onsdag 9. desember 2009

En valpepappa er valgt:o) IKKE VIS NALLE DETTE INNLEGGET!!!

Etter mye grubling og tankevirksomhet så har jeg plukket ut en pappa til Millis første kull:o) Det har vært en morsom prosess, men litt slitsom også, når jeg fant ut hvor vanskelig det er å finne en hannhund som har: Bra hofter, er PRA fri, øyelyst u.a. og med et godt gemytt og som ikke er brukt for mye i avl.

Jeg har tenkt og tenkt, Sissel har tenkt og tenkt, Nina har kommet med forslag (særlig på de soble – vi er jo svak for dem;o). Christian har også kommet med noen innspill, men også han har funnet ut at dette slett ikke var kjempelett.

Milli kommer fra en fantastisk oppdretter – Kennel Rödmossa. Yvonne er alltid der for oss hvis vi lurer på noe. Hun er svært restriktiv når det gjelder å låne ut hannhundene sine. Gleden her var derfor stor når hun skrev: “Du kommer til å bli en flink og ansvarsfull oppdretter Gry, du kan få bruke min Funny”. Så her er han altså: Paukapää Funny:

Funny

Han er fra Finland, har A-hofter, er PRA –fri, er øyelyst u.a. og har i følge Yvonne et fantastisk gemytt (på siste utstilling måtte han nusse litt på dommeren når han var ferdig i ringen:o). Siden min tillit til henne er absolutt, så er vi veldig stolte av å presentere ham:o) Han er som dere ser veldig mørk, men må ha noen soble eller lyse gener langt bak, for hittil har han gitt ganske mange soble valper. Han har nylig fått et kull med Millis mamma, bare se her:

Äzzi Funny valper

Av 6 valper var 4 soble og 2 svarte (bildet er stjålet fra Kennel Rödmossas hjemmeside).

Bildet av Funny er ganske gammelt, og Yvonne har lovet meg nye. Gleder meg!!!

Så på ett eller annet tidspunkt neste år, når jeg tror at Milli er “klar”, så hiver vi oss i bilen og kjører til Virserum. DET blir spennende det:o). Tusen takk for tilliten Yvonne!!!

Jeg har også fått beskjed om at kennelnavnet jeg søkte om er godkjent av NKK og FCI, etter det kommer i neste Hundesport, så er det en klagefrist for andre. Hvis ingen klager, så blir valpene etter Milli det første kullet hos “Kennel Rusketrollet” ( jeg har et par greie alternativer hvis ikke dette navnet går gjennom også, så det skal nok gå greit).

Jeg er fryktelig spent og fryktelig forventningsfull til dette. Ola har fått beskjed om at jeg samler all ferie og tar den hjemme til neste år. Han tar det greit (da kan jo han dra fram og tilbake på hytta som han vil, mens jeg passer dyr her:o) Milli har enda ikke fått sin andre løpetid, så før den kommer, så vet jeg ikke helt når noenting skjer.

Jeg har fått lov til å bruke Sissel og Per på Fjelldronningen og Yvonne på Rödmossa som “mentorer” på dette. Jeg er i de beste hender!! Tuuuuuuusen takk til dere!!!!

Også har jeg lyst til å si takk til Nina og Christian også. De har har hjulpet meg på hvert sitt vis. Nina alltid engasjert og har sendt over en del bilder av potensielle valpepappaer og til Christian fordi jeg kan nevne et hundenavn for ham, så får jeg indekser og familiebakgrunn laaaaaaaaaangt bakover på no time:o) Og for ikke å snakke om alle på bloggen som kom med oppmuntrende ord etter at jeg var på “genetikkurs”:o)

Nå håper jeg jo alt går som det skal (at hun blir drektig er jo liksom litt viktig midt oppe i dette), men gjør det ikke det, så skal vi klare det også, så lenge alt er bra med Milli-mor:o)

DET ER VELDIG VIKTIG AT IKKE NALLE FÅR SÅ MYE INFO. OM DETTE!! Milli og Nalle er jo tross alt forlova, selvom om den gutten også har sine svin på skogen (noe som har resultert i noen utrolig vakre avkom må selv en svigermor innrømme;o)

ER IKKE DETTE GØY ELLER?????

