torsdag 6. november 2008

2. kurskveld gjennomført (om ikke med glans:o)

Så var det kurs igjen. Vi gikk på med friskt mot og erindring om strålende innsats på tirsdag. Så ikke i dag.... Milli ville ingenting! Vi står på linje før vi starter med noe som heter inngangsstilling. Dette betyr at Milli sitter rett foran meg, og vi har GOD kontakt. Dette fungerer helt perfekt - I TEORIEN. I dag hadde vi ikke kontakt i det hele tatt og alt og alle var mer interessant enn meg og godbitene som etterhvert øste ned over snuten hennes. Til slutt fikk jeg til dels tvunget henne rundt på noen øvelser, noe som resulterte i at kurslederne ga oss en hel masse "privatundervisning". En av de andre kursdeltakerene hadde med datteren sin, og hun dreiv og showa ca. 15 meter foran Milli..... Milli knurret og bjeffet og syntes hun var veldig skummel og litt spennende. Til slutt fattet en av instruktørene poenget og ba jenta flytte seg (veldig lurt), da sklei det greit en liten stund, før Milli ble drittlei av leverpostei på tube. Jeg forsøkte hektisk å dytte mer leverpostei i henne, men nei da....:o) Men en av kurslederne hadde med seg noen godbiter Milli-mor likte VELDIG godt, og det sklei greit en stund til, helt til jeg oppdaget at jeg av pur glede hadde gitt henne alle de gode godbitene og bare hadde leverpostei og matkuler igjen. Da var vi atter i gang med spøkelsesfaktene. Så kom instruktøren og hjalp oss, og jamen oppførte ikke Milli seg helt eksemplarisk, kurslederen sa faktisk at hun var kjempesmart (det er altså ikke i den enden av båndet problemet befinner seg:o)

Til tross for dette, kurset er kjempegøy! Flinke, oppmerksomme og motiverende instruktører. Vi skal være veldig flinke til å øve på "på plass", "dekk" og "bli" i helgen. Jeg gleder meg til neste gang! Det er litt rart ettersom jeg føler at det gikk rimelig dritt i dag. Men det er jo jeg som lærer, og jeg kan jo bare bli bedre. Milli er virkelig flink hun, den lille jenta mi'. Hun er veldig sliten når vi kommer fra kurset, og når vi kommer hjem er det ikke mye liv i den lille kroppen. Nå sitter hun og lurer på om ikke vi snart kan legge oss for kvelden.

Ellers er det en hektisk helg vi går i møte. Vi skal begynne å bedekke søyene. Vi har kjøpt en ny vær. Da har vi 3 værer og må skille søyene inn i 3 flokker, sånn at vi vet hvem som er faren (innavl er ikke no' greit). Vi må gå med bukkene og se hvem av søyene de bedekker på hvilken dato. Det er veldig oversiktlig å ha lammedatoer på hver enkelt søye. Så nå blir det rydding av plass i fjøset, henting av sau og utskilling til riktig flokk. Til uka har jeg ferie, sånn at vi får litt rutine på bedekkinga. Det virker litt uoverkommelig akkurat nå, men det er jo som kjent dørstokkmila som er verst......:o)

Nå tror jeg at jeg skal gi etter for Millis bedende øyne.... Kommer helt sikkert til å ligge å tenke på at vi skal være flinke til å trene i helgen:o)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, er det ikke frustrerende når det føles som ingenting fungerer? Men bare så du vet det - andres godbiter er alltid mye bedre!! Selv om det du har med deg var verdens beste i går. Så bra at instruktørene er dyktige og tar tak i problemet og ikke minst, har gode råd. Stå på! Dette kommer til å gå kjempe bra :-) Du og Milli blir "verdensmestere"!! Helt sikkert :-)

Lykke til med turene for å finne dem som "rister på halen". 3 værer! Å mange sauer har dere?

God helg!

Anonym sa...

Hei Tove, så hyggelig å høre fra deg igjen:o)

Jeg tror vi kommer til å få det til jeg. Bare vi finner ut av det liksom. Så lenge det er gøy så er mye gjort.

Jeg ser at du har drevet med sau Tove. Vi har 51 stykker som forhåpentligvis "rister på halen". Vi kunne slakta gammelværen og bare hatt 2, men han gir så bra klassifisering på lamma, så vi beholder ham i hvertfall til over denne bedekkinga, så får vi se. Vi har en del gamle søyer som er bra også, så han har litt å gjøre...:o)

Anonym sa...

Gamle koster feier best ;o)

Over til Milli. Det kurset høres jo veldig bra ut! Ble litt skeptisk da du skrev dere var 12, men det er tydeligvis minst to instuktører.. Bruker dere klikker?
Det syns Nalle er veldig ok under innlæring - men der òg er det føreren som må lære klikke i rette øyeblikk..ikke alltid like lett! Men han blir som regel veldig oppmerksom og lærevillig. Huttetu, jeg må skjerpe meg og trene mer...

Lykke til i helga, store og små!

Anonym sa...

Hei Nøve

"Den gamle kosten" er vi nok litt svake for....

Det er 3 instruktører, 1 hovedinstruktør og 2 under opplæring. En av dem er ei ung jente som er kjempeflink! Vi bruker ikke klikker, men prøver å belønne i tide.... Var oppe på jordet og trente nå (i øs-pøs regnvær). Det går veldig bra, så lenge godbitene er GODE:o) Innkalling funker kjempebra. Hjemmeleksa vår er å trene innkalling minst 10 ganger på hver tur. Av og til skjærer det seg, men jeg ser at jeg oftere og oftere klarer å kalle henne inn selvom hun egentlig har lyst til å gjøre noe annet. Det er en liten seier:o) Veldig fornøyd med kurset så langt, og har allerede nå lyst til å gå fler dersom anledningen byr seg.

Ha en vidunderlig helg;o)

Anonym sa...

Hei Milli!
Nå har vi gått en liten tur, jeg snødde nesten ned :o) Det har visst sykkelen våres gjort også...
Jeg har fått en liten hund! Når den piper, kommer jeg som ei kule - moder'n er så kry...

Har du det bra? Jeg tenker og tenker på hvordan vi skal få til neste stevnemøte. Kommer nok på noe lurt bare jeg får sovi littegrann ;o)

Nuss fra DINFOREVIG-NALLE

Anonym sa...

Milli - jeg har det!!!
Når svigermor og svigerfar er ferdige med den derre parringa,kommer dere hit - for her finns ikke orangutanger. Det har jeg aldri sett iallefall! Nå kryr det av smånisser og mus her, men de er ganske koselige.
De (svigers)er vel helt ferdige i morra, tenker jeg...(fnis)

1000 nattanusser fra Nallen din.

Anonym sa...

NALLE! Jeg visste at du kom til å finne på no'. Nå er jeg så glad!! Jeg kan begynne å glede meg til å se deg igjen:o)))) Du er verdens beste. I dag har jeg hatt det KJEDELIG. Det er visst bare sau, sau, sau her i gården nå.... Vi skal kanskje passe en dachsejente noen dager, men hun er så sinna på meg at det er ikke sikkert hun kan være her. Skjønner ikke hva hun bråker for, jeg er jo bare snill... Kos deg i snøen Nalle, og tenk masse på meg da...

1000 nusser fra Milli'n din