tirsdag 18. november 2008

Hovmod står for fall:o)

Var på trening i dag. Den verste dagen EVER! Lille frøken Milli syntes at absolutt alt var mer spennende enn meg, og det var ingen - jeg gjentar - ingen kontakt å få. Vi ble stående med en fremmed hund ved siden av oss, det syntes hun at var viktig å få sagt fra om. Når vi skulle ha hundene inn i inngangsstilling ville hun heller klø seg litt. På plass fungerte overhodet ikke. Som den gode lederen jeg lært at jeg var på lørdag, tok jeg henne ut av situasjonen, hvilket innebar at vi sto like mye oppi småskauen, som ute på banen sammen med de andre..... Ja, ja, nå kan jeg ha for å være så eplekjekk:o)) Jeg var kjempefrustert, men satt tappert inn "smilebøylen" og fortsatte, men poenget er jo at Milli helt sikkert merker det...

Akkurat nå har jeg mer lyst til å gå å grave meg ned enn å tenke mer på trening. Jeg prøvde å trene litt for meg selv etter kurset, men det gikk skikkelig dårlig det også. Det er vel bare å innse at vi ikke har dagen i dag, og prøve å få det til på torsdag. Jeg merker skikkelig godt forskjell på henne fra forrige uke, når jeg hadde ferie og hadde tid til å la henne få leke og søke etter ballen og å gå en fin tur før kurset. Nå venter jeg på jobben, men går en tur med Milli før vi drar inn til Tønsberg. Jeg tør ikke ha henne løs rundt der vi jobber, så hun preges nok litt av at hun har litt mye energi i kroppen sin.

Jeg fikk nesten sjokk i dag, når jeg hørte at det bare er halvannen uke igjen på kurset. Jeg vil jo egentlig ikke slutte nå, det er jo kjempegøy (stort sett). Tror jeg må gå i tenkeboksen, å finne ut hva vi skal drive med etter dette, noe må vi jo gjøre.

Vi får tenke positivt frem til torsdag, og håpe at det funker bedre da.

17 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Trøst deg med at vi alle har dårlige dager. Det gjelder faktisk hunder også. Kjenner meg veldig igjen. Har mest lyst til å dra hjem. Men pga. andre som ser på føler man at man ikke kan det. Ting snu jo fort. Det har du jo sett før. Jeg fikk beskjed om at det var hormoner. Da skulle jeg ikke trene inn nye ting. Bare kreve at hunden gjorde det som var innlært. Letter sagt enn gjort.På torsdag kommer du til å skrive at Milli er dronningen av kurset igjen. Helt sikkert.

Anonym sa...

Enig med Nina. Syns det virker som at det går bra annen hver gang jeg? At Milli begynte å klø seg tyder vel å at hun var usikker/ikke likte seg?
Kos dere hjemme (eller jobb, spis sov og forhåpnetligvis litt kos og trening) og se lyst på framtida, Neste trening er det dere som er dronningene igjen. Selvfølgelig blir det sånn :-D Regner med at noen av de andre sleit også...

Det finns jo hundeklubb i Tønsberg. Så dere har sikkert mulighet til å fortsette med, miljøtrening, lydighet, spor eller noe annet der om dere vil etter at kurset er ferdig.

Anonym sa...

Dårlig gjort å bli stående ved sida av en ukjent hund. Som Tove sier, ho kan ha vært litt usikker. Savna leverpostei-dama, eller noe anna trygt.. Kanskje Ola blir med neste gang? ;o) Dronninger er dere uansett.

Iblant lurer jeg på hva som er målet. Jeg er jo fornøyd med Nalle som han er, vi skal ikke konkurere eller sprade rundt i byen for å vise oss fram. Men jeg tror de syns det er moro å bruke hue, lære litt og behage oss, tross alt.

Så forresten den koselige hilsenen i gjesteboka ifra Millis pappa!

Anonym sa...

