søndag 16. november 2008

Brukshunddag og hummerlag

Trolsk stemning på Sandbekk


Nå er ferien definitivt over, har ikke engang helgen igjen..... På fredag styra vi rundt her for å gjøre mest mulig klart til vi fikk gjester på lørdag. Siden jeg skulle på brukshunddag med dressurkurset, var det greit å få det gjort. Ola kokte nydelig hummer og jeg handlet og dekket bord og sånn. Tiden flyr når vi i tillegg passer sauer for noen andre bønder her ute, og skal sørge for bedekking både der og her hjemme. Nå er det godt at de kommer hjem igjen i dag.

Vi dro på brukshunddag, og angrer IKKE. Det var veldig ålreit. Jeg og leverposteidama og en til var de eneste fra grunnkurset i Tønsberg, men tilsammen var vi ca. 30 elever og 6 instruktører. Først var det litt teori (hundene i bilen) også gjorde vi noen "På plass" og "bli" øvelser. Det var flere instruktører enn vanlig, og det gjorde at vi fikk mer tilbakemelding. Milli og jeg fikk skryt....:o) Jeg for godt lederskap (i en bisetning egentlig, men jeg husker det godt;o) og Milli fikk ros for sin ro(!) og for å se ut som om hun var enkel å jobbe med(!!). Jeg følte det ikke sånn akkurat, men vi hadde fått beskjed om å ta hensyn til at hundene ville reagere på at det var flere og andre folk og hunder enn på en vanlig kurskveld. Så var det grilling (hundene i bilen) også skulle vi prøve å gå spor. Da ble vi delt opp i grupper på 4, og fikk egen instruktør til den gruppen. Milli er vant til blodspor, men nå la vi godbiter under støvlene når vi gikk en bitteliten sporløype, sånn at hundene skulle følge våre fotspor. Lille, tapre Milli-mor forventet seg nok litt mer enn det.... Hun fulgte sporet helt flott, om enn litt lei seg (hvor er blodet og rådyrkloven?) Også kom kommentaren fra kurslederen: DETTE ER DEN PERFEKTE SPORHUND!!!!!!!!!!!!! Jeg ble nesten rørt til tårer der jeg satt og holdt rundt den lille jenta mi'. Han synes det er glimrende hvis vi vil gå videre med henne på sporøvelser. Jeg vokste sikkert 4 meter! Hun var så innmari søt, der hun litt betuttet la i vei, og spiste opp godbitene i sporet...


Til slutt hadde vi noe som het "Hundesprinten", der en av instruktørene holdt Milli mens jeg løp (luntet) av gårde, så ble Milli sluppet og løp etter meg og de tok tiden på oss. Vi vant ikke for å si det sånn...... Jeg er veldig glad for at jeg dro dit. Det var mange slags folk og mange slags hunder. Jeg har hatt schäfer selv, men har glemt hvor mye lyd det er i dem. Så også noen helskjønne blandingshunder. Blandingen var elghund og papillon, de var helt utrolig søte!

I går kveld hadde vi hummerlag, det var koselig, men jeg har blitt så gammel at jeg er henrykt over at det er leeeeeeeeeeeeeeeeenge til neste fest..... Broren til Ola var her. Han hevdet at han aldri har sett Ola så myk og betatt av noe dyr som han er av Milli-mor. De to har en flott kjemi, og jeg synes det er så godt å se.

I dag har vi ruslet en liten tur i nydelig vær, gjort noen øvelser og kastet litt ball. Ikke så veldig flinke i dag kanskje, men noen dager skal vel være sånn også. Nå gleder jeg meg til neste kurskveld som er på tirsdag! Konkluderer med at jeg er knallfornøyd med Oslo Hundeskole (hører du Tove;o)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Perfekt sporhund - så flott! Er det ikke det du ønsket deg? I tillegg til en gjeter :-)Hørtes ut som en flott kursdag. Og så er det jo alltid morsomt at andre også ser at din hund er verdens flinkeste, godeste og vakreste hund!! Ikke sant?

Mye lyd i en schäfer? hallo - er det ikke spisshunder som er kjent for å lage mye lyd???

