søndag 2. august 2009

Uka som snart har gått

Her har det ikke skjedd så mye spennende (gjør det noen gang det?) siden sist. Vi har snart ferie, og det er en del å gjøre i den forbindelse. Vi har reparert gjerder, dvs. at vi har valgt å sette ned dobbelt så mange gjerdestolper der hvor de fleste av sauene går når vi skal ha ferie og avløserene skal bo her. Jeg spetter og stikker ned stolper, mens Ola dunker dem ned i bakken og fester nettingen. Når vi er to, så går det veldig fort og det er veldig ålreit å holde på med. Milli er selvfølgelig med, og har lagt seg til den motbydelige uvanen å jakte og spise levende gresshopper. Jeg prøver etter beste evne å redde noen gresshoppeliv, men hun er helt besatt av denne nye leken og den eksotiske smaken…. Usj!

Når det gjelder Milli, så har hun antatt noe som ser ut til å bli hennes faste “Biri-look”…. Hun ser mer ut som en hare enn en lapphund…. Plutselig begynte ulla å dette av i svære dotter og jeg har gjort mitt beste for å få det i børsten i stedenfor på gulvet. Hun har virkelig usannsynlig lange bein den lille jenta mi’:o)

DSC_0101

Lille Milli-Harefrøken:o) Se på den stusselige halen hennes….

Pelsen hennes er stiv og tørr, og kjennes ut som tørr halm. Hun er forøvrig veldig blid og fornøyd om dagen, og jeg tror hun nyter enebarntilværelsen…. Når hun har hatt så mye besøk, så har hun vel funnet ut at det å ha oss helt for seg selv, ja det er i grunnen greit det også:o)

I dag har vi som nevnt holdt på med gjerding, og jeg skulle “gå” noen gjerder, mens Ola reparerte. Han syntes jeg ble mistenkelig lenge borte. Her ser dere grunnen til det:o)

DSC_0103

Jeg fant et skikkelig kantarellsted:o) Yummi!!!!!

Til uka skal vi flytte sauer som går på andre beiter hjem til gården, sånn at moren og faren til Ola, som er så snille å passe dyra for oss, ikke får så langt å dra. Etter vi har gjort det, og jeg har pakket med omhu (Biri, Vaset, Nesbyen i denne ferien) så er vi klare til å dra. Jeg gleder meg, men har liksom ikke tatt helt “av” enda, så jeg tror ikke det har gått opp for meg:o) Mens vi er på Vaset, så har vi tenkt oss en liten tur til Vestlandet. Det er nesten det beste med ferie, det at vi kan bare reise. Det kan vi aldri her hjemme.

I hagen (som jeg egentlig ikke er så veldig opptatt av), har jeg en Sommerfuglbusk. Den er jeg glad i. Nå er det helt vilt mange sommerfugler på den, så den bærer så absolutt sitt navn med rette!

DSC_0091

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er bare en bitteliten del av busken (ikke sant Nina:o). Se alle sommerfuglene! 

Dette ble vel en del intetsigende “vissvass” om våre dager akkurat nå. Nå når jeg har blitt så gammel som jeg har, setter jeg større og større pris på at det ikke skjer noen verdens ting, utenom de daglige gjøremålene:o)

Ha en flott uke alle sammen:o)

19 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

For å ta det siste først. DU ER IKKE GAMMEL GRY!!!! De sier at livet starter når du er 40. Husker ikke helt hvem som sa det men det er iallefall riktig!!
Milli er nå søt uansett, med masse pels eller lite. Hvis Millie ligner en hare så er det den søteste peneste haren jeg noegang har sett!!
Roxie har også røytet masse men hun har en ganske buskete hale ennå. Veldig fin den sommerfugl busken din.
Milli liker seg nok best alene. Da får hun all oppmerksomhten selv!!
Vi ses til helg på Biri!!

Gry og Millis blogg sa...

Gry Viola, du er bare herlig:o)

Jeg liker det skjønner du, det å ha blitt så gammel at det ikke må skje ting hele tiden. Før var jeg så rastløs, jeg måtte liksom kjenne at jeg levde. Nå holder det egentlig bare med å puste og ellers ha det fint:o)

Ja, Milli-mor er veldig søt uansett, men veldig hard å kose med om dagen.... Det er liksom ikke så mye bløt og god pels.

Gleder oss til å se Roxie og dere igjen. Roxie har jo nok å ta av når det gjelder pels, hun er jo bare kjempefint pelset.

