søndag 30. november 2008

Milli på utstilling!


Så var dagen for Valpeshow i regi av NKK kommet. Dagen begynte veldig bra! Nøve sendte melding litt over kl. 0600(!) "Vi er i farta". Nøve og Nalle kjørte altså ca. 25 mil - hver vei - for å se Milli i utstillingsringen. Det kaller jeg ekte kjærlighet (selvom jeg antar det var Nøve som kjørte:o)

Vi møtte hallingene på parkeringsplassen ved Andebuhallen. Jeg kjente, irriterende nok, at det kriblet litt i magen. Det er irriterende fordi jeg egentlig ikke er noe opptatt av utstillingsresultater.... Nøve ventet på Nina og Charlie ute, mens jeg gikk inn i hallen. Tenkte kanskje at Milli skulle venne seg litt til alle lydene og sånn. Det hadde jeg ikke trengt å tenke på, for så lenge det er andre hunder der, så er Milli helt i 100 (minst). Vi gikk ut igjen, og da hadde Nina og vakre, vakre Charlie kommet. Charlie er helt på nivå med Milli, det nivået heter LEKELEKELEKELEKELEKOGLEKEMER.... De fant så absolutt tonen de to, men Nalle passet godt på at de ikke gjorde noe usømmelig, han passer da på forloveden sin må vite:o)
Nalle tar Charlie litt "i skole". Milli tror som vanlig hun er midtpunkt:o)

Jeg ble for øvrig helt matt når jeg kom inn i hallen, det var bord, stativer, børster, pudder, pusseskinn og mange mennesker som tar dette veldig alvorlig. All respekt for dem, for det er litt av en jobb! Jeg er bare ikke "der". Kilingen i magen forsvant på et blunk, og jeg bestemte at dette skal være Millis dag. Hun skal ha det gøy her!!!! Så Milli fikk leke med Nalle og Charlie, så mye hun orket og så mye de klarer å leke med bånd på seg.

Etterhvert skulle vi i ringen, og der er jeg helt grønn! Et mirakel av en ringsekretær hjalp oss hele tiden og vi skylder henne en stor takk!!! Jeg synes Milli gikk fint jeg. Hun var klar over at det var kokt/stekt lever å få, og hun var veldig opptatt av lomma og hånden til mammaen sin. De andre to lapphundene var kjempefine! Det var en liten valp som stilte i 3 til 6 måneder. Hun så ut som en "mini-Nalle". Helskjønn! Også var det en flott tispe som heter Chantie. Eierne til Chantie har vært på utstilling før (tror jeg). De visste hvordan de skulle gå i ringen og virket proffe, i hverfall i forhold til oss. Milli er litt eldre enn Chantie, og har nok vokst seg mere "til". Vi ble faktisk veldig overrasket når vi ble bedt om å plassere oss foran skiltet som viste 1 tallet! Vi vant. Milli ble BIR!!! Da måtte vi jo vente på Best i Gruppe bedømmingen (har jeg lært i dag). Nina, Kirsti (søsteren til Nina), Nøve, Nalle, Charlie, Milli og jeg gikk en tur. Vi spiste litt og koste oss. Det er så fint å se at hundene trives sammen. Milli ble litt våt og skitten, men siden det var Millis dag, så gjorde det ikke noe.

Så begynte BIG bedømmingen. Jeg speidet nervøst etter "min" ringsekretær. Puh, heldigvis var hun på plass:o) Den bedømmingen gikk veldig fort. Først måtte alle i gruppa (spisshundene) stå klare. Så måtte vi gå noen runder mens dommeren så på, og det var egentlig det. Vi trodde ikke våre egne ører når vi ble ropt opp til 4. Best i Gruppe. Jeg tror det forkortes 4. BIG. Jeg vet ikke hva jeg skal si, bortsett fra at det var veldig, veldig gøy!!!Dagens fangst. Er det rart vi er stolte?

