torsdag 13. november 2008

Så er ferien ferdig....

Eller ferie og ferie...., opp kl. 630 og fyker rundt i fjøs og hus hele dagen. Det er faktisk sant at jeg synes det skal bli ålreit å komme på jobb igjen (nesten da:o). Det faller nok mere arbeid på Ola, men vi er i gjenge med bedekkinga.

Vi er forresten storfornøyd hittil. I løpet av de fire dagene vi (eller værene) har holdt på, har 12 søyer vært i brunst. Det betyr at 12 søyer lammer på 4 dager i lamminga. Hvis det fortsetter sånn, og alle har "tatt seg", er lamminga unnagjort på drøye 20 dager. Det tar nok litt tid før påsettlamma kommer i brunst, men det er jo lov til å håpe.....:o)

Her er Kyrre (gammel-væren) med dagens harem

I dag har vi hatt et fantastisk vær! Frost og sol(!) Til tross for det, har det vært en sånn dag som alt går galt. Man mister alt man tar i, snubler og glemmer alt jeg skal huske.... Jeg var veldig spent på kurset i dag, om alt skulle skjære seg der også. Kommer snart tilbake til det.

Milli og jeg gikk en flott tur. Vi trente oppe på jordene og alt gikk ganske så bra, da en sjarmerende liten dvergschnauzer kom fykende inn til oss. Milli ble selvfølgelig henrykt. Hugo (schnauzeren) angret nok litt når han fant ut hvilken tornado av en hund han hadde dratt i gang, og føyk ut igjen, det førte vel egentlig bare til at Milli fant ut at hun også kunne løpe gjennom sauenettingen, så hun fortsatte å plage lille Hugo..... Til slutt måtte han og mamma'n hans gå. Da stakk Milli etter som et olja lyn..... Alle rop var forgjeves og jeg satte etter. Godt å oppdage at den lille frøkna mi' ikke er så tøff på egenhånd. Hun stoppet et stykke unna, og kom løpende når jeg løp motsatt vei.

Hmmm, sol i dag..... ah, nå kom jeg på hva jeg gjør når det er sol....


Jeg tar meg et forfriskende bad....i hvertfall kan jeg vasse litt...

Så var det av gårde på kurs. Dagens adrenalinnivå tatt i betraktning, var dette ikke noe jeg gledet meg til....

Mine noe sure oppstøt vedrørende "hundene i bilen på kurs" slo til, og Milli måtte tilbringe den første halve timen i bilen... Men så! Vi skulle trene på å passere hverandre med hund, og hundene skulle ikke hilse før de fikk lov. De skulle gå pent, sitte og vente til de evt. fikk lov til et kort møte, så skulle de gå pent videre. Jeg ble satt sammen med leverposteidama (som egentlig er veldig hyggelig), OG DET GIKK SÅ BRA! Det hadde jeg aldri, aldri, aldri trodd. Milli og Kaisa (hennes hund) satt som to prinsesser og glodde på godbitene i hånden på mammaene sine. Det gikk kjempefint mange ganger, helt til de begynte å bli slitne (de var ikke alene om det), da ble det dårlig med fokus, men vi ga oss ikke før øvelsen "satt" en siste gang, og vi kunne avslutte på topp:o). Det var så gøy. Nå er Milli helt gåen, og har ikke en gang ork til å følge etter oss inn på kjøkkenet.

På lørdag skal det være "bruksdag", med grilling, sporlegging og noe konkurransegreier. Vi har bedt noen folk hit på kvelden (angreangreangre) og jeg har egentlig ikke tid, men hvis jeg lar huset se ut som det gjør og ikke tar så nøye på forrett og dessert, så får jeg det til... Jeg tror det kan blir veldig ålreit (kan jo ikke la være, nå som jeg har etterlyst "kosen" på kurset?) Det som er litt dumt er at alle avdelingene kommer, så det blir kanskje like mange som det var på teorikvelden (sosialangsten bare kryper nedover ryggen min:o). Men jeg har jo med meg Milli:o)


15 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott!! med tanke på kurset og mindre sure eiere og flinke hunder. :-) :o) :-) Nydelig bilde av Milli i sola. Skriver litt mer i morgen og valper og sånt, kanskje...

