søndag 14. desember 2008

En fin søndag


Mammas lille hjertegull (sukk)

I dag har vi hatt en fin dag!!! Tidlig opp å fòre 5 fornøyde "gutter", Ola kom fra jakt uten rådyr (jippi, heia Bambi;o), koselig frokost, bort å mate katten til naboen, tok ikke med Milli i dag, selvfølgelig ingen schäfer å se da..... Også, ut på tur med Milli-mor. De er så koselige disse turene våre, vi rusler i vårt eget tempo, Milli går stort sett løs hele tiden, og hun er VELDIG opptatt av hvor jeg er (heldigvis). Vi leker og trener litt på jordet før vi går videre på veier i hyttefelt som er stengt med bommer. Tomme for biler og tomme for folk. NÅ er det godt å bo på Tjøme!

Noen som vil leke med meg? Jeg har ball.....

Som jeg nevnte i forrige innlegg, synes jeg det er veldig gøy med sporsnø. Det er jo en hel dyreverden rett utenfor her, som jeg får et ørlite innblikk i. I dag tok jeg med kamera....

Helt ferske rådyrspor

Ikke fullt så ferske ekornspor...


Et helt perfekt og ferskt lite "Milli-spor"


Ingen uoppdagede dyrearter akkurat, men gøy allikevel. I dag så vi selvfølgelig ikke noe Ola tipper er mår eller røyskatt spor. Jeg blir på en måte ydmyk i forhold til dyra og naturen og føler meg ørlite grann andektig når jeg finner sånne små ting jeg gleder meg over. I går jaga Milli to rådyr, men ikke lenge. Kanskje et minutt, da skiftet bjeffingen tone, og ble mer sånn "åh, hvor ER mamma, jeg løper jo her helt alene" og vips så var hun tilbake hos meg.

Vi fikk hentet den nye væren (Øyvind) og påsettlamma i dag. Det pleier å være en tidkrevende jobb å få tak i dem, og få dem opp på hengeren. Så ikke i dag. Jeg er så heldig at de kjenner meg igjen (de har gått på en annen gård her ute i halvannen måned nå) da er veldig mye gjort. De tammeste kom bort for å hilse, vi fikk dem opp på hengeren, og jammen hoppet resten etter:o) Så bar det hjem til Glenne og resten av dyra. Nå har vi 52 dyr på jordet og 8 i fjøset. Alle mann alle er hjemme hos meg igjen. Det er så utrolig deilig at jeg har så god kontakt med sauene våre. De er veldig tamme og lette å ha med å gjøre, men Ola kan ikke gjøre det alene, da blir det mere ball ut av det, de er ikke så tamme mot ham. De kjenner igjen sine venner, og utallige timer med kos og bestikkelser i fjøs og på beite betaler seg i bøtter og spann. Fine dyra mine det!! Øyvind er ikke tam enda, så nå er det bare å sette seg i bingen med små doser kraftfòr i hånda. Litt etter litt blir han tam og kosete. Det er en liten seier hver gang jeg får det til. Dette ble kanskje litt skrytete? På den annen side, det er ikke så mye jeg "kan", men jeg får til å temme sau;o)

Ola har sovna på sofaen (igjen). Han må ha blitt bitt av tse-tse-fluen eller noe sånt:o) Jeg og Per kjøpte oss kinamat og jeg kjøpte masse godterier jeg har smugspist nå. (Angre, angre, jeg skjønner hvordan Nalle-mann har det....)

Jeg handlet alle julepresangene på torsdag (flinke meg), da belønnet jeg meg selv med den siste Pondusboka. Jeg ler så innmari av den tegneserien. Nå skal jeg jammen ta med meg Pondus til sengs og kose meg;o)20 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror deg faktisk når du sier Tjøme er ett paradis nå. De fleste hytteveiene blir sikkert brøyta hvis det kommer snø? Da får dere jo kjempemange turmuligheter?

Nå har vi for mye nysnø på veiene våre til at sparken kan brukes, de er elendige til å brøyte sidevegene her. I skogen er snøen før høy og løs, skia kan ikke brukes enda. Litt ufremkommelig ei stund, men snart kommer vel kakelinna.

