torsdag 8. januar 2009

Dette er kladden jeg lagde i går, pluss litt nytt i dag:o)

Jeg må si at Hanne har imponert meg stort. Jeg trodde hun var en skikkelig "fersking" på bloggfronten, også har jammen dama smittet hele min lille bloggeverden med "storebildersyndromet":o) Bra jobba Hanne!! Nå sitter vi foran hver vår PC for å få sånne bilder som du har på bloggen din. Jeg kan ikke huske at alle har vært så aktive på en gang?! Hvordan i all verden fant du fram til "oppskriften"?

Det er ikke så mye som skjer nå i uka. Det er liksom spise, jobbe, tur med Milli og sove, men til helgen skal vi ta det igjen, med å ta masse fine bilder. Jo, forresten, det er en litt snodig ting som skjer oppe i hodet til Milli-mor. Hun pleier å være med meg på jobben. Ganske kjedelig for henne, men da slipper hun i allefall å være alene hjemme. Etter vi har stått opp og stelt oss litt om morgenen, går vi i hønsehuset, i fjøset og fòrer værene, en tisse- og bæsjerunde rundt huset, og så inn for å spise litt før vi setter oss i bilen og kjører på jobb. De siste ukene har Milli umerkelig forsvunnet etter hønsehus-, fjøs-, tisse- og bæsjerunden vår. Hun lister seg (ja, hun gjør faktisk akkurat det - lister seg), så ikke jeg skal merke at hun forsvinner, også later hun som om hun ikke hører meg når jeg roper. Endelig har det gått opp for meg også: Dama vil ikke, vil ikke, vil ikke på jobb! Det er egentlig veldig morsomt hvordan hun kobler det der, og bare stillferdig forsvinner opp i 2. etasje og nekter å tilkjennegi seg for å slippe å gå på jobben. Jeg har gitt beskjed til sjefen om at hun ikke vil på arbeid mer, og han synes det minste hun kunne ha gjort var å levere en oppsigelse. Jeg har lovet ham å true henne med dit på mandag, sånn at de to kan ha en medarbeidersamtale:o) Daisy stakkar savner den eneste vennligsinnede, firbente arbeidskollegaen hun har....

 

IMGP0300

 Daisy er verdens snilleste venninne. Dette var i gamle dager, før Milli bare "slutta" på jobben...

I morgen får jeg nye høner, det er ikke så lenge siden jeg møkka ut av hønsehuset, så jeg har gjort ren verpekassa og hatt i nytt vann og skjellsand, håper det går bra at det ikke er helt ren flis der. I følge Ola skal de tåle det. Han har tatt de gamle hønene i dag. Det er litt trist synes jeg, men jeg gleder meg jo til å få 24 nye i morgen:o) De er så rare å se på med en gang de kommer. De er ikke vant til å gå i flis, så de ser ut som om de er fulle der de snubler rundt sånn helt til å begynne med. Nå kommer det snart masse egg, og jeg kan selge til alle som bestiller av meg. Det er gøy!

Nå er det helg for min del, og jeg har lånt et speilreflekskamera på jobben. Tenkte jeg skulle prøve om jeg fikk no' dreisen på det. Skal ta mange bilder i helgen, men har ikke programvaren for å få dem inn på pc'en her hjemme, så det får jeg ta til uka.

Vi skulle egentlig vært på hyttetur med Lise og Espen, Lise har blitt kjempeforkjøla, så det blir ikke noe av. Like greit egentlig for vi skal sende til slakt på onsdag, og da må vi sortere og flytte dyr på søndagen.

Det er så deilig at det begynner å bli litt lysere! Gleder meg til lysere og varmere kvelder, sånn at "må" ting kan utsette enda litt til, jeg kjenne lukten av klær som er nyvasket og tørket ute på snora (det lukter så innmari godt), lamming er i gang i april og min helt spesielle rekreasjon; jeg lar Milli være hjemme og går opp til dyra på beitet. Der kan jeg sitte helt i ro mens jeg prater og koser med dem, og der kan jeg sitte leeeeenge og kjenner at roen siger innover i kroppen og langt inn i sjelen. DET er balsam for kropp og sjel det!

