onsdag 14. januar 2009

Nå er jeg her igjen (puh:o)

Og jeg som så så svart på ting da PC’n gikk i svart! Løp av gårde ned til PC mannen og klagde (skrek) min nød. Stor var gleden i går da han ringte og sa at det ikke var noe galt…. Jeg var ikke det minste flau, bare så lykkelig at jeg var egentlig glad han ringte og ikke dukket opp på døra med den;o) Jeg skal aldri mer skrive eller si høyt at jeg er lei av å blogge, den må ha sjel denne maskinen her…. Det kom da visserlig en mengde rare lyder fra den før den gikk i svart, og gjentatte gjenopplivingsforsøk var fullstendig nytteløse….

Jeg lånte et speilreflekskamera i helgen. Det var ganske gøy og ganske uvant. Noe som var BÅDE gøy og uvant var at det gjør jo ikke noe om bildene blir skikkelig elendige, for jeg kan jo bare slette dem… Her er et av “I farta” bildene…..

DSC01853

Milli i farta…(ingen tvil om det….:o)

Jeg mistet litt motet av at Milli var så til de grader “I farta”, at jeg prøvde meg på noe mer stillestående i steden…..

måne 2

Månen i bjerka

Månen gikk sånn tålelig greit synes jeg (egentlig synes jeg det gikk kjempebra:o). Nå har jeg bestemt meg for å kjøpe speilreflekskamera…. I dag har jeg vært og tittet litt, og har Mariannes tips om Canonmodellen i bakhodet, men jeg har noen linser som bare passer til Nikon, så jeg tror jeg ender der. Et stort pluss er at Hanne har den samme modellen og hun bor jo ikke så langt unna. Hun har lovet å hjelpe meg litt, og det trengs! Tar en butikkrunde i morgen eller på fredag, så kan jeg forhåpentligvis knipse i vei i helgen. Ryktene har nådd meg om at det finnes en sportsfunksjon på automatinnstillingen….. Jeg oppdager imidlertid ett problem – jeg har fått dilla på å redigere bildene på pc’n…. Det er ikke bare av det gode! De er som regel veldig mye finere før jeg begynner å klusse med dem, og de blir litt “tivoli” alle sammen, veldig, veldig  glorete…. Men jeg venner meg vel av med det.

Når det gjelder Milli så er alt stort sett bare bra. Hun skulker fortsatt unna jobben. Jeg tvang henne med på mandag, men hun holdt på å kjede seg til døde stakkars…. Ikke var Daisy på jobb en gang:o( Akkurat nå trener vi intenst på “Sitt og bli sittende”. Det er veldig mye i det Yvonne-oppdretter sa om slyngelalderen. Det er akkurat som om jeg har fått en ny hund. Hun er veldig lærevillig akkurat nå, og sitter STORT SETT kjempefint når jeg ber henne bli sittende og frister henne med å kaste godterier eller leker. Hun har blitt veldig flink til å sitte innenfor inngangsdøren uten å gå ut før jeg gir henne lov. Hun har lært hvilken leke som er “Fasanen” og hun kan “ballen”, vi ligger nå i intens trening for å lære “Den rosa apekatten”:o) Ellers er hun som nevnt ganske småskvetten over enkelte ting. Det ser ut som om plastposeperioden er på vei ut, og jeg lurer på hva som er på vei inn…….

Jeg er til min egen store glede tilbake på nett, og føler at jeg har et liv igjen (eeeehhhhh:o)

20 kommentarer:

Hanne sa...

