onsdag 25. mai 2011

En kjapp, liten oppdatering fra oss:o)

Livet som tohundsmor er perfekt – dette er helt fantastisk gøy – for jeg har to helt fantastiske lappejenter. Det er lett å sammenligne dem, selvom jeg ikke er helt sikker på hvorfor jeg gjør det… Jeg ser akkurat den samme “roen” i dem begge. Noe som ikke betyr at de ikke er lekne eller fulle av futt og fart, men det er ikke stress i dem, og det synes jeg er godt! Der Milli var (og tildels er) skeptisk, er Tjorven helt motsatt og veldig trygg. Dette kan være plutselige, høye lyder, store gjenstander som ikke står der de alltid har stått, biler og annen trafikk. Milli som valp var (og er) veldig, veldig sosial, MÅTTE hilse på alt og alle. Sauene var like velkomne i hennes øyne som hunder og mennesker. Hun hadde ikke før kommet inn fjøsdøra før hun kom seg inn i en binge og forsøkte å leke og drikke melk…. Mot andre mennesker er Tjorven egentlig litt likegyldig, for det er jo så mye annet som må undersøkes, andre hunder har vi ikke møtt så mye enda og sauene er bittelitt skumle, men ikke skumlere enn at de er litt spennende også. I dag var vi oppe på jordet hos sauene som går hjemme. De enser ikke Milli, men de ble fryktelig nysgjerrige på Tjorven. Tjorven synes det var tryggest mellom føttene til morSmilefjes (og det hadde hun nok rett i). Da kom Trixie, den absolutte favoritten min på hele gården! Hun snuste fint på Tjorven, før hun dultet så forsiktig, så forsiktig til henne med mulen, som om hun sa “det er greit at du er her, men ikke prøv deg på noe – jeg ser at du er et lite barn enda, så du er unnskyldt”.

Vi har vært på jobb i går og i dag, og det har gått over all forventning. Tjorven er stille som en mus og leker med alle de gamle lekene til Milli. Milli synes det er ganske kjedelig å være barnevakt på jobb hver dag, men en dag til neste uke, så må Tjorven klare seg uten storesøster. Vi er ute og øvekjører, og det går greit så lenge Milli er med. Uten Milli går alarmen bak i buret. Hun høres fryktelig trist ut, lange uuuuuuuuuuuuuuul kommer ut av den lille kroppen. Jeg fortsetter bare med mitt, så det går bedre og bedre.

Jeg har ridd høyt på medgangsbølgen “ingen uhell inne”. Hovmod står for fall, og i takt med at vi begynte å jobbe, så kommer uhellene som perler på en snor. Når jeg ikke er på “alerten” konstant, ja da går det litt galt. Jeg må ta meg selv i nakken, for Tjorven er faktisk ikke bedre til å tisse ute enn jeg er til å lufte henne. Så altså, fy på meg!!!

I dag har Tjorven for første gang vært med på Millis tur. Hun går mye løs, og Milli springer mye etter ballen sin. Lille Lorv forsøker så godt hun kan å følge med, men må gi opp for storesøsters fart og spenst. Det er bra, for da finner hun ut at det er godt å ta en hvil innimellom. Etterhvert tok vi bånd på og ruslet langs en skogsvei en stund. Milli i bånd og Tjorven gående løs med båndet etter seg. Jeg var spent på om hun skulle bli veldig sliten, men hun ble ikke mer sliten enn at hun hadde overskudd til å plukke med seg både løv og kongler på sin vei. Hun var god og trøtt når vi kom hjem, men nå er hun jammen i full fart igjen.

Milli er en fantastisk storesøster. Hun lar lillesøster regjere nesten alt, utenom tørrfisken! DER går grensen! Etter en samtale med Sissel i dag, så er det bare sånn det skal være, og Milli er en flott storesøster og rollemodell så lenge Tjorven er så liten. Dette varer en stund, helt til Milli synes hun har brukt opp valpetiden, og setter henne skikkelig på plass.

For de som savner bilder i dette innlegget, så kan jeg fortelle at vi har et relativt omfattende turutstyr med oss om dagen, ball, ballkaster, skinkeost på tube (takk for tipset Hilde), en tom bærepose som etterhvert fylles med gress til kopplamma. I tillegg til to søtnoser som ikke alltid har styr på masjeringa si’ (med påfølgende vikling av bånd og kroppsdeler), ja da ble det litt mye med et kamera i tillegg.

Nå skal vi ta kvelden hvert øyeblikk. Tjorven er så fornøyd med den nye senga si’ med teppet fra Fjelldronningen i. Hun går og legger seg der før jeg setter grinda foran, og koser seg med at det er kvelden, storesøster Milli-mor er nok veldig glad for at hun fortsatt regjerer i dobbeltsenga alene med meg tror jeg.