IMGP0385

Milli på sin først båttur. Det var spennende

En ting jeg gleder meg veldig over er alle dere "bloggevenner"! Nøve, Nina og Hanne og Thea har jeg jo vært så heldig å møte på ordentlig også, og jeg håper og tror at det blir flere møter både med dere og dere andre i 2009! Gleder meg allerede! Vi starter med et hundetreff her på Tjøme den 7. eller 8. februar. Sett av den helgen alle sammen! Kommer tilbake til hvilken av dagene det blir. Informer gjerne andre hundevenner også. Det blir bare grilling og kos på jordet. Nøve har jo invitert oss til Bergheim til sommeren, det er absolutt helt nødvendig å være med på, for maken til gjestfrihet har jeg aldri møtt!  Nøve og jeg har også planlagt å leie en hytte på Biristrand under Biriutstillinga, der er det helt sikkert plass til flere enn oss to:o)))) Dette blir et bra år med mange flotte hunder og mange flotte hundefolk!

IMGP0421

Nøve, Milli og Nalle på Biri i fjor. De (vi) fant tonen med en eneste gang:o)))

39 kommentarer:

Hanne sa...

Så rart å høre om Milli og jobben! Akkurat det samme skjedde med Bienna. Hun var med på jobb i nesten et helt år før hun plutselig ikke ville mer. Da jeg sto i døra og skulle gå snudde hun hodet demonstrativt vekk og ville absolutt ikke høre. Jeg gikk ut og kom inn igjen flere ganger for å sjekke om det virkelig var sant. Men nei, jobben var hun ferdig med. Ville mye heller sove alene hjemme. Kanskje det rett og slett er en modningsgreie??

Ser du har fått låne speilrefleks. Så fint! Jeg trodde at jeg måtte legge inn programvaren på maskinen for å kunne laste inn bildene, men prøvde først uten. Det gikk helt fint. Brukte bare "Windows veiviser for scanner og kamera" (?). Men du må jo ha USB ledningen, da. Lykke til!

PS!Bildet av Milli på båttur kan jeg ikke se. Er det for stort?

Hanne sa...

Ops, der kom bildet!! Litt rask der....

Gry og Millis blogg sa...

Hanne! Det var kjemperart å høre at Bienna også var sånn! Jeg har, i likhet med deg, gått ut og inn for å forsikre meg om at hun ikke heller ville være med, men nei, ikke! Jeg synes jo det er litt stusselig da, men det er samtidig litt stilig å se at hun så definitivt har tatt et standpunkt! Jeg tror kanskje at Bienna og Milli er ganske like. Husker du at vi snakket om det med å være kjælen også. Bienna som nå er en kjælegris av dimensjoner, ble ikke sånn før hun var rundt året, Milli er (heldigvis) på glid:o)

Marianne sa...

Vi får finne på et tema til fotokonkurransen før helgen da, så får du brukt kameraet til det også kanskje.
Jeg håper det blir hundetreff den 8, for da kan jeg også komme...!

Gry og Millis blogg sa...

Lappevennen! Hvis du kan komme den 8., så sier vi den 8.! Du har jo rimelig lang vei du også! (Egentlig har Nøve fått bestemme, for hun har lengst reisevei, men nå tar jeg en sjefsavgjørelse:o) Altså, det blir hundetreff den 8. februar! Ta med grillpølser, brød, noe å drikke til maten, evt. kaffe/te. Dette blir utrolig koselig!

snorredimma sa...

Hundetreff i Tjøme den 8. februar? Da får jeg sjekke at jeg ikke jobber den helga, ellers tror jeg jammen jeg tar meg en fridag - eller bytter vakt med noen andre! Har så kjempe-lyst til å treffe dere alle kjære blogge-venner!

Det er så herlig å lese om Milli og hennes bestemthet. Sikkert litt stusselig uten henner på jobb, eller?

Gry og Millis blogg sa...

Åh Camilla, tenk om du også kunne få til å komme. Det er jo ikke så langt med Moss/Horten ferja?! Prøv å ordne det a'! Jeg tror alle er så spente på å møte hverandre + at jeg har invitert noen jeg har gått på kurs med og ei vi møtte på den utstillinga i Andebu. Dette blir jo kjempegøy!!!!!

Nøve sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Nøve sa...

Akkurat slik var Nalle også. I og med at jeg stort sett er heime, trente vi ikke på at han skulle være aleine. Han var alltid med, men etterhvert måtte han dras med når vi skulle kjøre en tur. Han ville heller ligge heime og sove, viste det helt tydelig ved å stå vendt mot døra - og overhøre meg.