Snille, snille dere som trøster:o) Tusen takk!

Ja Nina, jeg hadde mest lyst til å reise hjem. Vi fikk jo ikke til det som var innlært heller.

Vi hadde noen roastbeefrester igjen etter helgen, og før vi la oss i går ville jeg gjerne prøve litt til. Det er ikke noe gøy å legge seg "på nedadgående" Det gikk så bra!! Da ble vi i litt bedre humør:o)

Milli liker seg på kurset. At hun klødde seg var rett og slett for at hun klødde (hun sitter helt avslappa på den ene skinka og tar et overblikk over de andre, mens hun klør seg. Grundig men distrè:o)

Leverposteidama satt på den andre siden enn hva hun pleier. Det kunne vi jo ikke like;o)

Jeg lurer også på hva som er målet Nøve. Men jeg tror vi har godt av det. Oslo Hundeskole har mange kurs i Tønsberg, så vi holder oss nok kanskje der. Jeg vet ikke.

I dag er uansett alt "så meget bedre".

Anonym sa...

Hei hei, kjenner meg igjen i frustrasjonen fra når jeg og luna var på valpekurs.. Hun var temmelig ufokusert til tider kan man trygt si, men det bedret seg no etterhvert.. :) De tre-fire første gangene var jeg temmelig oppgitt til tider, men så gikk det bedre. Dere har jo allerede fått til mye, så jeg skjønner ikke hva du klager for... :P

Anonym sa...

Hei Marte og Luna

Jeg klager ikke, jeg lufter min frustrasjon over at jeg vet at vi kan så innmari mye mer, også får jeg bare ikke kontakt. Det er bare jeg som kan gjøre noe med det, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. VELDIG frustrerende det der:o)Men vi går på med friskt mot i morgen.

Har Luna forandret seg noe siden løpetiden begynte? Den forrige hunden min ble fort ganske "sær".

Nina og Bonnie sa...

Grunnen til at jeg skriver i bloggen er jo å få ut litt frustrasjon når ting er helt gale og dele nyheter når ting går bra. Vi er vel her for å støtte hverandre og få gode råd. Det er ikke så mange bekjente av meg som skjønner min hundegale side.

Og målet med trening for meg er å gjøre noe sammen med Charlie, som vi begge liker.Derfor er ikke treningen hos oss i faste rutiner. Vi tar det litt inn i mellom.Det er ikke så viktig hva han kan ,men at vi har det gøy sammen. Vi har alle hund på forskjellige måter.

Anonym sa...

Det var med humor jeg skrev den siste setningen altså, mente det ikke i fulle alvor...... så nina - beklager hvis det ikke virket støttende, men det var bare tull og tøys fra min side.. Jeg skal holde det for meg selv neste gang.

Nina og Bonnie sa...

Den er grei,Marte.:) Det var vel kanskje ikke meg som reagerte mest på den. Alle kan vel si hva de mener og ikke alle er enig. Det må vi vel alle godta.:)

Anonym sa...

Jeg tror Crazy-Charlie, Loco-Luna og Mad-Milli har en del til felles (tipper med ganske stor sikkerhet alderen), og jeg har fått utrolig mye positivt ut av å lese bloggene deres og deres kommentarer på min. Det være seg om man har en god eller dårlig dag (vi har dem alle).

Det som er litt skummelt med Nettet er at man formidler i den sinnsstemningen man er (på godt og vondt) også trykker man liksom bare på en knapp, og vips så ligger det der. Siden det er så mange "avsendere" er det ikke så lett å tolke hvordan "mottakeren" vil ta i mot dette. Jeg synes det er så gøy å dele "oss" med dere, og gleder meg over hver gang dere har oppdatert bloggene deres.

Nina og Marte og dere andre, fortsett med det, vær så snill:o)

I morgen er det kurs igjen (puh), men vi har trent litt i dag, det gikk veldig fint. Jeg er MISUNNELIG på deg Nina som jobber i en slakteforretning:o) Roastbeef funka som bare det, men det kan fort bli litt i dyreste laget...