53 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

GRATULERER!!!! Nå er det offentlig og alt er klappet og klart. Nå er du lettet tenker jeg?!? Nå slipper du å tenke noe mer på det. Jeg venter bare spent på når det skjer noe med Milli. Når kommer løpetiden denne gangen tro???

Kennelnavnet ditt er i boks, vet du. Ingen kan klage på det. Det vil forundre meg veldig.

Har du sett noen bilder av foreldrene hans nå noen lenger bakover? Du må jo lage en billedslekts-side. Så de som skal ha valper fra deg kan se.

Dixie sa...

SÅ KJEKT! :D Gleder meg veeeeeldig til å høre mer om dette! Det blir kjempespennende! Og Funny må jo være en helt perfekt far til valpene! :D

Kennel Rusketrollet var et kjempefint navn på en kennel! :D Det er helt sikkert ingen som klager på det!

Greit å ha så mange hjelpere!
Lykke til videre! :D

Svigermor sa...

Jeg er kjempefornøyd med valget, jeg også!!! Du har fått eksperthjelp fra de beste, og da kan det ikke gjøres bedre. Så sant Milli og Funny vil, selvfølgelig ;o)

Ett meget passende kennelnavn du fant til slutt :o) Herregud som jeg gleder meg til tiden framover.
Kom igang med løpetid, nå da Milli!!! Jeg LOVER å ikke si noe til Nalle ;o)

Ragnhild B. sa...

Så gøy! Jeg er så spent på å få følge med på fortsettelsen! Du er i trygge hender, og forbereder deg godt! Rusketrollet blir et flott kennelnavn!

svigermor sa...

ps. du trenger vel ikke å kalle Funny for svigersønn?!?
Det ble plutselig litt feil...

Gry og Millis blogg sa...

Tusen takk alle sammen:o) Jeg er bare SÅÅÅ fornøyd nå:o)

Nina: Har sett bilder av mammaen og pappaen til Funny. De er kjempefine. Jeg falt spesielt for mammaen hans. Etterhvert får jeg bla meg lenger bakover i bildehistorikken på Koiranet. Er spent på neste løpetid jeg også, for mest sannsynlig så blir det neste der igjen:o)

Hanne: Tusen takk. Gleder meg til nye bilder fra Yvonne, jeg tror/vet at de hun har på hjemmesiden sin ikke er helt nye. Følg med, følg med. Både mammaen og pappaen til Funny har gjort det veldig bra på utstillinger så vidt jeg husker.

Ragnhild: Jeg synes det var så fint at "Rusketrollet" er litt Milli og litt Kaisa:o)

Nøve: DU HAR BARE SÅ INNMARI RETT!!!! Jeg så det i sta', men tenkte at det fikk stå for denne gang. Ikke lenger etter å ha lest kommentaren din....

Og jeg gleder meg over å ha så mange entusiastiske og velmenende bloggere "i ryggen":o)

Nøve sa...

Å du kjæreste Gry - du har forandra overskrifta... Vi er visst litt rare slik, både du og jeg ;o)

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Jammen du hadde jo rett - rare eller ikke rare - det ble HELT, HELT feil. Jeg har bare èn svigersønn. Nalle!

Eva + 4 sa...

Så spennende :) Dette blir morsomt å følge med på!
Kjempefint kennelnavn du har valgt! Passer perfekt til små,søte lapphundvalper ;)

Hanne sa...

Nei, så moro!!! Gratulerer med valg av både pappa og kennelnavn!!!

Du går spennende tider i møte, Gry!!! Dette blir bra!!

Inger`s blogg sa...

Så gøy å høre Gry, gratulere så langt. Klart det har vært strevsomt å mye å sette seg inn i, så bra du har fått hjelp fra de rette folka.
"Rusketrollet" var et godt navn.

Her blir det spennende å følge med når tiden er inne, for noe skal skje.
Koselig du deler dette med oss.
Klem til Milli-mor.

snorredimma sa...

Å, men så gøy, da! Kennel Rusketrollet er jo midt i blinken - det er liksom litt både deg og Milli, syns nå jeg da.

Herre-min-petrus som jeg gleder meg, og den "utvalgte" ser jo riktig så bra ut, men det skal bli greit å se noen nyere bilder av han.

Nalle blir sikkert ikke fornærma...han har jo vært på viften en gang han, også. Likt får være likt, ikke sant Milli og Nalle???