Så moro hvis så mange kan komme!!! DA får vi noe å skrive om etterpå,da ;o) Har tenkt på det med Biri også. Hvis vi blir mange kan vi leie ett par hytter, vi må være tidlig ute med å bestille der!

Til Bergheim kan dere komme alle som vil. Overnatting skal jeg få til på ett vis, og jeg "hiver ut" gubben for ei helg. Kanskje Lappevennen skal på ett stevne i nærheten i sommer??

Og Gry - jeg brukte kameraledning(USB)fra mobilen til pc, hadde tilfeldigvis en som passa i høla... Bruk Windows veiviser da også.

Gry og Millis blogg sa...

Dette blir så bra, med så mange positive folk!! Det blir jo bare grilling av medbrakt mat og kos og hundeprat, men det holder jo i massevis.

Nøve; ta med Bjørn og kom på lørdag. Vi kan sette på varmen i det lille, røde huset:o)

Vi må jo få til noe på Biri også. Kjempegøy! (Ola skjønner ikke no', plutselig er jeg helt oversosial,skal si nyttårsforsettet "virker":o)

Marianne sa...

Jeg skal nok rundt om over alt til sommeren, og skal jeg ikke i nærheten, så tar vi en tur dit likevel...Vi storkoser oss på biltur så veien er aldri for lang... Gleder meg stor til å treffe alle bloggerene, har bare hilst på Tove og Vina jeg, så detta blir gøy. Godt det ble den 8 da!

Nina og Bonnie sa...

Milli begynner å bli stor nå. Vil vise at hun kan klare seg selv. Det å være med mamma på jobb er kjedelig da.

Jeg må skjekke opp litt før jeg vet om jeg kan komme til Tjøme den 8. feb. Kan ikke love noe.:(

Spennende med nye høner. Jeg sender en bestilling etter hvert. De må vel bli litt husvarme før de begynner å verpe?

Anonym sa...

Luna er veldig motvillig med på jobb på morgenen, for da er det bare rett inn i stallen for å fôre, og så ut i bilen igjen.
Jeg er den eneste som bor sååå langt unna, bu hu, så trasig, he he, furte. Dere er heldige! Jeg har fått en invitasjon til å komme ut til Kjersti med oppdrett av alle tre raser i sykkylven - lappe tikkos kennel, som er ganske nært da, de venter finsk lapphund valper 3 februar, da må vi utover å besøke :D Blir vel helt valpsjuk igjen da. Olli som var på treffet er pappaen, som jeg har bilde av på bloggen min, suupervakker gutt :) jeg får trøste meg selv (og luna) med det... ;))

snorredimma sa...

Å, dette er ikke bare grilling, pølser og hundesnakk, se Gry! Det blir jo rene festen, det! Tenk å få snakke hund heele tida, og ikke minst treffe dere og ikke minst hilse på hundene jeg har hørt så mye om!!! Har ikke sjekke om jeg kan, ennå - men det skal jeg nok få til!

Og kanskje blir det Bergheim til sommer'n! Det blir jo "berre lekkert..."

snorredimma sa...

Nøve: Hvor er Biri! Geografi har aldri vært min sterke side..:)

Nøve sa...

Marte,da. Biri-utstillinga har sikkert fastsatt dato'n allerede. Kan du ikke prøve å planlegge en helgetur da?? Vi vil jo gjerne møte dere også!!!

Nøve sa...

Vi skriver like fort/tregt, vi! Biri er i nærheten av Lillehammer!

Gry og Millis blogg sa...

Dette blir så bra! Sporty gjort Marianne, du har virkelig lang vei! Marte: Vi treffes kanskje til sommeren? Håper det! Også håper jeg du får det morsomt på kennelen du skal besøke!
Nina: Ett eller annet finner vi på;o)
Til alle dere andre: Gleder meg masse, og ber til høyere makter om at Milli ikke får løpetid akkurat da, og at være er sånn "nogenlunde":o))))

Dixie sa...

Ååå, det hørtes kjekt ut med treff på Tjøme i februar! :) Men vi kan nok ikke komme så langt med både skole og jobb dagen etter... :(

MEN, mor og jeg har snakket om at vi i sommer kanskje kan komme til Bergheim! :) Det hadde vært kjekt, det! Vi er jo på Hovden likevel, så da er det bare 4-5 timer igjen å kjøre (ifølge gulesider.no)... :)

Nøve sa...

