søndag 29. mai 2011

Litt om oss (igjen)…

Etterhvert begynner vi å få på plass små rutiner som gjør at hverdagen sklir litt lettere. Det ER forskjell på å ha èn og to hunder, og det var jeg veldig forberedt på. Begge to må sitte pent foran døra før vi går ut, og ingen får gå ut før jeg har sagt at det er greit. Når vi har kommet så langt, ja da må Tjorven bæres ned trappa (noe hun synes er helt fortreffelig), før vi, i et virvar av bånd og bein og kroppsdeler har kommet oss de 5 meterene ut på veien…….Ikke si det til noen. Nå har jeg fått et kortere bånd til Tjorven enn det lange jeg hadde, noe som har lettet turene våre betraktelig. Ingen av dem får ta initiativ til lek i bånd, da det sørger for at vi igjen er et kaos av bånd, bein og kroppsdeler. Dette fungerer helt til jeg kjenner jeg blir helt bløt av den lille tøtta som går så fint med pinnen sin i munnen, eller at jeg ser at Milli ertekrok irriterer livet av Tjorven svinsende foran med en pinne. Kom akkurat inn fra tur nå, og har innført nulltoleranse for begge toSmilefjes med tenner.

De første dagene lot jeg dem leke inne, for jeg synes det var så koselig at de lekte. Det er det også slutt på. Skal de leke, får de leke på verandaen eller når vi er på jordene. Tror det sparer oss for mye herjing etterhvert, og det er også et godt råd jeg har fått av Sissel.

Jentene i lek.

Tjorven er mer makelig anlagt enn Milli var på den alderen. Tjorven vil gjerne gå å legge seg i senga si’ et par ganger om dagen. Siden den er i annen etasje, og hun ikke får gå i trappa, ja da synes jeg hun kan ligge nede sammen med oss. Jeg har ved et par anledninger nå funnet henne på toppen av trappa, i et forsøk på å snike seg til sengs…..Flaut fjes

Det er jo godt da, at den mer makelige av dem er valpen. Det ville vært slitsomt om det kom en kjempeleken valp og vi hadde en makelig anlagt voksen fra før. Jeg ser at Milli trives bedre og bedre med dette, og hun er uendelig tålmodig. Jeg hadde ventet at hun skulle forsvare ballen sin, men neida, hun synes det er rågøy at noen vil løpe etter henne…. Endelig – for ingen andre gidderSmilefjes.

Når Milli var på Tjorvens alder, da beit hun i båndet og røsket og rev. Tjorven tar båndet pent i munnen og liker å bære på det. Jeg husker at Berit fortalte det samme om tante Ville, bare bære, ikke herjeSmilefjes

Tjorven sover godt hele natta, og jeg må løpe ut med henne så fort vi står opp, ellers går det reint gæli. Tisse ute funker når jeg ikke “skal bare” først….. Har brent meg et par ganger der nå. Hun får ikke komme opp i senga, men ligger 20 cm. under min seng. Det ser ut til å passe henne aldeles fortreffelig det også. Jeg er rimelig sikker på at Dronning Milli vil regjere sengeriket aldeles alene. Tjorven har noen herlige sovelyder, små, små “knirk” liksom.

Jeg synes dette er så moro, og jeg synes jeg har to praktfulle prinsesser. Tjorven er så go’. Hun rulter rundt og er blid hele tiden, og gjør så godt hun kan liksom. Vi trener 5 minutter lydighet hver dag, det går “så der”, men hun er jo bare en liten baby enda. Milli får også sine 5 minutter, og det synes hun er gøy.

Jeg kjenner at jeg ikke har så god tid til å ta meg av dem hver for seg de dagene jeg jobber, det sliter litt i samvittigheten min, men sånn får det nesten bare være. Da er Tjorven med på Millis tur, også prøver jeg å få til de 5 min. med lydighet på hver, og en ekstra liten trening- eller kosestund med Milli. Det er vel sånt som går seg til.

