torsdag 27. november 2008

Så var kurset over....

I kveld var siste kursdag, og det har jeg egentlig gledet meg litt til, men nå synes jeg det er litt vemodig også....

Det gikk ganske fint i dag. Milli jobbet jevnt og trutt og jeg gjorde likeså. Vi hadde en evaluering av hver enkelt til slutt og kritikken på Milli og meg ble omtrent som følger: "De første par gangene ble jeg stresset og irritert når vi ikke fikk til ting, og ikke klarte å holde følge med de andre. Det har jeg lagt av meg og Milli elsker å jobbe når hun er fokusert. I følge instruktøren er det også litt rasetypisk at hun av og til "detter litt ut" for å konsentrere seg om det hun mener er mer interessante ting. Jeg personlig tror også at det er litt aldersbetont. Vi har et bra tillitsforhold og jeg er veldig flink til å rose og å belønne i tide. Plutselig blir instruktøren stille og så sier han "Hun bjeffer jo ikke!!! Er du klar over hvor mange lapphunder jeg har hatt her som bjeffer, og de bjeffer MYE??" Lille, flinke Milli-mor. Det er ikke mye lyd i henne.

Nå kan jeg begynne på bronsemerkekurs i januar. Det betinger masse trening hjemme. Trening hjemme er vi faktisk innmari flinke til. Eller så kan jeg begynne på hverdagslydighet neste torsdag. Akkurat nå kunne jeg tenke meg å ta en ørliten pause (også for Millis skyld, hun er litt "rørete" om dagen og Yvonne sa at hun ikke pleier å drive med nyinnlæring når de er i alderen 7 - 10 måneder (slyngelalderen)). Jeg føler meg ikke klar for bronsemerkekurs enda, men etter et kurs i hverdagslydighet kunne vi prøve. Er det noen av dere som har kan gi meg input på dette? De har nye kurs hele tiden, så det er sikkert et kurs i hverdagslydighet i januar også. Hmmmmm....(tenke, tenke tenke). Kathrine (leverposteidama) skal også på utstilling på søndag. Jeg lovte å se på henne. Hun starter kl. 1100. Vi har en slags løs avtale om å trene litt sammen. Det hadde vært gøy!

Ellers er Milli i litt bedre humør enn hun var i begynnelsen av uken (heldigvis). Jeg tenker og tenker på hva som kan ha utløst den adferden hun plutselig fikk på søndag og utover i uken (bortsett fra kommende løpetid). Jeg tror jeg har nevnt en gang at hun reagerer veldig på sånne små elektriske støt som vi får hele tiden. På søndag satt hun i sofaen og lekte med Per, hun fikk et lite støt og løp langs sofaryggen, den ble "elektrisk" og hun ble kjemperedd. Siden søndag har hun ikke villet være i sofaen. Jeg tror hun er litt "overfølsom" for sånne små støt, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det. Når det gjelder andre ting er hun jo kjempetøff. Hun står og slikker de største værene våre på mulen, elsker alle mennesker og dyr og er ikke redd for bøtter og trillebårer og andre litt rare ting, slik som hun var når hun var liten (mindre). Har noen av dere opplevd noe sånt med deres hunder, evt. hørt om det? Slike støt får man jo hele tiden, og jeg kan ikke fjerne årsakene til dem.... Setter pris på tilbakemeldinger!

Dette ble mange løsrevne tanker satt på "et papir". Nå skal jeg ned å ta meg et glass vin, mens jeg venter på svar fra dere:o)

18 kommentarer:

Marianne sa...

Hehe, så du sitter å drikke vin ja...Koseligt det i vinter mørket...
Godt å ha litt pause i kursingen, hundene trenger å få litt tid på seg til å la det synke og til å bruke erfaringene sine før de skal til på noe nytt...

Merkelige greier det med støtene, har aldri vært borti noe sånt før.
Men det er jo vondt for oss også så...Mine har snust på strømgjerdet...de går laaaang bue rundt, tror aldri de blir kurert for det, men det er jo en positiv ting da. Å være redd for sofaen er jo verre. Kanskje dere må tenke på hva slags klær dere bruker? Ikke subbe rundt med syntet?

Anonym sa...

Jeg jobber ikke på fredager, så torsdag kveld er starten på helgen:o) Da er det lov med et glass vin. Jeg har en slags magefølelse som sier at vi hadde hatt godt av en liten pause nå for så å begynne på'n igjen. Vi kan trene så lenge vi har dagslys (hvilket vil si helgen), og da får vi bruke tiden godt. Jeg har jo store, inngjerdede jorder å trene på, og DET er nyttig.

Jeg fikk en mail fra oppdretteren til Milli, hun sa at jeg ikke skulle lage noe oppstuss rundt det, og hun antok at hun er ekstra følsom nå rett før løpetid og midt i spøkelsesalderen. Jeg har faktisk tenkt på det du sier om å ikke bruke syntetiske materialer. Lurt!

Nøve sa...

Det har vært moro for oss alle med disse kurskveldene deres, vi har fått følge med helt fra starten. Så og si hver tirsdag og torsdag har det stått noe i bloggen deres :o) Vemodig akkurat nå,ja.
Håper dere kan komme oppover på "kosetrening" hos Hilde den helga!

Det med støt, hadde jeg glemt. Med Pekka og meg skjedde det ofte! Tror ikke det har skjedd med Nalle en eneste gang. Jeg bruker så å si aldri synt-klær. Det kan være noe med pelsen deres som gjør noen ekstra utsatt?

Da tar jeg meg en liten akevitt. Skål, Gry - for vellykka kurs :o)

Nøve sa...

Har du sovna allerede???
Hvis ikke, ta en titt her.. www.hildeshunder.wordpress.com

Nina og Bonnie sa...

