mandag 26. januar 2009

Så var denne uken i gang

Jeg sniklåner pc'n til Per.... Kjempekjedelig at min skulle ta kvelden nå, for jeg har så mange av bildene mine på den. Men, men, sånn er det bare:o)

Helgen har som vanlig gått veldig fort. Det har snødd og snødd og snødd! Sånne store, hvite filler som blir til slaps på bakken. Milli og jeg har gått noen fine turer allikevel. Vi trener litt på jordene som vanlig også går vi de forskjellige rundene våre. Jeg har funnet ut litt mer av kameraet mitt, og det er skikkelig gøy å prøve ut noe når man får til litt!

Vi har fått tatt en skikkelig sjau i fjøset. Mattilsynet skulle komme å ta blodprøver av sauene våre (av 3 gårder de skulle ta stikkprøver på i Vestfold, var vår trukket ut), så da var det ingen unnskyldning til ikke å få tømt det fjøset der det ikke går dyr, for møkk. Ola gjorde en kjempejobb i går, mens jeg lempa fòr og kosta og tok meg av "pyntinga" liksom:o). Det ble så fint atte. Egentlig godt å få et sånt spark i baken! Jeg kjente etter på jura til de søyene som jeg ikke har bedekkingsdato på.... Det er i hvertfall to av dem som har tjuvpara seg ute på beitet, og det blir nok ganske tidlig lamming på dem i år. Det er første gang jeg har opplevd, så vi har nok vært for seine med å ta fra bukkelamma i fjor og vi får notere oss det bak øret til neste år. Det er koselig at noen av lamma kommer tidlig, de får jo så masse kos og blir riktig så tamme, før resten av lamminga er i gang. Det som ikke er så koselig er at jeg ikke vet hvem som er pappaen til disse lamma, det KAN være en halvbror, men vi får satse på at det går bra:o) De vordende mødre ser i hvertfall veldig fornøyde ut.

Jeg skal ned å hente den pc'en jeg skal låne nå, jeg skal høre om jeg kan legge inn et program sånn at jeg kan overføre bilder. Tok noen kjempefine bilder av noen rådyr i går, men de var så langt unna, at jeg hadde trengt å redigere dem litt for å få zooma dem inn. Eller, de var vel egentig ikke så fine, det var bare så gøy å få tatt bilder av rådyr "i fart" liksom. Jeg følte meg litt som han naturfotografen Arne Nævra (?) ett lite sekund der....;o)

7 kommentarer:

Nøve sa...

Endelig noen ord fra Gry igjen :o)
Jeg har surra til noe på pc'n igjen jeg også :o( Men nå ser det ut til at jeg får kontakt med omverden igjen..ei stund? Skikkelig bedritent, skulle visst hatt en "fjøsrensk" på denna også, tror jeg.
Blir moro å se alle blinkskudda dine, forventingene har stigi enormt ;o)
Ha en fin kveld med dine!

Anonym sa...

Ikke ha så store forventninger du Nøve:o) Det er mest gøy i forhold til meg selv liksom. Ikke i forhold til alle andre.

Er det noen som vet hvordan jeg bruker Live Writer fra en annen maskin enn den det er installert på?? Jeg mener å ha lest det et sted, men så husker jeg ikke....

Nina og Bonnie sa...

Hei. Der er du.
Kjedelig å ikke ha sin egen maskin og bildene. Blir litt avhenging.

Takker for tipset, tror jeg har lest om det og det var vel det Marianne forklarte meg om innstillingen på M. Men når jeg setter på blitzen programerer kamera seg selv i lukke og blendertid. Og i mørket må jeg ha det. Gleder meg til å se bildene dine.

Anonym sa...

Nei, på M tror jeg du stiller både lukker blender selv, men på S og P så stiller du en av delene også ordner kameraet den andre (det funker, så vidt jeg vet, foreløpig bare i lyset, i hvertfall for nybegynnere:o) Og på en overskyet dag øker du bare lysfølsomheten, så trenger du ikke så mye lys. Jeg er så fornøyd over å ha funnet det ut, så jeg gjentar nok meg selv her nå.

Savner min egen pc, men skal jo være glad jeg har fått låne èn da...:o)

Anonym sa...

Jeg har ikke noe som heter S og P på kamera mitt. Det må være forskjellig. Skal grav litt mer i bruksanvisningen. Det er bare det å skjønne det. Du er jo blitt så flink. Er stolt av deg. :)

Marianne sa...

På ditt kamera heter det AV og TV nina....

Anonym sa...

Takk, Marianne. Da skal jeg se på det en gang til.