrem høyde og holde seg HELT I RO i Base Camp noen dager etter å ha utsatt kroppen for slike påkjenninger. VELDIG, VELDIG VIKTIG MED RO OG HØYT NÆRINGSOPPTAK!!!!

Nina og Bonnie sa...

Kan ikke huske om jeg noen gang har gått i 3 timer i stekk. Hjelpe meg. Ja Tove, det er vel et pleiehjem i område. Spa hadde passet.

T :-) sa...

Der sa du det!!!

Gry og Millis blogg sa...

Irèn: Så gøy at du har vært der så mye og er halvt fjærlending! Det er en egen "ro" der. Veldig vakkert, også så stille og deilig. Sprøtt og herlig med alle de bøkene over alt!!!

Luna sa...

Dere har hatt en skikkelig vestlandstur ja, og så ålesund da, og så kom du ikke innom?! vi er dypt fornærma..! ;) hehe, neida, skjønner at det ikke var en hunde-tur :) men neste gang du er på disse trakter syns jeg du burde gi lyd fra deg altså... jeg kan ordne en tur med hest og vogn i dyreklubben? (må vist lokke med noe skjønner jeg.. ;)
For et hotell dere bodde på da, og flott bilde av fjærland!
høres ut som en litt tung og veldig hyggelig tur dere var på, lenge siden vi har gått slike turer, så veldig kjekt ut - og med godt selskap er det jo helt topp :)

Gry Viola og Roxie sa...

Kjempe fin fjell tur du og Milli hadde sammen med Nalle, Nøve og Bjørn!!
Flotte bilder fra Fjærland!! Vi kjører mellom Fjærland når vi skal til Førde/Askvoll (Terje er jo fra Førde) Kjempe flott bygd!!
Ha en fin dag og en kjempe fin helg!! Lykke til på kurset i helgen!!
Stoor nuss på nesa til Milli fra Roxie!! (hun ligger å sover enda) var på ghk i går og herjea med 5 andre hunder, så hun er veldig sliten!! He-he

snorredimma sa...

Jeg tar av meg hatten for den turen der.....Aldri i verden om jeg hadde klart å komme meg helt opp på toppen på en og samme dag....er alt for tung i rompa og hadde pusta som en hvalross...Men det gir meg jo et lite tankekors...

Og ferien og feriebildene er som alltid: Godt beskrevet med både tekst og bilder...

Å, ja...til helga braker det løs...og jeg hakke peiling på hva jeg har begitt meg ut på nå...men det er godt dere har litt erfaring som dere kan dele med meg...

Vi gleder oss til å se dere igjen!!

Gry og Millis blogg sa...

Dette blir jo helt feil:o) Jeg eier ikke kondisjon, og kom jeg opp der, så kommer dere opp der!! Vi holder nok ikke samme stil som "Galningene", men opp kommer vi alle. Helt sikkert!!

Ville sa...

Så flott tur dere hadde med Nøve og co. Vakker og vill norsk natur.
Jeg er imponert, over bragden deres, lufta blir vel litt tynnere også i den høyden???
Nydelig hotel dere var på.

Fikk lyst å svare deg nå det gjelder Milli og forlite søvn.
Jeg merker godt på Ville når hun får forlite søvn. Enklete tidspunkter på kvelden klarer hun ikke å falle til ro, dersom hun har hatt det veldig gøy og masse har skjedd, hun blir rett og slett overtrett, spesilt godt merket vi det i ferien.
Stort sett slår det ut i at hun bjeffer for hver minste lyd, blir veldig på vakt. Eller masing på oss, hun river og sliter i oss, med et litt desperat blikk, og vi må rett og slett hjelpe henne til å falle til ro, med å finne tyggebein og holde det for henne så tygger hun veldig på det inntil hun har roet seg noe, så er det å sutte på kose- bamsen til hun faller i søvn, når hun er i det hjørnet er det som å ha en baby i huset:o)

Så jeg tror Gry, at din konklusjon an Milli er helt riktig, det har skjedd for mye kjekt, dermed så har hun har hun ikke hatt tid til de små høne-blundene sine.
Jeg har også lest en eller annen plass at de spøkelse tidene de har som små valper, kommer med gjevne mellomrom også i Ville og Millis alder, men de er ikke så lette å oppdage, som de var når de var små.
Foresten Ville kan av og til være mørkeredd, da virker hun nervøs og veldig på vakt, jeg blir også litt felen når hun oppfører seg på den måten.

Synes det er kjekt å utveksle erfringer som vi har med våre små håpefulle;o)
Det er så greit når en ser andre har hatt lignenede opplevelser, det er liksom ikke bare min hund som oppfører seg rart til tider.