Anonym sa...

Nå ble jeg spent Tove, på deg og valp altså:o)))) Gleder meg til å høre fra deg igjen!!!

Tenk så gøy hvis du hadde fått deg ei lita lappejente.... Med Vina som "overordnet" i fjøset får du jo dobbelt så mye hjelp med grisene:o)

Nina og Bonnie sa...

Dere er heldig syntes jeg, med gård og dyr. Men det er sikkert mye hard jobbing og tidlig opp.

Gøy på kurs! Jeg syntes dere er flinke. Og det er det jeg mener med et ordentlig kurs. Det savner jeg. Vel, det var et flott bilde av Milli. Jeg tror hun er større enn Charlie. Charlie er en liten lapphund. Moren veier bare 10,5 kg. Og han er veldig lik sin mor.

Og Tove, hvis du fortsatt følger med. Lapphundvalper hos Fjelldronningen. Det er fortsatt 2 til salgs. En flott oppdretter.Det må du få deg.

Anonym sa...

Dere ser da ut til å gjennomføre kurset med glans! Er til og med så flinke til å trene :o)

Moro med han lille schnauzer'n som kom på visitt,da! Tror du han våger seg tilbake? Når han har kommi seg over sjokket? Å, vi savner den fine vesle jenta...

Herregud for ett opplegg du skal ha i helga..Du hadde vel ikke trengt å ta i så voldsomt! Skal bli moro å høre åssen detta går ;o)
Ps.det går nok bra, så ta det med ro!

Anonym sa...

Hei Milli!

Du imponerer alle,du! Men jeg liker ikke at du bader om vinteren, det har jeg da sagt før?!

Nattanuss fra Nallen din.
Jeg drømmer fortsatt om deg og meg, gjør du?

Nøve sa...

Ta en titt her,damer...
lundehund-valper, ikke værst de heller!! 2 ledige ;o)
http://www.vinterskogen.no

Anonym sa...

Nalle!

Jeg drømmer fortsatt om deg og meg. Men jeg tror at "det som er ment å være, er ment å være". Derfor stresser jeg ikke lenger, fordi jeg vet at vi to er skapt for hverandre!!! Men jeg savner deg så sårt. Gleder meg til å se deg snart igjen.

1000 nusser fra din for evig - Milli

Anonym sa...

Kurset er bra det! Og hvis jeg er 100% engasjert, så gjør Milli det strålende. Jeg merker at jeg detter ut ganske ofte, så det er ikke bare for Milli dette er slitsomt. Det er uvant å skulle holde motivasjonen hennes oppe hele tiden, men vi (særlig jeg) lærer masse!

Vi pleier å ha hummerlag en gang i året, da koker Ola hummer og jeg ordner med forrett og dessert. I år driter jeg i forretten og har kjøpt en sjokoladekake i butikken som jeg pisker litt krem til (lur nå;o). Vasker hus og dekker bord i dag, og drar på bruksdag med Milli i morgen. Det blir bra. Vi kjenner de folka som kommer godt, så det er ikke noe stress (nesten ikke;o)

Hvor høy er Charlie Nina? Milli er vel en 46 cm. og veier nok 14 kilo nå. Jeg tror hun er sånn midt på treet når det gjelder størrelsen. Har sett på valpebildene fra Fjelldronningen - åh akk o' ve så søte.....

Anonym sa...