Jeg tror at Lapphundklubbens utstillinger er mer "vår greie". Det er så koselig å være der, og ikke så hektisk som i dag. Men vi lærer hele tiden, og dukker det opp en NKK utstilling i nærheten, så skal vi aldri si aldri....

Vi er så utrolig takknemlige for at Nøve, Nalle, Charlie, Nina og Kirsti kom for å se på oss. Vi hadde ikke vært særlig høye i hatten på egenhånd (for å si det mildt). Tusen, tusen takk og en stor klem til dere både fra Milli og meg.

Fanklubben til Milli:o)


Nalle passer på meg. Da er jeg så trygg at jeg tar meg en liten høneblund"

Nå har Milli-mor gått i koma under stuebordet, og jeg er sliten etter en lang og uvant dag:o)


27 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer!! Det var litt av en fangst dere kom hjem med. Jeg må innrømme at utstilling ikke er min greie, men det er jo uansett morsomt at dommeren også ser at du har verdens vakreste hund :o) Var det forresten noen islendinger med på utstillinga?

Ser ut til at dere har hatt et superflott "lapphundtreff" Og JA det er imponerende å kjøre fra Hallingdalen for å se på dere. Men jeg tror jammen det var verdt det jeg :-)

Anonym sa...

Vi takker og bukker! Det er ikke helt min greie heller Tove, og du verden, du verden så mye rart vi har sett i dag....(bord med stativer og bånd, bur på traller, klipping og pussing av pels med pusseskinn(!).

Ingen islendinger i dag, det er jeg rimelig sikker på at jeg hadde fått med meg.

Nøve og Nalle sitter og kjører enda... Men det er jo gøy da, at det gikk så bra når de først tok den lange veien hit. Sitter og venter på "trygt hjemme melding" fra dem. Roer meg ikke helt før jeg har fått den, det er GLATT. Nå er jeg skikkelig sliten. Dette var uvant kost for en usosial stakkar:o)

Anonym sa...

Kos deg med at det gikk så bra du. Det er deilig at våre raser ikke krever dette styret med vasking og føning flere dager i forveien + pluss masse andre remedier. Hver sin lyst sier jeg. Utstilling er selvfølgelig viktig for å ha kontroll på utviklingen av rasen, men i noen raser tar det jo helt overhånd. Og så skjønner jeg ikke hvorfor det må (bør) brukes utstillingskobbel. Halloooo, er det ikke bikkja som skal bedømmes? Ikke det du holder i? Men utstilling kan jo bli riktig så trivelig nå du gjør det om til et treff, sånn som dere gjorde :-) Og så er det visst en veldig fin miljøtrening for bikkjene.

Ja håper turen hjem til Hallingdal går bra. Jeg liker vinteren, men foretrekker så absolutt bare, tørre veier.

Anonym sa...

Vi koser oss!

Nøve kom akkurat inn døra hjemme nå. Da kan jeg sette meg godt til rette i go'stolen og gjøre ingenting. Snakk om miljøtrening. Når vi skulle bedømmes i sånn gruppe tok Nøve med Nalle inn, hun visste ikke hvordan han ville reagere så hun ventet til da. Og du skulle sett den kalde, rolige, flotte Nalle. Stø som et fjell! Men nå har han visst sovet godt siden:o)

Jeg tenker litt som deg, og har ikke utstillingsbånd, men firer vel på det etterhvert. Det sies at hundene "står" bedre med det... Før det skjer tror jeg vi har noen kurs å gå (for det båndet hjelper ikke på Elleville Milli, kjetting derimot...;o)

Dixie sa...

Å, så kjekt! Og gratulerer med resultatene! Det gikk jo kjempefint! :) Har dere vært på utstilling før?

Nå ble det litt mindre skummelt med utstilling, så vi får prøve å få det til etter hvert vi også! :) Hadde jo vært kjekt å se hva dommerne sa om Dixie også...

snorredimma sa...