Anonym sa...

Hvordan får til å lage bildene "klikkbare" (at de blir større)?? Ser at du og Nøve har det på noen bilder.

Anonym sa...

Det er kjempeflott Tove. Jo vi vil bruke henne til sporhund. Ikke gjeter. Sauene er så tamme så det går som regel greit, også synes jeg det er kjempekoselig å gå oppe på beitene sammen med henne uten at sauene tror at de skal gjetes på. Kaisa brydde de seg ikke om i det hele tatt.

Milli er omtrent uten lyd. Hun bjeffer bare når hun er leken. Jeg lover deg Tove, de to schäferene i går laget mer lyd enn det var på hele Biriutstillinga.... Milli bidro ørlite grann, men ikke mye:o)

Jeg vet ikke hvordan jeg får bildene sånn, jeg bare laster dem inn, og velger størrelse og plassering.

Det er morsomt at andre kan se at Milli er verdens beste, vi har nok av ganger hvor det ikke skjer, så man får sette pris på det når det er sånn:o)

Anonym sa...

Nå er jeg letta! Trodde det var DU som skulle arrangere bruksdag på jordet ditt...
Så innmari moro å lese om Milli (og deg ;o) Tenk at vesle Milli ble kalt den perfekte sporhund - det må være kjempe-inspirerende! Jeg blir stolt,jeg og! Det var ikke såå nøye med sprint-tida, kan du skjønne :o) Gratulerer begge to med en knall-dag!

Tove, finske lapphunder lager lite lyd ;o)
ps. aner ikke hvorfor noen bilder kan forstørres, de bare blir det..

Anonym sa...

Gled deg ikke for tidlig frk. Natten, vi SKAL finne på noe på jordet, og DU og vakre Nalle er selvskrevne (og Charlie og Vina og kanskje noen andre hvis vi får tak i noen).

Jeg ble veldig stolt av Milli. Du hadde fått tårer i øynene Nøve, der hun gikk så trøstig i sporet mitt uten egentlig å forstå helt hva hun drev med. Hun fikk også skryt for "å skru på" motivasjonen i det hun begynte å gå sporet.

Anonym sa...

Vi blir gjerne med på jordet,vi ;o)
men jeg trodde altså du hadde invitert med hele dressurkurset hjem..at det går an...

Nå har Bjørn(!) lest om den fantastisk flinke Milli!
Svigerfar er skikkelig imponert, Milli! Og Nalle, selvfølgelig :o)

Anonym sa...

Å ja, trodde du det? Nei, det har jeg ikke noe lyst til, jeg ber helst "sånne som oss":o) Men jeg har sagt fra til Per S. på Fjelldronningen at vi godt kan ha et lapphundtreff oppi lia her.

Vi er storlig imponert over Bjørn!!!!!!! :o)

Nina og Bonnie sa...

Du er flink med Milli, Gry. Det er folkene som former hunden, hvet du. Jeg hadde vært kjempe stolt. De få gangene jeg har vært på hundeklubben kjemper jeg livet av meg for å få oppmerksomhet av Charlie.

Forresten, måler man hunden opp ved skulderen? Da er Charlie 49 cm. Jeg syntes han virker liten. Kanskje ikke han er det. Har ikke hatt noen å samenligne han med på lenge.

Anonym sa...

Store bilder:
OK, da er det ikke så rart at jeg ikke får det til ;-)

Anonym sa...

Jeg er egentlig ikke så flink med Milli Nina. Men når jeg ikke får kontakt med henne (det skjer OFTE), så tar jeg henne ut av situasjonen og prøver å oppnå kontakt igjen. Det var faktisk akkurat dette hun omtalte som godt lederskap. Men jeg kjenner meg så utrolig godt igjen i det du skriver. Men jo mer helhjertet jeg er, jo enklere er hun å få kontakt med (hvis hun ikke er sliten). Jeg blir sliten selv av å ha 100% fokus, så jeg kan tenke meg hvordan hun har det...

Men stolt, JA, det er jeg:o)))

Det høres ut som om Charlie er på størrelse med Milli, men hun er tyngre. Jeg måler skulderhøyde.