"BARE" 4-5 timer kan nok stemme!
Hadde vært kjempemoro å treffe dere også! Vi må prøve å sette en dato snart :o)

Luna sa...

Jada, vi må vel få til Biri :) Det er planen hvertfall, så får vi se hvordan det blir med ferie og slikt, og så bør vi sikkert få ordna barnevakt... jeg håper det er en helg?! Vi får begynne å planlegge sommeren allerede, så får vi det sikkert til :)
Hvor gammel er det milli er blitt nå? Det hadde passa dårli med en løpetid no ja..

Luna sa...

Å, så kjekt dixie & co, da har no hvertfall vi også lyst å komme til Bergheim! He he, men hvor stort hus har du egentlig nøve....? :)

Luna sa...

eller finnes der hytter og sånt man kan leie, ser for meg at det er langt inni hutti heita inni skogen (tror kanskje jeg har et litt forvrengt bilde av Bergheim, eller er det nesten som en eventyrskog? ;)

Nøve sa...

Jeg har ikke stort hus! Men vi har ei snekkerbu som forhåpentligvis blir fiksa i løpet av våren, jeg kan låne telt - for plass har vi nok av. Dere tåler vel å ligge på madrasser ei natt eller to også?!
Det er hytte-utleie i nærheten, vi finner ut av det når vi ser hvor mange vi blir!
Natta!

Dixie sa...

Ja, det hadde kanskje vært lurt å sette en dato hvis mor og far skal kunne ta fri fra jobben akkurat da... :) Uansett hvordan overnattingen blir er det greit for oss.

Håper vi kan komme!!! Det hadde vært så kjekt å treffe alle dere som vi har "snakket" med her i bloggen nå en stund... :)

Anonym sa...

Høres ut som om det blir storinnrykk på Bergheim til sommeren Nøve. Så gøy!

Marte: Milli fyller 10 måneder i morgen, så løpetiden er vel rett rundt hjørnet et sted. Håper bare den kan vente til etter 8. februar!!!!

Tina, det hadde vært utrolig koselig å treffe dere også.

Jeg har vært så heldig å få være på Berheim noen ganger, kjempekoselig hus, med STOR, inngjerdet tomt:o))) Ikke så langt fra RV7, men det virker sånn når du kommer dit, for det er helt idyllisk!

Nina, nå er hønene på plass, men du har helt rett, de trenger en stund på seg før de begynner å verpe. Det kom litt brått på dette (han lovet meg dem i begynnelsen av desember han hønemannen, men så ringte han i går for å si at han kommer i dag). Jeg skal prøve å ta noen "actionbilder" av dem etterpå:o) Egg kommer med "MilliExpressen" til Larvik:o)

Hanne sa...

Her blir det liv!! Så bra at så mange vil komme, Gry!! Gleder meg. Jeg har tatt meg friheten å invitere søsteren til Bienna; Bonnie & co. fra Fredrikstad også. Håper de kan komme. Vi blir jo en hel gjeng. Biennas løpetid er nok også rett rundt hjørnet - satser på at hun klarer å holde litt igjen?

Bergheim til sommeren blir jeg også gjerne med på, så sant jeg kan. Thea og jeg kjøpte oss telt ifjor, så vi kan godt sove i det.

Anonym sa...

Ja, her blir det liv Hanne. Det ser ut som om det er mange som kommer. Så fint! Jeg var inne på nettsidene til Lapphundklubben tidligere, vi oppfordres jo til å bruke dem, så jeg skrev det der også (litt tvilsomt kanskje, det er jo ikke bare lappiser som kommer, men det får stå sin prøve). Det er masse teltplass på Bergheim, så da får dere prøvd teltet:o)

Vi får krysse fingrene for at løpetiden lar vente på seg.....både hos Bienna og Milli!

T :-) sa...

Jøje meg så mye aktivitet det har vært på bloggene i det siste :-) Gubben okkuperte pc'n hjemme i går kveld og i dag har jeg hatt det travelt på jobbe. Det ser ut til å bli litt av et treff på Tjøme. Hadde vært morsomt å vært med... men vi skal på julebord den helga. neida vi er ikke seint ute, bare veldig tidlig ute har vi funnet ut i Griseringen ;-)
Og så tror jeg kanksje at det er greit at Vina ikke er med på treffet. Men jeg skulle gjerne vært der for å treffe dere alle :-)kanskje på Bergheim....