HIPP HURRA FOR MILLI! Såå flinke dere er, både hund og eier! Er det ikke gøy å kjenne på den følelsen at DIN hund er den vakreste og beste på heele utstillinga? Jeg er nå av den oppfatninga at det er hundene våre UANSETT utstilling eller ikke...

Høres ut som en kjempe-fin dag for både deg og Milli - spesielt blir det jo med fanklubben i ryggen.. All ære til dere som har kjørt såå langt... Nå er det nok godt å slappe helt av i godtstolen, ja...Ha fortsatt en fin kveld!

Anonym sa...

Vi har bare vært på en utstilling før. Biriutstillinga til NLK. Da hadde Milli så lange bein at hun så mer ut som en hare enn en hund...helt sant! Det var ikke noe skummelt. Ringsekretæren lo litt av oss (ikke ekkel latter) og hjalp oss hele tiden. Dere burde prøve Tina og Dixie, det var faktisk gøy!

Milli er verdens beste uansett. Jeg tenker at det er innmari gøy hvis det går bra. Hvis det går dårlig så er vi en erfaring rikere, og Milli er selvfølgelig verdens beste allikevel. Derfor var jeg også så bestemt på at hun skulle ha en fin dag. Det tror jeg hun hadde, hun har sovet siden vi kom hjem:o)

Nina og Bonnie sa...

Hei igjen Gry! En kjempedag i Andebu, og dere var kjempeflinke. Jeg trodde den lilla rosetten betydde HP=hederspris i tillegg til de andre premiene. Jeg må si vi var heldig med været. Kom hjem med en kjempesliten Charlie. Han har sovet siden.Så du den lapphunden som kom inn i hallen rett før Nøve og jeg kom etter deg og Kirsti? Lurte på hvem det var.

Anonym sa...

Hei hei!
Nå er pizza'n fortært - og ca 40 bilder "fremkalt"!! Det var en kjempefin dag,og SÅ heldige med været attpåtil! Vi kosa oss både ute og inne, alle sammen tror jeg!
Åh, jeg er så stolt av Milli!!
Og faktisk litt av deg også Gry ;o)

Anonym sa...

Vi snakka med dem, Nina! Ho kom fra Mallalasse, og showa (freestyle)i pausa sammen med to andre :o) Topp reklame for den flotte allsidige Finske Lapphund!!!

Marianne sa...

Det høres ut som om dere har hatt en utrolig koselig helg sammen, og så så gøy med de flotte resultatene......Er jo litt spennende med utstilling, særlig når man får så bra kritikk. Jeg har vært på 2 utstillinger, en med mira og en med Ask.Men mira fikk jeg beskjed om at det eneste som var rasestandar på henne var tennene!!! Dakar jenta, hun var jo verdens nydeligste...og på aSK SIN KRITIKK STO DET "RØR SEG SOM HAN VIL"...JO TAKK SKAL DU HA. vI PASSER NOK BEST I AGILITY RINGEN DER DET GJELDER Å RØRE på SEG HELE TIDEN....

Nina og Bonnie sa...

Jeg gikk glipp av noe. Typisk...
Men det var jo Milli`s store dag. Det var såååå gøy der.

Anonym sa...

Den lille sløyfa var deltakersløyfa (vi tok med ALLE sløyfene på bildet:o)

Den tispa Nøve skriver om, som vi møtte, heter Bienna og bor på Nøtterøy:o)

Nina og Bonnie sa...

Gry, enda en hund i nærheten av deg. Du fikk jo god kontakt med Wilma(?)fra Nøtterøy. Da skal du se det blir mye lek framover for Milli.

Anonym sa...

Ja, Nina, det blir nok mye lek på oss. Wilma og Kajsa (fra kurset) kommer nok. Også må vi jo treffe Charlie! Han er jo helt på nett med Millis voldsomme lekeglede:o)

Hilde sa...