Flinke Milli som passer på mamma'n sin på tur :o) Du kan vel egentlig ta med deg hele saueflokken,du.

Anonym sa...

Nei, ikke skrytete, bare bevis på en dyktig sauebonde. Tror det er mange som misunner deg kontakten din med alle dyra :-)

Og så flinke Milli som holder kontakten med matmor :-)

Nå skal jeg snart gi deg en oppdatering... Mye morsommere det enn å gjøre noe "fornuftig" ;o)

Anonym sa...

Ja Nøve, nå er det fint her. Det varierer litt om veiene blir brøytet, men det er god trim å vasse i snø og lage stien selv (nå har vi ikke snømengdene dere har:o)

Et par av sauene kunne jeg nok hatt med, men for at de skulle se meninga med det måtte jeg nok hatt kraftfòrbøtta å lokke med.

Ola er egentlig den flinkeste av oss, sånn teknisk, men han har ikke min tålmodighet med dyr (med folk derimot er han mye bedre:o)

Milli er veldig flink, også virker hun så glad om dagen. I dag tidlig når vi skulle på jobb, stakk hun opp i 2. etasje, hun kjeder seg her, nå virker hun ikke så glad lenger, bare ligger og ser på meg.

Marianne sa...

Så gøy det må være å kunne disse dyresporene. Det er mange av de her jeg bor også, men vi sier alltid "det er sikkert reven". Men nå skal jeg sannelig begynne å studere de litt....

Anonym sa...

Ja, det er faktisk kjempegøy. Jeg kjøpte en sånn turbok for barn og lærte litt der, etter det har jeg lært masse av Ola, han er flink. Det gir turen en ekstra dimensjon, det å kikke litt etter dyrespor, synes jeg da:o)

Anonym sa...

Javisst er det moro med spor, vi har også ei sporbok. Kom over jervespor engang, det var spennende. Ferske bjørnespor også, da var ikke Nalle spesielt tøff heller.
Fikk engang 3CD'er med fuglekvitter og beskrivelser også. Jeg pugga i starten, syntes skogen ble ufattelig stor og spennende. Men nå er nok det meste glemt...
Ha en fin dag!
Go'kos til verdens nydeligste Milli!

Anonym sa...

Hos dere er det jo helt sikkert et eldorado for dyrespor! Jerv er gøy, bjørn er skummelt, enig med Nalle!

Jeg kjøpte en fuglebok med cd. Var veldig ivrig i starten, men det kokte bort i kålen (som så mye annet...)

Milli hilser tilbake til Nalle og Svigermor. Hun savner dere!

Hundecrazy sa...

Hvis vi skal komme til dere håper jeg de saauene tåler litt lyd :)

Bienna er ikke akkuratt vant til sånne store dyr:S
Men det er gøy å ha en lappe venn som bor så nerme:)

De finske lapphundene er kjent for å være LITT mammadalte :)

Klem Thea og Bienna<33

Anonym sa...

Du har det kjempefint med dyra dine. Det er vel litt av vitsen å ta seg litt av de. Ikke bare fore og gå. Derfor har ikke jeg fler enn jeg rekker over. Det virker som du koser deg med sauene. Så idylisk det høres ut.

Disse sporene må være moro. Har i grunn ikke lagt merke til det når vi har være i skogen. Forresten lenge siden. Skal huske på det neste gang. Da må det bli gøyere å gå å se.

Anonym sa...

Hei Thea. Jada, sauene tåler litt lyd, men de går her nede ved gården, vi har noen jorder oppe i skogen, der vi kan gå mer. Hvis du har lyst til å hilse på sauene her nede, tror jeg ikke vi skal ta med hunden inn dit:o)

Milli er, til min store fortvilelse, ikke spesielt mammadalt, men jeg jobber med saken. Vi sees, det blir koselig!

Hei Nina. Ja, dyra skal ha det godt så lenge de er her. Hvis de blir vant til folk, så er stressbelastningen langt mindre når vi skal flytte dem, gi dem ormekur, vaksinere eller på annen måte "håndtere" dem. Siden jeg ikke liker slaktinga, har jeg tenkt at det jeg kan gi tilbake til dem er at de skal ha det så trygt og godt som de kan (høres det teit ut?). Det er uansett noe sånt jeg tenker.