Anonym sa...

Her har det strømma på med mange tanker idag :o) Kjenns godt å få lufta seg blant hundefolk, vi forstår hverandre - eller gidder å høre på hverandre iallefall.

Bjørn skjønner ikke dette her med blogginga vår; før var jo dagbøkene "hellige" - nå legger vi dem ut for hele verden :o)

Gry og Millis blogg sa...

Til Bjørn:o)

Det har jeg ikke tenkt på, men må innrømme at du så avgjort har et stort poeng....

Noe må ha skjedd et sted på veien.

Klem fra Gry

Gry og Millis blogg sa...

Jeg har vært så utrolig heldig med oppdretteren jeg valgte da jeg kjøpte Milli. Fikk dette på mail av henne i kveld (synes det er beundringsverdig at hun har tid til å holde et lite øye med oss selvom hun nå har 3 kull med FL hjemme i Småland). Vi er ikke alene vi med de litt "ufokuserte små":o)

"Hej Gry
Läste på din blogg att det inte fungerade för er i går på träningen.
Att lära in är som att gå i en trapp ett uppåt sedan platt ett uppåt....
Förstår du hur jag menar?:-)
Hon kan faktiskt vara på gång att löpa.-) syster Opal gör det nu:-)
och då är de som du beskriver.:-)Opal hör inte och hon tittar på mig ibland
precis som
hon ville säga, vem är du? .....jag förstår inte vad du vill?......har
aldrig hör det!!!.....
Det går Ö V E R:-))))))

Var inte ledsen för detta, du vet ju att hon kan:-))))) det är ju det
viktigaste, sen kommer
det dagar då man undrar vem man har i kopplet de har glömt allt:-))))

Lycka till Gry o Millie

Med vänliga hälsningar
Yvonne

-----------------------------

Yvonne Edvardsson
Rödmossa kennel

Nina og Bonnie sa...

Det var da virkelig en kjempefin oppdretter du har. Midt i valpingen. Det er noen av de som virkelig lever for "ungene" sine. Sissel på Fjelldronningen er sånn. Jeg har blitt veldig glad i henne. Det var hun som lurte meg med på utstilling første gang.

Og angående roastbeefen, Gry, har dere en slakterbutikk i Tønsberg eller en butikk med ferskvaredisk? Da kan du spørre om de selger skalker billig. Det gjør vi. Skalker selger vi til 6,- hg. Det er bare til å kaste uansett så vi selger det. Får du tak i endel så kan du fryse.

Anonym sa...

Mmmm, skalker er innmari godt!
Men er det ikke for sterkt krydra? Skyller du dem eller? Det blir vel ikke store mengder de får, men jeg er så redd for salte ting (til Nalle...)
Kanskje jeg skal kjøpe skalker til meg selv i det minste ;o)

Jeg skjønner forresten hvorfor Milli er så god som ho er... Slike oppdrettere er gull verdt. Jeg er veldig fornøyd med Lappejenta også :o)

Anonym sa...

Ja, hun er helt fantastisk. Hun har MANGE hunder, og jeg tenkte at det kanskje ikke var noe bra, at det ble "for stort" liksom. Men hun er alltid behjelpelig og veldig, veldig opptatt av at hundene skal ha det bra. Nå har hun som sagt 3 kull, og jeg tror hun flytter mellom valpekassene for å sosialisere valpene. Jeg har snakket litt med Per hos Fjelldronningen. De er så utrolig hjelpsomme, helt på eget initiativ sendte de meg en oversikt over hvordan jeg skulle få Milli registrert i NKK. Lappejenta har jeg hørt masse positivt om fra Nøve, også har jeg jo møtt Nalle.... Det er reklame god nok:o)

Anonym sa...

Hm..hvordan har Gry og Milli det på kurs idag, mon tro?