Kathrine sa...

hahahaha, jeg må jo bare le Gry! Milli har absolutt anskaffet seg Lanapels om dagen.. eller begge er ihvertfall like nerøytet og stusselig.. hihi, for de ser jo litt stusselig ut når de er så nedrøytet :) Jeg har sagt til Kenneth at det nesten ser ut som om Lana ikke har fått mat, for hun ser så tynn ut!

Åh, dere er heldig som får ferie nå! Det vil jeg og! Men jeg skal ikke klage.. har hatt 3 deilige uker som gikk alt for fort, og i morgen er jeg tilbake på plass på avdelingen min, nye barn skal begynne og jeg kan begynne å planlegge ett nytt barnehageår med blanke ark og fargestifter til :)

Det er det som er så godt med lange sommerferier.. man får liksom litt begynt på nytt igjen når den er ferdig :)

Ha en kjempefin uke! Kos dere masse på Biri og videre i ferien deres! :)

PS! Sånn sommefuglbusk vil jeg også ha :)

Ville sa...

Velkommen i klubben Gry. Jeg synes også at det gode, rolige livet er bare helt toppings. Det beste er jo den dagen en endelig tillater seg å senke farten:o)

Så herlig hun er Milli, uansett pels. Biri utstillingen er jo på en rar tid, når de fleste har miste den fine vinterpelsen sin.

Ja det var en fin busk, med både blomster og sommerfugl, aldri sett det før.

De så deilige ut kantarellene, har hørt om lappiser som finner sopp, har du lært Milli til å lete etter kantareller???

Gry Viola og Roxie sa...

Ja når jeg tenker etter så er jeg helt enig med deg Gry at nå når en har blitt "litt eldre" så trenger det ikke skje noe hele tiden!!
Her er de på fotballkamp, Odd- Rosenborg, nøyer meg med å se på tvn jeg da. Ser mye bedre og mye billigere er biletten åsså!!

Dixie sa...

At det ikke har skjedd så mye hos dere i det siste gjør vel ingenting, etter så mye besøk som dere har hatt i det siste? Milli må jo være helt utslitt så mye som hun har lekt med andre hunder!? ;)

Så søt Milli er med de lange beina sine! Beina til Dixie ser også en del lengre ut etter at hun mistet ullen sin, men det begynner å komme seg litt igjen nå... :)

For en fin sommerfuglbusk dere har! Gleder meg til å endelig få møte dere på Biri! :D

Nina og Bonnie sa...

Milli er Milli!!! Uansett om hun har pels. Den dama er bare herlig. Det er Biri-utstillingen som ligger på feil tidspunkt.

Ja da, Gry. Du er blitt gammel, da kan alt gå litt saktere for seg. Sånn har jeg det også. Tror det begynner når en passerer 40 år. Er det ikke det du blir i år....;-)

Ha en fin uke før ferien begynner. Håper den går fort for dere.

Luna sa...

for et fantastisk fint bilde det med sommerfuglen! Høres litt deilig ut å bli førti, jeg har sikkert noe å se frem til ;)
Milli er nydelig uansett pels. Skal bli veldig moro å treffe henne i levende live på Biri, det gleder jeg meg til :)

Gry og Millis blogg sa...

Kathrine: Jeg kan formelig høre at du ler:o) Jeg ler selv også, det er litt av ei hårløs snuppe å komme i ringen med:o))

Ville: Jeg har seriøse planer om kantarellsøk, men jeg har også merket en tendens til å bli så gira over soppen jeg finner at jeg blir litt "grisk" og ikke vil bruke den til å øve med. Men det hadde jo vært en investering i mere sopp det der....:o)

Nina: Joa, sånn ca.....;o)

Marte: Det er faktisk deilig å ikke måtte ha action hele tiden, når dagene bare siger av gårde og jeg gjør mine vanlige ting, da har jeg det godt. Jeg ble vel 40 før jeg kom dit tror jeg...:o)

Milli er kjempeherlig, jeg hadde vært like glad i henne (dog noe bekymret) om hun hadde vært helt uten pels (og hun er da på god vei;o). Hun var så søt i går: Hun har fått det for seg at hun skal bæsje litt i høyden, nå har hun vært litt bløt i magen, så hun satt oppe i lia og fikk gjort det hun skulle, da det kom en skikkelig høy promp fra henne. Hun skvatt skikkelig og fòr av gårde før hun så fornærmet på stedet hun hadde gjort fra seg. Kjempesur fordi det stedet bråket sånn!! ;o)

Ragnhild B. sa...

Milli er nå ei nydelig lappejente, da. Det er nok flere enn henne som har en nokså "lett sommerkjole" på om dagen... Emma tok av seg "vinterkåpa" i store dotter!