Welcome back!! Selv har jeg ikke hatt tid til å lage noe innlegg, så det får bli med en liten kommentar innimellom rydding av hus før salg og maling i nytt hus...
Høres ut som Milli har blitt riktig flink (flinkere?)! Dere er så flinke til å øve. Vi er liksom litt over det stadiet, selvom det skulle være nok av ting å ta tak i.
Bienna kan også "fasanen" og hun vet hva "ball" er. I dag har hun vært veldig opptatt av godbit-ballen sin. Det er en aktiviseringsleke som vi putter godbiter i. Så må hun trille og dytte den rundt for å få noe ut. Hun bruker den nesten som en bowlingkule. Løfter den opp og "kaster" den avgårde. Morsomt å se på! Etterpå blir hun skikkelig sliten og må sove litt. Når hun er klar for lek igjen kommer hun med ballen i munnen og "maser" om å få den fylt på nytt. Akk, de er herlige disse dyra våre!!

Marianne sa...

Det er jo så koseligt med disse bloggene, ikke rart du følte deg litt utafor...Velkommen igjen, og du for et flott måne bilde. I morgen skal jeg også av å kjøpe nytt kamera, så kanskje valpen må vente et par månder til. Fant ut at jeg IKKE kan være ordentlig lykkelig uten mitt canon!

Anonym sa...

Marianne da, du kan IKKE være lykkelig uten valpen heller. Det blir nok - ja takk begge deler ;o)

Har du egentlig vært noe særlig borte,Gry?? Siste innlegg var for ett par dager siden, og heldigvis har du jo holdt kontakt med oss... Men den store angsten var der, det er ikke til å komme fra. Huttetu, tenk om det hadde blitt to uker.

Dere er virkelig iherdige i treninga også! Flinke,vesle Milli, den dama har utvilsomt gode evner. I dine hender! Du ER flink, Gry!

Og jammen begynner jeg å ane en god fotograf også! Jeg må si jeg syns du har hatt noen snodige bilder i blant ;o) F.eks der Nalle og Milli sto med hue nedi snøen - egentlig ikke ett særlig vellykka bilde. MEN, så la du på tekst: Skal vi grave ett hull,Nalle? Vips, dermed hadde du gjort det igjen :o)

Nina og Bonnie sa...

Så bra PCen er i orden igjen. Jeg har lånt bort min i dag til nevøen. Han måtte bruke min til redigering av video. Fikk melding av han nå kl 2345 om han kunne låne den til i morgen. IKKE i det hele tatt. Nå måtte jeg bare få skjekket bloggene. Han for heller hente den en annet dag. Jeg fikk beskjed om å få ryddet i den. Han synes den var blitt treg.

Bildene dine var fine de. Har en del fine-rare bilder jeg også.Jeg henger meg mest opp i at bildene bør bli fine med en gang. Så jeg skal slippe å bruke redigering. Men det er et veldig kjekt program.

Så flink du er med Milli. Nå må jeg skjerpe meg. Han har egentlig vært veldig rolig i vinter. Inne ihvertfall.

Så moro med nytt kamera. Du kommer til å få noe å gjøre nå. Jeg går aldri tur uten det noe mer.Tester og prøver hele tiden.

Marianne da. Orker du å vente med en lappe? Det vet ikke om jeg hadde klart. Men kamera er jo et must.

T :-) sa...

Velkommen "tilbake" Gry :-) Gleder meg til å følge med på testing av nytt kamera.

Etter å ha lest om alle valgmuligheter og lesing av bruksanvisning, så vet jeg ikke om jeg ønsker meg speilreflekskamera likevel...

At man kan ikke vente på ny valp: Den koster faktisk ganske mange penger å kjøpe en lapphund....

Anonym sa...

De er rare de små! Nå har Milli slaktet fasanen sin... All innmaten lå utover gulvet i går, og skinnet ligger slapt tilbake.

Milli fikk en sånn aktiviseringsball av Nalle. Nå har hun nesten gnagd i stykker den rundingen der vi justerer åpninga.