Tjorven har blitt bedre til  kjøre bil uten Milli. I dag gråt hun bare til bunnen av bakken her. Flott synes jeg. I morgen tenkte jeg at hun og jeg skal på jobb for første gang uten Milli. Gruer meg til å se Millis fjes i vinduet når vi drar, men hun synes nok det blir godt med litt alene-tid også.

 

I dag har jeg filmet dem på jordet her ute. De storkoser seg når de får løpe der.

Dette var litt fra oss. Ha en strålende ukeSmilefjes

19 kommentarer:

Merete sa...

Smeltefilm <3

Irén T. A. Færevaag sa...

Hei, hei! Vet du, Gry, du skriver så levende og så artig at det får meg til å smile etter to linjer :-)

Veldig kjekt å få høre hvordan det går med dere. Filmen er en drøm å se. Noe så herlig! Må legge til at Balder opp ved siden av meg og så filmen han også. Skal si det var gutt som fulgte med på damene, haha

Det høres nå ut som du har full kontroll på det meste. At det blir litt dårlig samvittighet innimellom er nå så. Det går nok bedre enn du frykter *go'klem til omsorgsfulle Gry*

Balder boffer en karslig hilsen til vakre Milli og smellsøte Tjorven ;-)

Gry Viola og Roxie sa...

Fine jenter!! Så kjekt at Ludo åsså oppservere de to i leken!!
Husker godt at Jackie åsså sprang etter Roxie og så beit henne (kose biting) i bak beinet!! Nudelig er de begge to Milli og Tjorven!! Ha en fin uke du åsså sa
satser vi på av det blir noe finere og varmere i juni mnd!!

Ville sa...

Lille rare Tjorven som løper og løper alt hva hun orker etter Milli. For meg ser det ut som hun klarer å nappe Milli i bakfoten og Milli velter seg villig over på siden, så kos de har det sammen:o)))
Høres lurt ut sånn som du legger det opp allerede fra nå av Gry, mye arbeid nå til å begynne med så blir det lettere etterhvert.

Det med å bite i båndet har Ville alltid fått lov til, og jeg ble så glad når Siss sa at hundene kan se på det som en oppgave, artig at tanteungen gjør det samme:o)
Nuss på nesa til begge jentene dine:o)

Nina og Bonnie sa...

Jeg har også lest dette med et stort smil. Elsker hvordan du beskriver hverdagen deres nå. :)

Smart og ikke la dem leke inne, da får du to rolig hunder i huset og to hunder med full fres ute. Da blir det enda gøyere. Hvis det går ann....

Hvorfor kuttet du filmen????? Det var jo nå action begynte. ;) Tjorven er jo så nusselig der hun springer etter Milli. Og Milli har jo helt kontroll på lille-søs. :)))

Ha en morsom dag på jobben med Tjorven.

Nøve sa...

Å næmmen Gry, så moro å se dem! Ikke rart Tjorven er trøtt, forresten, det er ikke mange som har Millis energi hele tida, enda vesla prøver så godt ho kan :))) Det ser ut som om Milli storkoser seg iallefall!

Uffameg, tror ikke jeg hadde greid å være streng, jeg hadde sikkert ledd av dem hele tida... Men det går jo ikke an! Du er en riktig så flink tohundsmamma :)))

Lykke til imorgo. Syns jeg ser Milli sitte i vinduet, men ho fryder seg nok. Jeg husker da hvordan det var å ha ei masete lillesøster ;)

Marianne sa...

For en herlig film Gry! To gode venner det der, å så katten som tilskuer da ,) hehe

Milli så ut til å nyte livet som storesøster, å erter stakkars Tjorven med ballen! Lurer på om Tjorven også blir en balljente!

Anne-Liss sa...

Ska si det er fart i den lille frøkna, Milli så snill og senker farten slik at Tjorven greier å følge. Herlig liten filmsnutt av de to !

Nina sa...

For noen nydelige jenter du har. Det ser ut som de storkoser seg i hverandres selskap! :-)

Dixie sa...