Kathrine sa...

hahaha, nå ler jeg enda høyere,hehe, ser henne for meg der hun promper og fyker avgårde, hehehe! Skulle filmet det!

Herlige søte Milli! :) Helt enig, spiller ingen rolle hvordan disse vovene våre ser ut, med eller uten pels, like herlige er de! Litt morsommere uten da, men mye bedre å kose med når pelsen er som den skal ;)Gode bløte bamsene våre!

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Milli er skjønn uansett hun! Ligner på Honey i pelsen for 1 måned siden. Rolf har feriert hver sommer på Stubbeset ved Brennabu på Vaset, dengang han var barn og tenåring. :):) Ønsker dere riktig god ferie! Suss på snuta til Milli fra oss!

Nøve sa...

Søte gode Milli - kan det virkelig komme skumle lyder ifra henne???
Uff som jeg ler av denna jenta..som jeg forelska meg så i på Biri ifjor ;o)
Nalle er skikkelig pjusk i pelsen sin han også, men vi stiller da opp uansett :o)

Kantarellene så fristende ut! Jeg har nesten ikke vært i skogen i sommer pga hoggorm, men kanskje jeg skal manne meg opp - trenger jo ikke ta med Nalle. Men samtidig føles det bortkasta og feil å gå i skogen UTEN Nalle...
Her ligger grunnen til at vi har gått lite spor i sommer også.

T :-) sa...

Du kan jo også se det sånn, Gry: Dommeren får en enkel oppgave med å se de fine linjene og vinklene til Milli ;-)

Ønsker dere en god og velfortjent ferie alle tre. Det blir vel en velfortjent ferie for svigers også? De får jo være på Tjøme i to uker :-)

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Hei Gry og Milli.

Jeg synes Milli er ei fin frøken, jeg, med eller uten masse pels.
Så flink du er som har passet andres hunder og så blir jeg så glad når jeg leser hvor mye du er sammen med, og steller med sauene din.
I dag så jeg nemlig noen sauer som gikk rundt hytta, klissvåte og tunge i pelsen. Det var også et lite lam sammen med dem, som bare var halvparten så stort som de andre lammene, og den hadde masse rart baki stompen sin. Ikke så ulik Milli, kanskje.....
Jeg fikk så vondt av dette lammet. Jeg må nok sjekke hvem som eier det, jeg får ikke ro i sjelen min, ellers.

Jeg har også funnet noen kantareller. Det er herlig når skogens gull dukker opp igjen.

Tenker dere skal kose dere på ferie, og gjøre ingenting. Det er herlig, det. Ta alt på sparket.

GOD FERIE TIL DERE ALLE TRE!

Gry og Milli sa...

Hilde: Så koselig!! Vi gjør nok ikke jobben vår godt nok vi heller, da hadde ikke Frida blitt så syk uten at jeg visste det.... Prisen å betale for at dyra går i utmarka er jo at du ikke har kontroll på dem hele tiden. Bonden blir sikkert glad hvis du tar kontakt Hilde, for i varme, fuktighet og med bæsj i rompa, så kommer fluemarken (og det er en helt ubeskrivelig vond opplevelse). Dette vet du sikkert, men telefonnr. til bonden står på øremerkene til dyra, så hvis du får tak i ei, så les av nr. og ring:o) Og Hilde, ALLE sauer ser utrolig stusselige ut i regn:o)

Vi sees jo snart:o) Gleder meg!!

Inger`s blogg sa...

Milli er søt og morsom.Pels får hun igjen, så da blir hun ennda flottere dame.
Du kan tro Asca har fått fin og god pels,næsten som en issbjørn,den flotte dama.

Hvordan gikk det med Frida? ble hun bra igjen?

Alder? ikke tenk så mye på det da Gry, ta vare på helsa og lev i nuet!Men gratulere med den" store"? dagen din,når den er der!
Vi sees!

Hanne sa...

Intetsigende vissvass du liksom. Det er jo det dagene består av; det er det som ER livet, ikke sant??

Jammen var Milli blitt lita og snodig, ja!!! Voldsomt så fort det har gått!

Så moro å finne et fint kantarellsted, Gry!!! Jeg elsker soppesmørbrød av kantarell!!! (Hint, hint..)

Sommerfuglbildet var kjempefint! Sånn busk må jeg også ha (begynner å bli endel jeg har lyst på i min bittelille hage....)

Ønsker dere lykke til på Biri (med eller uten pels). Ser ut til at vi må holde oss hjemme. Bienna er IKKE BRA!!

Ville sa...

Herlige Milli:D som skvatt av sin egen prompe lyd, fikk meg en god latter:o)