Skjønner godt at du føler det tomt uten kamera Marianne, det er jo en stor, stor del av livet ditt, det å ta bilder. Håper du får det du ønsker - nemlig både kamera og valp - også gleder jeg meg masse til å se resultatene av både kameraet og valpen:o)

Har ikke vært så mye borte. Det var jo i forigårs pc'n streika (eller var det dagen før der igjen), jeg har jo pc på jobben også, men jeg mistet jo alle bildene mine. Synes du at du har sett mange rare bilder jeg har tatt Nøve, jeg tar hundre bilder og der er det ett bra. Jeg har sikkert 60 bilder der Milli og Nalle kjører trillebår.... Jeg er langt bedre med tekst enn med bilder, så det er nok derfor det plutselig blir "brukandes" allikevel:o)

Jeg tenkte på det Nina, at jeg går så mye tur alene og da er det ålreit å ta bilder og sånn, også kan jeg bomme mange ganger, for nå kan jeg jo bare slette dem. Genialt!!

Nå om dagen er vi ganske flinke til å trene, men det varer nok ikke evig(dessverre).

Marianne sa...

Hmm, skjønner jo hva dere mener da..Men tenk på meg da, det å ta bilder er det viktigste i livet, og hvilken tragedie ville det ikke vært for meg å få en helt ny skjønn nydelig lappevalp, å så får jeg ikke tatt ordentlige bilder av den!!!
Nei jeg bare MÅ ha kamera først, så kommer valpen. Jeg vil jo ha en brun tispe, og det er det slett ikke sikkert kommer i denne omgang.
Jeg skal jo ha denne lappen i kanskje 15 år, så da gjør det ikke noe om jeg må vente et par mnd til....Noen av valpene jeg ønsker meg er ikke født enda, så det går nok greit. Og som tove sier, det koster endel penger å kjøpe valp.

Anonym sa...

Jeg skjønner godt rekkefølgen din Marianne, og ikke minst så gleder jeg meg til å se resultatene!! Vi lar oss rive litt med vi lapphundeiere da, i vår iver etter å skryte av rasen vår (enda vi vet jo at du vet hvor heeeerlige de er:o)

Nina: Kan du sende meg mailadressen din igjen? Jeg prøvde å sende deg en mail på en c2i adresse i går. Fikk du den?

Anonym sa...

Gry - du er flink å trene med milli, skulle ønske vi var like flinke! Men vi skal skjerpe oss, jeg har bestemt meg for å ta meg en tur på hundeklubben på mandag, så får vi ta det derfra.. (tror det er lettere å komme i gang igjen der enn for meg selv hjemme...) Da kan det kanskje bli noen i farta bilder også :D Når var den fristen igjen?
Kjempefint månebilde! Jeg tar frem kamera for seint om dagene, når det har blitt mørkt, og da er det ikke lett med "i farta" bilder..

marianne - skjønner godt at du vil ha en brun tispe ;);) hi hi.

Nei, no må jeg jobbe litt.

Anonym sa...

Ja, Marte, vi er inne i en god periode akkurat nå:o) Men jeg trener jo alene, og vet ikke om alt blir riktig i forhold "til boka"... Men det ser ut som om det funker:o) Jeg gjør en kjempestor feil, og det er at når vi er sammen med andre hunder, så er det aldri trening, bare lek. Både Milli og jeg synes det er så innmari gøy! Men da får hun jo aldri prøvd seg med "fristelser". Jeg burde være mye flinkere med dette, men kjenner at det sitter sørgelig langt inne. Der har dere i hundeklubben og på kurs en stor styrke...

Jeg husker heller ikke fristen på fotokonkurransen...

Marianne sa...

1 februar er fristen, så det er fortsatt god tid...Nå har jeg bestilt kamera, skal ned å hente det snart..Til dere andre nyfrelste speilrefleks entusiaster: Har dere forsikret kameraet???? Det gjorde ikke jeg forrige gang og nå sitter jeg med et kamera jeg kjøpte for 8 tusen for 8 mnd siden, og jeg kan bare hive det i søpla og bla frem nye tusen lapper!!!! SURT!