Spor er faktisk kjempegøy, og når det er nysnø blir turen ekstra fin. Jeg er helt sikker på at du kommer til å like det.

På lørdag får vi besøk av Bienna, en finsk lapphund på Nøtterøy, det blir veldig stas og både Milli og jeg gleder oss veldig:o) Det var den hunden som hadde freestyleshow i pausen på utstillinga i Andebu.

snorredimma sa...

Jeg bare elsker å lese i bloggen din og Tove sin om både griser, sauer og selvfølgelig hundene, da. Jeg kan og vet så lite om det dere holder på med på gårdene deres, og det er alltid gøy å lære noe nytt. Er sikker på at Øivind blir like tam som de andre på null-komma-null, så tålmodig som du er, Gry! Milli blir ikke litt sjalu, da?

Anonym sa...

Jeg synes det er så moro å lese alle deres historier. Det er vel 5 eller 6 blogger jeg er innom flere ganger om dagen. Akkurat nå er jeg er helt hekta på "griseblogginga" til Tove. Det er litt likt og mye forskjell fra sauen (det som ligner er vel nattevåking).

Milli får ikke være med i fjøset, dyra redde for henne. Hun tror at de er hunder, og til å leke med. Kaisa var det ingen av sauene som brydde seg om de siste årene. "Ser ikke du meg, så ser ikke jeg deg" liksom... Hun kunne jeg ha med meg inn i fjøset under lamminga uten at de brydde seg noe særlig, og da er de ganske ampre.

Milli sitter i bånd ute når jeg er inne på beitet, hun sitter helt stille og bare titter:o)

Nina og Bonnie sa...

Så gøy med besøk på lørdag. Da kommer Milli til å kose seg.

Men hun skjønner nok litt mer av sauene når hun blir større. Nå er hun i en alder da alt er bare lek. Hun er jo flink som bare sitter å venter på deg. Charlie hadde vel bare bjeffet. Han tåler ikke at jeg går i fra han.

Bloggen er blitt litt som avisa. Må ha med seg det faste hver dag. Abonerer på kommentarer, så slipper jeg å logge meg på hver gang.

Anonym sa...

Enig Nina, det blir noe jeg må ha med meg hver dag. Det er neppe et sunnhetstegn når tanken slo meg at jeg ikke har netttilgang i jula.... Men vi kommer hjem 2. juledag;o)

Hvordan abonnerer du på kommentarer. Kan jeg abonnere på kommentarer på din blogg?

Anonym sa...

Ja, det kan du på alle. Under der det er ordbekreftelse(disse rare bostavene)er det en firkant du kan huke av for å abbonere på kommentarer. Du må være logget inn første gang du gjør det. Det er før "OpenID".

Nøve sa...

Nå skal jeg abonnere her også ;o)
Det gjelder kanskje bare for dette innlegget?
Jeg venter egentlig på historier om grabukkene dine nå :o)

God kveld!

Nøve sa...

Ei guppydame døde idag, Gry :o(
Ho såg frisk ut igår.

Anonym sa...

Jeg tror det gjelder bare for ett innlegg, er ikke helt sikker. Det er ikke så mye å fortelle om bukkene, de har gjort jobben sin, og det er 11 måneder til neste gang.... Men jeg skal ta noen bilder i helgen. I morgen skal jeg møkke ut av hønsehuset, så de også får det litt koselig til jul:o)

Det var noen av guppyene som var gamle Nøve, den døde sikkert av alderdom.

Anonym sa...

Å, du kan trøste, du..

Møkke ut av hønsehuset høres interresant ut. Vil gjerne se bilder av DEG da, krypende rundt med fjør i munnen ;o)
For ett påskemotiv!!!

Anonym sa...

Men det er sant Nøve, noen av dem er nesten 2 år, og det er visst gammelt.

Skal se om jeg får Ola til å ta et bilde, men den jobben er ikke så ille hvis jeg er flink til å møkke ut ganske ofte. Det lukter vondt, men det er det mye annet som gjør her også:o) Også får jeg så god samvittighet når jeg ser hønene bade i rein flis etterpå. DA koser de seg da:o)