mandag 12. januar 2009

En liten krise!!!

PC'n min har kræsja. Sist gang tok det flere uker å reparere den. Hva skal jeg gjøre nå da? Jeg skal forsøke å få låne en av han datatypen, men der har jeg jo ikke alt som er mitt. Det blir jo ikke noen bilder og ikke noe "Writer"... Også har jeg nok blitt veldig avhengig av bloggevennene mine da....

Bortsett fra det med pc'n (som ble superviktig plutselig) har helgen forløpt stille og rolig. I går la jeg blodspor for Milli, for første gang på lenge (tusen takk for blodet Nina:o). Det var et langt og vanskelig spor, og hun gikk som en dronning!! Vi kom ut av sporet en gang, og da tror jeg det var jeg som dro henne ut av sporet, for jeg trodde jeg husket hvor det gikk. Jeg bruker klesklyper og fester dem i trær og busker for å huske sporet nøyaktig, men her hadde jeg en klype for lite.... Ellers gikkt det strålende, og hvis vi er veldig flinke til å trene med henne, tror jeg at jeg kan melde henne opp til sporprøve til våren. Det er i allefall ikke Milli det står på:o) Ellers har det vært turer, litt lydighet og litt lek. Vi koser oss. I går var hun såååå flink på innkalling også, så jeg var kjempestolt av henne!

I dag har jeg tvunget henne med på jobb, synes hun fikk ta en samtale med sjefen om at hun plutselig bare har uteblitt. Jeg hørte dem prate gemyttlig sammen, så de har nok blitt enige om noe;o)

Hvis jeg nå blir litt utilgjengelig en stund, så er det altså teknikken som svikter meg, men vi hør's!

15 kommentarer:

snorredimma sa...

Det er jo det verste som kan skje - at data'n ikke vil mer!! Godt jeg har tre data-gutter i huset - vet ikke hva JEG skulle gjort ellers..hehe.

Nøve sa...

Noe så GRUSOMT...dette med data'n.

Ellers var det jo gode nyheter om Milli som vanlig ;o) Dere er nesten heldige som ikke har snø -dere får trent blodspor iallefall :o) Kanskje dere tilogmed får trent hver dag, hvis du fortsatt har data-trøbbel ;o)

Anonym sa...

Ikke bra, ikke bra.. (me dataen) Flinke Milli :) Vi (Luna) har aldri prøvd å gå spor..

Dixie sa...

Huff, så forferdelig at dataen ikke virker! Håper du får orden på det om ikke så altfor lenge i hvert fall! :)

Dere er så flinke til å gå spor! Vi prøvde med Dixie en gang, men det var ikke heeelt vellykket... :) Kanskje vi prøver igjen en dag! :)

Nina og Bonnie sa...

KRISE!!!! Hva skal du gjøre nå? Jeg hadde blitt litt stresset, men tenk på alt du får tid til å gjøre med Milli-mor. Hun gjør jo mor stolt om dagen. Så flink. Hilse masse fra Charlie.

PS: Får du abstineser kan du bare ringe.:)

Anonym sa...

Jeg ble kjempestressa, men jeg kan sitte litt på jobben og titte (som nå:o) også kan jeg av og til snoke til meg Pers PC. Men jeg har jo ikke tilgang til bildene mine og sånn....

Men, men det skjer jo værre ting i verden...

Marianne sa...

Du får bare tenke på å deiligt det skal bli når du endelig får pcen din tilbake.....så setter du ekstra pris å han etter på...hehe, bare tuller..eller?

Jeg har gått såkalte "pølsespor" med mine, de får det bra til, men det er vel helst meg som ikke synes det er noe gøy, så det blir ikke ofte vi gjør det. Min svigerinne har jo vært med i VM i spor, så jeg har vært med henne mange ganger. Kanskje når hundene blir eldre og ikke gidder eller orker å hoppe lengre..

Anonym sa...