Dette kommer til å gå strålende, Gry, og med to så flinke oppdrettere i ryggen og alle oss bloggere....ja, hva mer kan jeg si? :-)

P.s. Jeg så aldri den overskrifta..

Gry Viola og Roxie sa...

GRATULERE SÅ MASSE TIL DERE FRA OSS!!Valg av kennelnan synes jeg var kjempe koselig! Den flotte karen. De valpene kommer jo til å bli hel sjønne!
Gi Mille en kjempe kos fra oss!!
Nuss til milli på nesa fra Roxie og Disel!!

Siss sa...

Bare en ting å si.Suuuuuuuuuupert. Jeg gleder meg med deg...:-)

T :-) sa...

Spennende tider framover, Gry :-)

KAIAK sa...

Så spennende :-) Såg ut som en skikkelig staselig kar du har valgt ut. Gleder meg til å følge dere videre. Masse lykke til ;-)

Berit sa...

Grattis ! iflg Kango var dette et godt valg. Nalle er høy nok på pæra fra før, mener Kango !Gleder oss til fortsettelsen !

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Åhhh, jooo! Dette var morro! Ser ut som en staselig hanne det! Og så koselig at du vil ha valper på henne! Gleder meg veldig med deg! Og ps. skal ikke sladre til Nalle!!

Ville sa...

Ååå som jeg gleder meg på dine og Millis vegne.
Funny har jeg sett forlengst, følger med på alt som skjer hos Rødmossa.
Funny er en staselig og flott kar, godt valg!!!
Det må være enormt deilig, endelig å ha bestemt deg:o)))
Rusketrollet! Herlig:o))))

Nøve sa...

Den første tispevalpen til Milli, må vel bli hetende Rusketrollets Sara... ;o)

Gry og Millis blogg sa...

HVIS kennelnavnet går gjennom, så bestemte jeg for leeeenge siden at den valpen jeg skal beholde selv hete Rusketrollets Tjorven (jeg fortalte det til Siss - hun VIL være den valpens gudmor - heldige valp:o).... Rusketrollets Sara var jo en glimrende idè, tatt i betraktning at jeg helst ville kalt Kennelen for "Ruskesara" - men det var vel det du siktet til også Nøve:o))

Ville sa...

Ååå som jeg kunne tenkt meg et Rusketroll:o))) Det hadde vært helt perfekt!!!

Christian og hundene sa...

Så heldig du er som får låne Funny!

Nå gleder jeg meg bare til å være med på hele prosessen du skal igjennom til neste år. Blir lærerikt å høre alle dine tanker rundt første valpekull:-)

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Og ÅÅÅÅÅÅÅ som jeg kunne tenkt meg at du fikk deg et "Rusketroll"!!!!!!:o) DET hadde vært et heldig rusketroll det:o)))

Hundecrazy sa...

Så utrolig kult Gry!
Håper jeg kan komme og hilse på valpene deres!

Ville sa...

Gry! Jeg har i hele ettermiddag, godt å tenkt på, hvilke overtalelse teknikk jeg skal bruke. Jeg MÅ finne på noe lurt, noe som det er umulig å si nei til.
Jeg er heeelt sikker på at vi hadde klart 2 hunder helt glimrende:o)))

Irén sa...

Hvisker-så-Nalle-ikke-skal-høre-det:

Grattis med valg av stamtavle-svigersønn!!! Skikkelig staut kar, ser det ut som. jempeflott, også så spennende da!

Liker godt kennelnavnet du har valgt. Det høres rotekte ut :-)

Lykke til på veien - gleder meg til å følge "eventyret" videre :-)

Nina og Bonnie sa...

Uff, Gry, du får valpene for tidlig for meg. Jeg kan ikke ha to hunder ennå og Charlie er litt for ung ennå til å være med på å oppdra en valp. Men det hadde jo vært moro om en kjente noen som fikk en valp fra deg.

Så at Funny er 14 dager eldre enn Charlie. Da er han enda ung og fin. Så du linken jeg sendte fra hotmail-adressen min??

Luna sa...

Så moro! Kennelnavnet var kjempekoselig, et rusketroll, søtt! :)
Han der Funny så ut som en fin kar, men litt dårlig bilde da, skal bli moro å få se noen av nyere dato :)

Gry og Millis blogg sa...