Vi hør’s. Hilsen trekløveret på GlenneSmilefjes

14 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Takk for en kjapp oppdatering. :) Det er flott å kunne følge med. Tjorven er snill og god, høres det ut som. Og Milli det samme. Det må jo bare være PERFEKT!!!!! Heldige deg som får oppleve dette. Jeg er såååå misunnelig. ;)

Men film da, Gry??????? Du har da kamera.

Gry og Millis blogg sa...

Nina: Jeg er en gammel, gammel kvinne innen blogspot (eller hva det er) klarer å laste opp en film. Kjeeeeeeeeeeeeedelig!!!

Ville sa...

Ååå som jeg koser meg:o)) er det noen som har sagt at du skriver vannvittig bra?;o)
Jeg elsker alle de små tingene du skriver om Milli og Tjorven, måten du beskriver det på, gjør at det er veldig lett å følge dere både på jobb, i bilen, på tur og hjemme.
You are blessed Gry...as they say over there...med to vakre jenter:o)

Natta til deg og dine to jenter.

Nøve sa...

You are blessed,ja :) Det er så moro å høre om hvordan du får dagene til å 'trille' :)

Du klarer da vel å laste opp film , har ikke du gjort det før da??? Last opp i You Tube..

Ha en fantastisk fin morgendag!

snorredimma sa...

Rett og slett bare helt herlig, dette her! Koser meg med å lese om Tjorven og Milli :o)

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Joda, har lastet opp film før. Det tar jo ukesvis å få lastet opp filmer som ikke er ett minutt lange en gang jo. Laster opp via YouTube.

Marianne sa...

1 minutter er helt greit Gry ;) ,) Tjorven på film må vi jo ha!!

Kjempe koseligt å lese om dagene deres! Livet med valpe er jo bare skjønt!

Hilde og gjengen sa...

Så koselig oppdatering. Jeg skjønner at du koser deg, Gry, når det går så fint med begge jentene dine.

Milli er strålende som storesøster og vesle Tjorven er akkurat slik en liten valp skal være. Jeg synes også det er koselig å ha mine med på jobb. Snille Milli som låner bort lekene sine til lillesøster.

Kos deg videre, Gry, og nyt dagene med go`jentene dine.

Stor klem fra meg.

T :-) sa...

Film: det er bare å begynne å laste opp filmen til youtube om kvelden og så er den klar til å legges ut neste morgen :-)

Nøve sa...

Hører du Gry; film er ett folkekrav :))))

snorredimma sa...

Jaaaaaa......:-)

Gry og Millis blogg sa...

Åh, Leo. Tuuuuusen takk for kjempekoselig kommentar på bloggen min!!! Jeg ble innmari glad altså, både fordi du la igjen en kommentar, fordi du har egen blogg, og fordi du tross alt ikke bor i Senegal!!!!!

JEG FORSØKTE Å LEGGE IGJEN DENNE KOMMENTAREN PÅ BLOGGEN DIN, MEN DET TEITE BLOGSPOT VIRKER VISST IKKE SÆRLIG BRA OM DAGEN. Grrrrrrrr;o(((

Det høres ut som om du har litt av et liv oppi de dype skogene i Kodal. Jeg synes det høres dødstøft ut jeg. Bilkjøring - blæh!!!! Det er ikke jeg heller noe glad i, men mamma'n min sier at jeg MÅ, så jeg tror nesten jeg er i ferd med å kapitulere (pinlig nok). Biler synes jeg ikke er no' skumle, men folk som går i gata mi' - ja se DET skal jeg ha meg frabedt!! Men så har vi ei koselig dame her, og av henne fikk jeg skinkeost på tube, så det er kanskje litt ålreit allikevel (et godt måltid skal man da slett ikke forakte!!!! - du kjenner jo meg;o)

Klart vi må treffes Leo, kan ikke ha bror min i Kodal og ikke se'n mer!! Gleeeeeder meg alt jeg:o))))

Åh, jeg bare digger at du har din egen blogg. Det ryktet skal jeg jammen spre fort, for jeg vet om maaaaaaaaaange som har lyst til å bli kjent med deg.

Stor nuss på nesa fra Tjorven

28. mai 2011 01:01

Gry Viola og Roxie sa...

Ja vi prøvde å legge igjen en kommentar hos Leo vi åsså! Fikk ikke det til å funke!! Må jo følge med hvor hundene fra fjelldronningen blir boans!!
Veldig artig når de blir boans i rundt her og ikke så veldig langt unna!! Så kanskje vi får se både Tjorven og Leo på utstillingen i Drammen neste helg!! Kjempe fin sosialisering!!

Leo: Vær tolmodig med My så skal du se at dere blir pærle venner!! Vi har en av samme rasen som My og han vakser og styrer med oss så å si vær dag!!

Stor nuss på nesa til Tjorven og Leo!! + Milli som er store søster til Tjorven!! God helg til alle sammen!!
klem fra Roxie og Jackie!!

Unknown sa...

eg vert så kvalpesjuk av å lese dette her, eg ;)