Regner med at du forsatt er på ferie, kos dere masse, gøy for meg/oss å ha deg på nett.

Klem fra Ville til Milli

Nøve sa...

Det var akkurat slik Milli oppførte seg, Berit. Ho bjeffa usikkert hvis ho trudde ho såg eller hørte noen.
Ho var tilogmed redd hatten til Bjørn som bare lå på en stol..
De prøvde å sove mye, spesielt mandagen etter utstillingen (der sov ho jo også lite), men stakkars Milli fikk nok for mye å "passe på".

Ho var seg sjøl innimellom, men jeg kjente liksom ikke helt igjen den gode gamle Milli'n vår.
Etter en dag hos mamma'n sin, var Milli Milli igjen :o)

Ville sa...

Nøve, Ville var nok sånn stort sett hver kveld i ferien, Hun roet seg når vi kom hjem. Fant raskt rytmen sin her hjemme.
Jeg føler at hun liksom har vokst litt på ferien, tenker da mentalt, tror hun faktisk hadde godt av så mange nye opplevleser og inntrykk.

Gry og Millis blogg sa...

Hei Berit, så koselig at du er her (igjen) du også:o)

Åh, det var godt å få en tilbakemelding på Millis merkelige oppførsel. Tusen takk! Som Nøve skriver, så var det akkurat som du har beskrevet at Milli var! Det er på en måte godt å få en bekreftelse fra deg på at jeg har tenkt riktig:o) Nå ble jeg glad! Nå er hun sitt vanlige, glade jeg og det har hun vært siden hun fikk sove ut:o) Glemte forresten å spørre Tina m/fam. om de syntes at Milli og Ville har masse til felles. Du må spørre for meg - vær så snill - jeg innbiller meg nemlig det, og får det jo til stadighet bekreftet:o) Det var skikkelig koselig å treffe dem, du må hilse når dere treffes.

Ville sa...

Rart det der Gry, jeg innbiller meg også at de er veldig
like.
Kommer til å bli kjempe skuffa visst de ikke er det;o)

Ville er jo en ganske stor tispe, jeg spurte dem litt om Milli, skal spør enda mer. Jeg forsto at Milli var litt mindre enn Ville, kanskje mer på Dixies størrelse.
Stemmer det Gry???
He he, Gry; er ikke hundene våre like av utseende, så er det kanskje vi som er litt sånn barnlig glad i våre søte små, og duller nokså likt med dem. Dermed blir de nokså like i være måten. Ville er jo babyen vår;o)

Gry og Milli sa...

Hi-hi, sånn har jeg det også Berit:o)) Milli er på størrelse med Dixie i høyden, men er spinklere og "spissere" (Raiddokaspreget?). Nå er Milli helt avrøytet mens Dixie hadde flott pels, så det er litt vanskelig å sammenligne, men jeg tror at Dixie nok er mer grovbygd. Milli og Ville har i allefall det samme revefjeset tror jeg. Du må høre med familien til Dixie:o)

De blir nok dulla fælt med de to jentene våre. Milli er jo ungen vår også:o)

Ville sa...

Ville har absolutt revefjes, det har jeg sett hele tiden, og kalt henne for reve-enka.
Nå er det kanskje enda mer utpreget, for i ferien fikk vi stadig høre at hun ligner på reve-enka. Mor til Milli og Ville synes jeg er veldig like, men de har jo samme fargen, så det har vel også litt å si, likheten kommer vel bedre frem da, vil jeg tro.
Husker Millis mor var en av de hundene som jeg falt for å leita meg frem til oppdretter som avlet på nokså samme linjer.
Det rare er jo at opprinnelig så ønsket vi en lappis så liten som mulig, fordi den skulle være med i båten, men sånn ble det ikke, tror vi har en av de største som finnes i Norge, har jeg forstått etter hvert. :o)))

Dixie sa...

Høres ut som dere har hatt (har?) en fin ferie! Den turen med Nøve, Bjørn og Nalle, så veeeldig lang og slitsom ut, men det var nok utrolig gøy å nå toppen! :D

Jeg ser dere har en liten diskusjon om likheter mellom Milli og Ville! :) Jeg svarte i bloggen til Dixie også, men jeg kan jo bare si her også at det dere skriver om dem virker helt riktig i forhold til det jeg har sett! De er begge ganske spisse og reveaktige, og Ville er en del større enn Milli! Kanskje litt lenger også!? Men det hadde vært morsomt å sammenligne dem en gang - i virkeligheten! :D

Gry og Millis blogg sa...

Det hadde vært VELDIG moro å få til den sammenlikningen i virkeligheten Tina, og det håper jeg vi klarer:o)