Anonym sa...

Gry, det er nok den gamle mailadressen min du har brukt. Ny adresse komme.

Skjønner deg Marianne. Selvfølgelig må du jo ha kamera når du får valpen. Jeg må jagu få forsikret kamera. Det har jeg ikke tenkt på.

Gry og Millis blogg sa...

Har hentet nytt kamera i dag. I kveld skal jeg "klargjøre" det, for bruk i morgen:o) Det var garanti i ett år, så jeg kan kanskje vente med å forsikre det til garantien har gått ut? Hva tror du Marianne. Er det noe garantien ikke dekker? Har kjøpt en Nikon D60. Håper det er mulig for meg å forstå. Setter min lit til Hanne (som er glad i knotter og duppeditter) dersom bruksanvisningen er helt gresk.

Dixie sa...

Så kjekt at du er tilbake igjen! :)
Det blir spennende å følge med på bildene dine framover, det blir sikkert mange fine nå som du har nytt kamera!

Dixie kan jo som sagt også "Mosen" som den en gang ble kalt, det er egentlig en rød mus... Den er også slaktet, og i tillegg forsvunnet! Vi finner bare innmaten... :) Hun vet også hvem "høna", "anden" og "ballen" er når hun vil det selv. Men det er ikke alltid...

Nina og Bonnie sa...

Så moro med nytt kamera.Gratulerer!!! Det skal bli gøy å se nye bilder. Når vi lærer å bruke dem riktig blir det mye fine bilder her. Det tar litt tid. Jeg tar i snitt 100 bilder hver dag. Det blir ikke så mange som overlever. Men jeg lærer for hver dag. Du har jo mye natur hos deg du kan øve på i tillegg til Milli.

Marianne sa...

Garantien funker ikke, gå å få forsikring med en gang. Garantien gjelder kun visst det blir noe galt med selve kameraet, feks en produksjonsfeil, eller at noe som skal tåle mye blir fort slitt. Det en forsikring dekker: visst du mister det i bakken, vannet eller sjøen. Visst du kjører over det med bilen, eller glemmer det på taket. Visst du søler kaffien din på det, eller i tilfelle det blir fullt av hundesikel. Dette dekker IKKE garantien...

Jeg kjøpte forsikring på expert i dag, 1000,- for 3 år, ikke galt det. Og da er det bare å levere inn kameraet ved minste feil, og du får et nytt et igjen...Eventuelt de fikser det ggamle. Gå tilbake der du kjøpte det i morgen og få¨forsikring..
det er verdt pengene.

Gry og Millis blogg sa...

Dixie kan jo navnet på skikkelig mange leker (etter bildende fra jul og bursdag å dømme, har hun fortsatt mye igjen;o) Flinke, flinke Dixie. Har hun oppført seg "normalt" i det siste?

Nå er kamera ladet, minnekort formatert og software installert, så jeg gleder meg til å gå ut i morgen:o) Forsikring skal definitivt kjøpes. Takk for tipset Marianne!

Nøve sa...

Gratulerer Gry!!! Gleder meg til å se mange fine bilder av Milli (og en sovende Ola?)når denne helga er over :o)

Hanne sa...

Nå er jeg spent på å se hva du får til med nytt kamera!! Gleder meg også til vi kan teste ut litt sammen. Gratulerer!!!

snorredimma sa...

Kjekt at du er tilbake, Gry. Da har vi speilreflekser hele gjengen, da...Nå blir det nok mange fine bilder i bloggene etter hvert, ja. Det der med trening blir litt ymse. Kjedelig å holde på alene samtidig som at da går det som regel bra - for det er jo "fristelsene" som er utfordrende. Venter på at agility-kurser skal starte igjen, jeg da - så jeg får tatt med meg Dimma. I mellomtida blir det mest trening på hverdagslydighet, og Snorre og Dimma slåss om å være flinkest. Morro, det også da..