Gry og Millis blogg sa...

Julebord!? Nå???? Ja, ja.... det blir sikkert gøy:o)

Så synd du ikke kan komme Tove, det hadde virkelig vært innmari ålreit å hilse på deg i levende live:o) Kanskje Bergheim....:o) Håper det!!!

Anonym sa...

Julebord i februar - det går da ikke an Tove ;o)Vina er sikkert snill som ett lam, når ho treffer så mange fremmede hunder på en gang! Det håper og tror jeg Nalle er,han har oppført seg nesten eksemplarisk på utstillinger og sånn. De finner som regel ut av det hvis de får springe fritt sammen.
Gleder meg enormt til den 7./8.! Tror faktisk Bjørn slenger seg med også, hvis ikke Ola har tenkt å flykte når alle hundegærne jentun innvaderer Tjøme?! Har noen en oljefat-tønne-grill,tro?
Jeg har lyst til å høre om WonderfulWilma kan komme, de bor i Oslo. Traff dem på utstilling i Drammen, og som med hundefolk flest,fant vi tonen.Eller tror du vi blir for mange snart, Gry?
Men kjære Nina, kommer du ikke frivillig - blir du henta av Lapphund-ekspressen!!!

Nå er jeg litt redd for at Gry har tegna ett for idyllisk bilde av Bergheim, men vi skal kose oss - det er jeg sikker på! Vi har ei lita campingvogn også som noen kan ligge i, detta ordner seg :o)
Vi avtaler dato når vi møtes på Tjøme, så får folk god tid til å planlegge sommer'n.

Gry og Millis blogg sa...

Bjørn er SÅ velkommen! Kan tenke meg at Ola og Bjørn forsvinner ut med fiskestanga...:o)

Ola sier han skal kjøre opp noe tørrgran og legge til oss, så det blir et slags langt bål. Da trenger vi kanskje ikke grill?

Ingen fare med at det blir for mange Nøve, så be WW du:o) I dag satt jeg det inn under et innlegg på siden til NLK også (kanskje ikke tema der, men de etterlyser jo mer action). Vi skal jo bare være ute, og da er det plass til alle.

Jeg har ikke gjort Bergheim for idyllisk nei:o) Jeg synes det er et Paradis, med fjellene så nære og skogen rett ved.

T :-) sa...

Jeg kan ikke garantere at jeg ikke dukker opp ;-) Vi får se...

Julebord i februar eller deromkring er veldig smart. I desember er det så mye annet som skjer. I februar har vi kommet til hektene igjen og det er lettere å få det til å passe for alle. Ikke så mye jul, men vi har som regel litt julepynt på lur.

Marianne sa...

Jeg må ha med meg Kevinen min jeg og, så hadde jo håpt det var et par hanner tilstede. Eller så takler han nok noen timer alene med hundegale kvinnfolk. Han er jo vant til meg..!

Anonym sa...

Nå hiver jeg ut jule-treet :o) Det skal brennes på lokalet i morgen. BergheimVel har juletreBRENNING istedet for tenning, og årsmøte i november....
Håper vi ses!

Gry og Millis blogg sa...

Lykke til Nøve, du får sende et livstegn fra deg etter "brenningen" er ferdig;o)

Marianne:. Jeg kan ikke garantere for hvor Ola befinner seg når hun(d)nene ankommer (ha-ha, årets blødme). Han har en lei tendens til å forsvinne tidlig ut på fisketur når kvinneglammet når uante høyder. Jeg vil nok tro at Kevin blir nødt til å nøye seg med oss.... Men det kan jo hende det kommer noen andre hanner?!

Marianne sa...

Kevin er ihvertfall ikke redd for folk, og han er kjempe god på å lage bål, så han kan kanskje brukes til noe fornuftigt....

Anonym sa...

Snorredimma! Ta med deg "doktor-saker" og sånn ;o)
Og kanskje gubben?
Våre kjære tobeinte stikker til havs, hørtes det ut som.

Gry og Millis blogg sa...

Marianne, da er det definitivt behov for Kevin her hos oss! De som kjenner meg, påstår jeg burde vært brannmann, jeg slukker alt som er og får ikke fyr på noen ting:o) Vi trenger en Rambo;o)