torsdag 1. januar 2009

En fin kveld i 2008 og en fin dag i 2009

I går kveld var det selveste "Kvelden". Jeg var veldig spent på hvordan Milli skulle reagere på rakettene. Jeg vet jo at hun ikke reagerer på smellinga fra sjøfugljakten som stadig foregår her ute, så jeg hadde mine håp om at hun skulle takle det greit! Hun så gjorde! Når rakettene begynte tidlig i går kveld var det ingen reaksjon, ei heller utover kvelden. Den siste runden gikk jeg med henne litt før midnatt, og det var ingen reaksjon å spore. Deilig. Akkurat kl. 00, holdt vi henne inne sammen med Ola, mens jeg var nede hos søyene. De hadde flokket seg, men utover det var det ingen reaksjon der heller. Da var i grunnen kvelden over her hos oss, og vi gikk til køys. En perfekt nyttårsaften med tanke på dyra (og egentlig med tanke på Ola og meg også:o)

Den første dagen i 2009 våknet jeg og følte meg faktisk sosial(!) Et lite mirakel..... Jeg fant ut at jeg hadde lyst til å besøke Nina og Charlie i Larvik, sendte melding til Nina, og vi var velkommen. Sporty gjort av Nina, sånn helt på sparket. Charlie er helt herlig!!! Her kommer det en hund han har møtt èn gang før, og han og Milli har ikke engang tid til å hilse før leken er i gang. De er veldig like på den måten ("samma hvem du er bare du vil leke med meg", liksom). Vi gikk ned til en barnehage rett ved Nina, der hundene kunne springe løse, og OM de gjorde. De har løpt og løpt og løpt. Ikke noe uanstendig foregikk (hører du Nalle;o), og det var jammen bra, for plutselig dukka dama til Charlie opp. Hun var en skjønn og blid liten frøken, som gladelig ble med på leken.

To glade lappiser i barnehagen (det passer i grunnen godt:o)


Nina tok masse bilder med det nye kameraet sitt. Det så kjempeproft ut, og det HØRTES enda proffere ut når hun tok bilder i serie... Jeg har fått bildene hun tok, de blir kjempefine!


Etter at Charlie og Milli hadde sprunget fra seg, tok vi turen hjem til Nina igjen. Det som er så utrolig deilig er at praten går så lett. Det går jo selvfølgelig mest i hund, men det er jo det vi begge interesserer oss for. Milli og Charlie fortsatte leken inne, og for første gang ser jeg en litt dominant side hos Milli. Hun ville ikke gi Charlie tilbake hans eget bein, etter at hun hadde stjålet det! Jeg var veldig overrasket (blir ikke du også Nøve, det er liksom ikke helt "Milli"?) Det løste vi forsåvidt greit ved å fjerne hele beinet, men der tok den lille frøkna meg litt på senga gitt.

Kjæresten til Charlie og Milli leker, mens Charlie såvisst holder på med sitt:o)

Vi kosa oss så veldig! Dette tror jeg jammen vi skal gjøre mer! Det tar ikke mer enn drøye 40 minutter å kjøre, og det er jo ingenting. Nok et mirakel inntraff forresten i dag, jeg fikk GPS'en i bilen til å virke (jeg har aldri skjønt noe av den), og en hyggelig damestemme loset meg trygt fra Tjøme og rett hjem til Nina.

Det er ikke tvil om at Charlie og Milli koser seg i hverandres selskap, og jeg koser meg sammen med Nina. Takk skal du ha Nina, for at vi fikk komme sånn "bråbestemt". Jeg har så god samvittighet når jeg ser at Milli er skikkelig sliten nå. Hun har sovet siden vi kom hjem, og ser riktig så fornøyd ut. Når hun har det bra, har jeg det bra!