Takk for hilsen på bloggen min.

Så fint at løpetida lar vente på seg, for da sees vi jo på Låplassen lørdag!!

Gratulerer så masse med fine resultat søndag. Det er morsomt at det går bra når en først skal stille ut.

Og tenk at Nallemannen også dukka opp, da...

Da sees vi :)

Nina og Bonnie sa...

Milli og Charlie er like hypre begge to. Helt på nett. De hadde nok holdt ut noen timer sammen.

Vi møtes jo igjen. Nå snør det her og Charlie hopper tur, har det for travelt til å gå nå.

Nøve sa...

Sitter og ergrer meg over det Lappevennen opplevde på utstilling. Hvordan kan dommere si noe sånt?? Antar at de ser hvem som er nybegynnere i ringen...og da er det ekstra stygt gjort!
Det kan jo ta motet fra de fleste.

Caroline sa...

Gratulerer! Så kjekt!
Utstilling er alltid kjekt :)
Å kosli me venner så komme å ser på da :)
Chantie, var hun en viltfarget tispe? tror jeg kansje vet hvem det er^^

Marianne sa...

Jeg tror jeg vet hva som trigget dommeren i haugesund. Rett før utstillingen startet, så satt jeg på gulvet og stelte mira. Hun fikk litt glans spray og vi børstet og koste oss. Da komer dommeren plutselig bort og kjefter på meg, jeg hadde nemlig den ene foten inne på handling området, og det kom sikkert noen dråper av sprayen på gulvet der. Jeg hadde ikke lagt merke til at jeg satt så nærme, så jeg ble kjempe flau. Dommeren styrte noe verre og jeg måtte finne såpe og vaske gulvet i tilfelle det var kommet spray på gulvet. Alle satt å så på og jeg holdt på å dø på meg....Tror kanskje det var derfor de fikk....les.. GULE sløyfer!!!
Før jeg overtok mira hadde hun fått flere 1 premier samt en hp!!

Jeg har ikke vært på utstilling siden...

Nøve sa...

Syns den dommeren burde vært utestengt for godt.
Ellers så innbiller jeg meg at raseklubbens utstillinger stort sett er triveligere. Det er ikke så mye jåleri og fjas med lappisene og folka deres.

Chanties hjemmeside: http://www.chalila.net

Anonym sa...

Lappevennen: Det er bare trist at du fikk en sånn start på "utstillingskarrieren". En (i beste fall) veldig ubetenskom dommer har ødelagt din utstillingglede.... Jeg har faktisk til gode å høre om sånne idioter (heldigvis). Jeg tror de fleste opplever å få god hjelp. Lappisutstillingen var uansett mye koseligere og morsommere enn NKK ustillingen. Stort sett er alle hyggelige og har tid til en koselig prat.

Anonym sa...

Hei Gry og Milli!! Thea snublet over bloggen til Nalle og derfra fant vi dere. Vi hilste på dere på utstillingen på søndag sammen med vår Finske Lapphund Bienna. Gøy at det gikk så bra i gruppebedømmelsen. Gratulerer!! Hilsen Hanne, Thea og Bienna på Nøtterøy

Nina og Bonnie sa...

Gry, jeg tror du har rekorden i kommentarer. Her er det noe som skjer. Og stakkars Lappvennen. Det er ikke mange dommeret som han. Prøv en uteutstilling. Da er det ikke så tett.

Gry og Millis blogg sa...

Nina, jeg elsker kommentarer! Men ganske mange av dem er jo mine egne...;o)

Anonym sa...

God tur til svigers og trening (det var denne helgen?) Kjør forsiktig, det er vinter! Kos dere :-)

Anonym sa...

Det var denne helgen Tove. Takker for hyggelig hilsen, vi skal nok kjøre forsiktig på dette "slea-føre". Det er ullinnlevering på formiddagen, så vi får ta det på veien opp.

Gleder oss til trening:o)