Det tenker jeg på Marianne. Men jeg fikk en liten gla'nyhet i sta'. Han PC -typen sier at PC'n min virket helt glimrende ved oppstart i går kveld og i dag morges, men bare på batteri.... DET må vel kunne fikses vel

Både Milli og jeg synes spor er kjempegøy, men jeg er altså ikke flink nok til å trene med henne. Fy meg! Milli blir helt vill når hun skjønner hva vi skal, og hun er virkelig flink. Når det er sagt, så er det ikke bare "glory" hos oss heller, men jeg er nok flinkere til å skrive om det som er positivt, når det er noe som ikke er så bra, så har jeg lett for å gå litt inn i meg selv og tenke på det, for å løse det. Et problem er at jeg synes Milli er veldig "myk" til sinns. Det er ganske mye som er skummelt. Nå om dagen er det plastposer... Hun har omsider forstått at når jeg sier "nei" og "leser henne lekser" eller tar henne i nakkeskinnet, så er det ikke verdens undergang, og vi er venner sekunder etterpå. Jeg har slitt med å lære henne at "nei" er forbudt... Det virker som det hjelper nå, men vi er ikke i mål. Tar gjerne i mot tips!

Nina og Bonnie sa...

Gry, jeg begynte å lære Charlie NEI ved å legge godbiter på gulvet. Sa Nei og la hånden over. Så måtte han vente på Værsegod. Nå er det mest at han ikke vil høre.

Nakke skinnet var fy-fy.Det sa både dyrlegen og oppdretter år jeg hadde gjort det med Charlie første gang. Siden har jeg ikke gjort det. Tar han i kjakan i steden.

Anonym sa...

Jeg tror Milli (frem til nå) har tenkt at "om hun sier "nei", så gjør jeg det likevel, også får jeg jo en godbit når jeg gjør som hun vil ETTERPÅ det igjen:o)

Milli gjør virkelig ikke mye galt, og hvis jeg har tatt i henne 5 ganger på den tiden jeg har hatt henne, så er det maks. Som regel har det vært å holde henne på hver side av halsen og å "lese lekser". Etter at hun sto og åt på en bæsj (ja, ulekkert;o) tok jeg henne løst i nakkeskinnet og dro henne vekk, mens jeg sa "nei". Det var en ren refleks, men så virket det som hun forsto at "nei er nei NÅ". Dette ble en lang (unnskyldende) forklaring på tak i nakkeskinnet, men det er ikke hardhendt og ikke snakk om å riste, det er bare å flytte henne med et fast grep, før vi er venner igjen. Hun er alt for myk til sinns til at noe kan være "uten kontroll" liksom. Da får jeg heller gå meg en tur (alene;o) "Problemet" er vel at hun nesten ikke får grensesetting i det hele tatt. Vi løper 3 voksne mennesker rundt og elsker henne i hjel... Sikkert litt slitsomt for henne:o)

Nina og Bonnie sa...

Når jeg tok Charlie i nakkeskinnet den ene gangen pep han og sprang vekk fra meg. Han var ikke mer enn 4 mnd. Da sa dyrlegen til meg at det betydde mord for hunder. Kanskje litt drastisk. Marco tok jeg i nakkeskinnet. Uten den reaksjonen. Har kun måttet ta Charlie pga. bjeffing og at han skal roe seg når det kommer besøk. Har funnet ut at timeout er veldig effektivt.Det bruker vi når han ikke roer seg.

Nina og Bonnie sa...

Glemte noe! Jeg tror nok Charlie også mangeler litt av denne grensesettingen. Blir fort bortskjemt. Noe er jeg streng med men det er nok mye av det daglige som det skulle vært mere grenser på. Tror nok disse hundene er flinke til å utnytte oss.

Anonym sa...

Jeg tok Kaisa i nakkeskinnet og Nina, uten at det hjalp nevneverdig, hun brydde seg ikke.

Det virker som om Milli responderte på markeringen, ikke ved å bli redd, men ved å tenke "Åh, sånn ja, OK:o)"

Men jeg tror kanskje vi er inne på noe begge to, med manglende grensesetting i hverdagen.... Men ingen kan ta fra oss at vi har to nydelige lappiser da Nina, om enn ganske så bortskjemte;o)

Anonym sa...

Vi har heldigvis en rase som ikke blir idioter av å ha det bra. Det var værre med han jeg hadde før. Det hadde vært verre om vi hadde slått og sparket dem. Nå blir de bare elsket i hæl. Nøve var inne på det her tidligere når Nalle gav henne "blikket". Da smelter vi.

Anonym sa...

Det var veldig godt sagt Nina. De blir slett ikke idioter av å ha det bra!!! Akkurat det skal jeg tenke på når jeg synes jeg er litt for mye "Hurra-Mamma".