Har akkurat kommet fra julebordsmiddag på jobben, så jeg tror ikke jeg skal skrive for mye (for å si det sånn;o)

Nina: Jeg har fått den, ser på den i morgen:o) Tusen, tusen takk!!!

Berit: Jeg skal også legge hodet i bløt. DET hadde vært gøy det, og jeg hadde ELSKET at du hadde et Rusketroll, tenk så fint liv det "trollet" hadde fått:o) Også hadde jeg fått lov til å følge det lille livet hos dere!!!:o)

Ville sa...

Gry; jeg trenger virkelig ekspert hjelp på overbevisnings/overtalelse-kunst.
Jeg har god tid på meg, har jeg ikke???

Nina av og til er det greit å være et-spann, for da er det kun en selv som tar avgjørelsene.

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Joda, du har veldig god tid:o) Det er ikke noe Øystein har lyst på da - sånn at dere kan "kompromisse" litt, sånn i all vennskapelighet??? Evt. så kan du spille litt på at Ville trenger selskap (han er jo veeeeeeldig glad i Ville-mor;o)?

Ville sa...

Jo jeg har tenkt litt på den; "at Ville trenger selskap". Vet at Anne Liss brukte lignende metode når de fikk Maila.
Jeg må spinne på den...litt og litt..;);)

Komprimien er oppbrukt tror jeg, det var Ville;o) "du fisker og jeg går tur med Ville" hi, hi, kanskje han har glemt det ut.

Nøve sa...

*krmt* hvor vennskapelig bør man være,Gry? Ja,ja, den metoden din gir stort sett resultater, og nå er det fredag igjen ;o)
På mandag vil Øystein ha to valper, tipper jeg!

Ville sa...

Jaha, det var fredag...igjen;o)

T :-) sa...

Ja eller man gjør som meg, sier ingen ting, reiser og henter valpen og lar den ordne resten ;-)

Nina og Bonnie sa...

Tove sitt forslag var ikke dumt. Men kanskje Berit er litt avhengig av at Øystein skal kjøre med for å hente. Det er et stykke å kjøre fra Stavanger til Tjøme.

Du får heller si i fra til våren at du har kjøpt valp. Og se på reaksjonen. Det kan jo hende det ikke er så ille.

T :-) sa...

Halloo, har vi ikke opplevd dette alle sammen, at valpen vi kjøper, som vi har drømt om og mast om lenge uten å få det godkjent av vår bedre halvdel viser seg å bli hans gullunge som han skjemmer bort etter alle kunstens reggler?? ;-) Og akkurat som med ungene så er den hans så lenge den oppfører seg og min når den/de ikke gjør det....

T :-) sa...

Mens jeg prøver å finne litt energi til å gjøre noe fornuftig så lurer jeg litt på dette: Ikke misforstå, jeg gleder meg veldig til å følge med på valpene deres :-) ja bortsett fra at det blir skummelt med tanke på valpesjuke da...
Men jeg lurer litt på hvorfor alle har det så travelt. Er reglene i lapphundmiljøet så "enkle"? Jeg ser at Barfis far knapt var 2 år da Barfi ble født. Funny har allerede (født/på gang) 2 kull og er fortsatt ikke 2 år. Hvorfor "bruke opp" hunden i så ung alder. Kullet til Milli og det kullet som er født vil nesten få identiske gener. Fordelen er jo at da ser man hvordan de blir, men de er ikke gamle nok til at du egentlig vet så mye. Dert er hannhunden som er så ung, Milli vil vel bli ? før valpene kommer. Som du skjønner så er det mye jeg ikke forstår, men prøver å lære litt etterhvert. Og da må jeg jo spørre? Jeg sammenlikner veldig ofte med islandshundene. Der er kravet at begge skal være 2 år ved 1. gangs parring. Og på islandshunder prøver man å få spredt genene mest mulig. Vi sliter nemlig med at det ikke har vært gjort tidligere. Så det er ikke så lett.

T :-) sa...

enda en ting, fikk du mye hjelp av avlsrådet?

Nina og Bonnie sa...

Den alderen her er ikke så ille, Tove. Jeg har sittet å sett litt på den finske lapphundklubben. Det står alder på foreldrene ved parring på hvert kull. Der var det tisper som ble brukt fra 10 mnd. Og når de blir brukt ved første løpetid, det er kriminelt.

Gry og Millis blogg sa...