For en koselig film av de to! Kjekt at de har det såå gøy sammen allerede! :D Gleder meg til å se flere filmer av dem! Veldig, veldig gøy å lese det du skriver om dem også! :)

Lappelykke sa...

Jeg syns det virker som om dere har funnet en finfin rytme, jeg!

Et par nulltoleranser og klare retningslinjer, tror jeg du vil være tjent med i fremtiden, syns du klarer deg strålende. Er så gøy å lese om hvordan dere tre finner ut av det med hverandre.

Den dårlige samvittigheten tror jeg vil bedre seg etterhvert som Tjorven blir større. De mangler absolutt ingenting og kunne vel knapt hatt det bedre!

Når Frost er i halsbånd på tur, så går han med båndet i munn, stolt og fornøyd. Pent ved siden av meg! Et herlig skue!

Vi prates snrt, Frost hilser masse til Milli1 Og Tjorven, da, men tror det var mest til Milli;)

Leo sa...

Hei søss! :)

Jeg går også tur med båndet i munn, jeg liker å tenke at jeg er så stor at jeg kan gå tur helt selv nemlig ;) men jeg svinser og vimser rundt, så turene tar alltid litt tid, men det er jo så mye spennende å lukte og se på! Så ut som dere koste dere masse på jordet! Det er så moro å kunne springe fritt :D

Så spennende å skulle være med på jobb uten storesøster da, kanskje litt skummelt også? men det tror jeg går veldig bra, vi er jo Fjelldronninger!

Anonym sa...

Hei Tjorvenlorven Denallarbestaste Milli og Gry:-))
Nå har jeg virkelig kost meg med lesning,bilder og vedeo på bloggen.Ler og smiler her,for du skriver så godt!
For en fin gjeng Tjorven deler gård med,både 2 og 4 bente venner...og sin egen Tante Milli! :-))Spennede plass å vokse opp på tenker jeg,ikke rart hun må legge seg nedpå iblandt:-)

Valpetiden går fortfort egentlig jeg har enda i bruk pengeboka som bare er "tygget litt" på,og en liten hjørnetann i ett glass etter Banjos valpetid,og så vokser de liksom i puljer.Litt her og litt der,en stund er de en vilter pelsdott,så trår de til med store livligelabber og vippeører:-)
Dere må ha en fortsatt flott tid fremover allesammen.

Klem og tyggebein:-) fra Banjo Baijasson Denallarbestaste og Elin

Ragnhild B. sa...

Så koselig å lese om dere, Gry! Deter så deilig med to hunder, og å bivåne samspillet mellom dem! Hun høres ut som en liten personlighet, den vesle tøtta!

Siss sa...

Full fart:-) Herlig å se på.

Gleder meg til neste oppdatering.

Unknown sa...

oioi, nydeleg film! måtte le på slutten av Tjorven som bit seg fast i bakbeinet på Milli :) herlige tjukkebolla! har sagt det før og eg seier det igjen; ho minnar meg SÅ mykje om Heino då han var kvalp, han såg jo akkurat slik ut!

Elses og Goyas blogg sa...

Så herlig å lese om livet med Tjorven og Milli. Det er mer jobb med to enn med en, men det er jo veldig gøy da!

Leo sa...

Hei igjen! :)
Leo ville bare si at han mer enn gjerne kommer på besøk en dag det passer for søstra si og dere, han har så lyst til å springe på et joret sammen med Tjorven sier han. Så bare å si ifra om det skulle være en dag som passer med besøk :)

Gry og Millis blogg sa...

Hallo Leo:o)

Så koselig at du vil komme på besøk til meg og storesøster. Jeg gleder meg allerede jeg. Vi kan løpe og bite og herje sånn som bare VI kan i hele verden:o)

Jeg er visst litt busy i noen helger nå (skal på noe som heter fjellet og sånn....), men vi avtaler noe litt senere. DA skal vi kose oss da....

Nuss på nesa fra Tjorven:o)