Feirer at kurset er over. Puster lettere og lurer litt på hva skjer nå? Det var det jeg tenkte når jeg avsluttet kurs. Det er jo gøy å ha noe fast man binder seg til. Det blir alltid litt rart etterpå. Det er litt enklere å være to med hjemmetrening. Du for holde kontakten med leverposteidama.

Jeg vet om ei lapphunddame som skal stille med Milli på søndag. Fra stokke. Du kan skjekke henne på chalila.net

Hilde sa...

Hei Gry og Milli!

Dere er hjertelig velkomne til "kosetrening" på Låplassen neste lørdag. Det hadde vært koselig å få hilse på Nallemannens forlovede, og Nøves svigerinne!!

Ei helg på Bergheim høres ikke akkurat så dumt ut!!

Mvh Hilde.

Anonym sa...

Har ikke sovna enda. Har sittet tittet litt på Chantie (som er kjempenydelig) og Hildes sider, de har jeg vært innom før. Jeg ønsker meg "en Hilde" i nærheten her:o)

Jeg har det akkurat som du beskriver det Nina, jeg er ikke så mye utenfor huset (eller fjøset) så jeg synes nok det blir litt deilig og litt "tomt". Takk for tipset om Chantie. Kjempefin. Egentlig synes jeg utstilling er litt tullete, men det ER jo moro også da, i hvertfall i litt avslappete former (vi tar ikke så tungt på det Milli og jeg), også er det VELDIG koselig at "fan-cluben" til Milli kommer.

Jeg har klarert med Ola at det er greit at vi kommer oppover den 6. Vi gleder oss!!! Det eneste som gjør at vi dropper det er evt. løpetid hos Milli-mor.

Nøve og Hilde, vi gleder oss:o))

Nina og Bonnie sa...

Helt enig,Gry, utstilling er tullete, men du verden så mange koselig mennesker man treffer. Derfor er jeg på utstilling.Derfor spiller det egentlig ingen rolle for meg om jeg stiller selv. Fan-klubben er klar til søndag.

Anonym sa...

HURAAAA !!

Så flott! Då sjåast me!

Mvh Hilde

snorredimma sa...

Nå er jeg misunnelig på dere som bor så nærme hverandre og kan treffes...SUKK!

Nøve sa...

Neimen Snorredimma da... Du kan vel komme du også?

Og Gry,du skal da vel ta med Ola oppover!!!

T :-) sa...

Jeg syns dere skal ta en liten pause og kose dere i førjulstida. Det dukker helt sikkert opp nye kurs over nyttår.

Lykke til på søndag og kos dere :-)

Anonym sa...

Det er avgjort, vi tar en liten pause i den organiserte treninga, og går på med friskt mot i januar.

Snorredimma; vi bor ikke så nært hverandre, det tar 3 timer å kjøre. Det er litt rart. Både Nøve og jeg er ganske så glade i å være hjemme og er rimelig vanskelige å få ut av huset, helt til det gagner Nalle og Milli, DA spretter vi opp, setter oss i bilen, og kjører gladelig 20 mil....

Gleder meg sånn til å treffe Nina og Charlie for første gang. Det gjør Milli også:o) Også gleder jeg med til å treffe Hilde.

Nøve; jeg hadde ikke tenkt å ta med Ola, men etter å ha informert om din kraftige henstilling, kan det se ut som om han blir med;o) Vi må bare få noen til å se etter dyra. Nå i bedekkinga er det litt mer styr enn ellers.

VI HAR SÅ MASSE Å GLEDE OSS TIL!!!

snorredimma sa...

Klart jeg kunne satt meg i bilen og kjørt 4 timer oppover...:) Kunne vært veldig morro!

Men, jeg skal ta turen sydover 5. desember. Da reiser jeg og min fjortis, min søster og hennes to fjortis'er og vår mor til Gran Canaria for 1 uke. Sånn rett før jul....
Skal si dette var dårlig planlegging. Lille-frøken har jo løpetid og trenger mamma'n sin!!:)

Gry og Millis blogg sa...

Oi, oi, Syden hørtes ikke dumt ut i grått november/desember -vær. Det er noe dritt at sånt klaffer, sydentur og løpetid altså, men sånn er det vel gjerne. Kanskje vi sees på Bergheim (eller et annet sted) en annen gang? Det hadde vært veldig gøy!

snorredimma sa...

Det håper jeg at vi gjør, Gry!:)
Ser på værmeldinga at det ikke er mer enn 12 grader på Gran Canaria - og jeg har da ikke tenkt til å reise sydover med dyne-jakke...! Håper jeg.
Har allerede ordnet med svigermor at Dimma skal få feriere hos dem den uka jeg er borte. Mine hunder er som sagt stort sett ALDRI alene hjemme. Bortskjemt? Tja..
Rune jobber omtrent både dag og kveld (det blir sånn når man har eget firma), og Snorre, som er så rolig og fin skal få være med pappa på jobb. Dimma trenger jo tilsyn hele tiden, og da passer det å være hos svigers som vier henne helt og holdent den fulle oppmerksomheten.

Nina og Bonnie sa...

Syden nå, hadde ikke vært dumt. Kanskje reise fra hele julen. Det hadde vært moro å prøve en gang. Forresten, litt stuslig. Jeg tror jeg liker julen litt, alikavel. Men litt varme og lyse kvelder nå hadde gjort seg.

Gleder oss mye til søndag vi også. Det hadde ikke vært mye å skrive om her hvis vi bodde for nærme hverandre. Selv om en ønsker seg det.
Til vi sees....

Anonym sa...

Hei, Hei! Ville bare gratulere dere så masse med BIR i dag!! :)

Det var oss du gikk mot i 6-9 mnd ;)

Veldig pen jente du har!