Jeg forstår godt spørsmålene dine Tove, for jeg tror jeg har stilt meg dem alle sammen selv. Jeg har hørt at tispa ikke bør være over 3 år ved første gangs valping. Hva angår hannhunden er jeg egentlig ikke helt sikker på (det finnes andre som kanskje kan svare på det?). Etter at både jeg og andre har undersøkt etter hannhunder og satt de kriteriene jeg har satt, så var det slett ikke så mange å velge mellom. Det viktigste for meg er gemytt og helse på foreldredyr og søsken, og det er upåklagelig både på Milli og Funny. Det er mange flotte hannhunder i Norge, det ligger mange og "vaker i skorpa" sånn aldersmessig nå, de øvrige er brukt mye i avl (i hvertfall mht. de nevnte kritieriene).

Jeg har ikke hørt med avlsrådet i det hele tatt, men valgene jeg har foretatt tilfredsstiller kravene til avl og jeg må forelegge dem paringsforslaget når jeg kommer så langt (jeg føler ikke at det haster enda).

Som jeg lærte på kurs også "du kan undersøke deg i hjel".

T :-) sa...

Ulike syn på saker og ting er lov ;-)

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Åh Gry, så spennende, og for en superfin pappa til Millis valper!!
Dette blir det morsomt å følge med på.
De som får valper fra denne kombinasjonen, og med deg som "kennel-mamma", kommer til å få gode, trygge og harmoniske valper! Det er helt sikkert!

Kennelnavnet er også så fint.

GOD HELG TIL DEG OG RESTEN AV FAMILIEN DIN! Fra meg og mine, som koser oss på Solbu!!

Gry og Millis blogg sa...

Tove: Jeg hadde nok ikke vært så trygg i det valget jeg har tatt, hadde det ikke vært for at jeg har fått hjelp av både Yvonne og Sissel. De sitter på kunnskap som langt overgår i allefall min og mange andres også tror jeg. Uten dem hadde jeg nok gått enda flere runder med meg selv, og knapt nok kommet i mål.

Hilde: Tusen takk:o) Kos deg på Solbu med søsteren din!!!!

Ida og hundene sa...

Gratulere med valg av pappa til vakre millie`s fremtidige avkom. Heldig er du også som får en indikasjon på hvordan millies valper vil bli gjennom hennes mor. Så mor så datter! :-)
Lykke til med oppdrettet ditt og med kennel navn!

Gry og Millis blogg sa...

Ida: Tusen takk. Jeg setter veldig stor pris på kommentaren din! Du er jo en av de som sitter på mye kunnskap, og da varmer det litt ekstra:o))

T :-) sa...

Hva med dette argumentet: Enten får vi kull på Ville (og så legger du ut om alt arbeid, dammer og muligheten for komplikasjoner) eller så skal vi en valp etter Milli? Lykke til med overtalinga :-))))

Ville sa...

Nettopp kommet fra hytta:o))) har prøvd å sådd en del frø i helga, spredde dem liksom litt sånn lett henslengt sånn her og der! Kanskje ett slår rot;o)

Gry og Millis blogg sa...

Berit: De slår sikkert rot, noen av dem, og da blir det en sånn slags naturlig, fin blomstereng:o)

Ville sa...

Nå må jeg le Gry:o))) Tror du misforår eller kanskje ikke;o)
Jeg har jo kalt hundene til Siss for en vakker bukket blomster.

Kanskje jeg skulle ha sagt at jeg har lagt ut noen agn, sånn som: når Ville tar "løve" med seg ut om kvelden på hytta; "hm, tror hun er litt ensom, trenger en hundesøster"
etc. ;o)

Frøene altså frø, sådde jeg tidligere i høst. Kjøpte blomstereng frø, så jeg håper skla bli som du beskriver en naturlig fin eng på innsiden av gjerde:o)))

Gry og Millis blogg sa...

Ha-ha-ha Berit!! Jeg misforsto skikkelig:o)))))) Tenkte i grunnen at det var en rar tid å så frø på (sånne blomsterfrø altså), men dere har jo grønne plener....

Det høres ut som en lur, typisk kvinnelig plan:o) Så bra!!!!

Jeg krysser fingrene!!!!!!!!!!!!!

Tine og Wilma sa...

Hei Gry! Så spennende med valper på den flotte frøkna. Det blir knall!!! Og stas med kennelnavn og greier. Spennende, spennende.. klem