Grrr:-( satt og skreiv kommentar - så gikk strømmen... Vel, vel, sikkert fornuftig å kutte ut det første jeg skreiv. Jeg går isteden rett på det viktige ;-) Fjelldronningen! Jeg har også vært ganske mye i kontakt med dem (Per), var nesten på besøk til og med. Men det blei ikke noe av det. Tror jeg sendte deg et tips om at de skriver at den ene hunden har en del fuglejaktinnstinkt. Jeg sitter med inntrykk av at de er noen flotte oppdrettere og at valpekjøperene deres er veldig fornøyde. Eller hva sier du, Nina? Og Dixie-eier (du er kanskje ikke her)? Det eneste problemet med dem er at de har FL og ikke SL ;-) På den annen side så mener jeg at FL er den perfekte rase for meg. Jeg innbiller meg at den er "enklere" for meg med min manglende hundekunnskap enn en SL. Årsaken til at jeg da ønsker en SL er: agility. Med tanke på Vina, så har jeg hengt meg veldig opp i fart! Vet det er feil å bruke Vina som sammenlikning, hun er helt spesiell. Og med min kondis så skal det ikke så mye fartsøkning til før den er perfekt ;-) Har forresten aldri greid å få noe fornuftig svar på hva som er forskjellen på en FL og SL. Bortsett fra farge og at mange mener det er større motor i SL. Hva sier du Gry? Tror kanskje jeg skal ta en ny prat med Fjelldronningen jeg... Men dette kullet, blir for tidlig, MÅ jo ha ferie når jeg får valpen. Men neste kull ser ut til å passe bedre... ;-) Men jeg vil ha en hund med svart nese, sånn som Charlie og Milli! Aska hadde vært mye finere med svart nese. Kan ikke noe for det...

Skummelt å se på valpebilder. I natt drømte jeg at Per kom på besøk med alle valpene som var 6-7 uker og HELSKJØNNE. jeg er ikke sanndrømt ;-)

Anonym sa...

Hei Tove. Noe sier meg at du er ørlite grann "på glid";o) He-he.

Nå skal jeg være helt objektiv. Jeg var like glad i Kaisa som jeg er det i Milli. Jeg har aldri prøvd agility, men det ser veldig moro ut. Jeg er overbevist om at Kaisa hadde gjort det bedre enn Milli i akkurat agility, for Kaisa var tøffere i terreng og med hindre. Hun var også en mye større arbeidsnarkoman enn Milli er. Kaisa hadde også gjort det bedre enn Milli i spor. Kaisa var sær og stri og likte bare dem hun valgte ut selv, hun hadde et utpreget vokterinnstinkt som var vanskelig å plukke av henne. Milli er elskelig mot alt og alle og gir gjerne bort all maten sin. Milli elsker å jobbe, men er også fornøyd med en helt vanlig tur. Det du nevner om motor stemmer med det jeg har erfart. Jeg har hund som selskap og har tenkt på litt bruks. Milli egner seg langt bedre til f.eks. lydighet enn Kaisa gjorde, fordi hun ikke er sta i det hele tatt.

Skulle jeg valgt igjen hadde jeg definitivt valgt en finsk! Det er store individforskjeller og jeg har ikke mye peiling, men jeg er sikker på at med riktig motivasjon, så hadde Milli også gjort det skarpt i agility. I likhet med deg, så har jeg vært "en vanlig hundeeier" i mange år, og er absolutt ingen autoritet på området (for å si det mildt). Med den bakgrunnen tror jeg du har helt rett i at det å velge en finsk er kjempelurt!! Jeg var ganske fortvilet over Kaisas særhet og vokterinnstinkt noen ganger Tove, tro du meg. (Sender deg en e-post også)

Nina og Bonnie sa...

Hei dere!
Angående fjelldronningen har Belle en del fuglejakt i seg. Charlie har arvet det. Det jeg lærte om forskjellen på SL og FL er at en SL må du driver mere med, en FL kan ta livet med ro. Men hun Schulle(navnet er ikke skrevet riktig) i Tønsberg har 3 FL og hun driver agility med to av de. Jeg tror du må være litt mere nøye med valg av foreldre. Arbeidsgenene må være der. Men jeg er helt enig i sort nese. Når det gjelder Charlie hadde jeg ikke noe valg. Jeg fikk ikke velge. Jeg hadde bestemt meg for FL og måtte til Sverige på våren hvis ikke jeg fikk fra Fjelldronningen. Hadde jeg fått velge hadde jeg nok ikke valgt hvit. Men det spiller ingen rolle nå. Jeg er så glad i Charlie. Hadde ikke byttet han ut.