Ellers ønsker jeg dere alle et godt nyttår, håper det byr på mange fine stunder og på mange muligheter for oss alle sammen. Nyttårsforsetter har jeg ikke, men av dagen i dag ser jeg at det kanskje er en idè å prøve og komme seg littegrann mer ut blandt folk:o)

Uansett, takk for i dag Nina og Charlie, og et riktig godt nyttår til alle sammen fra oss her på Tjøme.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott av dere å komme seg ut!!!
Det var ett godt nyttårsforsett, spørs om jeg og skal prøve noe slikt (begynte bra idag, jeg også forresten!)
Tenker Charlie var glad, han som nettopp har overlevd sin livs verste natt.
Mener du at Milli morska seg?!? Knurra???

T :-) sa...

Ser ut til at dere har hatt en flott dag. Vestfold er ikke så stort så avstanden er ihvert fall ingen hindring for flere treff ;-) Morsomt å lese at hundene har det så fint sammen.

Anonym sa...

Ja, jeg føler meg litt flink i dag:o) Også hadde vi det jo så hyggelig, det blir jo som regel det, bare man overvinner dørstokkmila...., og som du skriver Tove, Vestfold er jo et bittelite fylke.

Hva har du gjort i dag Nøve?

Ja, Milli knurra!! Sto med hodet over beinet og KNURRA.... Milli knurra faktisk ordentlig! Ikke veldig aggressiv akkurat, men det var ikke til å ta feil av... Er ikke DET sprøtt eller Nøve? Du som kjenner henne så godt. Lille, milde Milli.....

Nina og Bonnie sa...

Ja, takk for en kjempefin dag, Gry. Det er bare å komme igjen. Man må ofte bare bråbestemme seg.
Milli knurret ikke så høyt. Det var en liten en. Ikke noe problem å ta fra henne beinet. Charlie er grei til å dele med seg. Når jeg har fått med meg resten av Prison Break og en dusj skal jeg legge inn bilder og skrive litt jeg også.

Anonym sa...

Milli knurret ikke så høyt - sier Nina! Kan liksom ikke se for meg ei farlig Milli :o)
Men det er jo riktig å si ifra iblant!

Anonym sa...

Nei, hun var ikke akkurat veldig aggressiv, men nok til å sjokkere meg. Skal hun si fra til noen, så trenger det ikke være supersnille, gavmilde Charlie, som var akkurat like blid om hun knurret eller ikke.... Det synes jeg ikke han fortjener!

Nina og Bonnie sa...

Charlie har alltid tatt sånt med stor ro. Det er vel litt av genene fra moren tror jeg. Hun er rolig.Heldigvis er han ikke så gammel ennå at han tenker noe dominans. Møtte en rimelig hissig valp på Mosseutstillingen. Den ville bare fly i ansiktet på Charlie. Han trakk seg tilbake og satte seg for å se på han. Sissel var veldig fornøyd med reaksjonen hans.

Dixie sa...

Det er så kjekt å møte andre av samme rase! :) Vi kommer sjelden på at det går an å ta sånne ting på sparket, så vi avtaler alltid en stund på forhånd... :) Bortsett fra med Tessy, da. Jeg og Marian bare ringes og så går vi en tur med en gang, så det er jo faktisk litt på sparket... :)

Hanne sa...

Så gøy dere har hatt det da!! Når jeg leser sånt håper jeg virkelig det blir noe av "lappetreffet" du nevnte sist. Da blir iallefall vi med, og sikkert søsteren til Bienna i Fredrikstad også. Gleder oss til helgen!

Anonym sa...

Og du påstår du er usosial Gry??? Du som reiser til Hallingdalen, Larvik og Nøtterø, stadig vekk ;-)

Anonym sa...

Ja, vi hadde det kjempekoselig!

Jeg ser poenget ditt Tove:o) Det er bare det at hvis ikke Milli kan være med, så skal det myyyyyyye til å få meg vekk herfra. Det er så utrolig gøy å se at hun har det så fint, også får jeg så god samvittighet etterpå. Dessuten var Kaisa den mest usosiale lille frøkna i verden. Hun likte, med få unntak, INGEN andre hunder. Derfor er det så gøy nå tror jeg. Også er det sånn at dere/vi hundefolk er så velsignet ujålete og ukompliserte. Da blir det givende og koselig både for hund og eier:o)