Skal måle Charlie til i morgen, Gry. Skal en tur ut å spise nå.

Anonym sa...

Nina. Jeg synes Charlie er så utrolig vakker med den hvite fargen på pelsen og den svarte snuta og øynene. Jeg hadde valgt hvit tror jeg (eller jeg hadde vel tatt den som ble "min":o)

Anonym sa...

Dette har vært moro å følge med på, FL konra SL. Siden jeg bare kjenner min Nalle, en veldig rolig og bedagelig fyr.. Tror sikkert jeg har valgt den rette :o)
Vi kan gå i fjellet dagen lang, han springer løs og blir aldri sliten, men han sparer krefter og hviler når vi hviler. I bånd kan han like gjerne dilte bak, han stresser altså ikke unødig denne fyren.
Det lille vi har prøvd av agility, syns han var veldig moro, han er veldig lysten på å lære. Når han gidder...og vil han ikke - så vil han ikke!!! Har inntrykk av at han er en veldig typisk FL.

Han kommer fra Lappejenta, der var det heller ikke vi som fikk velge oss ut en valp sjøl. Oppdretteren ville "kjenne" oss, og utifra det gi oss den valpen ho mente passa best. Fornuftig, spør du meg.
Og så fikk jeg verdens beste hund - med brun nese :o)

GOD HELG til samtlige!
Er spent på om noen oppdaterer seg i løpet av helga ;o)

Dixie sa...

Dixie er jo fra Fjelldronningen, men moren hennes er Ofelia, så hvordan Lady Belles valper er vet jeg ikke så mye om...

Men vi er i hvert fall kjempefornøyde, både med Dixie og med kennelen. De ringer oss av og til for å se hvordan det går, og da vi var på besøk hos dem i sommer fortalte de at de pleide å lese i bloggen hva Dixie holdt på med...

Både Sissel og Per Sten er også veldig snille og hyggelige, og siden Per Sten er leder i lapphundklubben, kan nok han ganske mye om de ulike rasene. De sa til oss at de var mest opptatt av å avle fram finsk lapphund slik den opprinnelig var, og ikke bare en hund som skulle passe for utstilling... :)

Alle valpene i E-kullet er så søte! Og så fire jenter! I forhold til da de hadde C- og D-kullet samtidig med bare tre jenter til sammen og åtte gutter! :) Gleder meg til å se flere bilder av dem!

Anonym sa...

Anja Schüller, tror jeg har lagt agilityen litt på is, mens hun nå driver med frestyle med FL'ene sine. Derimot så er det ei annen som konkurrerer i agililty med sin FL, Lappejentas Filkahanna. Og så dreiv jo "lappevennen" og konkurrerte med sin FL. Lappejentas Mira var nok ganske ofte på Vinas sitt tempo, men så viste det jo seg at hun var syk :-( Filkahanna har en "helt grei" fart. Ingen toppfart, men passe til meg ;-)

Mico var veldig rask, men han var en SL.Hadde mine agilityambisjoner vært store så er ikke FL noe godt valg, det er jeg sikker på. SL tror jeg fortsatt kan gjøre det bra. Ellers så er det jo fortsatt BC og Shelti som er det naturlige valget for dem med ambisjoner. Men jeg syns det er så morsomt å se "uvanlige" raser i agility og LP-ringen :-)) I klubben vår så er det f.eks en St. Bernhard som konkurrerer i agility. Hun er bare herlig å se på:-))

Men det viktigste er at hunden syns agility er morsomt, da tror jeg en del av farta kommer uansett?

Ser at lappejenta beskriver faren i neste kull som en med en med mye motor, så kanskje dette blir noen livlige valper???

God helg til dere alle :-)